Přidat komentář

Ahoj,

já dělala na střední odbornou práci na alkaloidy a hodně se zabývala i marihuanou a nikdy bych ji do pusy nedala. Škodliviny z 1 jointu tělo odbourává 4 měsíce. Pokud kouří častěji, někde se zákonitě musí ukládat.. a v těhu můžou nastat vážné komplikace:

Dlouhodobé užívání marihuany může:
- vést k porušenému zásobení plodu kyslíkem z placenty a tím i k jeho zhoršenému růstu - to pak vede k narození dětí s nízkou porodní váhou a je zde i zvýšené riziko předčasného porodu
- byl zjištěn horší vývoj mozku u dětí, jejichž matky v těhotenství marihuanu užívaly
- je jedním z rizikových faktorů náhlého úmrtí dítěte, zhoršení tělesného růstu, paměti, IQ a schopnosti učení
- jedna ze studí také prokázala u dětí, jejichž matky kouřily v těhotenství marihuanu, častěji se vyskytující leukémii
- marihuana může také u ženy negativně ovlivnit dozrávání vajíčka na vaječníku a u mužů negativně působit na počet spermií, jejich schopnost oplodnit vajíčko a tím přispívat k neplodnosti

Přítelkyně bratra mého bývalého přítele (tedy potenciální švagrová) kouřila marihuanu v těhotenství (i když také zmenšila intenzitu..) a miminko se narodilo dříve, mělo necelá 2 kg a po porodu bylo velmi velmi neklidné.. mělo prostě absťák.
I porod byl nakonec hodně komlikovaný. Vezla jsem jí do porodnice, když mi zavolal bratr přítele, že jí praskla voda.. ještě před porodnicí si dala jointa (nedokázala jsem jí v tom zabránit).. ale protože nebyla vůbec v pořádku, řekla jsem o tom raději doktorovi (připadala jsem si jak největší bonzák a on na mě koukal jak na dealera..). Při porodu nastaly komplikace a musela na císaře.
Dnes je sice chlapeček relativně v pořádku (jen je velmi často nemocný, ale otázka je, jestli je to právě kvůli té marihuaně).. ale proč to proboha riskovat?

Hodně štěstí při vysvětlování, snad se nad tím kamarádka alespoň zamyslí.

Jarka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka