Přidat komentář

Ahojky, tak já jsem poprvé rodila syna normálně a podruhé dceru asi před dvěma měsíci KP. První těhu jsem měla takové, že jsem o něm ani prakticky nevěděla :°: Všechno bylo ze zdravotního hlediska v pohodě a mě bylo fajn, ale malej nechtěl jít ven, tak mi ho vyvolávali 14 dní po termínu. V sobotu jsem nastoupila a v pondělí dvacet minut po půlnoci se malej narodil.
Když jsem byla podruhé těhotná s dcerou, tak jsem měla problémy od začátku, od krvácení, přes kontrakce, na které jsem dostávala 2x týdně injekce hořčíku, až po těhu cukrovku. A nakonec se malá ještě k tomu neotočila. Protože jsem měla cukrovku, tak mě poslali na vyvolání, prý se to dýl jak do 39. týdne nesmí nechat. A také by vzhledem k cukrovce byla operace rizikovější než normálně, takže se mě ptali jestli chci rodit normálně nebo císařem. Já se operace bojím, takže jsem chtěla v každém případě přirozený porod. Doktor mě objednal na pátek, prý že si mě raději ohlídá sám primář. Tak jsem nastoupila a říkala jsem si, že když je to zase vyvolávaný porod, tak to potrvá asi dlouho. Primář mě ihned řekl, že je to sice rizikovější, ale že už tak odrodilo hodně maminek a zvládly to. Taky je prý důležité, aby maminka plně spolupracovala a poslouchala, kdy musí a kdy nemůže tlačit. Při porodu KP se musí čekat až samovolně praskne voda a do té doby se tlačit nemůže! A taky se nedává epidural, aby jsi spolupracovala a cítila tlaky a stahy!! Jak ale praskne voda tak je to neuvěřitelně rychlý. Mě dali tabletu na vyvolání v deset hodin a ihned mi začaly stahy, které byly jeden za druhým celou dobu. Pár minut po tom co mi praskla voda, se malá narodila, to bylo ve 13.25 hod. Takže to bylo fakt rychlý.
Je opravdu důležitý při KP aby jsi neměla v sobě takový ten blok, strach z toho porodu a poslouchala doktory. Ale kdyby ti to nešlo tlačit, nebo by byl jiný problém, tak tě ihned můžou vzít na císaře.
Mě doktorka říkala, že se může ještě otočit i týden před porodem, takže pořád máš dost velkou šanci. Porodu se neboj! Vím, že se to lehce řekne, když už to mám dvakrát za sebou. Ale i když ti o tom bude vyprávět sto lidí se všemi detaily a budeš si myslet, že jsi připravená, tak to tak není. Vždycky tě to překvapí. To horší vytěsníš a to krásný ti navždycky zůstane v mysli. Je to prostě úžasnej pocit a zážitek.
Jo a míry malý byly 3,320 kg a 49 cm.
Tak ať ti to dobře dopadne a omlouvám se za ten román :€):

Zdeňka, Vikča a Sárinka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka