Osmahneš cibulku, přidáš taveňák, trochu mléka nebo smetany. Necháš rozpustit sýr, pak doliješ mlékem, či smetanou, přidáš koření dle chuti (může být bazalka, vegeta, červená paprika (tu dát samo na cibulku...), nějaké směsné koření - čína, grilovací...), chvilku provaříš, zahustíš moukou rozkvrdlanou v mléku/smetaně. Brambory si předvaříš do poloměkka, vyskládáš do peč. mísy, zaliješ omáčkou a zapečeš. Toť celé umění...Pokud nemáš tavený sýr, můžeš udělat i se sýrem na strouhání, ale tam je lepší, když je sýr tučnější - 45% t.v s.
In reply to napis recept naty brambory se syrovkou by Kirsche
Osmahneš cibulku, přidáš taveňák, trochu mléka nebo smetany. Necháš rozpustit sýr, pak doliješ mlékem, či smetanou, přidáš koření dle chuti (může být bazalka, vegeta, červená paprika (tu dát samo na cibulku...), nějaké směsné koření - čína, grilovací...), chvilku provaříš, zahustíš moukou rozkvrdlanou v mléku/smetaně. Brambory si předvaříš do poloměkka, vyskládáš do peč. mísy, zaliješ omáčkou a zapečeš. Toť celé umění...Pokud nemáš tavený sýr, můžeš udělat i se sýrem na strouhání, ale tam je lepší, když je sýr tučnější - 45% t.v s.