BRAMBOROVÝ CHLÉB Suroviny: 300 ml vlažné vody 2 lžičky soli 300 g pšeničné hladké mouky 200 g žitné chlebové mouky 2 lžičky kmínu (nebo podle chuti) 1 lžička sušeného droždí 2 středně velké brambory (150 g) – uvařené a najemno nastrouhané
Postup: 1. Do pekárny dáme vodu, sůl, obě mouky, kmín, sušené droždí a uvařené nastrouhané brambory. 2. Zapneme základní program, 1000 g, kůrka střední. 3. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Pozn: Tento chléb je výborný jak čerstvě upečený, tak je výborný i druhý den. Má výbornou chuť a ani druhý den se nedrobí. Je to jeden z nejlepších chlebů, které jsme dělali a určitě se k němu budeme vracet Osvědčilo se nám sušené droždí zn. Saf-instant, zatím se nám podařil každý chléb.
. A pak ještě mezi naše nejoblíbenější chleby patří tento:
PIVNÍ CHLÉB S BRAMBORAMI Suroviny: 250 ml světlého piva (10°) 75 ml vlažné vody 1 lžička oleje 2 lžičky soli 340 g pšeničné mouky hladké 160 g žitné chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky) 2 lžičky kmínu 1 lžička sušených kvasnic 2 středně velké brambory (150 g) – ve slupce uvařené a najemno nastrouhané 5 polévkových lžic semínek – nemusí být
Postup: 1. Do pekárničky nalijeme pivo, vodu, olej, přidáme sůl, obě mouky, kmín, sušené kvasnice a uvařené nastrouhané brambory a zapneme program č. 1 Klasik – střední kůrka – velikost 1000 g. 2. Po zaznění prvního zvukového signálu (asi po 22 min) přidáme slunečnicová nebo sezamová či dýňová semínka (semínka nemusí být) 3. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Pozn: Tento chleba má výbornou nasládlou chuť, čerstvě upečený má křupavou kůrku, je měkký i druhý a třetí den a nedrobí se jako jiné chleby; je to jeden z nejlepších chlebů - má výbornou chuť a měkkost pivního chleba a vláčnost bramborového chleba, takže nemá chybu :one:
Ahoj,
tak u nás patří k oblíbeným receptům tento:
BRAMBOROVÝ CHLÉB
Suroviny:
300 ml vlažné vody
2 lžičky soli
300 g pšeničné hladké mouky
200 g žitné chlebové mouky
2 lžičky kmínu (nebo podle chuti)
1 lžička sušeného droždí
2 středně velké brambory (150 g) – uvařené a najemno nastrouhané
Postup:
1. Do pekárny dáme vodu, sůl, obě mouky, kmín, sušené droždí a uvařené nastrouhané brambory.
2. Zapneme základní program, 1000 g, kůrka střední.
3. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Pozn:
Tento chléb je výborný jak čerstvě upečený, tak je výborný i druhý den.
Má výbornou chuť a ani druhý den se nedrobí.
Je to jeden z nejlepších chlebů, které jsme dělali a určitě se k němu budeme vracet Osvědčilo se nám sušené droždí zn. Saf-instant, zatím se nám podařil každý chléb.
.
A pak ještě mezi naše nejoblíbenější chleby patří tento:
PIVNÍ CHLÉB S BRAMBORAMI
Suroviny:
250 ml světlého piva (10°)
75 ml vlažné vody
1 lžička oleje
2 lžičky soli
340 g pšeničné mouky hladké
160 g žitné chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky)
2 lžičky kmínu
1 lžička sušených kvasnic
2 středně velké brambory (150 g) – ve slupce uvařené a najemno nastrouhané
5 polévkových lžic semínek – nemusí být
Postup:
1. Do pekárničky nalijeme pivo, vodu, olej, přidáme sůl, obě mouky, kmín, sušené kvasnice a uvařené nastrouhané brambory a zapneme program č. 1 Klasik – střední kůrka – velikost 1000 g.
2. Po zaznění prvního zvukového signálu (asi po 22 min) přidáme slunečnicová nebo sezamová či dýňová semínka (semínka nemusí být)
3. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Pozn:
Tento chleba má výbornou nasládlou chuť, čerstvě upečený má křupavou kůrku, je měkký i druhý a třetí den a nedrobí se jako jiné chleby; je to jeden z nejlepších chlebů - má výbornou chuť a měkkost pivního chleba a vláčnost bramborového chleba, takže nemá chybu :one:
Jinak spoustu receptů najdeš třeba zde:
http://bucifousek.webgarden.cz/domaci-pekarna-prehled-receptu/chleby.ht…
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb
Pa :a: