Přidat komentář

In reply to by Terýsek

No to už zhubla dost. Mě malá shodila 200g za 14 dní a už jsem fičela pro UM aniž bych se doktorky ptala. Ale u nás to bylo tím, že malá prostě prso nechtěla. Bylo milion zajímavějších věcí co mohla dělat než pít mlíko a čumět mi na kůži. Nepomohlo nic, takže jsem věděla že je to tím, že nepije.
UM sice vydrží 2 hodiny, ale já bych ho zbytečně nedělala. To jí třeba raději udělej jen 30ml, když víš že moc nevypije nebo když to máš jako dokrm po kojení. My jsme na UM přes měsíc a i tak každou chvilku vylévám zbytky do dřezu. Nikdy jí nedělám víc než 150ml, to nemá cenu. Někdy to vypije najednou ani nemrkne a jindy to pije 20minut a stejně nechá 40ml. Prostě se s tím musíš smířit a přizpůsobit se jí. Jinak když jí dáš UM a vypije alespoň 50ml, tak by ti měla vydržet ty 3 hodiny. Není to jako kojení, že dáš pokaždé když máš pocit, že musí mít hlad (tak to teda bylo u nás). UM je sytější a když budeš dodržovat ty intervaly (pokud nebude plakat hlady), tak ti pak vypije víc a víc.
Jinak já taky používám sunar. Začala jsem s Hami 1 a pak mi tu kdosi psal, že sunar je kaloričtější, tak jsme na sunaru a v pohodě. Pění skoro všechna UM, z mých zkušeností můžu říct, že Nutrilon Comfort (ten dávám na noc) pění nejméně. Používám obyčejné lahvičky z DM za 40kč a pěnu malá nepije. Fígl je v tom, že prostě v tom špuntu musí být mléko a né pěna (správně nakloněné).
Jinak ještě finta, na kterou bys časem došla sama....já třeba ráno uvařím plnou konev vody a podle potřeby ohřívám příslušné množství na správnou teplotu v mikrovlnce. Některé maminky si dají teplou do termosky a studenou do jiné nádoby a pak to míchají. Je to všechno lepší než chladit vřelou vodu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka