Přidat komentář

In reply to by Kytiii

Co se týče školnýho, klidně budu souhlasit já s tebou...Dívám se na to totiž pohledem někoho, kdo si pořádnou školu nemohl dovolit, protože neměl kdo mi finančně pomoct aspoň v začátcích, než bych se rozkoukala a zjistila, jak se uživit sama (chtěla jsem školu v Praze - drahý bydlení, neznámý prostředí, fakt bych začátek studia nezvládla utáhnout), což je dost neobjektivní. Jo, ale kdyby systém stipendií u nás fungoval tak dobře, jako jinde (jsou lidi, který mi tvrdí, ale vždyť tu možnost máš - tak před pár lety o stipendiích nikde nikdo nemluvil, ačkoliv nějaká slabá možnost tu byla, ale až dodnes je otázka stipendií v čechách tak trochu tabu. Na střední ani jedna z mých učitelek o žádný možnosti nevěděla, natož aby poradily. A dneska už bych se při studiu v klidu zaopatřila, problém je, že moje představa o budoucnosti se jaksi musela zkonfrontovat s realitu a ve finále se mi do školy ani už moc nechce, protože mám dnes jiné priority, kterým dám přednost.
Je fakt, že dnešní mládežnící by smysl pro zodpovědnost a stabilitu potřebovali jako sůl. Nám nikdo nemusel říkat, co máme dělat a chtít, my věděli, proč jdeme na střední a ne na učňák....některý dnešní dítě si sedne na střední a čeká, čím ho učitel "zabaví" - dost často zapomínají, že pouze základní vzdělání je povinností, zbytek dělá člověk sám pro sebe a oni mají tendenci pořád všechnu zodpovědnost házet na učitele - jako pedagog se nedivím, že učitelé ve školách raději opouští místa anebo raději učit ani nejdou, komu to za ty nervy stojí? A pak jde i kvalita učitelů rapidně dolů...
Taková perla na závěr - laxnost učitelů i rodičů (nebo rezignace...?) už asi zřejmě taky překročila únosnou mez, zrovna mi vyprávěla 13letá ségra, jak je u nich na škole módní mít pořezané ruce nůžkami!!!!...proboha, kde to jsme?!? Sestra 14 dní chodila do školy bez nůžek a raději s nikým nemluvila, aby masový vlně sebepoškozování unikla...Já teda chodívala na výběrovou základku, takže já vůbec nezažila projevy "průměrných" dětí, který mi už tenkrát připadaly jako z jiného světa, ale tenhle případ mě spíš už děsí než šokuje...Co příště? Začnou obětovat jedince oběšením, aby si přivolaly třeba jedničky?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka