Přidat komentář

tak ještě jsem nečetla příspěvky dole, tak zareaguju jen na ten tvůj...
Proč zlo? Chovají se prostě ekonomicky... Přijde mi, že jsme zvyklí pořád něco dostávat. Je pravda, že jsme se ještě nedostala do finanční nouze, tak bych možná mluvila jinak.
Žiju v Rakousku, platím si zdravotní pojištění, ale vyšetření v těhotenství tady a v Čechách nemůžu srovnávat. Tady ti za pojištění udělají jen základní vyšetření, to se týká i obvoďáka a jiných odborných lékařů. Je tu plnou soukromých doktorů a kdo chce lepší péči jde k nim a taky si to hezky zaplatí!! Např. jsem platila 100 euro za velký UTZ a to bylo ještě bez účtu, jinak bych platila mnohem víc. V 35. týdnu se se mnou doktor rozloučil, že kdyby se mi něco nezdálo, ať si skáknu na pohotovost do nemocnice, tedy žádné chození na ozvy každý týden.
Mateřskou jsem dostávala 2 měsíce před a 2 měsíce po porodu, poté jsem si zvolila rodičák do 20 měsíců věku dítěte a ten dělá polovinu mýho platu. Kamarádka žije v Lucembursku, do půl roku dítěte dostávala jakousi podporu, potom prostě nic, tak naklusala do práce a dítě dala do jeslí. Porodné tu vůbec neznají.
Je pravda, že dostávám přídavky bez ohledu na výši příjmu.
Takže abych odpověděla na otázku - ano, volila jsem Top09 a doufám, že trošku rozhýbají českou ekonomiku.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka