Přidat komentář

ahoj, to je mi tedy líto, že to takhle prožíváš, já nic takového nezažila......
našla jsem k tomu toto:
Ovariální hyperstimulační syndrom (OHSS) se ve vážné formě vyskytuje asi u 0,5–1 % žen, které podstupují hormonální stimulaci vaječníků.

Jedná se o stav, kdy se po hormonální stimulaci ve vaječnících vyvíjí nadměrně vysoký počet folikulů.

Vaječníky reagují na léčbu nadměrnou tvorbou folikulů, které je natolik zvětšují, že způsobují bolestivý tlak v podbřišku. Protože se v každém folikulu tvoří ženské pohlavní hormony (estradiol), jeho hladiny v krvi dosahují extrémně vysokých hodnot. Na základě působení hormonů se zvýší propustnost stěny cév pro tekutinu, která se hromadí v břišní nebo pohrudniční dutině.

Protože tím dochází k zahuštění krve, ohrožuje tento stav nedostatečným průtokem krve funkci jater a ledvin a může snadněji dojít k tvorbě krevních sraženin v cévách. Tyto potíže se objevují nejvíce tehdy, pokud dojde k otěhotnění. Často přetrvávají řadu týdnů a ve vážných případech je nutná hospitalizace, při které se musí průběžně kontrolovat krevní obraz, koagulační parametry a vnitřní biochemické prostředí.

Pokud dochází k akumulaci volné tekutiny v břišní dutině v takovém rozsahu, že způsobuje bolesti břicha a ztěžuje dýchání, provádí se odsátí části výpotku. Současně se musejí do krevního řečiště dodávat infuzemi tekutiny s minerály a albuminem.

já jsem nepotřebovala injekci "po", ani s odstupem žádné léky.
tak se drž, snad to brzy přejde, asi bych ale zavolala do CARu, tam řeknou co s tím

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka