Přidat komentář

Ahoj, přiznám se, že mě tvé zážitky s kurzu velmi zaujaly, protože se na kurz teprve chystám, ale jelikož jsem furt doma, tak mám tolik článků zmáknutých, že si stejně o všem udělám vlastní obrázek.
Zavinovačku jsem původně nechtěla, ale pak mě okolí přemluvilo - taky budu mít zimní miminko a do zavinovačky ho nebudu muset tolik oblékat, navíc ze začátku ho má údajně zavinovačka velmi uklidňovat, protože v děloze měl taky stísněný prostor a bylo mu tam fajn - hodně maminek dává miminka v zavinovačce spát - prý lépe usínají. A taky když si představím, že jak se narodí tak si ho bude chtít každý pochovat a on bude tak křehoučký - tak v té zavinovačce bude i ve větším pohodlí.
Autosedačka mi přijde v pohodě. Dítě sice je skrčené, ale je to pro něj menší trauma než když ho nutíme ležet na úplně rovném povrchu. 9 měsíců byl v bříšku ohnutý a pak ho najednou porodím a čekám, že mu bude příjemné mít narovnané záda?To asi ne. Mě stačí být ohnutá 10 minut a pak je umění se narovnat. Navíc mě uklidňuje, že švagrová od narození svého syna furt cestovala (žije v Praze a rodiče v Ostravě), takže malý minimálně 1 měsíčně absolvolal cestu do Ostravy a zpět (cca 3 hodiny jedním směrem) a byl a je v pohodě.
Olejíčky si myslím, že jsou i příjemnější na roztírání a vlhčené ubrousky využiju spíš venku, na návštěvách a podobně. Doma to budu řešit tekoucí vodou... :) Ale nemyslím, že by to dítě nějak stresovalo. Navíc, mělo v pleně mokro a proto ho přece přebaluješ, takže ani nepocítí změnu, dokud mu nedáš suchou plenu :)
A monitor je podle mě spíše pro maminku než pro miminko. Dodá ti to pocit bezpečí a dovolí ti to klidně spát. Navíc co jsem od známých vyslechla, tak nikdy nespustil planý poplach, a třeba pro maminky co mají často blinkající miminka to musí být obrovská pomoc.
No jak říkáš, jiný kraj - jiný mrav...jsem zvědavá co se dozvím já :). :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka