Přidat komentář

ahojda, myslim ze by ti to melo vyjit. Zalezi na tom poctu dnu, kdy ti nekdo platil nemocenskou. TP mas 13.4.09, takze na MD by jsi mela nastoupit minimalne 6 tydnu pred datem porodu, tj. 2.3.09, jestli dobre pocitam.
Takze jde o to, co jsi delala ty 2 roky pred timto datem - 2.3.07-1.3.09 (mozna se to pocita na ukonceny mesic, pak tedy do 28.2.09, to nevim:-)
Doba studia by se ti mela taktez zapocitavat - ale jde o to - kdy jsi teda dostudovala, spis to vypada, ze v tvem pripade se to studium zapocitavat nebude.

Podmínkou nároku na tuto dávku je účast pojištěnce na nemocenském pojištění alespoň po dobu 270 kalendářních dní v posledních dvou letech přede dnem nástupu na PPM.

Do doby účasti na nemocenském pojištění pro nárok na PPM se započítává doba studia na střední, vyšší odborné nebo vysoké škole považovaná za soustavnou přípravu na budoucí povolání pro účely důchodového pojištění, jestliže počátek šestého týdne před očekávaným dnem porodu připadne do období 270 kalendářních dnů ode dne úspěšného ukončení studia nebo k převzetí dítěte do péče došlo v období 270 dnů ode dne úspěšného ukončení studia.

Pokud jsi mela smlouvu u nynejsiho zamestnavatele hned od 1.9.2008 tak do 1.3.09 (nebo 28.2.09) ti to dela cca 181dni, plus jsi jak pises, odpracovala jsi jeste nejakou dobu od unora do dubna - myslis tim aspon 1.2.08-30.4.08 to bys mela hned 90 dni, ale nevim presne data tech tych prac. pomeru. A kdy jsi dostudovala? Snad by ti to pripadne melo narust jeste o ty dny studia. Jen si nejsem jista jestli by ti to nemelo nejak navazovat, nebo tam muze byt ta mezera, kdy jsi byla OSVČ a nic jsi neplatila. Tim si nejsem jista.
Mely by ti poradit damy na ČSSZ nebo OSSZ - ale s nimi je straslivansky tezka komunikace:-) Tak hodne stesti. A pokud by jsi se tam vydala, chtelo by to mit po ruce ty smlouvy a zapoctovy listy. Ale nevim jestli ti takhle dopredu pomuzou, oni se tim zacinaji zabyvat, az kdyz je to aktualni a vyrozumi te po nastupu na MD:-) do nejake te lhuty. Ale treba by jsi mela stesti a narazila na nejakou ochotnou pani.
Lenka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka