Tiramisu

23.01.2011

Holky, nemáte některá fakt dobrý, vyzkoušený recept na tiramisu, které je opravdu dobré? Na příští víkend čekám návštěvu a chtěla bych ho udělat! Jo a nevíte náhodou, kde bych případně sehnala to mascarpone, mají ho normálně v supermarketu?Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Zkoušela jsem všechno možné, ale nejlepší mi přišel krabičák od Vitany :-) Sice asi nic extra zdravýho, když je to víceméně prášek, ale chuťově, jak má být :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:s:
Potrebujeme:
600ml slehacky ke slehani;
3 zloutky;
6 nebo 7 lzic cukru krupice;
1/2 kila cukrovych pusinek (recept zde: http://www.toprecepty.cz/recept/9111-snehove-pusinky/);
rozpustena cokolada nebo maliny (treba mrazene).
Elektrickou metlickou pracuji zloutky s cukrem, dokud kompost nezesvetli. Vyslehame slehacku. Slehacku dame do velke misy, pridame vyslehane zloutky a opatrne michame odspoda nahoru. Rozdrtime si cukrove pusinky a po castech vmichavame do kremu (ja tam dala mene, asi tak 350-400g). Dame do mrazaku na celou noc.
Rozpustime si cokoladu (ve vodni lazni nebo ja treba rozpoustim v mikrovlnce), do sklenicek dame nekolik kopecku (ja to delala normalne lzici - na jednu naberu a druhou to shrnu do sklenky), ozdobim rozpustenou cokoladou (cokoladu nabiram na lzicku a nechavam zvolna tect z vysky primo na krem).
:a:

In reply to by Principessa

hm tak dělám stejnej,ale bez toho sněhu z bílků...asi je to pak nadýchanější,co? když mně se zdá divný jíst sirový bílky... :) jéééé mohla by si sem založit stránku nějakejch dobrejch italskejch receptů,co ještě nejsou tak známý :)

In reply to by aprilia

Ziju presne uprostred italie - Perugia. Uz tady bydlim 11 let a ten bily hnus, pokud napadne, vydrzi tak 10 minut :00: Mne hrozne leze na nervy, ze u nas neni nikdo na sladke a ja s manzou vecne na dietach, tak nemuzu varit. Ale me to tak desne baviiiiiiiiii...

In reply to by Principessa

Mě se Itálie moc líbí jezdím tam aspoň na dovču,11let tak to jsi už úplná italka .To by ses hodila teda k nám domů mě nebaví dělat ty sladké jídla na pečení moc nejsem a manža ten by se užral .Ale jak napsala Umpopo by si sem mohla hodit nějaké italské mňamky :one: užjsem tu četla od tebe někde dobrý tip na něco rychlého pro návštěvu a super,jde vidět že ráda chystáš a klohníš pro někoho :) tak to občas budu na tebe muset mrknou a taky se něco naučit :one:

ahoj, ja bydlim v italii a tady posilam recept:
potrebuju:
kakao v prasku (na posypani), kavu (treba i udelanou z rozpustne, ja delam espressa), 500g mascarpone, 6 vetsich vajicek, 120g cukru + 2 lzicky cukru do te kavy, 400g piskoty savoiardi - to jsou tyhle: http://www.google.it/imgres?imgurl=http://www.pianetadonna.it/cucina/de… ).

Nejdriv si nachystam kavu. Naliju si ji do nejake misy, ve ktere pak budu namacet piskoty. Ocukruju a necham vychladnout.
Pak vysleham zloutky s pulkou cukru, sleham tak dlouho, az kompost zesvetla (ma skoro bilou barvu). Pak si vysleham mascarpone tak, aby z nej byl krasny krem bez hrudek (nejlepe porad elektrickou metlickou). Za staleho michani pridam vyslehane zloutky s cukrem.
Pak si vysleham bilky na snih (pridam si tam trosku soli, aby snih byl pevnejsi) a pridam tam zbytek cukru za staleho michani. Potom oba komposty smicham (nejlepe vareckou a opatrne).
Pote namacim piskoty v kave a skladam do misy, do ktere chci delat moje tiramisu. Pokryju vrstvou kremu a vrstvu pekne zarovnam. Naskladam druhou vrstvu piskotu tak, aby byla jinym smerem, nez ta prvni (pokud prvni naskladam horizontalne, druhou naskladam vertikalne a naopak). Zakryju dalsi vrstvou kremu. Pote posypu vrstvou nejlepe neslazeneho kakaa a dam do lednice.
Muzes ozdobit kudrlinkami z cokolady, ja to ale nedelam.
tady mas odkaz, kde to je i hezky nafocene.
http://ricette.giallozafferano.it/Tiramisu.html

:a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

neblemca, to je co? :s: asi ze to napije hodne tou kavou? Korpus si udelam na plech a dost nizky a otocim to do misy tak, aby to bylo tou tvrdsi stranou smerem vzhuru (tam, co pak nandam tu kavu). Krem potom nandam na tu stranu, ktera je mekci. Jinak ze zbytku korpusu si muzu udelat i nejake rezy, treba s cokoladovym a citronovym kremem, zaliju vrch rozpustenou cokoladou a mam to 2 druhy zakusku pri jedne praci :one:

ahojky, ja delam podle tohoto receptu a je to mnamka:
500 g Mascarpone
50 g cukru
5 vajíček
30 ml Amaretta
šálek silné kávy
1 balíček cukrářských piškotů
kakao
Kdyz jsme chtela usetrir, davala jsme pomazankove maslo a nebylo to ono, proste mascarpone je mascarpone, drzim palce-.
A kupouji ho treba v Kauflandu, Globusu , myslim ze ted uz je k sehnani snad vsude:-)

In reply to by KAACENKA_1

Tak jsem asi úplně blbá, nebo nevím, ale já jsem ho v tom Kauflandu prostě neviděla! Koukala jsem do chladáku jak husa do flašky a mascarpone nikde?!?!? Když já prostě ani nevím, jak to má vypadat, myslím samo obal :-))))

In reply to by Principessa

Tak na tohle potrebuju: savoiardi (nebo ten piskot-korpus, treba rum, ale muze byt i jiny liker, kakao v prasku (nebo nutella) a crema pasticcera (jak se dela pisu v tehle diskusi dole: http://www.mojetehotenstvi.cz/jaky-krem-davate-do-dortu-prism-postup )
rozdelim si do dvou misek, do jedne pridam kakao v prasku (nebo nutellu - micham drevenou vareckou nebo el. metlickou), v druhe misce necham krem tak, jak je.
Do obdelnikove misy si dam piskot (nebo naskladam savoiardi), poliju treba rumem, dam nahoru kakaovy krem, dam dalsi vrstvu piskotu, opet poliju rumem a nahoru dam zluty krem. Opakuji vrstvy tak, aby se jednotlive kremy stridaly. Koncim vrstvou piskotu.
Zadelam misu potravinarskou folii a dam do lednice aspon na 2 hodky.
Pred podavanim vyndam z lednice a otocim na talir, na kterem budu podavat a mam hotovo.

Nebo se to da udelat do tech sklenicek nebo misticek: dam dolu vrstvu piskotu (muzeme trochu rozdrtit nebo namocime predtim, nez do sklenicek dame, aby se nam s tim lepe pracovalo), poliju rumem, dam cokoladovy krem, dalsi vrstva piskotu, poliju rumem a dam zluty krem. Ozdobim cokoladovym kremem nahore a mam to.
:one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

rum - pouzivam Baccardi, myslim, ze je trtinovy?! ale nevim. Jinak se tam dava takovy cerveny liker - Alchermes rosso, ale nevim, zda jde v CR sehnat.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

campari bych tam teda nedavala, je to uplne jine. To spis ten rum a jeste bych ho obarvila potravinarskou barvou nacerveno, aby to melo tu spravnou barvu :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ted me jeste napadlo, ze by se tam dalo dat "fragolino"........ to se mozna da v cr sehnat? Ale nevim, asi pred rokem jsem ho kamaradovi odsud posilala, tak se mozna koupit neda?!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to je neco mezi silnejsim vinem a slabsim likerem :s: a jsou v tom ty lesni jahody. :one: Ty se pak muzou pouzit na ozdobu poharu nahore. Mozna by se na to dal dat takovy ten visnovy kompot s tim alkoholem - pamatuju si, ze mamka neco takoveho delavala, ale nevim presne, jak se to jmenuje. To by se tam taky hodilo a pak ty visne nahoru :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ty jo, muj byvaly totiz mel cukrarnu, ja tam rano chodila delat "brigadu", no jeste, ze jsem se s nim rozesla, neb dnes by ze me uz byla asi 300kilova koule :s: Ja tak rada varim a chystam, akorat, ze u nas doma neni na sladke nikdo, tak muzu jen, kdyz mame nekoho na navsteve... skoda no :///:

pošli mi email a pošlu ti několik řezů a je tam myslím i tiramisu. Nebudeš vědět, který máš udělat dřív :s: .
joa mascarpone seženeš třeba v Bille. Jestli budeš dělat tiramisu, tak fakt mascarpone. pomazánkové másla, lučiny atd ee

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky