Recept na včelí úly??? máte nějaký osvědčený???
ahoj holky :a:
dost peču, ale spíše během roku, na vánoce pak klasiku, asi 6 druhů.
Letos bych chtěla zkusit včelí úly, rodina je má ráda, mamce se kdysi nedařily, vytékala jí náplň a nešly jí vyklápět, i když je vysypávala cukrem...
Můžete mi poradit nějaký super odzkoušený recept na chutné úly, dobře vyklápětelné? Máte k tomu nějaký spec. úl? Nebo jen tu plast. nádobku? Díky za info :a:
já dělám kombinaci receptu manželovi babičky a Kluků v akci.
na úly dávám:
160g rozdrobených piškotů
150g moučkového cukru
2 vrchovaté čajové lžičky kakaa
90g másla
2 polévkové lžíce mléka
3 polévkové lžíce griotky (v receptu je rum, ale kdysi jsem ho doma neměla a tahle náhrada se setkala s úspěchem, tak už rum nekupujeme)
Všechny suroviny dobře promíchat v těsto a to pak dát do lednice tak na hodinku dvě odležet, aby bylo těsto tuhé. Těsto o pokojové teplotě se lepí na formičku a s tím se blbě pracuje.
na krém dávám:
70g másla
60g moučkového cukru
1 polévkovou lžíci griotky
Máslo nechám změknout při pokojové teplotě a pak ho vyšlehám s cukrem a griotkou. Ten krém je pak tuhý, nevytéká.
formičku mám takovou plastovou otvírací, vždycky vezmu hrudku těsta, poválím ji v krupicovém cukru, strčím do formičky, malíčkem vyšťouchnu otvor pro náplň, tu zaplácnu krémem a zalepím piškotem.
In reply to formičku mám tohohle typu by ha.nka
Tyto formičky jsou NEJLEPŠÍ :one: :one: :one: Používám je už 15let a jde to krásně ven :€s€: Já dělám 1 těsto s kakaem a 2.bílé - mleté ořechy napůl s piškoty a polovinu cukru u obou..úly pak dvoubarevné :a:
In reply to Tyto formičky jsou NEJLEPŠÍ by Scorpio
však už jsem si úl koupila :a:
In reply to formičku mám tohohle typu by ha.nka
už jsem zkoukla i to video, díky...jen nevím, jak mi to půjde vyklápět, no letos je zkusíme :///:
In reply to já dělám kombinaci receptu by ha.nka
zní to lákavě, vyzkouším, díky :s:
já se přidám :a:
a já přidávám typ jak na těsto, které se lepí na formičku a nejde vyklepnout, pokud se to teda stane.
vezměte slabý igeliťák, ten vložte do formičky, pak na něj těsto nacpěte jako normálně, dejte náplň atd., a pak když otevřete formičku, pytlík odloupnete a máte krásný úl. Toto byl důvod, proč s úly pokračuji, jinak bych je už dávno vyřadila, jsem se mohla vzteknout když se to lepilo :)