Příkrmy, jak to děláte :)
Ahoj maminky, můžu vás poprosit, jestli byste mi poradili, když mi teď Sofííí (8,5m.) konečně začla papat domácí jídlo (huráááá:), a navařim toho plnej hrnec, jak dlouho to můžu mít v lednici a jak je to se zamražovánim? V lednici asi jeden nebo dva dny ne? A v mrazáku? A děláte to taky tak? Nebo jak to děláte, abyste nemuseli obden vyvařovat?
Děkuji ;)
vařila jsem cca na 14 dní dopředu, nadělala hotový skleničky a šupla do mrazáku
In reply to vařila jsem cca na 14 dní by Tesa
mužou byt skleničky od přesnidavek?a to je pak zavařuješ nebo jen se to zašroubuješ?
In reply to prosimtě by katjusa
dávala jsem do toho co bylo. ale spíš do těch menších - od přesnídávek, příkrmů, jogurtů. do mrazáku jsem to akorát nechala vychladnout a zašroubovala...a neplnila až po okraj, hlavně když v tom bylo víc vody. zkoušela jsem zavařovat 2x, ale jak v tom není žádný konzervant ani cukr, tak se to nechytlo, takže všechny sklenice šly do kytek
In reply to Já kupuji hotové jídla v těch by natuskam
taky jidlo kupuju a pravě jak se nedaji dobře zašroubovat jestli se to neskazi,a to nechaš vchladit rozmixuješ a naliješ že
V lednici tak dva dny. A pak po porcich zamrazit. Vecer to pak vzdy vyndam do lednice a rano uplne ven aby to v poledne bylo jen na ohrati.
Jinak pro trvanlivost je dobre vse po uvareni hned zchladit. Takze hrnec nejlip do drezu se studenou vodou a obcas michat.
In reply to V lednici tak dva dny. A pak by macouch
Děkuju, děkuju za jakoukoli radu :) A prosímtě, jak dlouho to můžu nechat v mrazáku??
In reply to Děkuju, děkuju za jakoukoli by Lucinka Sisinka
Ja se to snazila spotrebovat tak do 3 mesicu, tak jako vsechno. Delam treba hodne vyvary / udelam ho plnej kotel a kus ho i s casti masa zamrazim a pak si ho postupne vytahuju abych mela co k obedu, kdyz jsem v poledne sama. Jinak bych vetsinou nejedla nic...
Ahoj já vždycky na páře udělala různé druhy zeleniny a uvařila jsem maso a pak jsem to dala zamrazit do tvořítek na led. No a pak jsem z mrazáku vyndavala jednotlivé kostky a různě jsem to kombinovala. Zamrazovala jsem i vařené brambory a nebyl problém. Ještě i dneska (malé jsou 3 roky) navařím jhednou za čas kotel husté zeleninové polévky a dávám si jí taky po porcích zmrazit. Když máme nějaké jídlo co není pro malou úplně vhodné tak vytáhnu z mrazáku polévku a je vyřešeno.
In reply to Ahoj já vždycky na páře by irena1111
Do těch tvořítek jsi to rozmixovala ju? Tu zeleninu a maso? A s vodou nebo JEN zeleninu? A ještě jestli se můžu zeptat na to vaření na páře, to se dělá jak? Normálně třeba na pařák jako se ohřejvaj knedlíky? A nechat to "napařovat" dokud to nezměkne?
In reply to Do těch tvořítek jsi to by Lucinka Sisinka
Ano dělala jsem to na klasickém pařáku jako je na knedlíky.
Jinak vodu jsem nepřidávala a zpočátku jsem to mixovala a postupně už jsem to jen rozmačkávala aby si malá zvykala na kousky. :a:
v lednici to měla dycky max na dva dny, na tři už se mi to zdálo moc...já vařila taky ve velkém množství neuměla jsme v menším avřit takže dycky sem nechalv lednici na dva obědy a zbytek schovala do mražáku a to se behěm 2 měsíců spotřebovalo...