Obed :)
Holky mam asi debilni dotaz, ale snad mi poradite :) ale mam hroznou chut na maso se stavou a ryzi. Ji to myslim deti, a vari se to ve skolce. Jenze ja nevim jak se to dela, a nemuzu na to nikde najit recept ( asi to vsichni vi ). A taky jake maso mam na to pouzit. Diky moc za rady :one:
Jéé jak jsem ráda,že nežeru jen já.Za chvíli budu jak otesánek.Včera jsem měla tři obědy.
In reply to Jéé jak jsem ráda,že by Dada78
Ja uz otesanek jsem a vymlouvam se na tehu :smich: i kdyz jsem donedavna nemela chut k jidlu pribrala jsem uz 7kg :) a ted se mi chut vratila a navic mam pred sebou druhou pulku tehu tak jsem zvedava na kolika skoncim :)
In reply to Ja uz otesanek jsem a by Heluska11
Já mám nahoře jen dvě kila.Tři měsíce jsem jen ležela a zvracela.PAk chvíli klid a zase se to vrátilo.Sice už jim jak otesánek,ale pak je mi fakt blbě.Jenže nemůžu si pomoct,nějak se nemůžu nasytit. :!k: Taky jsem zvědavá na kolika skončim,dneska jsem 16+1
mnam holky to zní všechno tak báječně už tedka mám hlad a slintám:) :hu:
In reply to mnam holky to zní všechno by Piškot
ja jsem slintala vcera vecer, uz jsem lezela v posteli a dostala jsem na to hroznou chut :hlad: :hum:
In reply to ja jsem slintala vcera by Heluska11
no dneska mám navařeno dělala jsem sekanou ale ještě dneska koupím někdě masenko na tuhle dobrotu a udělám to zítra na oběd to bude mnamka:)
Miško s tou závodní jídelnou máš pravdu,teď jsem si vzpomněla na jejich rejžovej nákyp zalitej třešnovou štávou..to byla ňamka...asi ho udělám
In reply to Ty joo takový by Dada78
Ja taky milovala jsem skolkove pomazanky :hlad:
In reply to Ja taky milovala jsem by Heluska11
Drožďovou?nebo takovou tu turistickou,tu si občas koupim,ale stejně to neni ono.
myslíš švejžužu? určitě kuřecí
In reply to Ahojky by FialovaTerka
švejžužu :smich: tak to jsem nikdy neslysela. A jak se to dela?
In reply to švejžužu tak to jsem by Heluska11
já recept nemám ale zítra ti ho můžu zjistit, je to strašně dobrý. Kousky masíčka naloženýho do druhého dne v sosíku, pak když je to celé hotové tak se to podává s rýží nebo chlebem. MŇam
Myslíš roštěnky?
In reply to Ahojky Heluško by Lucik.K
asi ne, myslim kousky masa v hnede stave(omacce) s ryzi. Ale nevim jake maso je na to vhodne.
In reply to asi ne, myslim kousky masa v by Heluska11
Ahojky,Ty myslíš určitě výpečky s rýží.Nejlepší je na to vepřový maso,prodávají ho už nakrájené na kostky.Dáš ho do pekáče,podleješ vodou,přidáš nakrájenou cibulku,česnek,masox a podle chuti ještě můžeš dochutit magi,worchestrem,sojovkou,vegetkou,já dávám od všeho trochu...pečeš do změknutí v troubě,nakonec zahustíš štávu jíškou,já používám hotovou tmavou ,dodá krásnou barvu...nech si chutnat
In reply to Ahojky,Ty myslíš určitě by Dada78
Jo asi to myslim :) a myslis ze by to slo udelat i na sporaku nebo musi byt trouba? no ja jsem takove maso nevidela, tak jake mam koupit v reznictvi?? ja totiz vubec neumim kupovat maso :) dik
In reply to Jo asi to myslim a myslis by Heluska11
zapomněla jsem název,takže tady je ,kup vepřový plecko
In reply to Jo asi to myslim a myslis by Heluska11
Myslím,že to určitě půjde udělat i na sporáku,jen ho budeš muset dýl dusit.Já kupuju maso na guláš,u nás mají přímo vepřový kostky,jde o to ,aby to maso pak krásně změklo,určitě Ti poradí,když se zeptáš,taky to dělám.
In reply to Myslím,že to určitě by Dada78
Dekuju moc prave jde mi to at to neni tvrde at se to rozplyva na jazyku :) zeptam se, ale nekdy ty za pultem rozumi masu jako ja :D takze vubec. A je to veprove plecko libove?
In reply to Dekuju moc prave jde mi to by Heluska11
Někdy tam bývá tuk,ale ten odkrojíš lehce.Můj přítel ho taky nemá rád,takže taky krájím flaksy apod.U nás mají přímo i napsaný,že je to vepřový plecko.Ale pokud si nebudeš vědět rady,zvol radši supermarkety,kde je maso zabalený a popsaný(Globus,Tesco.Makro) tam mají fakt výběr.
In reply to asi ne, myslim kousky masa v by Heluska11
Ahoj, já dělám roštěnky buď z hovězího zadního nebo kotlety či krkovičky. Nakrájíš cibuli a osmažíš na sádle či oleji. Maso na plátky naklepeš, osolíš, opepříš a prudce opečeš na připravené cibuli. Musíš hlídat, aby se cibule nepřipálila ( odsuneš ji bokem). Maso opečeš po obou stranách, snížíš teplotu, přikryješ a pomalu dusíš ve vlastní šťávě. Vůbec nepodlévám vodou. Musíš hlídat, aby se maso nepřipálilo. Dusíš asi 1,5 hod. , až je maso měkké. Nakonec můžeš přidat lžičku polotučné hořčice. Pokud chceš víc šťávy, přidej nakonec trochu vody se lžičkou polohr. mouky (šťáva bude hustější. Podává se s rýží nebo bramborem a k tomu okurek nebo salát. Dobrou chuť. (Jak to píšu, mám na to takovou chuť, žeto zítra uvařím taky.) Ahoj :a:
Tak mě tak napadá holky,že bych zkusila zjistit recepty na školkové pomazánky.Zeptám se ve školce,až tam zase pojedu.To si pak pošmákneme,co?