Vepřová krkovice
Měla bych chut na nějakou dobrou krkovičku,klidně i naloženou až do neděle.Poradte váš oblíbený recept
In reply to necetla jsem prispevky, tak by zamilovana_vodnarka
Jo jo, tak přesně tento recept mě napadl jako první ;) Je to mňamka, doporučuju!... :a:
Krkovici miluji na tento způsob : Do pekáče položíme na kolečka nakrájenou cibuli-i několik.Na to krkovici naklepanou,osolenou a opepřenou.Na tu na kolečka nakrájené brambory a to celé polijeme smetanou,osolíme a posypeme drceným kmínem.Pečeme tak na 220 a asik 1,5 hodiny i více dle tloušťky masa atd...nakonec odkryjeme a brambory můžeme nechat zezlatovět na grilu :-) Je to vynikající a peče se to samo :one: dobrou chuť :a:
:hu: Ahoj!Tak já miluju krkovičku takhle - osolíš a opepříš maso a dáš ho na pekáč pokapanej olejem (já ho dávám do takový tý zapékací mísy na těstoviny, bez víka). Necháš chvíli péct, potom na vrch přidách pokrájený rajčata a papriku, posolíš opepříš a zase necháš chvíli péct, poleješ smetanou a zase chvíli pečeš a nakonec dáš navrch nastrouchaný sýr, ten už necháš jenom rozpustit. Celou dobu necháš maso tak jak je, neotáčíš. Nic nijak nemícháš, smetana se s rajčaty promíchá sama :hu: Zatím mi to všichni chválili a brali se recept :a:
Zrovna jsme jí sežrali :s: . Dělám jí zapečenou s bramborem a smetanou. Na dno pekáče dám na plátky brambory, docela silnější vrstvu, posolím, opepřím, pak plátky krkovice, taky osolím a opepřím a zaleju sladkou smetanou. Ne nízkotučnou, protože pouští jenom vodu a neni to ono. A upeču. Když jsou brambory hodně měkký, tak je i maso a je to výborný :)
In reply to Zrovna jsme jí sežrali . by Monika Císařovská
presne :) nebo i bez smetany :hu:
In reply to presne nebo i bez smetany by martina2105
Bez ní to neni ono ;) . A když už se nažrat, tak pořádně :s:
In reply to Bez ní to neni ono . A když by Monika Císařovská
to je samozdrejme druha vec :s: :s: :s: :hu: :hu: :hu:
necetla jsem prispevky, tak se omlouvam, dkyby to pode mnou uz nekde bylo. Nejradeji krkovici delam takto - osolenou opeprenou do pekacku, hodne cibule na kolecka, cesne, nahoru platky slaniny a zalit svetlym pivem, max do vysky krkovice. chutna to skvele a vzdycky se v puse masicko rozpada:) pece se to normal v troube prikryte alobalem