marcipan na dort
Ahojky holky...Budu delat dneska dort pro synovce a ten miluje marcipan..ale budu s nim pracovat po 1 a nevim jak ho mam natahnout na cely dort.Nikde to nemuzu najit,tak snad mi nektera z vas poradi.Mam jen tu hmotu(kostku)z kauflandu.Dekuji
In reply to ahojky,muíš ho nejdřív by lucininenka
Já jsem sama zvědavá jak to dopadne,bojím se do toho jít,ale vše je prej poprvé:)tak děkuji za radu a pak dám vědět jak jsme dopadli..
In reply to Já jsem sama zvědavá jak by hipsmisek
no dej určitě vědět :) já s marcipánem pracuju ráda,sama ho miluju a když mám čas si s tím vyhrát,tak do toho jdu :) tak držím palečky a neboj se toho :one: :a:
In reply to no dej určitě vědět já by lucininenka
tak jsem se rozhodla ze asi jednodussi bude kdyz z toho udelam dekoraci..prece jenom mam 1 pokus..do vecera musi byt hotovy..
In reply to tak jsem se rozhodla ze asi by hipsmisek
tak jestli máš fantazii na modelování,tak určitě :) a podle mě je jeden balíček málo,na potažení celého průměrného dortu je potřeba tak cca 300 g plus mínus.A nebo zkus udělat ten domácí,je to jednoduché :)
In reply to tak jestli máš fantazii na by lucininenka
už jsem z toho udelala 5 vetsich ruzi..tak uvidime..
In reply to už jsem z toho udelala 5 by hipsmisek
nooo,šikulka :one: :one:
In reply to nooo,šikulka by lucininenka
Luci, mohla bys písnout ten svůj recept na tu marcipánovou hmotu ze sušeného mléka. Díky.
In reply to Luci, mohla bys písnout ten by Tinax
jasně :)
250 g sušeného mléka
500 g cukru moučky
2-3 lžíce medu
2 lžíce vody
1 lžíce mandlového aroma
vše dáme na vál a spojujeme,dokuď z toho není hmota podobná svou konzistencí modelíně.Dobře upravený marcipán se nedrolí,nelepí,snadno se válí a tvaruje.Pokuď nejde spojit,nepřidáváme vodu,ale jen si opláchneme ruce a navhlčenýma rukama dál propracováváme-to opakujeme dle potřeby.Válíme na pomoučené ploše,nejlépe na potravinářské folii.
In reply to jasně 250 g sušeného by lucininenka
Luci, dííííky :one: . Určo vyzkouším, mňam, už teď se mi sbíhají sliny :hu: . Ještě dotaz, tu vyválenou hmotu dáváš na "klasický dort" nebo máš taky nějakou svou specialitku?
Neporadím bohužel, ale jsem zvědavá co ti holky napíšou, také ho chci dělat poprvé. Jinak přeji hodně štěstí a pak fotečku, jak se povedl. :a: :a:
In reply to Neporadím bohužel, ale by Eliza2
Děkuji,až udělám a bude vypadat dobře tak fotku dám..nebudu se přece chlubit něčím co se mi nepovede:)))
ahojky,muíš ho nejdřív pořádně propracovat a nejlépe se ti bude válet na potravinové folii posypané moučkovým cukrem.Stejně tak,pokuď máš dřevěný váleček,tak si ho taky obal do folie,ať se ti ti nelepí.A pozor,abys nebyla zklamaná,nevím přesně jak se pracuje s tím mandlovým marcipánem pravým,já dělám ze sušeného mléka a to je lepší na práci a pro mě i chuťově :) jinak dávej si pozor,na jaký krém marcipán položíš,nesmí být tvarohový,šlehačkový,ani pudinkový z mléka.Nejlepší je pod marcipán opravdu tenoučká vrstva marmelády a nebo máslového krému,jinak se bude roztékat.Plát by měl být silný cca 4 mm,jinak taky hrozí,že se bude roztékat.