KVĚTINKY SOBĚ :)!

15.04.2010

:k: HOOLKY :k:

- máme tady blog, kde si můžeme psát, co nás trápí a nebo prostě jen tak si poklábosit mezi sebou :€d€: :€d€: :€d€: !

AKTUÁLNÍ SEZNÁMEK

NAŠE BŘÍŠKA

NAŠE ZLATÍČKA

NAŠE PRVNÍ VIDEO

JÍDELNÍČEK

SRAZ 2011

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by mimilinko

no ale to už je druhá takhle... ta minule tam byla celý den,dokonce se tam ukazovaly 2 odpovědi a mě to furt nechtělo pustit :? to je fakt divné....
když by to smazala tak by to snad zmizlo ne? nemuze si někdo treba blokovat že nechce aby mu někdo psal?? to mě napadlo tedka,já ji vubec neznam ani ona mě,ale docela by to byl dobrý napad,aby někdo neotravoval a neporudil v tvých diskuzích :///:

In reply to by Leushka

bylo by to fajn, ale nejde to ... myslím si to hlavně protože, když něco vyhledávám tak se mi zobrazí normálně nadpis + stručný popis a když na to kliknu tak se mi zobrazí přístup odepřen ..z tohoto důvodu jsem usoudila, že to autorka smazala ...

kačenka1711

tak jsem taky zazadala na emimino akorat se tam vubec nevyznam nooo

Ahoj holky,
úplně jsem zapomněla sem napsat, jak jsme dopadli v pátek 4. 5. s Tomáškem na kontrole na očním v Litomyšli.
Vlčí zrno, které ho trápilo v podstatě celý podzim na pravém očičku a od prosince na levém oku, se mu naštěstí během dvou měsíců vstřebalo samo a tak se Tomášek na poslední chvíli vyhnul operaci, která byla naplánovaná na 4. dubna.
Doktorka mu ale na lednové kontrole naměřila nějaké rozdílné dioptrie - na pravém očičku -0,5 a na levém +1,75. Tak se teď chtěla ujistit, že horší vidění bylo způsobené tím vlčím zrnem, které mohlo nějak utlačovat zorné pole a ovlivňovat ostrost vidění.
Doktorka si ho teď v pátek vyšetřila, změřila mu ostrost očí přístrojem a naštěstí se mu ty hodnoty oproti lednu o hodně zlepšily, takže mu brýle zatím nehrozí. To se mi ulevilo :-).
Další kontrola nás čeká až za rok ve 3 letech.
http://www.mojetehotenstvi.cz/tomaskova-kontrola-na-ocnim-4-5-2012
:a:

kačenka1711

In reply to by mimilinko

teda vau to je vyber:) ja prave nevim jestli mam koupit crossy nebo ty neipreny,ale asi crossy potebujem na plaz ale do vody vylozene ne, tam je jen pisek. co myslis? raddsi je koupime i kdyz budou jen na tech 10 dni. ja se bojim, abysme je treba nekde nenechali vis

kačenka1711

In reply to by mimilinko

no dyt pisu, do vody nepotrebujeme ale na behani po plazi jo, aby si neco nepichnul do nohy a nepalil ho pisek..

kačenka1711

In reply to by mimilinko

no ale když se to namoci tak ho budou studet,ne? a nebude za ne zapadavat pisek? :///: za ty neoprenovy

In reply to by kačenka1711

Matěj to vloni u moře zvládal jen v sandálkách a na písku běhal bos a nijak si nestěžoval,ale pokud chceš botky,tak bych taky volila neopreny-stejně jako píše Michalka :a:

In reply to by kačenka1711

Evi, i když budete potřebovat pro Domínka boty na pláž aby si něco nepíchnul a ne do vody, tak bych stejně volila ty neopreny, v crocsíkách mu bude pěkně klouzat noha, když bude mít mokrou nohu a navíc si do nich nabere ten písek.

kačenka1711

In reply to by Michaela

ja ani crossy ani neopreny nikdy nemela tka fakt nevim. kdyby se sandalkama vletel do vody tak je oddela to fakt ne, do tech crossek si nabere pisek ale zase ty neopreny když se namoci tak studi. jsem z toho fakt jelen

In reply to by kačenka1711

Já právě v těch crocsech chodím normálně po zahradě doma, na to jsou super, ale když jsme loni napustili bazén tak s mokrou nohou jsem se v nich div nezabila jak v tom klouzala noha :€z€: no a neopreny jsem si půjčovala v Yacht clubu - jezdím windsurfing a je lepší na tom jezdit s těma neoprénama aby se noha na tom prkně nesmekla a když jsem vylezla z vody, byla to pohoda největší-nemusela jsem opatrně našlapovat a zima mi v tom nebyla :-) Neoprén právě izoluje, i když je mokrý, kdyb byla na ježdění třeba víc zima tak jsem měla neoprén na celé tělo a když jsem třeba spadla a pak vylezla zpět na prkno, tak jsem neklepala kosu :one: No to jsem se teda rozepsala, prostě nemusíš se bát, zima v tom není :-)

In reply to by kačenka1711

No v písku jsem v nich nechodila, měla jsem kotníčkové, tak do těch by to snad nenapadalo, no když mu je sundáš, tak pokud buou ještě mokré,když mu je budeš chtít nazout zpět tak je nazuješ, jde to, ono se blbě souká do toho celého neoprénu, když je mokrej, ale boty jsou v pohodě :-)

Ahojky holky, už jsem se ptala na druhé diskuzi na emiminu.... Má diplomka, byť jsem ji nestihla zkonzultovat byla doporučena k obhajobě (sice s drobnými připomínkami, ale i s navrženou dobrou známkou- což mě nakonec docela potěšilo) a tak můzu nakráčet z vesela ke státnicím...No z vesela to moc nebude a to hlavně proto, že nemám na učení moc času, se třema dětma je to docela mazec, zvláště s Jendou, který neustále někam leze, na okno, z okna ven z domu (nebo minimálně vyšoupne kocoura, kterýho pak honím po zahradě). Teď dokonce zmáknul asi tak tříapůl metrový žebřík, než jsem stačila jakkoliv zareagovat, tak už se škrábal do výklenku na půdu. Takže sice nemluví ve větách, ale divokej je až až. No a teďky ten můj dotaz... jak dlouho jste se na státnice učily? Jaký jste měly systém? Potřebuju nějaké rady, tipy jak na to, aby se to dalo zmáknout... přeci jen šest let studia jen tak poslat o šípku by bylo škoda. Moc díky za připomínky, cenné rady či nakopnutí (i když bych spíš zasloužila nakopat zadek, že jsem to opět nechala takhle vyhnít do poslední chvíle)

In reply to by Tinax

Marti, tak já se učila podobně jako Peťa, nejvíc mi to lezlo do hlavy dopoledne, když se státnice blížily - cca 14 dní to státnic - což je vlastně skoro tvůj případ, tak už jsem si rozvrhla témata na sekce, prostě jsem si to rozvrhla na dny, co se kdy budu učit a zaměřila se hlavně na to, co jsem měla pocit, že vůbec neumím. Jenže na rozdíl od tebe jsem ještě byla bezdětná tak jsem si to mohla rozvrhnout bez "omezení" , taky bych to asi řešila když bude Honzík spát, přes poledne, nebo až večer.
Neboj držím moc pěsti, když jsem šla ke státnicím, tak jsem měla pocit, že mám absolutně vygumováno :00:
Jak jsem se učila dlouho? to už fakt nevím, ale myslím, že to bylo tak měsíc před - kdy jsem se tomu začala věnovat, protože jsem spoléhala na to, že látku, kterou jsem dělala před tím ještě u zkoušek v páťáku jsem snad uplně nezapomněla!

In reply to by Tinax

Marti, Honzík je teda akční, po kom to asi má :///:?

Na ty státnice, tak já měla systém ten, že jsem se učila hodinu dopoledne, seděla jsem s Denískem v pokoji a říkala jsem mu to, pak odpoledne při Denisovo spaní a večer! Když byl Dušan doma, učila jsem se průběžně celý den a nejlépe se mi učí za chůze, nejdřív si to v klidu přečtu a pak to jako někomu vysvětluju :///:!

Škoda, že nemáte ten powerpoint, v čem to tedy budete mít? Ono je to v podstatě jedno, důležité je, aby z tebe cítili, že tomu rozumíš a pokud máš hodného vedoucího, tak tě pak podrží i u odborných předmětů. Já třeba vyhořela z latiny a učitel řekl, že jsem celé tři roky měla výborné výsledky, že asi zapracovala nervozita, oni řekli, že obhajoba byla super a dali mi to!

Peti, zažádala jsem o přístup na to emimino, ty mě ted musíš přidat, nebo jak se tam poté dostanu? jsem trošku antitalent na tyhlety weby:-)

Holky, tak jsem taky na emiminu, ale bojím se bojím, aby se to nezvrtlo a veškerá drbárna se přesune tam. To by mi bylo líto :(

In reply to by Deniska2010

no já taky doufám že ne,tady je to rozhodně přehlednější,včera jsem tam napsala slohovku o mém ptoblému a když jsem začla vkládat smajlíky tak se mi to smazalo :00: ,psala jsem s notasem na klíně tak jsem asi na něco klikla,no já byla nasraná :€z€: :€z€: :€z€: tak zas příště :) táta v noci odjíždí tak jestli ne dřív tak zítra večer písnu určo :one:

PS: dneska mám i čas a něco jsem přelítla očima :///: Uzavřenou diskusi na emimi doporučuju!!! Právě kvůli tomu sem skoro nechodim, jsem v jedné uzavřené právě tam... měli a mám stále doma dost problémů a prostě jsem se potřebovala svěřit!!! Rychle si zvyknete!!! Je to mnohem přehlednější a díky fotkám i "hezčí" :one: :h:

Milé květinky, takže těhotenství mám potvrzené.Takže další přírůstek bude 24.12.Tak a už konečný, protože mi jde už hlava kolem.Ještě že ten čas tak rychle letí. Za chvíli nám květinky začnou chodit do školky a pak fr a budou ve škole.Ale první musí oslavit své druhé narozeniny, které se blíží bude v příští neděli oslava. Příští rok má nejstarší maturuje.Letos v červnu slaví 18tiny.Syn bude mít 12. No letí to.A nejmladší bude mít v září rok. Pomalu se snaží už lézt. Je tu veselo. :a: :a: :a:

In reply to by Eliza2

Ahojky, i já moc gratuluju k dalšímu šťestíčku, co přibude na vánoce. No a taky k početné rodince, moje starší dcera jde po prazdninách na střední, takže už z ní je velká holka, co mě přerostla. I do dalšího prťouse bych šla stejně jako ty, ale muž o 4tem dítku nechce slyšet a vzhledem k mému věku nemám na dlouhé čekaní čas.
Přeju pohodu a zdraví.

In reply to by Tinax

Děkuji moc. No manžel byl pro jinak bychom do toho také nešli, ale až bylo po, tak jaksi jsme začali couvat,ale už bylo pozdě :s:.Jsem moc chytlavá stačí jednou a jsem těhu hned. :€O: :a: Třeba se ještě rozmyslí. :k:

In reply to by ivana dvorstakova

Ivi, tobě taky pohodu a zdravíčko a uvidíš, že ti za chvilku bude fuk, zda je to kluk či nekluk. Jo a určitě piš, mě tím neotravuješ, naopak - teď mám taky nějaký těhotenský stavy a tak si ráda alespoň něco přečtu.

Ahoj holky, nebyla jsem tu věčnost - cca od Vánoc :00: Ale událo se toho moc - narodila se nám štěňata, dodělali jsme provizorně domeček, stěhovali se a taky oslavili druhé narozeniny našich květinek... Snad budu mít ještě chvíli klid,než se druhá vzbudí a hodim nějaký fotečky do klubu. papa Katka

kačenka1711

poradte poradte jake boty do vody a na plaz do pisku? bojim se aby se o neco nepichl :00: a aby tam nepadal pisek:(

Ahooooj děvčátka :€s€: tak mě máte zpátky :///: mooooc jste mě chyběli :h: Jak jste se měli :k: ??
Příspěvků tu přibylo tolik, že teda nevím jestli zvládnu vše přečíst, ale pokusím se ;) Už píšu z nového bytečku, jsme tu od pondělí ale od rána do večera nedělám nic jiného, než že ještě stále vozím věci ze starého bytu, vybaluju nebo něco někde zařizujeme.. :00: Od minulé soboty funguju na 110% a už jsem fakt k.o., celá ta stěhovací akce je mnohonásobně horší než jsem čekala ://: Včera to na mě nějak dopadlo, ta únava...ještě to ale zdaleka nemáme všechno za sebou..zítra musíme konečně smontovat skříně - teď tu mám asi 15 pytlů a několik cestovních tašek s oblečením.. :00: jinak od stěhováků jsme měli půjčených 39velkých přepravek - všechny jsme je naplnili :00: + několik beden od banánů..no mazec :s: Děti hlídala střídavě tchyně, moje teta a mamka..bylo jim moc dobře, ale teď už Aduška k nikomu nechce, nechápu :? Pořád mě musí mít na očích..Každopádně snad všechno zajede brzy do starých kolejí, doufááááám :) Moc Vás všechny zdravím :k:

In reply to by Phoebe

Ahojky, z toho si nic nedělej, také kolikrát nestíhám dočítat. Tak to je paráda, že už to máte za sebou :one: já už se nechci stěhovat ani za zlatý prase :s: ale stejně mě to ještě jednou čeká, protože časem prostě budeme chtít baráček. Tak hezky zvolni, načerpej sílu, zbytek už si doděláš sama v klidu :///: Adušce se určo stýskalo :h: :a:

In reply to by Phoebe

jee vy už jste se stěhovali :one: ..taky bych se ráda přestěhovala :) Poslední dobou mně to tu štve, ale manžel o stěhování nechce ani slyšet :? Adušce si chyběla :h: a tak si to teď chce vynahradit :///: nebooj určitě se to vrátí do těch starých kolejí ;) Hezky se zabydlete :k:

In reply to by ivana dvorstakova

Ivanko to vedro bylo fakt šílený :00: Paradoxně jsme šli do menšího bytu :) měli jsme 115m2, teď máme 82m2 a myslím, že to fakt stačí ;) hlavně máme lodžii :) Jsme ale opět v pronájmu, ale v krásné lokalitě a za menší prašule..ale je to jen max na dva roky, pak si budeme brát hypo a pořídíme si vlastní bydlení. Starý byt odevzdáváme v polovině května, tak tam ještě nějaké věci máme - i několik kusů nábytku, který se nám sem nevejde, tak se toho pokoušíme rychle prodat.

In reply to by mimilinko

Peti bylo to fakt náročné, ale to nejhorší za nás odmakali stěhováci :///: byli super, profíci a šlo jim to úžasně!! Těším se, až budeme dolaďovat takové ty doplňky - v pondělí jedeme do Ikei, tak budu ve svém živlu :///: No jinak abych byla upřímná - předchozí byt byl tisíckrát hezčí, zrekonstruovaný, vyšperkovaný...tady je to fakt obyč, ale nevadí ;) až budeme mít svůj, tak ten si zrekonstruujeme, teď je pro nás důležité, že jsme v pěkném místě, děti si mají kde hrát a je tu klídek :k: Proto v klidu přežiju, že už nemám kuchyňskou linku Hanák, ale obyč z Polska :s:

In reply to by Phoebe

Jeeeeee, Luci, my jedeme v pondělí asi taky do Ikei, ale na Zličín, vy to máte blíž na Černý most, co? Jedeme s kamarádkou do Beckilandu, společný kamarád z Prahy tam slaví třetí narozeniny!

Přesně, důležité je, že je to tam lepší pro děti :€s€: , vybavení bytu je až na xtém místě!

In reply to by mimilinko

Jj my jedeme na Černý most, to je škoda, mohli jsme se potkat :) Tak si pěkně oslavičku užijte :) a co to je ten Beckiland? To je nějaký dětský koutek?
Do Ikei se těším, nebyla jsem tam stráááášně dlouho, už si tu sepisuju co tam NUTNĚ POTŘEBUJU :s: :s:

In reply to by Phoebe

Je to veliké zábavné centrum - http://www.beckiland.cz/ a je hned vedle ikei, už jsme tam jednou byli, je to spíše pro větší děti, ale teď už myslím, že se tam Deni vyblbne!

Já už si taky sepisuju :///:, budeš tam kupovat něco Adélce k narozeninám? Já asi Denisovi tunel a dlouho se mi líbí tohle - http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/S19809351/ a teď když bude u našich to hřiště, tak by se mi to líbilo vedle houpačky :///:!

In reply to by mimilinko

To vypadá báječně, ten Beckiland :one: Myslím, že si to tam Denísek moc užije :///:
Na dětskou Ikeu jsem koukala jen v rychlosti, spíš to omrknu na živo ;) ale o tom tunelu uvažuju už delší dobu :///: Každopádně Adušky narozeniny se blíží, tak už je čas nakoupit dárečky :///: Ta houpajda vypadá moc dobře a na tom hřišťátku by byla čupr :one: :dance:
Já jen doufám, že bude Aduš v té Ikei hodná, budeme tam asi dlouho, tak snad to s ní zvládneme :?

In reply to by Phoebe

Ono se rika,ze radeji se obesit nez stehovat.. :///: Je to blazinec kolem.. :) Ja uz taky par stehovani zazila a casem nas to zase ceka znova :) At vam zitra dopadne dobre smontovani skrini atd.. :one: Aduska poznala kde je ji nejlepe a to u maminky ;) :h:

In reply to by siska333

Já už jsem se taky několikrát stěhovala, ale tentokrát je to fakt síla, jestli je to tím, že už máme dvě děti a tím pádem víc věcí, nevím :n: ale stěhujeme už týden a pořád tu ještě nemáme všechno :00: :s:

Ahoj babušky :k:, konečně mám chvíli klid, abych mohla napsat!

Měli jsme tu teď na pár dní přátele, dnes dopoledne odjeli a Dušan jim slíbil, že hned dnes večer přijedeme na víkend my k nim a mně se taaaaaak nechce ://:, jediné plus je, že jedeme do Budějovic :h:!

Veru, Daylong už nemáme, letěl oknem hned co uveřejnili dtest :n:!

Zdeni, já jsem normální koza sklerotická :///:, chudák teta má doma asi dvacet mističek :///:, já na to úplně zapomněla a ona teda asi taky, protože mi nic neřekla. Teď přesně nevím, kdy tam pojedeme, ale vím, že oni k nám přijedou na Denisovo oslavu, tak jí jdu hned napsat, ať je přiveze, pokud už je někde nerozdala ://: !

Světluško, držím palce, ať u vás neštovice proběhnout v co nejlepší formě :h:!

Evi, Denis venku poslouchá jen když má co dělat, takže třeba na hřišti je zlatíčko, ale jak jdeme pěšky delší trasu, zlobí, nechce mi dát ruku, všude se zastavuje, atd., takže radši jezdíme kočárkem, tak se mu zatím líbí. A tu lahev, to myslíš na mlíčko nebo aby udržela chlad na pití ven? Mlíčko už přes den nepijete, takže myslíš asi na ten chlad a to teda neporadím :n:, možná by byl dobrý nejaký ten menší chladící box, že byste si ho nosili k moři s sebou i s pitím a s jídlem pro vás.

Jani, to jste si teda na zahradě pěkně zapracovali, máte to doma už teď moc krásné, tak jsem zvědavá, co jste dělali za změnu :€p€: !

Ali, gratuluji k uveřejnění fotky :€s€: a ještě jednou Honzíkovi k narozeninám!

Leu, jsem ráda, že jsi zpět :h: a moc mi mrzí, že se to doma nelepší! Adámek je šikulka, jak si to krásně užil, tak alespoň pro něco byl ten výlet dobrý!

A s tím zamykáním ://:, psala jsem adminovi a tady je odpověď - Dobrý den, je mi líto, ale zatím pro vás novou zprávu nemám. V plánu připravovaných změn to má sice nejvyšší prioritu, ale také jde o poměrně složitou práci. Nejdříve musíme provést testovací nastavení a až poté vše spustit naostro. Jakmile bude testovací web připraven, dal bych vám vědět, jestli byste mohla spolu s pár maminkami systém vyzkoušet, zda by vám to tak vyhovovalo. Zatím prosím o trpělivost. Admin !

- takže se toho dočkáme možná jako dárek k Vánocům :///: a mě napadlo, že bysme si mohly takovou tu tajnou skupinku založit zatím jinde? - znám to trochu na emiminu, tak jsem jí tam teď rychle založila - http://www.emimino.cz/skupiny/pssssssst/ a pokud souhlasíte, přidejte se a můžeme si psát po večerech i tam! Tady bych to neuzavírala, to neeee, ale pokud bude někoho něco trápit, tak sem jen napíše, že máme vzkaz na emiminu a je to :€s€: !

In reply to by mimilinko

koukám, že si hezky užíváte jako rodinka :€s€: , to je fajn ;) .. S tím krémem jsi mě teda dostala...co je na něm špatného? Mno my už ho za chvíli nemáme a tak se porozhlídnem po jiném, ale po jakém :? ...
Super, že jsi založila "nové" květinky! Na těch stránkách (emimino) se mi líbí, že je to takové rychlejší, diskrétnější a samozřejmě jiné smaily :s: :a:

In reply to by Ercaa

Daylong má velice špatnou voděodolnost a tím slabší ochranu ://:, takže na zahradě možná i ano, ale u vody v žádném případě. Psala jsem to dolů Evině, tak koukni na odkaz, nejlépe vyšel Garnier :€s€: !

kačenka1711

In reply to by mimilinko

peto ja prave koukam co bych koupila za ten krem do bulharska. jeste tu mam zbytek biodermy 30 a 50 tak to mazu,ale do bulharska uz budem potrebovat jiny. koukala jsem na namesti v lekarne a maji tam nejaky novy druh kosmetiky proti slunicku, je i s rozpracovacem a je tam napsano ze je vhodna pro deti a pro atopickou pokozku. je to ale nova kosmetika tak toho se desim.ale takhle to vyapda super. je dokonce i levnejsi. jeden krem stoji asi 300Kč. cim tedy mazete vy?

kačenka1711

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

teda moc dekuju za tip:-) kam chodis na ty dtesty? kupujes nejaky casopis? proc byl ten daylong spatny? pred chvili jsme se vratili z blesaku. mam radost. velky oulovek. velky CAT od Bruderu za dvacku :///: ma snad pres pul metru:-) mel ulomeny jedno zrcatko a Domca hned za rohem ulomil druhy, takže dobry :///: jinak je super:-) schanela jsem levne nejaky golface jen na dovcu, jen takovy to platno maly kolecka a tak. na jedny jsem ho tam posadila a upadlo kolecko :s: ty na me byly asi naraficeny :s:

In reply to by kačenka1711

Dušan to má předplacené :///:, pro dospělé letos vyšel nejlépe opalovací krém z DM, faktor 20, tak už ho mám doma a je fakt super! Docela mi to i naštvalo, loni jsem si kupovala krém od Clarins za 1000,-Kč a on vyšel nejhůř ://:! Daylong má velice špatnou voděodolnost a tím slabší ochranu , takže na zahradě možná i ano, ale u vody v žádném případě.

Jeeeeeeee a kam chodíte? Na Slovany k bazénu nebo na Štruncák? - taky musíme někdy vyrazit a gratuluju k úlovku, Denis by se zbláznil radostí!

Až se Denis vzbudí vyfotím ti ty boty!

In reply to by mimilinko

Peti,koukam,ze jste s Dusanem neuveritelne spolecensti lidicky a casto mate navstevy.. :)Jsem rada,ze jste se meli s kamaradama tak hezky :one: Kam ja se na vas hrabu :)Taky se mi to libi,ale nemam na to silu.. Me spise navstevy v posledni dobe desi.Starosti kolem nejak narostly a ja ti mam v posledni dobe nejradeji klid,ticho,sklenicku vina v ruce a mozna i proto,ze v nasem panelaku pod nama ted provadeji rekonstrukci a vrtaji od rana do vecera i dve vrtacky najednou :\\: a me uz z toho fakt hrabe a hledam ticho,kde se da,takze stale utikam :)

In reply to by mimilinko

Ahoj Peti, tak to jste se měli určitě moc hezky :k: s přáteli je vždycky fajn :€s€: Určitě se do nové skupinky ráda připojím :///: Je super, že to bude zamčené..kolikrát jsem se chtěla s něčím svěřit, ale když člověk neví, kdo si to tu všechno čte, tak hodně rozmýšlí zda sem psát nějaké trable apod. Jsi moc hodná, že jsi to tak pěkně vymyslela :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka