Seznámek Látkařky

11.03.2010

Ahoj holky, když už je tu tolik klubíků, tak ať i my máme ten svůj ;)
takže se doufám přidáte ;)
Klubík je určen všem, které látkují, chtějí látkovat a nebo to zatím jen omrknout... Doufám, že si vzájemně sdělíme své zkušenosti a rady ;)
Látkujeme aneb rozhodla jsem se být ekologickou matkou - původní diskuze ;)

MODELKA V PLÍNKÁCH OD MABIS
popolini rainbow sada
p'titt dessous - technic
bambinex teddy
bambino mio
cushie tushies AIO
p'tit dessous magic AIO

SERIÁLEK "LÁTKUJEME" OD LULUBAR
vícevrstvé pleny
svrchni kalhotky thirsties
svrchní kalhotky imse vimse soft
svrchní kalhotky Bummis Brite

LÁTKOVACÍ MODELKA OD PANÍ KATEŘINA BEHEGE
POP IN
imse vimse 2v1
popolini ultra fit biofroté

nick;věk;město;počet dětí;proč jsem se rozhodla látkovat

mabis ; 29;Olomouc a Praha; 1 :girl: Emička; protože mi látkovky přijdou 10000000000000krát lepší než papírový a navíc nemusím běhat dvakrát denně s košem ;)

Lufu , 29, středni Čechy, čekám 1. :cc): Eliáše látkovat chci, protože mi to přijde mnohem lepší pro miminko a také pro naši peněženku. Smiling

vlasata.kometa ; 22; Plzeň; 1. :cc): Vojtík; protože je to výhodnější finančně a i co se týče množství odpadu a taky mě to láká po přečtění různých informací.

paní Kateřina Behege , 22, Liberec+Rovensko pod Troskami, jedno děcko; ty jo vlastně nevim..asi mi to přišlo automatický, já mám z mých kamarádek dítě zatim jediná a o pemprskách sem věděla jen z vyprávění mý mámy- "no jednou sem to koupila a míšu sem v tom nechala, ať se s tim tahá a ona se pak přestala počůrávat" a pak sem věděla, že to prodávaj v takovejch ohromnejch balíkách za tolik peněz, že by se mi asi zkřivila ruka to koupit..:-)a pak sem v poradně dostala leták s těma moderníma, tak sem je automaticky koupila, protože tam bylo napsaný, že se nemusej žehlit:-)

sincerity, 21, cekame prvni mimco :cc): Kubíka, protoze manzel mel problemy s kyclema, kdyz byl miminko a ja mam za to, ze latkovky jsou setrnejsi a mimi se brzy nauci na nocnik Shocked)

vlasata.kometa ; 22; Plzeň; 1. :cc): Vojtík; protože je to výhodnější finančně a i co se týče množství odpadu a taky mě to láká po přečtění různých informací.

martan ;26;Ostrava; 1.dítě je :girl: Sára 3 roky; čekám druhé ditě a na látkový nedám dopustit.Používala jsem je i u první,budu je používat i teď příjde mi to ekologický a přirozenější

lulubar 27;, Prahy; 1 :cc): Davídek... a látkovat jsem se rozhodla, protože mi přijde, že je to stokrát lepší pro mé miminko, pro moji peněženku a v neposlední řadě i pro životní prostředí..... Jednička

Tina_V 30,Dobříš, 1 jednoroční :girl: Maruška Smiling, já to teda kombinuji, přes den látkové klasické a na noc pampersku, je to levnější, ekologičtější a zas tak tolik práce navíc to nedá- už dva měsíce je nežehlím a pere automatka Smiling. Navíc se Mája lehce oprudí a látkové se opravdu musí často měnit, takže to nehrozí.

femme.fatale; 24; Prostějov; 1 :girl: Michalka; kvůli zadečku prcka, kvůli ekologii (třídíme všechen odpad a ty kvanta plín mě děsí), kvůli financím a taky kvůli tomu, že to stále trochu vybočuje z řady Evil .

Zumostl, Liberec, 28let, 3.měsíce :cc): Sebastian, důvody:finance, zdraví mimča+ brzo na nočník, ekologie, zábava, barvičky a vůbec, když to zvládly naše mámy....

Vendulka 96 ,26 let, pohlaví nevíme, jsem tak trošku ekolog Smiling a taky už mě čím dál tím víc baví, jak si každý klepe na čelo, když to oznámím Smiling))

ZelaZuzu, 30let, Horní Bečva, TP 20.3.10, čekáme :girl: Marianku.
Jsem tak trošku ekolog ,né fanatický, ale odpad třídíme, snažím se používat i eko drogerii a navíc mám tu výhodu, že ráda peru...

sachmeta, 24, Kyjov,1 :cc): Martin,důvod: Nejdříve to byly hlavně finance, poslední dobou se nám čím dál častěji stává, že když mu dám třeba na noc nebo k dr. papírovky, tak je po nich celý červený a flekatý.

guinea Frýdek-Místek, 23 let, čekám :girl: v polovině kvěnta. Důvody proč látkovat: finance, příroda, závislost na látkových plenách :)

bsimonka,Ostrava,23let, :cc): Ondrášek. Důvod: přemýšlela jsem nad nimi už v těhu,ale pak jsem začala s jednorázovkama a připadalo mi to jednodušší a teď jsem zjistila,že s látkovkama je to úplně snadné a navíc stačí jen vyprat,usušit a dají se znovu použít :) je to prostě finančně výhodnější a jednodušší-nemusím lítat kupovat jednorázovky :one:

bee25, Frýdlant, 36 let, děti máme 3, Vojta 8let, Tonka 6 let a poslední Eda 3 týdny, všechny děti vyrostly na látkovkách ty starší na klasických plínách, teď se snažím pochytit informace o moderních látkovkách. Důvod je jako u všech finance a ekologie.

Zdenča V., 25 let, Brno-venkov, Michalka je 2. dítě, u Štěpánka mě látkování nějak ani nenapadlo a kvůli pobytům v nemocnici by to ani nešlo... Důvody látkování? Že jsem se o této možnosti na netu dozvěděla a zaujalo mě to, trošku i ten odpad, a to, že prostě dělám něco jinak, podle mě líp. Nemyslím si, že bych měla tak málo času, abych nestihla vyprat a pověsit (v 6 nedělí i vyžehlit) o pár praček víc ;)

Petah24, Vysočina, v červenci10 čekáme :cc): Matěje. Pro látkovky jsem přesvědčená z důvodů "přírodních", ekologických a filozofických. Věřím, že nezklamou:) A chci už konečně do nějakýho klubu! :D

sangsue; 25; Praha Košíře; 6/2010 čekáme Karolínku :girl: ; ikdyž za nějakých okolností bude nutné použít plínku jednorázovou, na normální nošení bych chtěla používat látkovky. Podle mého názoru je to za a) přirozenější za b) zdravější za c) levnější za d) ekologičtější. Takže samá plus :€m:

Petula25,26let, Hodonínsko+Usteckoorlicko, Tobiášek(11.11.2009), Látkujeme páč je to zdravější a přirozenější. Taky hraje roli ekologie a že nemusím pořád sledovat kde a za kolik jsou papírovky (navíc ¨mě přijdou smradlavý a umělý)

zuza11 24, bydlíme na Vysočině, čekáme první mimi - chlapečka - TP 6.6.. Látkovat jsem se rozhodla, tak jak asi všechny - eko., cena, zdraví miminka...

Jjanculka, 25,Plzen,1 miminko, hlavně protože jsou pro mimi mnohem zdravější a je jí nich prostě dobře a taky protože nechci mít doma plný koše smradlavých ppírových plen a praní mi nevadí, protože pere pračka :D )

Marta, 31 let, Příbramsko, 2měsíční :girl: Terezka, jednou jsem na netu ze zvědavosti zadala látkové pleny a byla jsem překvapená, co vše se mi ukázalo, pak jsem šla na prezentaci moderních látkovek, vše okoukala a osahala a byla jsem z nich nadšená Jednička . No, a taky k tomu mě vedli finanční důvody a hrozná představa, jak denně vynáším pytel jednorázovek do popelnice

andrejiika; Uherská Brod; 25 let; máme 2měsíční :girl: Verunku. Pro látkovky jsem byla rozhodnutá, ještě jsem ani nebyla těhotná. Důvod je u nás finanční, ekologický a také kvůli zdraví Verunky. A teď i kvůli obdivným pohledům okolí nad krásně barevnými svrchními kalhotkami :D

jira, 25 let, Jihlava, 1 :girl: Sáruška, látkuju protože nejsem pohodlná, je to mnohem levnější a hlavně je to lepší pro mimčo. V látkových plenkách nejsou chemické přísady jako v papírovkách a taky podporují zdravý vývoj kloubků.

Dzakynka, 29, na konci března čekáme holčičku, látkovky chci používat protože si myslím, že jsou pro děťátko mnohem zdravější než jednorázovky, jsou krásný a navíc je to ekologičtější :)

vesz;26;Třinec;1chlapečka Mariánka;Ze začátku hlavně kvůli financím, malý kakal snad 10krat denne a tak jsme meli velkou spotrebu jednorazovek. U latkovky me tolik nemrzelo skoro cisou jen mirne poprdenou plinku vymenit :)

jolajka,35 let,jižní Plzeňsko,syn 11 let a v květnu naše druhé "překvapení". Důvody: ráda bych vyzkoušela novinky,které před 11ti lety nebyly - kalhotkové pleny,samozřejmě úspora financí,trocha ohledu k životnímu prostředí a především zdraví dítěte.

mehloJmenuji se Lucka, je mi 31 let, mám ročního dáblíka Petříka, jsem z vysočiny. Proč látkovky? Ze začátku hlavně kvůli penězům, taky kvůli ekologii, ta představa koše plného smradlavých papírovek se mi nepředstavitelně hnusí, taky kvůli tchýni, protože ta je nesnáší a taky proto, že se mi líbílo říkat- MY MÁME LÁTKOVKY!!!

Pechy, 29 let, Praha, 1 klučík, druhé mímo v bříšku. Látkujeme od narození Honýse. U nás je to z ekologickéh hlediska, i když finační je taky dobrý (ale není to ten hlavní důvod). pokud nelátkujeme, používáme ekologické pleny. Druhý pídě v bříšku už má doma super výbavu a víme, co a jak.

sol; 29; Praha/Olomouc; 1; protože se snažím být ohleduplná k životnímu prostředí a taky zdraví svého piditvora (žádná generace "jednorázových" dětí ještě nedosáhla středního věku, takže kdo ví, jak se to na nich podepíše...)..

Slunko;26;Dvůr Králové;1 - Petřík;z finančních a ekologických důvodů, proto, že mi nevadí žehlit a prát, protože bych byla zoufalá z těch tun odpadů z jednorázovek, protože je to lepší na vývoj kyčlí, také proto, že přebaluji častěji a není mi "líto" zašpinit více plínek než bych asi chtěla ušpinit jednorázovek za tolik peněz.

m.rose; 26; Rosice; 1 :girl: ; protože mi hodně vadí tuna odpadu co se bude rozkládat dalších 500 let Jawdropping!, o finance až tolik nejde, ale i ušetření je samo příjemné.

vlastina 29 a termin mame 21.7. A latkovat chceme proto, protoze jsem zatim nasla mnohem vice pozitiv nez negativ. Nekdo si mysli, ze toho bude moc, ale my to zvladnem.

matahari, 25, Brno-venkov, první chlapeček Matyášek, důvody proč látkovat: penízky, ekologie-už kvůli Matymu a jeho dětem a taky že mě štvalo kolik odpadu jsme pořád vyhazovali, no a samozřejmě se mi to líbí a líbí se mi být v něčem jiná :-)

Ájíček, 33 let, Kutná Hora, 1 prcek Kryštůfek - rozhodla jsem se cca 3 měsíce po porodu vyzkoušet látkovky, protože na to mám fakt čas, nijak mě to neomezí, prospěje to přírodě, možná se mi časem investice i vrátí, ale hlavně bych měla ráda vnoučata Jednorázovky prý způsobují u chlapečků přehřívání varlátek a neplodnost

DenisaMalázvítězil rozum nad leností a ve čtyřech a půl měsících Marušky jsem najela na látkovky

Renulka 30 let, Jabonec nad Nisou, 1. dítě Tadeášek, důvody: ekonomické, ekologické, příjemné pro dítě, není nutnost vynášet koš každý den a je to zajímavější než nudné jednorázovky.

HANELLEORA25LET. SEVERNÍ MORAVA
ZA 3TÝDNY SE NÁM NARODÍ ONDRÁŠEK.. :cc):
LÁTKOVAT BUDU KVULI EKOLOGII A KDO ŠETŘI MÁ ZA 3..

-Zuza-, 27 let, Blansko, čekáme první miminko, látkovat proto-že http://www.mojetehotenstvi.cz/vybava-pro-miminko-2

AwishekMICHÁLEK NAROZENÝ 9.12.2010, LÁTKUJU KVŮLI EKOLOGII A ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOSTI, TAK DOUFÁM, ŽE NÁM TO VYDRŽÍ ;)

MÁME UŽ I SVOU FOTOGALERII TAKŽE VESELE PŘIDÁVEJTE FOTEČKY LÁTKOVÝCH PRDELEK ;)

FOTOGALERIE

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak o helmě jsem také uvažovala právě kolem půl roku, dokonce jsem se na to tady na mt dotazovala a popravdě reakce některých maminek raději zapomenout. Mě to jako blbost nepřijde. Máme obytný prostor kuchyň s obyvákem a chodbou přičemž chodbu oddělují dva schody(vyšší) a popravdě jak se na ně kdy naučí no nevím nevím, u toho hned krb a docela nebezpečný cihlový roh... s helmou by mi nešlo o nějakou modřinu ale o to aby si nerozbil hlavu např. Zatím ale je celkem opatrný klep klep klep (ikdyž z gauče zásadně po hlavě) a zatím zkoumá zespod a nahoru neleze, ale pořád mám v záloze helmičku domácky dělanou-jedna maminka ji tady na mt udělala z karimatky(dva pruhy jeden okolo hlavy, druhý od čela dozadu, přišít a k tomu šňůrka nebo gumka na chycení pod bradou). Tak uvidíme jestli se kdy do ní pustím. Rodiče pořizují tolik zbytečností, neřekla bych že zrovna tato je ta nejhorší, sama uvidíš jestli je třeba nebo ne ;)

In reply to by matahari

Já po té helmě koukala a stojí nová cca 800,- což mi příjde dost, to bych raději koupila 2 nové plínky. Ale s tou domácky vyrobenou to zní dobře. Šíma začal všude válet sudy a pomale lozí a už se ťukl o stůl, tak se bojím že to pak bude horší. Taky právě máme kolem krbu hodně blbé rohy, když se rozhlídnu, tak máme všude nějaké rohy a všude dlažbu, takže přesně jak píšeš o nějakou modřinu ani nejde, ale kdyby mi padl na tu dlažbu, tak nevím jak to ustojí. No, ještě chvilku vyčkám a pak případně vyrobíme. Díky.

In reply to by zuza11

No jo, ale jak ta helma funguje v praxi? To ji děcku nasadím, když vstane a sundám, když jde do pelechu? Protože jinak postrádá význam. Nota bene - Mišák, když si rozrazil obočí, bylo to těsně před koupáním, kdy by ji na sobě už stejně asi neměla.
My máme taky všude dlažbu nebo parkety, a i když křápla z výšky na dlažbu - přesně do rohu, aby si otloukla kebuli ze všech stran, přežila :-D . Spíš bych kolem krbu dala ohrádku, aby k němu nemohl.
Ale nechci nikomu nutit svůj názor ;) Jen mi prostě přijde ta helma zbytečná. Vetšina pádů jsou jen malé ťukance, a když je všechny vykryje přilba, může si prcek myslet, že padání je fajn, vždyť to vůbec nebolí :)

In reply to by femme.fatale

Tak já jsem nad ní uvažovala hlavně na dobu kdy budu např u sporáku nebo nějak šolichat po domě a přecházet, nebýt stále u něj. Maty si celkem vyhraje v cestovce(vlastně jakoby v ohrádce) a pak taky bývám u něj, ale je mi jasný že i přítomnost rodiče nemusí úrazu zabránit. U nás ohrádka ke krbu rozhodně nejde, nemáme tu na ni tolik prostoru navíc si myslím že by ji i zdolal :D

In reply to by femme.fatale

Je fakt, že bych mu nerada dávala něco na hlavu na celý den. A i otáčení už na dlažbě zvládl, jednou se ťukl a od té doby to dělá opravdu opatrně. Tak to asi zatím nechám osudu. Kdyby ten náš prďoch nebyl takový pobuch, tak bych to vůbec neřešila, ale on je fakt hyperaktivní.
Holky, ještě vás poprosím o jednu radu, vždycky tady radíte dobře. Nedávno jsem dávala sem dotaz na příkrmy moc maminek neporadilo, tak bych ráda slyšela i rady o vás, třeba jestli používáte někdo bio-zeleninu a tak. Předem díky.
http://www.mojetehotenstvi.cz/prikrmy-prosim-o-rady

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já teda musím říct, že nejhorší je nasazení pleny, tu jinak než na zádech neobléknu. Zbytek naštěstí jde na bříše, vkleče, vstoje :)
A helma je podle mě blbost ;) . Jak říkáš, mrně se má otlouct, jinak nepřijde na to, jak to v tom světě funguje. My máme taky vcelku velký dům, naštěstí nemáme schody, jen v obýváku takový stupínek. V 6M na něj Míša uměla vylézt, v 8 bezpečně slézt. Teď už umí (podle mě i díky tomu) slézt z gauče. Ale jinak si už rozrazila obočí o kachlíkový schodek před vanou, odřela bradu, měla asi 3 větší bouličky a modřiny na čele. Když si začala stoupat, těch karambolů bylo několik denně. Teď už padá bezpečně, i když zrovna předevčírem slítla na kokos :)
Děti jsou odolné, o to bych se nebála ;)

In reply to by zuza11

jó, to známe, já sem si nacvičila takovej chmat, že se mi nevyvlíkne, chytim ji jednou rukou přes třísla jakoby předloktím a za druhostranný stehno. taky sem dávala všeljaký věci a taky sem přebalovala vestoje, na čtyrech, nabřiše -ty plínky na zipy. někdy zas stačilo řikat básničku nebo písničku, zapískat, neb něco takovýho.

In reply to by paní Kateřina Behege

Tak jsem zkusila tvůj chmat, docela to pomohlo, ale je náročný mu to dávat jen jednou rukou. No nic, musíme to zvládnout, snad ho to brzo přejde. Když moje mamka vzpomíná když přebalovala mě se ségrou, tak že jsme jí nožičky sami nachystaly a ležely jsme jak přibitý. To fakt nechápu, že zrovna toto po mně nezdědil :s:

In reply to by zuza11

Asi tě nepotěším, ale Míša tohle dělá tak od půl roka...teď je jí 10M a je to ještě větší masakr. Utíká mi po čtyřech, stoupá si, propíná se. Neleží na tádech ani 2 vteřiny. A když už leží, tak většinou s řevem.
AIO to nevyřeší. Na tohle totiž nepomůže nic...jen pevné nervy :-D

In reply to by zuza11

U nás teda přebaluju jen já, ale neboj, zvykneš si :///: .
A pro pobavení: Tuhle jsme se chystaly ven, měla jsem u postýlky na zemi nachystanou hromádku oblečení. Sundala jsem jí plínu, utekla k té postýlce, stoupla nad tu hromádku....a celou ji počurala :///: .
Jo a s tím neležením na zádech souvisí i to, že ji nejde obléct, zvláště teď, když dávám víc vrstev. Takže kolikrát jen oblékání zabere 40 minut :€\€: .

In reply to by femme.fatale

:s: Tak to je síla. To abych pořídila dom víc čokolády na nervy ;)
Přidám taky jednu s přebalováním: Když byl Šímovi tak týden, tak jsme byli u přebalování s manželem. Přebaluju a najenou prud, samozřejmě já mokrá, Šíma, podložka, čistá nachystaná plínka a manžel se smál jak prdlej, tak jsem Šímu zeslíkla, umyla a podala manželovi, že to pod ním utřu a co se nestane, Šíma potřeboval nejen čůrat, takže jsem se mohla zasmát zase já :s:

Ahoj :)
Ráda bych se k Vám přidala. Mimi čekáme až v dubnu, ale o látkové plínky se zajímám už od té doby, co jsem těhu. Hned jak jsem objevila tu spoustu různých plínek... tak mě to zcela pohltilo. A už si chci dát dohromady nějakou základní výbavičku, tak si dávám dohromady různé informace.

Margitka, 28 let, severní Čechy, čekáme první, důvody především ekologické, ekonomické jsou příjemnou odměnou :)

Ahoj látkařky :a: ,
ráda bych se zeptala, kdo měl Popolini Rainbow? Sajou hodně? Používáte je jako denní? Malý je dost učuraný (4,5 měsíce), tak zvažuju koupi. Seperou se hodně? Neotalačují? Vydrží velikostně až do konce plenkovacího období? Mám doma biofroťáky, dělají obrovský zadek, mám problém přes ně najít oblečení, Rainbow vypadají, že budou dělat menší zadeček... Je to tak?
Popř. doporučili byste mi nějaké cenově přijatelné, hodně savé a netlačící? Klidně dvouvelikostní, ale raději jednovelikostní...

Ahoj holky,
ještě mám dotaz ohledně větrání vlňáčků - jak to děláte?
Skutečně dáte někam na vzduch a nebo jen stačí položit někde doma? ://:
Díky :+^*:

Ahoj holky,
tak už jsme testli vlňáčky ;)
Disany měl na noc (12 hodin) a božíííí, ani vlhký. A Popolini večer a pak dopoledne a taky super :one:
Jsem zatím hrozně moc spokojená a Kryštůfek taky, má bříško a zádíčka pěkně v teploučku, jak leze po zemi, je to super :qu: I v noci krásně klidně spal bez buzení - ale to nevím, jestli mu bylo ve vlně tak dobře a bylo to tím :///:
Jsou oboje fakt skoro stejný. Jo a mám oboje o číslo větší a jsou bomba :one: :one: :one:
Třeba dodám i foto. ;) Mám fakt radost :\x:
díky za rady :a:

Moc vás všechny zdravím. Občas sem k vám nakouknu. Jsem také látkařka, ale spíš částečná. Používám klasické čtvercovky a jen složené je vložím do svrchních kalhotek. Takto mi službu dělají už téměř 8 měsíců. Používala jsem nejdříve Thirsties XS s PUL vrstvou, se kterými jsem byla velice spokojená. Pak jsem používala Imse Vimse Organic M a L, ale jsou bez PUL vrstvy a občas se stalo, že protekly když jsem včas nepřebalila. Teď mi prcek ze svrchních kalhotek začíná vyrůstat a občas nestíhám přepírat ty dva kusy co mám , takže k vánocům bych mu chtěla pořídit nějaké svrchnáčky na další měsíce. Poradíte mi, se kterými jste spokojené? Asi bych po zkušenostech zvolila nějaké s PUL vrstvou. Docela se mi líbí Haipa daipa s fleesovými okraji, vyrábějí se i na suchý zip? Na suchý zip mi velice vyhovují. Budu ráda za každou radu, abych nepřestřelila a nebyla pak nespokojená .
Díky, Katka a Petísek

In reply to by Slunko

já mám HD nedlouho ale spokojeni jsme moc!!!! já už právě na zip nechtěla (měli jsme IV) ale tyto jsou fakt super, dobře se oblíkají zapínají a ty fleecový okraje jsou skvělý! dávám je hrozně ráda a střídám s vlňáčkama. Na druhé dítko je určo pořídím už od pidi :)

In reply to by Slunko

HD jsou jen na patentky, zůstala bych u těch thirsties ;) taky je mám a jsem moc spokojená a pak se mě osvědčily nový popolini ;) jsou to ty s bublinama ;) ty jsou krásně měkoučké a netlačí ty kraje jak u těch starších typu ;) jinak ty thirsties mám troje, dvoje takový ty rostoucí a jedny ty myslím M nebo L ted nevím, jsou v pračce takže to nezkontroluju ;)

In reply to by Slunko

to bych možná vzala už ty Mka (8 - 11kg), ted jsem se koukala my máme 10,25kg a máme už ty L (11 - 18kg) ;) a ty rostoucí máme tu velikost 2 (8-18kg) ale kokala jsem že v bráně je namají ;) ale ve sluněti byly ;)

ahoj holky mám dotaz jaké jsou druhy skladu např. na draka atd
a jaký rozměr plenky je třeba a kde seženu třeba tu snapku nebo existuje i jiná sponka??nechci to kupovat přes net dá se tkoupit i jinde??

In reply to by hanelleora

JJ, novo. sklad je novorozenecký.
Určitě by to šlo bez snapky nějak podstrkávat, naše maminky taky snapky neměly. Naše mamka dávala jakoby jednu plínky místo pásku. Zkoušela jsem to, ale pročůrá vlastně 2 plínky a tolik plín prostě nemám ;)

Ahojky, prosím o radu Vás, které máte zkušenosti s vlněnými kalhotkami. Ráda bych je pro malého pořídila, je nám 5 měsíců, máme 7,5 kg a vel. cca 74 (body i 80). Zatím nemám zkušenosti, tak mě zajímá:
1) jaké vlňáčky používáte, natahovací (pletené či šité) nebo ty šité na patentky či suchý zip? Proč?
2) jakou značku/druh byste mi doporučili bez ohledu na cenu
3) jakou značku/druh byste mi doporučili s ohledem na cenu - poměr kvalita/cena
4) jakou velikost byste mi doporučili (co jsem koukala, tak některé velikosti jsou např. 5-10 kg a pak 8-1kg 2, nebo 74/80 a 86/92 apod., tak zda zvolit tu menší, která by nám měla být akorát, ale třeba nám brzy nebude nebo raději tu větší, ale zase jestli nám nebude moc velká... no prostě dle vaší zkušenosti :-)
Děkuji moooc

In reply to by Renulka

Ahojky Renulko,
tak zrovna nedávno jsem tady holky prosila o radu ohledně vlňáčků jako ty ;)
Nemám žádné (teda teď už jo :///: ) a rozhodla jsem se pro pletené a barevné (fešácké ;) ) Prostě se mi víc líbí :P
Vybírala jsem mezi Popolini a Disana. Nakonec jsem koupila oboje. :one: Vzala jsem oboje raději o číslo větší, vlňáčky by neměly plenku tísnit, aby neprotékaly a čím víc se ty pletené roztahují, tím víc také propouštějí - prý... A taky ať má bříško v teple, pořád je na zemi. Poslechla jsem rady a navíc se mohou trošku srazit - nevím. Disana má malinko delší náplety u nožiček a Popolini delší náplet na bříško. Cenově vyjdou stejně (aspoň v téhle velikosti). Včera byly v lanolinu přes noc a dnes se suší, na omak byly ty Disany "mastnější" z té kůry. Ale vyzkouším, až uschnou...
Ale myslím, že jsou stejně dobré, paní Kateřina Behege má oboje a radila mi.
Tolik rozbor :///:
:a:

In reply to by Renulka

ahoj tak my máme jen vlastnoručně pletený natahovací- první velikost je tak do 6-8 měsíců a druhá do odplenkování dítěte. Jinak maminy si celkem chválí ty Disaní vlnáčky- taky natahovací, přírodní barvy, ne ty barevné- ty se prej hodně sráží a žmolkují

Ahojky holky, chtěla sem se zeptat jaké separačky pořídit, teĎ jsme dobrali celulozové popoliny, ale pro starší jsou už vhodnější jiné nebo je to jedno?Taky mě napadlo nastříhat si fleecové?Ale je fakt že občas sem docela i ráda že to všechno spláchnu :D Používáte to někdo a stačí prostě obyč fleece? Díky moc a hezký den!

In reply to by matahari

Ahojky Tini :)
takže já mám fleecové jak jinak než Haipa Daipa :s: , ale myslím, že když nastříháš tu deku z Ikey, vyjde to levněji a je to to samé. Nicméně protože jsem taky ráda, že můžu někdy tu separačku celou vyhodit, mám teď tyhle v šuplíku a používala jsem z lékárny od Canpolu - za 30 Kč 100 ks tuším. Jsou dost velký, ale už trošku řidší - pro větší děti, ale na tuhý bobíky to je v pohodě. Ale plenka je přeci jen trošku zašpiněná, ta vlhkost proteče... Ale Popolini a spol separačky mi přijdou drahé. A teď to mám tak, že kupuju už od narození v lékárně Perlan, takový archy viskózy nebo celulózy nebo co to je, je to prostě z materiálu, jako separačky Popolini bych řekla a je v tom balíku 200 ks a jsou fakt velký, na odkazu není jasný rozměr a já mám teď všechny nastříhaný. Z jednoho kusu nastříhám tak 6 "separaček" x 200 ks v balíku. Stojí to 440 Kč, ale prodají ti to i na kusy, aspoň u nás a můžeš vyzkoušet. V porodnici tím myli miminka místo žínky a vyhodili a já tím omývám zadeček s čistou vodou po kakání a vyhazuju a nebo to teď dávám místo separačky a je to dobrý, pěkně to udrží. A uděláš si velikost na míru ;)
http://www.lekarna.cz/perlan-50-0-50x0-40-200ks-pervin-45-rouska/#utm_s…
Jo a když má plenka navrchu fleece u :zadek: (Imse 2v1 třeba) tak nedávám nic, je v suchu a z toho to jde samo ;)
Zas román :00: :a:

In reply to by Ajicek

Ahoj Andrejko, konečně se dostávám k odpovědi :) poptám se v lékárně po těch Canpolech (nevíš mají je tak nějak všude?) a nastříhám tu deku, asi ne tu z ikey, máme ještě jiné blbějších rozměrů tak obětuju ty :) ten Perlan je dobrý nápad :one: ale 440 se mi do toho teď vrážet nechce :n: ale určo si to poznamenám pro příště :ww: do plenek s fleecem taky nedávám, jak říkáš jde to dolů samo. Jinak ty Popolinky taky propustí vlhkost do látky, takže možná ty fleesovky budou i lepší :) moc děkuju za rady! :kiss:

In reply to by matahari

Ahojky Tini,
ty Canpoly spíš nejsou než jsou... Ale třeba objevíš nějakou líp zásobovanou lékárnu než ty u nás. Někde vůbec a tam, kde byly, tam jsem je vykoupila a už prý nejezdí, tak nevím. Ale když jsem pak dělala nějakou internetovou objedávku (taky lékárnu), tak jsem si jich vzala asi 5 balení. Stejně pořád něco v lékárně kupuji a tak jsem si vzala i kaše a Nutroš a vitamíny pro nás a tak vůbec a vyjde to mnohem laciněji na netu. Nebo třeba můžeš nakoupit v net lékárně nějaký doplňky stravy rodině pod stromeček a vyjde to líp a rovnou vzít Canpoly ;)
Ale Marti, jestli chceš, pošlu ti klidně balík na zkoušku, mám jich teď fakt víc a stejně teď dávám ten perlan. Ten vyjde taky lacino, když si to spočítáš, tak nějakých 30 halířů cca za kus a můžeš to taky prát a ty ostatní jsou okolo koruny :00: Ale taky by bylo lepší, aby jsi si vzala na zkoušku pár...
Ta deka bude v pohodě ;)
Tak papáááá a :kiss: Matyáškovi

In reply to by matahari

No já používám ted ty disany a nebo bambino mio, ale to jen když máme trochu řidší kaku ;) jinak jde bobek nádherně sklepnout do záchodu ;) ale taky jsem uvažovala, že koupím v ikea obyč deku za 29,- a bude ;)

In reply to by mabis

no jo my máme tuhý bobík, ale občas ne a to dopředu nepoznám :) navíc když je to opravdu tuháč tak je plínka pěkně čisťounká a kolikrát i separačku po bobíku jde vyprat, když ji hned ošplouchnu ;) deka supr nápad :one: :+^*:

In reply to by zuza11

čau Zuzi! tu deku si nemůžou vynachválit holky na modrým koníkovi. Je teda ale pravda, že nemá atest pro děti do 3 let, ale jinak si nikdo nestěžoval. Ale předem je potřeba vyzkoušet jestli není náhodou mimi alergický na ten flís- to se taky může stát, přece jenom je to umělina

In reply to by mehlo

Ahojky, já to právě viděla u jedné maminky na MK. Ale když jsem se o tom zmínila před manželem, tak mi to rozmluvil. Říkal, že těch pár korun za separačky nás nezabijou, kdybychom kupovali jednorázovky, tak zaplatíme mnohem víc. A taky konečně už nekadíme při každým kojení, ale jen asi 3x za den, takže dost separaček peru a použiju znova, tak už to není taková katastofa co to bývala.

In reply to by zuza11

tak u nás je to ted katastrofa- sice kadí 2x denně, ale ne bobky, asi mu zase rostou zuby nebo co a já už toho mám plný brejle, pořád to dostávat z plínek. Separačky už jsem zrušila, takže to mám celý na plínkách. Na nočník se nechce naučit darebák jeden. Za dveřma už druhý narozeniny a skoro nic se neděje.

ahoj mabis tak tady to je něco o mě

HANELLEORA......25LET SEVERNÍ MORAVA
ZA 3TÝDNY SE NÁM NARODÍ ONDRÁŠEK.. :cc):
LÁTKOVAT BUDU KVULI EKOLOGII A KDO ŠETŘI MÁ ZA 3...

Ahojky holky, ráda se k Vám připojím. Klub "látkovky" už nějakou dobu sleduji a až teď mě napadlo se k Vám přidat :-)) Malý má teď 5 měsíců a látkuju od cca 10. týdne, předtím jsme využívali darované jednorázovky a nějaké nám ještě zbyly, takže používáme na noc, doufám, že se i tohoto brzy zbavíme, i když malý začíná čůrat čím dál více, že nevím, zda to látkovka pobere (Anavy s velkou vkládačkou má pročůranou za 2-3 hodky - máte to také tak?).
Jinak info: Renulka, 30 let, Jabonec nad Nisou, 1. dítě Tadeášek, důvody: ekonomické, ekologické, příjemné pro dítě, není nutnost vynášet koš každý den a je to zajímavější než nudné jednorázovky.
Díky Renča

až zase půjdu do brány, tak mi přerazte nohy :s: jsem o 2010,- chudší, ale za to bohatší o 3 pastelky, 3 anavy (a to jsem neměla koukat na její vebovky protože chci maskáčovou :s: ) ale vyšlo mi to ve věrnostním programu na jednu BBH ;) tak jdu prát at to ta naše prdelinka může vyzkoušet ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Vendy, já Matyho nosím stále na žabičku :) jemu se tak moc líbí, je spokojený, ikdyž je fakt že sem ho už dobrý 3 týdny nenosila, taky už se pronese, navíc to počasí... a v manduce se myslím jinak nosit nedá :? na žabičku na bříšku na boku a na zádech...myslím teda :///:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

aha :) jo tak my ji nemáme úplně od narození takže nám ty nožky čouhaly vždy :) ale spoustě dětem to prý takto vadí mít roztažené nožky, nám ne :) nehodíš mi odkázek na tu vestu? a třeba fotečku s tou ušitou kapsou? právě sem nad něčím takovým taky přemýšlela, jen nevím jak na to :? já si jednou malýho převázala šálou a taky se to dalo, ale do větší zimy by to nebylo. K chlapovi: no comment :kiss: :zadek: :€):

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Vendulko, moc děkuji za inspiraci!!!! na nosenideti.cz jsem se dost inspirovala a vrhnu se na kapsu, fleesu máme doma habakuk a už mám zálusk na tátově větrovce(stejně ji nenosí) jako vrchní neprofoukavé vrstvě :) kapucka je fakt dobrý nápad! na těch stránkách to i holky řeší v diskuzi a mají tam dobré postřehy a vychytávky, takže to musím nějak vykoumat a naměřit a jdu do toho, snad mi máma helfne, dnes se k nim asi na chvíli nastěhujem a odejdem až s kapsou :D a ta vesta je taky super!!!!! asi to ukážu mamce, to já bych nesvedla ale ona by mohla :) jůůů už se těším až malý vstane a honem k nim :D máma bude mít asi radost :D dííííky moc za tipy!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Vendy, to je škoda že jsi to tu nepísla dřív, moje mamka je krejčová a sice teda vestu neviděla ale já ji ji popisovala a když sem ji řekla kolik tipuješ že za ní chtějí, tak mi řekla 800 a to si myslela jak je to moc, fleece nevyjde na moc takže myslím že to pětikilčo by si za to řekla a ty jsi z Brna, takže by to bylo v pohodě.. určitě ji zkusíme spíchnout a pak dám vědět,a le teď bohužel máma má práce nad hlavu takže dnes z toho nic nebylo, ostatně jako vždy, páč rodina je blbý zákazník že :D jen sem si u ní nastříhala ty separačky, aspoň sem to nemusela pižlat svýma nůžkama, kdybych něco potř k vestě písnu ;) díky moc!

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli bych se k vám mohla přidat? Čekáme 1. miminko, termín 16.prosince. Sice máme do začátku koupené papírovky, ale budu mít ještě nárok na porodné a tak vážně uvažuju nad tím, že to půjde na látkovky. Slyším na ně totiž samou chválu. Moc Vás prosím, poraďte mi, jestli se dá někde koupit celá sada se vším všudy? Myslím ty jednovelikostní plínky? A případně jaké máte zkušenosti se savostí oproti papírovým plínkám? Děkuju a přeju hezký večer ;)

In reply to by Awishek

Ahojky,
taky tě tu vítám ;) :)
jj, Haipa Daipa tě nezklame, ale taky jsem začínala až od 4. měsíce a tak nemám zkušenosti s malým mimi :°O°:
Ale je lepší fakt zkoušet, co ti bude vyhovovat. Já si vzala do začátku myslím sadu 10 Pastelek HD, je to výhodnější cenově a pak kalhotky a pak jsem dokupovala, co se mi líbilo.
Tak hodně zdravíčka :e): :k: :c:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, děkuju za přivítání ;) no máš pravdu, každému prckovi sedne něco jiného ;) a novorozeňátka prý hodně počůrají, tak ty vícevrstvé budou asi určitě lepší. Pak jsou prý i takové, do kterých ještě můžeš vložit nějakou separační vložku, taky prý nejsou špatné.

Ahoj maminy,
máte některá Bamboo extra? Jaké přes ní dáváte svrchňáky? Mě přijde, že na ní nejdou snad žádný ... Jak to má vzadu tu gumičku a řasení ... Máme Imse Vimse, Thirsties a Baby Lucy. BL jediný ještě jdou, ale není to ono a krom toho mi přijde, že malýmu nědělají moc dobře...

In reply to by Jančíc

a co to je za kalhotkový plínky? já teď koupila haipa daipa svrchňáčky a ty jsou super! větší volnější a přitom nedělají velký zadeček a mezi nožkama jsou dost široký, navíc flecové lemování vůbec netlačí, prostě :one:

In reply to by mabis

aha jo tak ty asi taky máme, vepředu jsou na stažení na šňůrky a jsou s barevně odlišeným lemem? Tak ty ne moc ráda dávám, mě nepřijdou nějak extra savý oproti jiným a navíc jsou takový neforemný, čekala sem od nich mnohem víc :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to budou vlňáčky asi málo naimpregnovaný..jinak too, že trochu navlhnou, je normální. my máme lanolinovou kůru imse vimse a sou pak trochu i mastný na dotek.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

u nás v turnově mají v krámě s dětskym zbožím jen tu imse vimse kůru. na internetu nakupuju na bioshoping a tam to maj myslim taky. v bráně k dětem už radši nic neobjednávám, protože to je hroznej a drahej obchod.

In reply to by cupinka

ahoj cupi už jsi nějaké ty plenky od toho sketch skusila na mrnouska??a jaký máž na ně nazor myslím ty fleece?já je mám taky a ještě je nemám odzkoušené jelikož budu mít prcka u sebe až za 4 týdny
a co barunka je hodná jak to zvladate?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Holky díky moc za rady. Zkusím koupit nějaký pidi balík těch eko jednorázovek a taky přikoupím nějaké vkládačky a zkusím malou pořádně vycpat a uvidím, co pomůže. Ona se malá, když ji v noci přebaluju komplet probudí a pak ji dlouho trvá než zase usne, tak ji nechci v noci vůbec přebalovat.

In reply to by mabis

taky si myslim, že se to ještě vyplatí nakoupit, to že dítě posedí na nočníku a vyčůrá se ještě neznamená, že to udrží, nás máma dávala prej taky brzo na nočník, ještě před 1 rokem a plíny sme nosily do dvou let..i když některý děti v tomhle dozrajou už v tom roce a půl, ale dřív to nejspíš nebude:-) my dáváme plíny ještě te'd v 20 měsících:-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to sem ráda.:-)my máme velikost 12-24 m. jak je tam napsaný na štítku na těch disana, na popolini 86/92 a máme je už od 1 roka, to malá vážila 9 kilo a měřila asi 74 a teď má 12 kilo a něco málo přes 80 bych řekla. tak možná kup o číslo větší než máme my, aby byly na to bříško, nebo jak myslíš, já zas nevim, jak máš děcko veliký.. mě to nebarví, mám hnědý a bílý. ale maj různý barvy tak nevim, jestli tamty nebarvěj.

In reply to by paní Kateřina Behege

Tak Kryštůfek má teď v 9 m okolo 80 cm, je dlouhej... Tak vezmu ty větší, ať má v teple bříško a záda. To ničemu nevadí, že budou třeba volnější v zadečku, ne? Stejně drží plenku snapka. :+^*: :+^*: :+^*:
Jo a ještě jeden dotaz prosímtě, taková technická :///: - to dáváš přes ně bodýčko? Nebo tričko a zakasáš dovnitř - a nenavlhne pak od plenky?
:+^*: moc, jsi zlato :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak super, jdu do nich jen co se dostanu do Brna. A ty fleecáčky ti neprovlhnou ani když se vzbudí a třeba se posadí? a mají stejný střih jako pulky? asi bych je zadala paní sousedce na ušití (mamča), nakoupila teĎ mraky flícu za hubičku :)
je to škoda, no :( proč je čr tak velká že :D a jak jste spokojené s AIO? já už minimálně, kalhotkový mi vyhovují víc.
díky mooooc :)

ahoj mamči, tak nám babička vyprala ovčí tričko v pračce na 40 v nějakym persilu nebo v čem ,-( myslíte, že se to dá ještě nějak zachránit? když to dám do třeba lanolinu? kouše a VONÍ :-( takže se bojim, že už svoji funkci plnit nebude..sem hrozně naštvaná, taky vám to dělaj?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

NEKUPOVAT!!! :n: ja za ne dala dost penez a ted jsem je prodala...jsou opravdu na nic...zbytecne vyhozene penize...to jsem si radeji koupila itti bitti snap one a ty jsou teda suprove a i haipa-daipa pastelka jsou skvely, ale sketch?? to nejsou plenky ani pred koupanim :-)

In reply to by hanelleora

1) nesaly ani po 5 vypranich
2) Kubickovi byly male uz ve 3.mesici a mel otlacena zada a nozicky(podotykam, ze neni tlusty, ted v 5m ma 7,5kg a 63cm), ale kdyz rikam otlacene, tak mel uplne cervene nozicky od te gumy a na zadech mel supinky kuze...
3) koupila jsem si jich 7 a 3 nesly patentky, coz bylo na reklamaci a kdyz mi je poslala znovu, tak pro zmenu nesly patentky na zmensovani pleny

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no a za kolik bys ty sandry prodala?máš foto?
a co se týče těch vkládaček no větší maras sem ještě neviděla :€\€:
ale apní byla vstřícna apeníze bezproblému vrátila a rychle

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

díky, já tomu taky moc nevěřím. a ty svrchňáky-já bych raděj na patentky, hodně uvažuju o Haipa Daipa, nemáte je tu někdo? Nebo ty francouzské??

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

AhojTak toho uzivej ze je takovy klidas...plenky tomu opravdu podle meho nevadi...:-)

Ahoj holky, prosím o další radu, máte některá zkušenosti s TOTS BOTS AIO FLUFFLE , uvažuji, že bych 4 koupila.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky