Seznámek Látkařky

11.03.2010

Ahoj holky, když už je tu tolik klubíků, tak ať i my máme ten svůj ;)
takže se doufám přidáte ;)
Klubík je určen všem, které látkují, chtějí látkovat a nebo to zatím jen omrknout... Doufám, že si vzájemně sdělíme své zkušenosti a rady ;)
Látkujeme aneb rozhodla jsem se být ekologickou matkou - původní diskuze ;)

MODELKA V PLÍNKÁCH OD MABIS
popolini rainbow sada
p'titt dessous - technic
bambinex teddy
bambino mio
cushie tushies AIO
p'tit dessous magic AIO

SERIÁLEK "LÁTKUJEME" OD LULUBAR
vícevrstvé pleny
svrchni kalhotky thirsties
svrchní kalhotky imse vimse soft
svrchní kalhotky Bummis Brite

LÁTKOVACÍ MODELKA OD PANÍ KATEŘINA BEHEGE
POP IN
imse vimse 2v1
popolini ultra fit biofroté

nick;věk;město;počet dětí;proč jsem se rozhodla látkovat

mabis ; 29;Olomouc a Praha; 1 :girl: Emička; protože mi látkovky přijdou 10000000000000krát lepší než papírový a navíc nemusím běhat dvakrát denně s košem ;)

Lufu , 29, středni Čechy, čekám 1. :cc): Eliáše látkovat chci, protože mi to přijde mnohem lepší pro miminko a také pro naši peněženku. Smiling

vlasata.kometa ; 22; Plzeň; 1. :cc): Vojtík; protože je to výhodnější finančně a i co se týče množství odpadu a taky mě to láká po přečtění různých informací.

paní Kateřina Behege , 22, Liberec+Rovensko pod Troskami, jedno děcko; ty jo vlastně nevim..asi mi to přišlo automatický, já mám z mých kamarádek dítě zatim jediná a o pemprskách sem věděla jen z vyprávění mý mámy- "no jednou sem to koupila a míšu sem v tom nechala, ať se s tim tahá a ona se pak přestala počůrávat" a pak sem věděla, že to prodávaj v takovejch ohromnejch balíkách za tolik peněz, že by se mi asi zkřivila ruka to koupit..:-)a pak sem v poradně dostala leták s těma moderníma, tak sem je automaticky koupila, protože tam bylo napsaný, že se nemusej žehlit:-)

sincerity, 21, cekame prvni mimco :cc): Kubíka, protoze manzel mel problemy s kyclema, kdyz byl miminko a ja mam za to, ze latkovky jsou setrnejsi a mimi se brzy nauci na nocnik Shocked)

vlasata.kometa ; 22; Plzeň; 1. :cc): Vojtík; protože je to výhodnější finančně a i co se týče množství odpadu a taky mě to láká po přečtění různých informací.

martan ;26;Ostrava; 1.dítě je :girl: Sára 3 roky; čekám druhé ditě a na látkový nedám dopustit.Používala jsem je i u první,budu je používat i teď příjde mi to ekologický a přirozenější

lulubar 27;, Prahy; 1 :cc): Davídek... a látkovat jsem se rozhodla, protože mi přijde, že je to stokrát lepší pro mé miminko, pro moji peněženku a v neposlední řadě i pro životní prostředí..... Jednička

Tina_V 30,Dobříš, 1 jednoroční :girl: Maruška Smiling, já to teda kombinuji, přes den látkové klasické a na noc pampersku, je to levnější, ekologičtější a zas tak tolik práce navíc to nedá- už dva měsíce je nežehlím a pere automatka Smiling. Navíc se Mája lehce oprudí a látkové se opravdu musí často měnit, takže to nehrozí.

femme.fatale; 24; Prostějov; 1 :girl: Michalka; kvůli zadečku prcka, kvůli ekologii (třídíme všechen odpad a ty kvanta plín mě děsí), kvůli financím a taky kvůli tomu, že to stále trochu vybočuje z řady Evil .

Zumostl, Liberec, 28let, 3.měsíce :cc): Sebastian, důvody:finance, zdraví mimča+ brzo na nočník, ekologie, zábava, barvičky a vůbec, když to zvládly naše mámy....

Vendulka 96 ,26 let, pohlaví nevíme, jsem tak trošku ekolog Smiling a taky už mě čím dál tím víc baví, jak si každý klepe na čelo, když to oznámím Smiling))

ZelaZuzu, 30let, Horní Bečva, TP 20.3.10, čekáme :girl: Marianku.
Jsem tak trošku ekolog ,né fanatický, ale odpad třídíme, snažím se používat i eko drogerii a navíc mám tu výhodu, že ráda peru...

sachmeta, 24, Kyjov,1 :cc): Martin,důvod: Nejdříve to byly hlavně finance, poslední dobou se nám čím dál častěji stává, že když mu dám třeba na noc nebo k dr. papírovky, tak je po nich celý červený a flekatý.

guinea Frýdek-Místek, 23 let, čekám :girl: v polovině kvěnta. Důvody proč látkovat: finance, příroda, závislost na látkových plenách :)

bsimonka,Ostrava,23let, :cc): Ondrášek. Důvod: přemýšlela jsem nad nimi už v těhu,ale pak jsem začala s jednorázovkama a připadalo mi to jednodušší a teď jsem zjistila,že s látkovkama je to úplně snadné a navíc stačí jen vyprat,usušit a dají se znovu použít :) je to prostě finančně výhodnější a jednodušší-nemusím lítat kupovat jednorázovky :one:

bee25, Frýdlant, 36 let, děti máme 3, Vojta 8let, Tonka 6 let a poslední Eda 3 týdny, všechny děti vyrostly na látkovkách ty starší na klasických plínách, teď se snažím pochytit informace o moderních látkovkách. Důvod je jako u všech finance a ekologie.

Zdenča V., 25 let, Brno-venkov, Michalka je 2. dítě, u Štěpánka mě látkování nějak ani nenapadlo a kvůli pobytům v nemocnici by to ani nešlo... Důvody látkování? Že jsem se o této možnosti na netu dozvěděla a zaujalo mě to, trošku i ten odpad, a to, že prostě dělám něco jinak, podle mě líp. Nemyslím si, že bych měla tak málo času, abych nestihla vyprat a pověsit (v 6 nedělí i vyžehlit) o pár praček víc ;)

Petah24, Vysočina, v červenci10 čekáme :cc): Matěje. Pro látkovky jsem přesvědčená z důvodů "přírodních", ekologických a filozofických. Věřím, že nezklamou:) A chci už konečně do nějakýho klubu! :D

sangsue; 25; Praha Košíře; 6/2010 čekáme Karolínku :girl: ; ikdyž za nějakých okolností bude nutné použít plínku jednorázovou, na normální nošení bych chtěla používat látkovky. Podle mého názoru je to za a) přirozenější za b) zdravější za c) levnější za d) ekologičtější. Takže samá plus :€m:

Petula25,26let, Hodonínsko+Usteckoorlicko, Tobiášek(11.11.2009), Látkujeme páč je to zdravější a přirozenější. Taky hraje roli ekologie a že nemusím pořád sledovat kde a za kolik jsou papírovky (navíc ¨mě přijdou smradlavý a umělý)

zuza11 24, bydlíme na Vysočině, čekáme první mimi - chlapečka - TP 6.6.. Látkovat jsem se rozhodla, tak jak asi všechny - eko., cena, zdraví miminka...

Jjanculka, 25,Plzen,1 miminko, hlavně protože jsou pro mimi mnohem zdravější a je jí nich prostě dobře a taky protože nechci mít doma plný koše smradlavých ppírových plen a praní mi nevadí, protože pere pračka :D )

Marta, 31 let, Příbramsko, 2měsíční :girl: Terezka, jednou jsem na netu ze zvědavosti zadala látkové pleny a byla jsem překvapená, co vše se mi ukázalo, pak jsem šla na prezentaci moderních látkovek, vše okoukala a osahala a byla jsem z nich nadšená Jednička . No, a taky k tomu mě vedli finanční důvody a hrozná představa, jak denně vynáším pytel jednorázovek do popelnice

andrejiika; Uherská Brod; 25 let; máme 2měsíční :girl: Verunku. Pro látkovky jsem byla rozhodnutá, ještě jsem ani nebyla těhotná. Důvod je u nás finanční, ekologický a také kvůli zdraví Verunky. A teď i kvůli obdivným pohledům okolí nad krásně barevnými svrchními kalhotkami :D

jira, 25 let, Jihlava, 1 :girl: Sáruška, látkuju protože nejsem pohodlná, je to mnohem levnější a hlavně je to lepší pro mimčo. V látkových plenkách nejsou chemické přísady jako v papírovkách a taky podporují zdravý vývoj kloubků.

Dzakynka, 29, na konci března čekáme holčičku, látkovky chci používat protože si myslím, že jsou pro děťátko mnohem zdravější než jednorázovky, jsou krásný a navíc je to ekologičtější :)

vesz;26;Třinec;1chlapečka Mariánka;Ze začátku hlavně kvůli financím, malý kakal snad 10krat denne a tak jsme meli velkou spotrebu jednorazovek. U latkovky me tolik nemrzelo skoro cisou jen mirne poprdenou plinku vymenit :)

jolajka,35 let,jižní Plzeňsko,syn 11 let a v květnu naše druhé "překvapení". Důvody: ráda bych vyzkoušela novinky,které před 11ti lety nebyly - kalhotkové pleny,samozřejmě úspora financí,trocha ohledu k životnímu prostředí a především zdraví dítěte.

mehloJmenuji se Lucka, je mi 31 let, mám ročního dáblíka Petříka, jsem z vysočiny. Proč látkovky? Ze začátku hlavně kvůli penězům, taky kvůli ekologii, ta představa koše plného smradlavých papírovek se mi nepředstavitelně hnusí, taky kvůli tchýni, protože ta je nesnáší a taky proto, že se mi líbílo říkat- MY MÁME LÁTKOVKY!!!

Pechy, 29 let, Praha, 1 klučík, druhé mímo v bříšku. Látkujeme od narození Honýse. U nás je to z ekologickéh hlediska, i když finační je taky dobrý (ale není to ten hlavní důvod). pokud nelátkujeme, používáme ekologické pleny. Druhý pídě v bříšku už má doma super výbavu a víme, co a jak.

sol; 29; Praha/Olomouc; 1; protože se snažím být ohleduplná k životnímu prostředí a taky zdraví svého piditvora (žádná generace "jednorázových" dětí ještě nedosáhla středního věku, takže kdo ví, jak se to na nich podepíše...)..

Slunko;26;Dvůr Králové;1 - Petřík;z finančních a ekologických důvodů, proto, že mi nevadí žehlit a prát, protože bych byla zoufalá z těch tun odpadů z jednorázovek, protože je to lepší na vývoj kyčlí, také proto, že přebaluji častěji a není mi "líto" zašpinit více plínek než bych asi chtěla ušpinit jednorázovek za tolik peněz.

m.rose; 26; Rosice; 1 :girl: ; protože mi hodně vadí tuna odpadu co se bude rozkládat dalších 500 let Jawdropping!, o finance až tolik nejde, ale i ušetření je samo příjemné.

vlastina 29 a termin mame 21.7. A latkovat chceme proto, protoze jsem zatim nasla mnohem vice pozitiv nez negativ. Nekdo si mysli, ze toho bude moc, ale my to zvladnem.

matahari, 25, Brno-venkov, první chlapeček Matyášek, důvody proč látkovat: penízky, ekologie-už kvůli Matymu a jeho dětem a taky že mě štvalo kolik odpadu jsme pořád vyhazovali, no a samozřejmě se mi to líbí a líbí se mi být v něčem jiná :-)

Ájíček, 33 let, Kutná Hora, 1 prcek Kryštůfek - rozhodla jsem se cca 3 měsíce po porodu vyzkoušet látkovky, protože na to mám fakt čas, nijak mě to neomezí, prospěje to přírodě, možná se mi časem investice i vrátí, ale hlavně bych měla ráda vnoučata Jednorázovky prý způsobují u chlapečků přehřívání varlátek a neplodnost

DenisaMalázvítězil rozum nad leností a ve čtyřech a půl měsících Marušky jsem najela na látkovky

Renulka 30 let, Jabonec nad Nisou, 1. dítě Tadeášek, důvody: ekonomické, ekologické, příjemné pro dítě, není nutnost vynášet koš každý den a je to zajímavější než nudné jednorázovky.

HANELLEORA25LET. SEVERNÍ MORAVA
ZA 3TÝDNY SE NÁM NARODÍ ONDRÁŠEK.. :cc):
LÁTKOVAT BUDU KVULI EKOLOGII A KDO ŠETŘI MÁ ZA 3..

-Zuza-, 27 let, Blansko, čekáme první miminko, látkovat proto-že http://www.mojetehotenstvi.cz/vybava-pro-miminko-2

AwishekMICHÁLEK NAROZENÝ 9.12.2010, LÁTKUJU KVŮLI EKOLOGII A ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOSTI, TAK DOUFÁM, ŽE NÁM TO VYDRŽÍ ;)

MÁME UŽ I SVOU FOTOGALERII TAKŽE VESELE PŘIDÁVEJTE FOTEČKY LÁTKOVÝCH PRDELEK ;)

FOTOGALERIE

In reply to by cupinka

Ahojky, tak to by mě mudra pěkně naštvala... Ještě dělá z člověka blázna a špindíru :(
No ty vložky mi přišly upřímě řečeno nejdřív taky dost divný, ale pak jsem četla jen samé pozitivní ohlasy a diskuze o nich. Většinou každá spotřebitelka píše, že už by se nevrátila k jednorázovkám :n:
Zkusím nejdřív slipovky a uvidíme ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Moni,
a kolik je optimální množství látkovek (pro nás ;) )? Už jsi to vyzkoušela v praxi :one:

In reply to by matahari

Ahoj, nj, tyto diskuse jsou zrádné (a nejen ty, já se vytočím a pohádám snadno :-D ). Mně taky vadí ty vševědoucí názory těch, kteří nikdy látkovou plenu nezkusili (y). Pokud někdo zkušenost má a pleny mu nevyhovovaly, což logicky zargumentuje, nemám problém, ale to jsem viděla jedinkrát. Jinak je to pořád dokola - je to studené, mokré, dítě se nemůže hýbat...blablabla.
Ale opravdu mi vadí, že častý argument je, že je s tím plno práce. Upřímně - já jsem hrozně líná a pohodlná :-D , přesto je pro mne tisíckrát jednodušší hodit plenu to kýblu v kotelně, jednou za 2-3 dny vysypat do pračky a pověsit (což i bez těch plen dělám dost často), než běhat několikrát denně k popelnici.
Ale musím zaklepat, že ve svém okolí jsem se nesetkala s jedinou negativní rekcí. Pár lidí na mě kouká jak na magora, ale v rámci mezí :) Jsem ráda, že pokud si o mě nějaká kamarádka myslí, že jsem blázen, nechává si to taktně pro sebe. I když než jsem šla na MD, v kanceláři jsem měla holčinu o rok starší, která mi s naprostou jistoto tvrdila, že mě to velmi brzy přestane bavit, ale ona patří do skupiny lidí, kterým nic nevysvětluju, jelikož to nemá cenu.
A ještě jedna věc, v "Mámě a já" (časopis) jsem už viděla reklamu na nějaké látkové pleny.
Stejně tak diskuse na téma chodítko, ev. hopsadlo do dveří, do kterých někdo dává i 3měsíční mrňátka... No, nebudu se rozčilovat, jdu péct cukroví a učit se poruchy chování 8)

A pak poreferuj, jak ti ten kalíšek vyhovuje. Pokud tento měsíc nezabřeznu :€O: , tak bych ho minimálně na 5 měsíců mohla využít :-)

In reply to by femme.fatale

teď jsi mě fakt pobavila :) i já jsem dost pohodlná ale přesně nic složitého na tom není, což teda ty nelátkují maminky nechtějí vidět, jako všchno ostatní.
O kalíšku poreferuji pokud b udu mít příležitost, nedávno jsem měla ms poprvý po porodu a dost dlouhou a možná by teď někdy měla přijít ale já bych raděj taky :€O: tak uvidíme ;) držím palečky ve vašem snažení! :)

In reply to by matahari

Tak to taky přeju, aby vám to brzy vyšlo! ;)
Mně se právě cyklus ještě neustálil - měla jsem to teda jen 2x, ale z 28 dní před těhotenstvím se mi to natáhlo na 35. Teď bych to teda měla dostat 29., tak jsem zvědavá.
Když nám to vyjde oběma, můžem pak pořádat společné výlety, děti budou stejně staré, jak ty první, tak ty druhé :///: .

In reply to by matahari

Přesně to co popisuješ jsem zažila nedávku u nás u červíků :€\€: Popravdě, ráda se zmiňuju o tom, že používáme látkové plínky. Takže se mně pár maminek zeptalo jak na to... tak jsem jim říkala jak to dělám já. A pak mi jedna napsala, že když tam dávám tu separační vložku, tak to vlastně dítě stejně není v látce, takže rovnou můžu dát jednorázovku. To mě fakt vytočilo doběla, ale co, když to někdo nechce pochopit, tak to prostě nepochopí. Já vím, že dělám pro Šimonka to nejlepší a dělala bych to i kdyby byli všichni proti mně. Naštěstí mám velkou podporu v manželovi (který samozřejmě do látkovek taky přebaluje) a mojí mamce taky. Já jsem prostě maximálně spokojená a ostatní ať mi políbí :zadek:

In reply to by zuza11

jj taky si vždy s úsměvem říkám že JÁ dělám pro matyho to nej a myslím si své, jak píšeš kdo nechce vždycky si najde nějaký důvod. U nás táta taky přebaluje a úplně levou zadní, moje mamka taky a druhá babi s pomocí :) prostě domácí pohoda :) ale stejně mě ty baby vytáčejí, kor když mě znají(nejen tu na mt) tak by mi přeci mohli trochu věřit ://: :\/:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no bohužel se Vendy nepobavíte :) byla to hromadná diskuze na chatu (Monča může poreferovat) Ze začátku sem se snažila maminy a známý o plínkách informovat a třeba je k tomu navést ale ony sou jak slepý, prostě to nemělo smysl, vždykcy jsem z toho vyšla jako z jiné planety, tak teď už na to kašlu, kdo chce ví to o mě a může se informovat, ovšem tyhle diskuze jsou zákeřný, ty člověka chytnou :D a tady? ne prosím :D
přesně jak píšeš, kdo to nezná bude kafrat a mít zaručeně pravdu, to stejné se znakováním batolat :(

In reply to by matahari

Mati krapet? Tak to já se někdy i vztekám..Nejvíc tehdy, když třeba naše babička začne, jak se malá v látce nemůže moc hýbat a moje máti jí přitakává :spid: ..Ony!! ONY které neodchovaly své děti na ničem jiném než čtvercovkách..nechápu ://: ..To je pak teprv o nervy...No a když jsem před kámoškou řekla, že mám doma prací intimky, tak dost nechápala - jsem za magora pořád...už to neřeším..Mám tady Vás a to, že se mi i ten obchůdek pomalu rozjíždí svědčí o tom, že látkován je na vzestupu :one:

In reply to by ZelaZuzu

no dobře, nechtěla sem vypadat jako vztekloun takže i krapet víc :D myslím že kdyby byla větší informovanost tak to bude lepší, ale takhle každý vidí v tv samý pampers, huggies, allways(ty jsou mimochodem dost odporné!!!!!).... i v časopisech pro maminky nic jiného není než jednorázovky...prostě většina žen to vůbec nezná a myslí si že to je dávno pasé zastaralé a nemoderní a srovnávají se zkušenostmi našich matek, zejména těmi negativními páč ty si pamatuje každá máma-bába-prabába :( ale je fakt že moje mamka se taky ze začátku tvářila a teď se jí to moc líbí, ovšem u vložek si myslím klepala na čelo a myslí že tady ji nepřesvědčím ať budu sebespokojenější :00:

In reply to by matahari

já si taky připadám občas jako že sem vůbec nepatřim do tohodle světa, i kvuli jinejm věcem, ale ono je uplně zbytečný se kvuli určitejm lidem rozčilovat a něco jim vysvětlovat. nezbejvá, než si žít v klidu po svym a doufat, že se to někdy zlepší, ty zabedněný lidi asi už nezměníš, prostě se jenom musíš smířit s tim, že takový sou.

Zdravím všechny látkařky.
My už máme chvilku odplenkováno (malé je 15 měsíců), tak jsem tady dlouho nebyla.
Ne vždy se nám podaří stihnout to na nočník (máme ho vždy na stejném místě a malá si pro něj chodí), tak jsem jí ušila kalhotky (PUL a uvnitř bambusový aksamit). Samozřejmě to neslouží jako plenka, ale kalhotky stačí, když to nestihne a malinko se počůrá. Nemáme to pak až v ponožkách.
Když by měl někdo zájem, písněte, nafotím a zkusím naskenovat a vložit střih (malá má 10kg).
Mějte se krásně :k: :a:

Holky co šijete mám dotaz :) :help: :) chci si objednat pul z šijeme dětem na svrchňáčky podle haipa daipa, ale mám strach aby to z toho kousku po kterém se pul prodává vyšlo :? jakou máte zkušenost vy? díky :)
Jinak už druhý den látkuju-slip a musím uznat že je to úžasné pohodlíčko pro julču :///: :one:

In reply to by matahari

jj ten ctverec urcite staci :-) a jeste ti zbyde na latkovou vlozku(mozna :-) objedej si ctvrce dva, nestrizene a vpohode to tam naskladas:-)
o slipovkach tay uvazuju :-) zatim je mam jen pro segru, ale mozna taky vyzkousim, ten aksamit je opravdu lakavy :-)

Ahoj,
dovolím si sem vložit odkaz, prodávám plenky, některé jsou úplně nové (Tots Bots, Baby Lucy, Bamboo Extra, svrchňáky Thirsties).

Tak jestli budete mít chuť, koukněte se na mimibazar.cz - moje ID 282670 - třeba se někomu budou hodit :///: ... Fanánkovi bohužel nesedí střihy, tak posílám dál ...

Je možné se domluvit i na ceně ... :€s€:

Teda holky, vy jste mě tak zblbly, že já si je snad taky pořídím. Pochodila jsem dobře, že ty slip od Anavy nemají tu pul vrstvu? To je blbý ne? Asi bych pořídila ty nebo ty na den? Už je máte doma?
Ještě se zeptám, máte některá doma jednovelikostní Anavy? Do kolika kg vám seděly? Nebudete některá prodávat?

In reply to by zuza11

Máme něco přes 11kg a 13 měsíců a sedí nám v pohodě a patentky půjdou ještě dlouho povolovat ;) jen pak bude ta plína nižší ;) prodávat nebudeme, opravdu se vyplatí, dokonce, když chytnu hned po čůrání, tak ani není potřeba svrchňáky, jsou super i na noc, a přitom nedělají moc velkou prdku... a jsou nááááádherný navíc vevnitř mají ten aksamit bo jak se to jmenuje, takže jensou hrubé... miluju je ♥♥♥
No já slipky chci pužívat místo intimek, tak tam je to jedno že nemají tu PUL, jinak ostatní mi visí v poště, ale tak za měsíc tě budu moct informovat ;)

In reply to by mabis

My právě máme 6 měsíců a 9kg, tak se bojím aby mu vydržely. AIO Anavy nemáš? Já bych Šimuldovi chtěla koupit aspoň dvoje nějaké pěkné, k Dr. a pak na léto jen k tričku.
Takže ty slip už používáš? Jsou fajn? Já právě od porodu stále špiním, tak by se mi to i vyplatilo, ale nevím jestli raději nekoupit ty na den. A házíš to normálně s plínkama do pračky? A pereš na 60?

In reply to by zuza11

:-D...Slipové PUL vrstvu nemají - na výtok ji nepotřebuješ, to zvládne zachytit i vložka :€m: . Já osobně používám zatím jen intimky, protože MS díkyBohu nikde :one: PUL vrstvu mají noční a denní..Prodávat budu použité Anavy, ale na snappku - budu mít dva kusy. Kalhotkovou žirafkovou jsem už prodala - nějak jsem neodolala těm novým vzorům co mi přišly :j) , tak jsem tu starší střelila..

In reply to by zuza11

Zuzi nejsou. Anavy AIO se zatím šijí pouze jednobarevné. Ale souhlasím s Mabis..Plenky jsou super savci - lepší než baby Idea Bamboo extra..Malá měla dnes v noci Anavy a ráno nebyla vůbec pročůraná jak jiné plínky. Je to jednička :one:

In reply to by Marta

Marti tak po dnešní noci jsem si říkala, že snad ani nebudu muset dávat na Anav svrchňáky :\/|: ..Nevím jestli malá tak výjimečně málo čurala, ale plínu měla celou noc a na povrchu byla skoro suchá..Nevím jestli Iva používá trochu jiný matroš, ale takové vysledky jsem ustarší Anay neměla..Teď kdykoli ji nasadím, tak je skoro suchá, což se o jiných plínách nedá říct..Ani BI bamboo extra, ani BL bamboo moje blíbené - nemají takové výsledky jak současné Anavy :one:

In reply to by mabis

:+^*: a kolik tahle plenka stojí, pošli mi odkaz přímo na ní. já mám bum genius a naprostá spokojenost, používaly jsme i v noci a super, ale ted, jak se mi malá víc hýbe, tak jsme byly ráno úplně promočený, okolo nožiček nám provlhávají a ať jsem zkusila, co jsem zkusila nic nepomohlo. tak nakonec na noc teď máme pampers :§)

In reply to by Marta

Tak tyhle plínky Ti neprotečou..Neumí to :///: . Tady máš odkaz na stránky http://www.anavy.cz/anavy/eshop/1-1-Latkove-pleny/2-2-Jednovelikostni-n… nebo http://www.anavy.cz/anavy/eshop/1-1-Latkove-pleny/3-2-Jednovel-na-snapp… , ale pokud by se Ti něco líbilo, tak napiš mě co a já to objednám - máš na to u mě 5%slevu ;) a nebo mrkni ke mě do obchůdku. Odkaz máš pod seznámkem maminek látkařek. Jsou to dražší plíny, ale fakt mega savci a krásné :one: .

In reply to by ZelaZuzu

vypadaj pěkně, ale jsou na patentky a snapku a to já nene. a fakt vydržej celou noc? my BG měli taky celou noc v poho, ale po 3/4roce prostě kolem nožiček provlhávaj, takže 12 hod mi teď už nevydrží. na obchůdek už jsem koukala :///:

In reply to by Marta

BG nám taky kolem nožek provlhávají když jim dá malá pořádnou nálož. Respektive každá AIO nám to dělá. Dát je na noc, tak bych převlíkala postel. Jsou AIO takže to už není taková jistota jako plenka a na to svrchňáčky. Anavy mají ty kanýrky kolem nožiček a navíc na ně dáš svrchňáky, takže jsou skoro 100% ní :one: . No a pokud chceš plínku na sucháč, tak napiš Ivě a ona Ti plínky na sucháč ušije na zakázku :-). Taky jsem to po ní jednou chtěla, ale pak jsem to přestala řešit, když se začal rýsovat obchůdek.

In reply to by ZelaZuzu

Terezku po 3-4 hodkach nebo po jídle dávám na nočník a plenky neprovlhávaj, ale 12 h je moc, spíme celou noc a nechci jí budit kvůli přebalování. Naučila se na nočník v 7,5 měsících a teď už někdy i sama a se o něj hlásí. škoda, že není léto, určitě by jsme přes den už byli bez plenek. jenže teď tu přeci jen není taková výheň, abych jí tu nechala nahatou. o Anavy popřemýšlím, jsme dost divocí, tak nevim, jak bysme ustáli přebalování do plenky a na to svrchňáky ;)

In reply to by Marta

Marti to by jste zvládly...Svrchňáky nejsou už taková práce..To je pro nás horší práce nasadit tu plínu...Ale jakoukoli..Kroutí se mi u toho šíleným způsobem. Perem se stejně s jednorázovkou i AIO plínou. Jak už má plínu, tak svrchňáky jsou hračka :-).Terka je šikula s tím nočníkem..My máme 8m pryč a nesedíme, takže to ani zkoušet nemíním.

In reply to by ZelaZuzu

zač. září jsme měli chvilku problémy s opruzením, nechávala jsem jí nahatou a zkusila jsem vytáhnout nočník, jak na to zareaguje. světe div se, stačily 2 dny a pochopila, co má dělat. dneska buď si sama řekne anebo jí na něj posadím a vždy zareaguje :)

In reply to by Marta

Vždyť říkám že je Terka šikula :-). My nštěstí na opruzeniny vůbec netrpíme, ale je pravda, že plínky z umělých vláken moc nepoužíváme, to nám na prcku nedělá dobře. My jedem nejvíc Baby Lucy, Anavy, Tots Bots a AIO velmi málo. Hlavně zkrz to protékání u nich..

In reply to by Ajicek

Tak jak píše Zuza součástí plenky jsou dvě vkládačky dlouhá, co se dává na půl a pak ještě malá, takže když tam naskládáš všechno máš 13 savých bambusových vrstev.... když ted trénujem na nočník a nejdu ven, tak dávám v podstatě jen tu plínu bez těch vkládaček ;)

In reply to by zuza11

no Iva psala na webu, že snad něco se chystá, ale že chce používat certifikovaný pul a ty ostatní by si musela certifikovat a plíny by byly moc drahý...
jinak mě se teda daleko víc osvědčila kombinace plína a svrchňáky, protože ty AIO my vždycky časem protekly, ten PUL se častým praním celkem ničí ;) a že jsem těch plínek měla ;)

In reply to by mabis

Já osobně mám momentálně AIO plínek 5ks - což je nic moc..Jinak jedem kalhotkové a svrchňáčky...Z AIO mám nej zkušenost s Imse Vimse...Jen teď jak už jsme větší, tak by jsme místo těch dvou vkládaček z BIO bavlny užily spíš bambusové..Toť výzva pro holky co šijí...Zkuste ušít stejný střih jaký mají IV jen s bambusovými vkládačkami..To by pak pro nás byla asi dokonalá plína :-)..Teď mám tu jednu Anavy v AIO v zelené barvě a taky není špatná, ale IV jsou pro nás pořád nej - až na tu bavlnu :-( ..

In reply to by ZelaZuzu

JJ souhlasím, když AIO tak Imse Vimse ;) jsou super ale máme jen jedny :( jinak nám taky maximálně vyhovuje kombinace kalhotkový+svrchňáky, teď teda jedině svrchňáky Haipa Daipa

tAK ŠUP, ZUZANČIN OBCHŮDEK JE VLOŽEN I S ODKAZEM, ALE VÍM, ŽE MÁTE JEŠTĚ OSTATNÍ, TAK MI HOĎTE DO OSOBKY ODKAZ A JÁ TO TAM TAKY PŘIDÁM ;)
PS: MÁTE ODKAZ PŘÍMO POD SEZNÁMKEM ;)

In reply to by mabis

Mabis tak to nevím, jak dlouho tu ten odkaz vydrží, než to admin smaže :s: ..Když mi sem nešla vložit adresa, tak takový ofiko odkaz co jsi tu vložila Ty, tu asi dlouho nepobude, to bych se divila :bulva: ..Ale jinak dík za reklamu :///: ...Holky vyhlašuji akci! Kdo z mojetehu u mě nakoupí, tak má na cokoli 5%slevu! Vím, není to nic moc, ale z něčeho žít taky musím :€m: ..Tak a teď to admin smaže stoprocentně :€Ss€: .

In reply to by ZelaZuzu

Ahojky, to je super :-)) Mě by se také líbila Anavy tút, ale koukám, že už je asi pryč nebo ne?? Určo bych to spojila s další objednávkou, až by ti došlo nové zboží. Nebudeš objednávat vlňáky Anavy? Potřebovala bych nějaké nenatahovací a nevím jaké, zatím nemám zkušenost s žádnými...

In reply to by Renulka

Reni není problém...Mám s Ivou dohodu, že můžu objednávat navíckrát a pak to sjednotit do jedné objednávky..Samo že nemůžu dnes objednat jednu plínu, zítra další atd., ale po nějakých větších částech to jde, tak si vyber na Anavy co bys potřebovala a až naskládám objednávku - což nebude dlouho trvat, tak to objednám..
Vlňáčky Anavy používám a jsou dobré, ale spíš jako denní - jsou tenší, nebo v kombinaci s plenkami Anavy jsou dobré i na noc..Plína Anavy totiž saje tak, že to ty vlňáky v poho udrží-aspoň u nás. Jinak já nedám dopustit na Imse Vimse vlňáčky. Ty mám jedny skladem v M velikosti pokud by jsi chtěla a jedny Mka používám - ty jsou naše nejoblíbenější na noc..Jo, plenka Tút je vyprodaná. Jednu má Aja a druhou Mabis, tak leda počkat až bude na Anavy v nabídce a vezmu ji..Bohužel jsem taky vázaná tím, co je v e-shopu :-( , nemám velké odběry, že bych Ivě napsala objednávám 10ks těchto vzorů, 10ks těchto atd...takže vždycky něco nakoupím a pak hodím na bazárek..

In reply to by ZelaZuzu

Ahojky, já se u IV vlňáčků bojím těch suchých zipů, mám organic a tam moc dlouho nevydrží. Hledám právě něco na popoliny one size a M by nám byli asi už malé (máme cca 7,6 kg a právě M-ka organic nám už začínají být malá, ani ne tak v pase, ale nezakryjí nám plenky kolem nožek, na jiné plenky to je zatím ok). Jak ti ty anavy asi vydrží dlouho přes den na bavlněné plence? Já mám nočního učůránka, ale třeba aspoň na den by šly :-)

In reply to by Renulka

Reni tak to Ti přesně neřeknu. Já na den vlňáčky skoro nepoužívám. Přece jen jsou objemnější a já chci ať má malá skrz pohyb co nejmíň na zadečku - navíc je to těžko porovnatelné, každé mimčo čůrá jinak, ale mám je vyzkoušené na Anavy plíně, že vydrží od 20hod do cca 4hod úplně v pohodě a to by vydržely dýl, ale měla jsem strach že provlhnou, tak jsem malou přebalila. Dnes jsem ale dala na noc zase Anavy plenku a na ni vlňáčky a pokud nebude malá pokakaná, tak přebalovat nebudu a můžu zítra napsat, zda vydržely celou noc.

In reply to by ZelaZuzu

Reni, já na tůt nebazíruju. Jestli po ní moc toužíš a jestli to nemá Zuzka ještě pro mně zabalené, klidně ti jí nechám. Je tam spousta jiných krásných plenek, tak si vyberu na Anavy jinou a počkám na ní... Jak chceš ;) :)

In reply to by mabis

Hele Mabis..on by dokonce nebyl problém se domluvit a pokud by byla objednávka větší, tak můžu objednat i z velkoskladu tady pro Vás holky ;) i jiné plenky nebo vložky a svrchňáčky než mám na bazárku. Konkrétně by to šlo u Anavy, NATURE BABIES LTD., Lollipop, PopnGro, Baby Lucy, ale to by objednávka musela být min. 4tis, takže vzory nemusíte vybírat jen u mě :///: - ale pššt, né že to na mě někde vykecáte..Jednu tút teda odkládám. Ty lemované se mi moc líbí, škoda že už nejsou v nabídce u Anavy...A zkoušela jsem i ty vícevrstvé do kalhotkového skladu a jsou taky bezvadné... :one:

In reply to by mabis

No nic, tak já jdu pomalu dělat VO objednávku, protože budu vykoupená :-D...Samo že Ti věřím - v nejhorším to z Tebe vytřískám na nejbližším srazu :metal: ...Nachystám to a v Po pošlu...Podklady pošlu až malá usne, teď tu píše se mnou :cc):

In reply to by Ajicek

Holky v klídku...zboží je dost a už dělám pomalu další objednávku Anavy :-D, tak klidně nakupujte ať nemusím všechny ty plíny používat sama..Moje velké štěstí bylo, že než mi došla zásilka Anavy, tak už jsem měla zájemce na plíny, jinak by mi asi doma zůstaly další dva kousky...no, já si pro sebe nechala ten vzor "Suela" a ta je na malé náááádherná!!

In reply to by ZelaZuzu

Zuzi, a můžeš u anavy objednat i jiný slipky než máš na mmb? já pořád nevím kolik jich tak na denní používání potřebuju celkem, ale určitě chci přiobjednat...
Mě u eshopů chybí to že nikde nemají vše co potřebuju :n: , chci kupovat mooncup, miofresh, vonné silice do praní, dobrý lanolín...ale nechci platit za x poštovných :///:

In reply to by matahari

Mati můžu objednat vše co je na e-shopu u Anavy. Proto jsem psala, ať si kdyžtak navybíráte a písnete mi a já to objednám. Dělám objednávku navíckrát a pak až Ivě napíšu, tak mi to pošle zaráz. Včera už jsem něco objednala a teď budu čekat až přihodí nějaké nové vzory jak vložek tak plenek, nebo co budete chtít vy a objednám znovu. Minule jsem dělala objednávky 4 než jsem odklepla, že je to prozatím vše a zaplatila. Tak pokud nepotřebuješ plenečku třeba během týdne, tak napiš co bys z e-shopu Anavy chtěla a já to přidám do své zásilky. Momentálně jsou v nabídce vlžky tyto:

http://www.anavy.cz/anavy/eshop/3-1-Latkove-vlozky

a plenky tyto:

http://www.anavy.cz/anavy/eshop/1-1-Latkove-pleny/2-2-Jednovelikostni-n…

+ to co mám na bazárku já.

In reply to by matahari

JJ já si jen říkala, že pokud bys chtěla třeba více ks od jednoho vzoru - třeba ty přírodní, tak bych zkusila Ivě napsat, zda by nějaké přednostně nenašili a neodložili pro mě. Pokud je to jedna barva tak by to možná šlo domluvit, ale nevím nezaručuju :-), jen mě to tak napadlo.

Holky stačí prát slipky na 40? a když budu prát s prádlem tak asi dám místo mio fresh ocet na dezinfekci co?

In reply to by matahari

no já to budu prát s plínama... ale hele jak pereš špinavý kalhotky při MS??? taky tak, hod do předpírky miofresh ;) já čekám na balíček... ten s plínama už je v poště a s vložkama by už měl být asi dnes nebo zítra taky...
Holky kolik tak je těch vložek potřeba??? po porodu mám MS ze začátku celkem silnou...

Ahoj holky, taky vám to tady tak strašně blbne? Vůbec mi nejde sem vložit fotky :-(
Kdo mě máte na facebooku (kdo ne, jmenuju se Monika Rosenbergerová ;-) ), tak se mrkněte na moje dva dnešní výtvory - kalhotkovou plenku a PUL svrchnáky (z krásné látky od vesz) :-) Mám z nich velkou radost.

Holky tak já se přidám taky do debaty. Mám za sebou dvě MS v látkovkách a jsem maximálně spokojená. Ušila jsem si je z látek co mám na šití plenek. Navrch aksamit, dovnitř savý bambus a dospod PUL, neprotíkají a díky PULu krásně drží a nesmekají se po kalhotkách.
Marti sice nemám ozkoušený, ale podle popisu, fotek a zkušeností z plenek rozhodně bych šla do
www.anavy.cz jak psaly holky, neboj slipky a noční na tebe zbyly a denní paní Iva rychle došije.
Nebo mrkni ještě tady: http://www.sijemdetem.cz/katalog/hotove-vyrobky/pro-dospele ty se mi líbí snad ještě víc než anavy. A když jich vezmeš víc, tak má slevu ;-)
Jinak co se týče péče - po použití vyperu hned ve studené vodě "na hrubo" v ruce, a pak peru po zkončení MS vše naráz s plenkama.
Ušila jsem si i nepromokavou kapsičku, ve které skladuju vložky když jsem mimo domov. Ted v zimě mi to přijde naprosto perfektní. K papírovým vložkám se už rozhodně nevrátím, fuj! No a na léto uvažuju taky pořídit pohárek.

In reply to by vesz

Kupovala jsem si domácí overlock Janome. Stál mě 7800, mají jen dva druhy, tak je to ten dražší. Jsem spokojená moc, neuměla jsem s tím a je potřeba se to naučit - chvíli to trvá než to natrénuješ ;-)

In reply to by m.rose

Na SD pIva doporucej spise ten brother...ten Janome pry hned prodala...chjo, tolik penez, nevim si rady...kdybych narazila na nejkay bazarovy aspon, jo a mam bambusove frote oboustranne 300/m. Uzasne a jeste mi zbyly nejake PUL latky a ten sudecloth :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka