HOLKY BŘEZNOVÝ - Maminky 6

29.07.2009

Nadešel čas na další díl. :) Březňátka, přidejte se!

aalis.............................. http://www.prckoviste.cz/terezkaprochy :girl:
adelka .......................... http://www.adelkaaaa.rajce.net :girl:
Ajinka83 ....................... http://www.prckoviste.cz/verunka :girl:
anička 87 ...................... http://www.mojedite.cz/klub_diary_sablona.php?id=6603 :girl:
.................... http://www.prckoviste.cz/kristinka
denisa9191 .................... http://www.prckoviste.cz/monika :girl:
.................... http://www.mojedite.cz/klub_diary_sablona.php?id=6821
evanackeova ................. http://www.prckoviste.cz/matyasek2009 :cc):
gibina7 .......................... http://libimseti.cz/gibina7?uid=2e27a2f420b0c6a0067f0ec66f9e3e8e :girl: Radka
hunndelka ..................... http://www.prckoviste.cz/monula :girl:
Inkáček ........................ http://www.prckoviste.cz/adelinka :girl:
Jarunka ........................ http://www.prckoviste.cz/natalinda :girl:
laValleta ....................... http://www.prckoviste.cz/matej :cc):
lidushka ........................ http://www.jachym.websnadno.cz/ :cc):
LUCIAKUCHARIC ........... http://www.prckoviste.cz/kristian :cc):
lucinecek ...................... http://www.prckoviste.cz/kubinecek :cc):
kačaba76 ...................... http://www.ascot.cz/new09/honzik/11weeks/index.htm :cc):
Market1 ........................ http://www.prckoviste.cz/evicka :girl:
....................... http://www.prckoviste.cz/vojtisek :cc):
mikeska ....................... http://www.prckoviste.cz/nelinka :girl:
nikaas .......................... http://nikaas.rajce.idnes.cz/ :girl:
pajinka77...................... http://www.prckoviste.cz/romanarobin :cc): a :cc):
....................... http://www.prckoviste.cz/krystofpropper :cc):
Pellullinka ...................... http://www.kubajz09.rajce.idnes.cz/ :cc):
Radouš ......................... http://www.prckoviste.cz/martik :cc):
RenčaM ........................ http://www.prckoviste.cz/adam :cc):
Sjuzn ............................ http://www.prckoviste.cz/valinka :girl:
Tereza Proftova ............. http://www.radecekhanzli.webnode.cz/ :cc):
tislerka .......................... http://www.prckoviste.cz/tislerovajolana :girl:
......................... http://www.mojedite.cz/klub_diary_sablona.php?id=6530
Vicky ............................ http://www.prckoviste.cz/vikimax :cc):
zabka85 ........................ http://www.prckoviste.cz/amalka :girl:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

máš fakt hezkou ikonku!Moc pěkná fotka!K

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Akorát mi pani psala,že z provozních dúvodú se plavčo odkládá a já se tak tešila :\/:

Tak jsme dneska byli na další lekci plavání. Jsem úplně nadšená. Malej se potápěl, a to i bez kalíšku a ani jednou se nezakuckal :qu: . Řádil tam jak černá ruka :s: Švagrová to natáčela, tak jsem sestříhala jsem krátké video http://www.youtube.com/watch?v=9GqonaGRmRw.
Jinak od září už chodíme do velkého bazénu, kde budu s ním společně, tak se mooc těším.

In reply to by Radouš

Raduško supr :one: teda hlavne Martínku :one: My razíme za chvilku,už se teším.My už jsme se potápeli minule a doma nám to taky šlo.My presne v den kdy bude malýmu 6 mesícú jdem do velkýho bazénu.Chodíme každý týden,u nás je to rozdelený do 10lekcí.

In reply to by bonynka

hlavně se toho neboj a trénujte doma při koupání s kalíškem. Taky mu to říkej pořád stejně a důrazně a uvidíš, jak to zvládne levou zadní ;-)

Furt to tady pročítám, ale nemám čas napsat. Vždycky mám spoustu otázek, ale jakmile sednu sem, tak se mi všechny vykouří z hlavy :-).
Tak to vezme tak nějak v globále :-). Fotky mimísků jsou úžasné, musím zase taky něco vložit.
TILLY: mi dudana nemáme od porodnice a rodina se nebojí vozit. Je to tedy skoro vždy jen na hodinu, ale i ta mi bodne.
PELLU a ostatní: s uspáváním bojujeme jak kdy, ale mě "nadává" Val před usnutím už od narození, takže já to nějak moc neřeším. Jinak usínat samotnou jsem ji naučila od 6 týdne. Paradoxně neusne, když tam někdo je. :-). Ruší jí to :-).
Dnes jsem si byla na OSSZ nechat potvrdit výši PPM na rodičák, to bylo v pohodě, trvalo to jen minutku. Ale na vyřizování rodičáku jsem to vzdala. Děsně lidí, dusno...Tak tam zajdu některej jinej den, rodičák mi začíná 28.8.
Jdu na 3 roky, na 2 roky mi nevyšly peníze. Na ty 2 roky se to musí podat do 21 týdne věku dítěte, na 3 roky do 21 MĚSÍCů věku dítěte, pokud se to nepodá, nastupuju automaticky 4letá varianta. Teda to aspoň stálo v letáku od OSSZ.
Jinak jsem se chtěla zeptat: přebalujete mimča v noci? Já se přiznám, že nee. Ona by se mi vzbudila a já bych pak měla minimálně na hodinu o zábavu postaráno :-)

In reply to by bonynka

Ahoj Bonynko. Já Annu přebaluji i v noci. Ona mi pak během krmení zase vytuhne. To přebalení dělám v rychlosti a moc na ni nemluvím. Jen ji upozorňuji, co s ní budu dělat, aby se nelekla. :)

In reply to by Jitule

já taky na M. nemluvím. Ani nerozsvěcuju a dělám to po tmě - přes léto taková tma není, tak krásně vidím a on mi u toho taky vytuhne. Pak mám problém s tím, že si nekrkne :-(

In reply to by bonynka

bonynko, u nas je to s pise tim pasivnim pristupem, ze nechcou hlidat. nechci nikoho nutit. to rozhodne ne.
jinak ja prebaluji vzdy druhe kojo v noci. casto kojime jen jednou a tak ho prebalim az rano a nekdy kojime i trikrat. proste vzdy to druhe.

In reply to by bonynka

Ja to mam dobre že nemusim nic vyřizovat protože to mam automaticky na 4 roky :)
Ja malou taky nepřebaluju,nema tam moc načurane,tak ji vždy jen nakojim a spinkame dal

In reply to by bonynka

Bonynko,ze začátku jsem prebalovala,pak jsem zistila,že ho tím zbytečne moc vzbudím,tak ne.Ale je pravda,že ten první mesíc se v noci pokakával a pak už ne a spí dobre,tak neprebaluju.

In reply to by bonynka

ahojky, já přebaluju, a to vždycky při prvním probuzení kolem té 1h. V 5h většinou né, protože tam toho načůráno moc nemá. Pak až ráno v 8h :-)

tak jsme v sobotu přežili oslavu 60tin tchýně.Můj synovec pronesl " jdi si tam mezi tu milijardu lidi sama"-chtela jsem aby mi donesl fotak ,který jsem tam zapomnela :s: .Album se moc libilo.Raduš,já ho dělala přes net u Happy fota-dělam tam všechny fotky.Jinak jsem tu mela mojí sestřičku tak me vytahla i s kočarem na brusle no bylo to užasný.Malička když se jelo rychleji šíleně řechtala :!k: :!k: .Jinak k usínání:Jako mimi spinkala s nami v košíku v obyváku,ted davam do ložnice do postylky do včera usínala sama-pusinka,pohadka,pohladit,natahovaci hvezdicka,plínka zapnout chuvu odchod :one: vcera ne a ne zabrat a spinkat-sestra ji nazucila no chováni :s: .Ale zvladli jsme to.Jinak mi zacala opet malo jist ale neresim to jen uz to neni zase pravidelne po 4hod. :r: .Jo k MD me uz skoncila zasla jsem u nas na socialku tam jsem neco vyplnila a do prace jsem poslala papir,ktery mi prisel a vic nic.Chtela jsem jit na 2roky ale chybelo mi 21kc na den :r: ta jsem musela na 3roky.To jsem se rozepsala :$$: .Mej te se krasne at jsou mimískové hodní.Papa jita a Michalka

Holky a dnes jdem na kontrolu Tbc tak jsem zvědavá jestli už nás pustí!!!!

tak dneska mi končí MD a že by se mi vrátil z Prahy 8 ten potvrzený fialový formulář, říct teda nemůžu :-( Sice mám ještě měsíc dovolenou, ale nebýt té, tak budu asi bez peněz, nebo co .... Už jsem jim psala 3x mail, jednou mi odpověděla jedna referentka, že to předává druhé, ale ta se neozvala :-( Telefon neberou. Fakt mazec. Přičemž nárok na 2-letou rodičovskou se musí hlásit včas. Už nevím, co s nimi :O

In reply to by Radouš

To ti nezávidím. Já tam byla osobně i s Anynkou. Měli to hotové během minuty. Snad ti to brzy přijde. S tím telefonem je to tam :sick: . To musíš mít sakra štěstí, aby ti ho někdo vzal. Největší štěští se dovolat, jsem mívala kolkem 11h. ;)

In reply to by Jitule

no, právě nerada bych kvůli tomu jela do Phy :-( Jedu tam sice 11.8., ale k zubaři a běhat po úřadech se mi teda vůbec nechce. Takže už jsi si zažádala o rodičák podle bydliště? Jak dlouho trvalo vyřízení?

In reply to by Radouš

U nás máme moc hodnou úřednici (na P-14, tam spadáme). Ta mi řekla, ať už u ní žádost nechám, že se pak o to postará. Já jen měla zaběhnout na osmičku, nechat to potvrdit. Snad na mě nezapomene. Dávala nás do šteláře 1/2 SRPEN, tak snad né.

In reply to by laValleta

nn, ta to taky nebrala, ale měla jsem ještě jeden v záloze - ale to byla referentka nemocenského. To mi dávali ze mzdovky pro případ nouze a asi věděli proč :-)

In reply to by Radouš

tak mi razíme na tbc..pak se ozvu..normálně jsem viděla,že malej pujde spinkat..tak jsem ho šoupla do cestovní postýlky dala deku a vzal si rožek a usnul:-)tak začínáme pěkně...

Holky prosím pomozte mi!!!!!!!!!!!!!!
Už sem fakt vyřízená. Kubík je moc hodný mimčo, přes den i spinká a usíná v pohodě, ale večer je to opravdu horor, už je to alespoň měsíc co ho nakrmím, dám krknout a dám do postýlky. Nepláče třeba hned ale pak spustí příšernej hysterickej jekot a řev a jede třeba půl hodiny...Už sem z toho na prášky.
Včera mi třeba usínal u flašky, když dopil tak spal, přenesla sem ho do postýlky, chvilku spal, pak se vzbudil a opět řev...Nevím proč když byl unavenej

In reply to by Pellullinka

Ahoj Pelllullinko, tohle mi dělávala Anyný ze začátku, než se během 14 dní naučila usínat o samotě. Bylo to na palici. Seděla jsem vedle v obyváku, v uších špunty a brečela jsem s ní. U nás mě Anče nesmí vidět odcházet od postýlky, jinak i teď je řev. Musím si vyčíhnout chvilku, kdy se rochní s cípečkem od deky a překryje si očíčka. :s: Kubík asi má stach být sám. Zkus ho držet jen za packu a potichu na něj mluvit. Držím palečky, ať se to brzy srovná. ;)

In reply to by Pellullinka

Ahoj,Peti,my teď taky docela bojujem.Včera už to byl fakt teror a nejvíc mě našval můj chlap,že seděl na gauči,čuměl na bednu a řikal ať něco dělám ať malej neřve-no konec.
Dřív taky usínal hned po jídle ale teď chodí spát hoďku i dýl po.
Celej den mi jí tak tech 100-120 a večer mi vytáhne 260,sice u toho třeba i usíná alek ještě chvíli prudí a když ho dám spát tak se čertí.Včera sem ho musela uspt tak že sem sui lehla s nim k nám do velký postele,dala mu flašku s čajem a on se upil.Když už pak spal tvrdě tak sem ho přenesla a spal mi od 20 do 6 a teď ještě od 8-10.Je to boj s tema dětma.BNěkdy si řikám že sem nejspíš ještě měla počkat-nemám na to nervi ale pozdě. :h: :^O^:

In reply to by lidushka

Ale Liduš, určitě to není tím, že si měla počkat. Já takovej pocit tedy nemám vůbec...Jen to večerní uspávání je opravdu boj..
Holky děkuju moc za rady, zkusím si tedy večer sednout k němu a číst mu třeba :-)

Jinak už 3 dny spím zase v ložnici a Kubík v pokojíku, budí se totiž až ráno v 6. A navíc máme ložnici vedle dětskýho a slyším každý vrznutí postýlky :-)

Tak dám večer nebo zítra vědět, jak proběhne usínání. Nevím čím to je, vždycky usínal krásně :-(

In reply to by lidushka

Liduš já si to myslím doted a to jsem mnela malou ve 28.Ted mám 32 a porád mám pocit,že jsem mnela mít díte až ted.No,možná je to tím,že už mám druhé a vím co múžu očekávat a už nejsem tak unavená jak u malé.Predtím jsem šla po roku na materské do práce a to byla malá hodná,ale i tak jsem ríkala,že si chodím do práce odpočinout.

In reply to by Pellullinka

ahoj Petruš, u nás poslední 4 dny taky problém s večerním usínáním. Myslím, že je to tím horkem a dusnem. Musím být u něj, dokud neusne, jinak taky poplakává - sice neřve, ale i tak. Kroutí se tam, kope nožkama, je vždycky naštorc, takže mu čtu a vyprávím pohádky a hladím po čelíčku a trvá to tak 40 minut než usne.

In reply to by Pellullinka

Ahoj Pelulinko,tak já jsem na tom úplne stejne.Doted jsem ani nevedela jak umí Kristiánek plakat a ted 4 večer mi u prsa usíná a pak jak ho dám do postýlky sice nerve ale porád poplakává.Porád šmydlá rukama a pak si vyhazuje dudla a já pak i hodinu behám do pokoje.Když tam prijdu kouká smutne na mne tema svejma modrýma očičkama.Tak jsem usoudila,že mne chce asi u sebe,tak jsem ho včera chytla za ručičku a ríkala mu neboj maminka tu bude s tebou,no a za 10minut už spinkal.Nevím či to teda zabere i dneska ale porád lepší jak hodinu behat a pak mu dát znovu prso aby se uklidnil a porád dokola.

In reply to by LUCIAKUCHARIC

Ahojky,ty ho necháváš samotného v pokoji??Večer usínat??To ten náš spinká s náma v obýváku a pak ho jen přenusu do ložnice..nebo ho mám dávat taky aby usínal sám??Já jen jestli mu nedělám nějaký špatný režim??

In reply to by laValleta

Market do 2 mesícu spával v koši v obývaku,ale potom když jsem ho prenášela se vždy vzbudil.Tak ted je sám v podkrovce,mám chúvičku.Když prestanu kojit v noci,tak pošupajdí k malé do pokojíku :00:

In reply to by laValleta

Markét, náš malej spí od 2 měsíců sám v ložnici a já tam pak přijdu až kolem 23h. V obýváku spal jen, když byla kolíbka, a pak jsem ho přenášela, ale od té doby, co z ní vyrostl, tak ho uspávám nahoře v ložnici a pohoda.

In reply to by Radouš

Fakt??Tak já nevím jestli ho tam mám dávat taky??My máme cestovní postýlku dole,ale spinká na gauči tam má takovou tu hrací deku..tam tráví skoro celý den..máme plovoučku a mám strach aby nebyla studená,když ho tam nechám tak je na gauči:-)Teda tak to jste mi holky dali..aby tam neplakal..tam dáte chůvičku a je to,co??

In reply to by laValleta

No mi máme taky plovoučku,ale když je na hrací dece,tak mu snad zima není.Na gauči bych se bála že už spadne.
Jinak já mu kolotoč už nezapínám,jako že už má spinkat a ne si hrát a pozorovat.Hlavne ho nevytahuju z postýlky,už jak ho tam dám.

In reply to by LUCIAKUCHARIC

tak já jsem pořád u něj když je na gauči..jinak ho strčím do sedačky,když něco potřebuji dělat a je to..kolotoč bych mu asi taky nezapínala..rád si beru plínku nebo deku..tak mu jí tam nastčím a pujdu pryč aby spinkal

In reply to by laValleta

chůvičky sice mám, ale skoro vůbec je nepoužívám. Takže mám nahoře v ložnici otevřené dveře a dole v obýváku taky, takže slyším sebemenší zvuk. Samo, že dole nám nejde bedna na plný obrátky, dáme to tlumenějc, ale slyšet je dobře a mám tam monitor. Na hrací dece bych ho spát neučila, měl by si zvykat, že se spinká v postýlce. Zkus to a neboj se ;-)

In reply to by laValleta

ahojky, zkus ho začít dávat spinkat samotnýho, protože je možný, že si zvykne, že usíná jakoby ve vaší přítomnosti a pak bys mohla mít i problémy, ho uspat třeba někde jinde nebo někdo, až ti ho bude hlídat :) To mi to máme tak, že dám malý kaši, pak je ještě tak půl hodinky vzhůru a jak se začne šmrdlat, tak ji udělám trošku mlíčka na dopití, položím do postýlky, ona si vypije jen trošku, otočí se na bok a brouká si, pustím chůvičku, zavřu dveře a někdy usne za 10minut a někdy hned, jak kdy :)

In reply to by WerunkaD

No právě nad tím přemýšlím,aby si teda nezvykl..tak to dneska zkusím..ale on taky tak hodku po jídle až usíná..abych tam nebyla dřív tuhá já:-)čtete jim pohádky??A to prostě na ně koukáte až usnou a jdete dolu a zapnete chůvu??

In reply to by laValleta

Ahoj Markétko. Já ji asi od 2,5měsíců učím usínat o samotě. Položím ji do postýlky, jen co si u krmení nebo chování začne mnout očíčka a nebo tahat ouška. Položím ji, dám deku, tak aby si mohla chytit cípeček, dudlíka (většinou ho hned vyplyvne a nechce ho), zapnu kolotoč a monitor. Jsem hned vedle. Někdy mi vytuhne, už jak jí dávám cípeček, jindy chvilinku pobrekává, ale pak zabere a spí klidně. Teď jsem jí položila do postýlky, plakala a byla nervlá, měla malá očka. Jen co jsem jí položila, tak je z ní tuhoš. :)

In reply to by Jitule

Ahojky Jituš,tak jsem na to dnes zvědává..budu ho dávat teda spinkat do cestovní postýlky a kočárku..venku..na dece si teda bude jen hrát a večer to zkusím jak říkáte...zapnu chůvu,protože si myslím abych ho slyšela dolu!!

In reply to by laValleta

ono to bude chtit par dni, mozna bude i vic plakat, ale snad se to brzy nauci. a jak pise jita, tu cokoladu si kup i do zasoby.

In reply to by laValleta

já ho vždycky uložím, řeknu pohádku nebo přečtu, zapnu kolotoč, pohladím, dám pusinku a jdu dolů. Když vypadne dudla, tak začne vzlykat, tak přijdu, dám dudlu, pohladím a jdu zas pryč. Ale poslední 4 dny jsem musela být u něj než usnul - přikládám to tomu dusnu a vedru.

In reply to by laValleta

já jí nic nečtu, jak se napije a už nechce, tak půstím chůvičku, zavřu dveře a nechám ji tam až usne. To bych s ní nic neudělala, když bych u ní musela sedět. Teď byla taky ospalá, tak sem jí dala do postýlky a spinká bez řečí...už se asi prostě naučila, že jak je vpostýlce, tak se spí a problémy nedělá

In reply to by WerunkaD

Holky teda já to zkusím a doufám,že se tam sám nebude bát:-)Zítra dám vědět..Jo Raduš:na Prahu 8 jsem to posílala i já a 2x..jednou mi to ztatili a po druhé jsem tam pořád volala a naháněla je!!!A pak to poslali..takže si na to dej pozor!!!Trojská vid??je to tam děs..

In reply to by laValleta

Já mám kontakt na nějakou Staňkovou :-( To mi ani neříkej, že to ztratili!!!! Představa, že jdu zas k nám na mzdovku a celé od začátku. To budu asi bez peněz. Ještě mi pak řeknou, že už nemám na 2-letou variantu nárok!!

In reply to by laValleta

díky moc, zkusím jí. Pro jistotu tam mají teď všichni obsazeno :00: Takže už to máš Markét zařízený? Kdy ti končí MD? Já se hrozím toho, že to pak bude v Plzni na ČSSZ trvat další měsíc :-(

In reply to by Radouš

mě už vše schválily..končí mi MD 10.8. a pak mám rovnou rodičák i dovču do 15.9....takže snad budou ještě lepší penízky..a pak konec s 8000kč..neni zač a já děkuji holky..tak ho to budu učit!!Ráno spinkává kolikrít sám do 10 a nedělá mu to problém tak si myslím,že snad večer bude usínat taky v poho sám..

In reply to by Radouš

tak já ted mívala kolem 12000kč tak to šlo,ale těch 7600kč to bude děs!!!Vůbec nevím jak to bude vše zvládat a barák a tak..já nevím,že nepřidají nějaké peníze!!

In reply to by laValleta

holky, tak to ja uz na rodicovaku jsem,mam vse zarizeny a pres prahu jsem nic nevyrizovala. vse taky u nas. ale je to des stemy rady. ten fialovy formular, to je to potvrzeni o vyssi davky na MD?

ahojte maminky, tak jsme dneska meli dostat prvni hexu, ale bohuzel uz nejsou. a kdy budou nevim, nemate nektera lepsi info, jak ja :( :00:
akdyz nebude do zari, tak nebudeme moct chodit plavat. radeji je to lepsi se vyhybat kolektivu. to by me moc mrzelo, protoze malej ma moc rad vodu. uz jsme teda prihlaseni. tak snad to nejak dopadne.

Dobré rano holky!Tak ja už tu zas hodinu strašim.Male se zas nějak nechce spat a to šla přitom spat v osm.Doufam že jak pujde ted spat :~!: tak se mi neobudi synaček a ja si s ni ještě aspon na chvili lehnu :'zz):

maminky, tak vam musim napsat dnesni matyskovo trapeni. poprveho ho neco opravdu bolelo. 8 dni jsme nekakali a nemohl to vytlacit, chudacek malej, plakal, tak jsem nahrala polstarek, mazala pupikem,nic nepomohlo. tak jsem volala dr, tak ze mam dat cipek, tak manzel jel na kole do lekarny, pac jednou za rok si da pivko , tak nemohl jet autem - zakon schvalnosti. dali jsme cipek, hodne plakal, takovej plac jeste nikdy nemel a tak holky tlacil, az mi ho bylo mmoooocinko moc lito a ja plakala s nim. nakonec to teda vytlacil. cipek jsem mu dala do zadecku, ale ten hned vytlacil, takze asi se vykakal bez cipku. ted uz mi spinka. je to nas andilek. zitra jdene do poradny, tak se na to dr. zeptam, co a jak kdyby se to opakovalo. jsem zvedava kolik budeme merit a vazit a asi zitra dostaneme prvni hexu. tak snad ho to nebude bolet.
mejte se krasne

In reply to by Tilly

chudinka malej. Tohle kolikrát potrápí i dospělé, natož takové :°O°: :-( Tak snad už to bude lepší. Jestli kojíš, tak zkus denně pít actimel nebo acidofilní mlíčka, ono to přejde do :$}: a pak mají i lepší trávení :°O°: . Já ho piju denně a ještě jím denně bílý jogurt a malej mi srandí tak 4x denně. My máme obrovskou spotřebu plenek.
Tak ať hexu zvládnete dobře :a:

Ahoj děvčata!Tak sme se vratili z uzení.Rybičky byly vynikajici až na ty kosti to obirani mi lezlo už pak krkem.Mala byla ze začatku šikovna ale pak už ji to tam moc nebavilo,nechtěla byt v kočarku ani na rukach.Chtěla sem ji dat na zem ale byli tam štěnatka tak sem měla strach aby na ni neskočili a pak sou tam i zmije.Sice u baraku ještě žadna nebyla ale nahoda je blbec.jinak bylo tam moc fajn a Vojta seasůon vylital se psy :)

ahoj holky, tak jsem včera po 12 hodině odjela do kina a vrátila se asi v 18 hodin a malej to zvládl super. Hlídal ho přítel a byl u nás i jeho táta, tak se střídali, protože natírali okapy, balkon a střechu....

Takže sem měla včera volný den a dneska mi volala mamka,že si pro malého kolem 13 hodiny přijede....

In reply to by Tilly

Tillynko to je škoda, že nikdo nechce pohlídat, Kuba už taky nechce dudlíka a to vůbec, ani na usínání....Ale je to fajn na chviličku vypnout a pak se na něj vždycky strašně těším!!!!

In reply to by Pellullinka

od zari budu chodit na masaze, ty jse dostala tenkrat k narozkam, tak aby mi to nepropadlo, tak bude hlidat manzel. ten se o naj normalne taky stara, ale chtelo by to nekoho jineho, abycho jsme si mohli jit treba zaplavat nebo zahrat tenis. ten me moc chci uz rok jsem ho nehrala nebo cokolliv jineho. asi az bude vetsi.

Ahojky holky,to my jsme včera byla na obědě v restauraci a pak jsme jeli ke kamarádce a malej byl strašně hodnej..vklidu jsme se napamkali a pokecali:-)Holky a vy chodíte s malýma na koupák??To je dáte pod slunečník??Mě vůbec nenapadá kam bych tady u nás šla s malym na koupák..To snad Podolí venkovní bazény..jinak nevím jestli rybník by bylo to správný ořechový..koupou se i dětičky??my pojedeme na večer k našim ..tak hezký zbytek dne!!

In reply to by laValleta

ahoj Markét, tak my se před hoďkou vrátili z přírodního lomu v Konstantinkách. Byla to paráda. Vyrazili jsme celá rodinka - takže nás jely 3 auta :-) Malého jsme dali pod slunečník, který nám půjčili a ještě jsme vzali i korbičku, tak pak byl i v kočárku. Byl skoro slečenej, takže ok, ale zdá se mi, že i pod tím stínem je trošku opálenej - byli jsme tam 3 hoďky. Doma jsme mu hned napustili vanu a on plavčil jak o život :s: Zítra jdem na další vaničku, tak se zas budem potápět :a:

In reply to by Radouš

Tak to jste se měli krásně!!!my jsme nakonec razily na sázavu a tam ležely na dece pod stromem..A pak jeli k našim a je tady průtrž mračen...Takže pujdu pindu vykoupat a do pelechu..je nějaký nervozní..holky a poslední dobou mi pláče u obou babiček čím to??že by byl zvyklí jen na mě a tatku??..Vidí je tak 1za týden..tak že by nebyl zvyklí??

In reply to by laValleta

tady už je po dešti a je super vzduch! Určitě to tím být může, malej se taky rozbrečel u manželovo kolegy, když ho choval. Tak nás potěšilo, že u těch, co zná, nebrečí

In reply to by Radouš

Ahoj, tak vy jste si pěkně užívali :) Já myslím, že se Adámkovi bude koupání taky líbit. Když ho koupu, teda zatím v malé vaničce, tak se mu to moc líbí a cáká nožičkama, dneska jsme mu namočili nožičky venku v bazénu, smál se a kopal nožičkama. :s: Ale začínáme asi tak trochu bojovat se spánkem. Včera usnul v 19:15 a kolem 21:30 spustil neskutečný řev :r: , teda opět bez slziček, ale vysloveně řval. Pomohlo jen když jsem ho chovala, jak jsem ho dala do postýlky, tak spustil nanovo. Pak jsem mu dala cůcnout a usnul u toho a byl klid, ale abych se náhodou nenudila, tak ve čtyři po kojení, další hysterák a do šesti jsem tu s ním pobíhala :00: , vozila ho po bytě v kočárku, pak jsem s ním lehla na zem na deku, chvilku si hrál, opět pomohlo nakojení a puštění kolotoče nad postýlkou a byl klídek. Netuším co se mu děje, že by zuby? Ale to by asi nepřestal křičet, když ho pochovám, prdíky to nejspíš taky nejsou, fakt nevím :n:

In reply to by RenčaM

já myslím, že to zoubky nebudou :-) Na ně se dá svést totiž skoro všechno, ale některé děti to prý vůbec nebolí a nevadí jim to - najednou prostě zoubek vykoukne a je to ;-) My už 3. noc taky špatně usínáme. Myslím, že je to i tím vedrem a dusnem. M. spí s námi na západní straně a i když mám celý den zatažené žaluzie, tak je tam prostě dusno a otevřít dveře na balkon můžu až tak kolem 22h, protože je slyšet randál dětí na hřišti - ještě tam třeba hrajou fotbal. Taky jsem myslela, že je to po tom očkování, ale spíš se přikláním k tomu vedru, takže se mi taky probudí třeba za hoďku po uspání a já nakojím a pak se budí už po 1h a pak v 5h a pak v 8h. Voda se mu bude určo líbit, pro děti je to přirozené a pokud neucítí strach z tebe nebo nějaké reakce, tak ji bude milovat :s:

In reply to by laValleta

ahojky, když jdu na plovku tak se koupu jen já, malej rozhodně ne. A je většinou v kočárku pod stromem nebo na dece pod stromem, ale jen slunečník si myslím, že nestačí. V tom stínu pod tím stromem je úplně jinak než jen pod slunečníkem.

Je super, že jste měli včera hezký den, tak si to dnes u vašich užijte!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka