Klub Květnových Maminek a Miminek - KKMM nebo KM

10.07.2009

ahoj holky,
snad mi ledňandy prominou, že jsem si z nich vzala příklad a inspiraci, a tímto založila KKMM / KM - klub květnových maminek a miminek, abychom se poznaly široko daleko v tématech :)
takže piště piště, pod hlavičkou KKMM nebo KM
hezký den
reina

a teď jak se kdo jmenuje, ať v tom není bordel:
Amartinkka - Martina (4.5.09 Dominička)
Andrejka... - Andrea
Bábovka - Pavla
BARYNKA - Ája (12.5. Terezka)
Danila - Daniela (19.5.2009 Johanka)
Dejmalka - Andrea
dvojcatka - Verča
emdub - Ema (6.5. Petřík)
Fabinka - Lucka
ifka123 - Ivana http://ifka-a-dusan.rajce.idnes.cz/
Ivulka.p - Ivana
Janicka78 - Jana
Janosefa - Jana
JBos - Jana
jiti23 - Jitka (Andrejka)
kalusova - Jana
Karluša - Kája (23.4.09 Dominiček, 14.6.05 Bára) http://picasaweb.google.com/kajula2
konvička - ???
Lenciak - Lenka
lola11 - Martina
lucyas - Lucka
lulucrue - Petra
madamecrazy - Klára
Mag28 - Magda http://mag28.rajce.idnes.cz/
magda15 - Marie
mamuška - Lucie (4.5.2009 Šarlotka)
Martina-Milan - Martina (Máťa)
Martina.K - Martina (Adámek)
Michalaaa - Michalka (Terezka) http://terezasyrova.galerie.cz/
mína007 - Miluše (18.5.09 Pavlíček)
Mishuge - Míša
Moncisek - ??? (17.5.2009 Honzík)
Nesquicek - Pavlína
nikaas - Monika (10.3.09 Kačenka) http://nikaas.rajce.idnes.cz/
Pavla.V - Pavla (Nikolka 26.5.2009, Daneček 2.4.2006) http://pavlav.rajce.idnes.cz/
pet.name - Markéta
reina - Irena (1.6.09 Lindulka) http://reina.rajce.idnes.cz/Linda/
renysa - Kateřina
steepanka -Štěpánka
sýkorka - Jana
Verusle - Verča
weunka - Verča

In reply to by Jiti23

To víš že jo. První syn si sám hačnul v 9ti měsících. Není kam spěchat,dokud ležej a nikam se nedostanou,je to taky pohoda,nemusejí se tolik hlídat :c:

In reply to by mamuška

mě to přijde jak nočník :s: a až ti malá bude sedět tak vtom stejně chtít být nebude náš neposedí nikde :00: už to vibrační lehátko je na prd :00:

Ahoj holky, tak i já vkládám vánoční den
http://www.mojetehotenstvi.cz/na-e-vanoce-poprve-ve-ctyrech
Jinač abych teda ještě napsala k tomu, že se naše Bára rozhodla pořádně se nepřetáčet, neplazit se ani nelézt, ale teda od včera si už v postýlce když se chytla šprušlí , sama sedla.
Když jí posadím sama třebas v obýváku na zemi,tak krásně sedí, a hraje si dneska víc než dvě hodinky si hrála ze ségrou, no to bylo fakt suprový, ale nevím, co nám na to řekne paní dr., no uvidíme.

Květinečky tak Vám přeji krásné prožití vánoc a moc dárečků a rodiné pohody,hezky si to užijte papa. :h: :a: :a:

KOČENKY PŘEJI KRÁSNÉ VÁNOCE A VŠEM ADÁMKUV VŠE NEJLEPŠÍ K SVÁTKU :) :k: :h:

Holky přejem vám všem i vašim princezničkám a princátkům krásné vánoce,ať se zítřek vydaří a prožijete ho v pěkně v klidu a v pohodě,jak to má být. :one: :a:

Ahoj holky,tak tady vám přikládám, novinky o nás, i když nejsou skoro žádné změny! Akorát se Baruška na poslední fotce snaží stát, to už jí celkem jde a sedí teda už sama, ale jen chvíli a to když jí posadíme my, vím že by se to nemělo,ale jsem zoufalá z toho, že vůbec neleze, neplazí se a přetáčet se jí taky nechce,tak alespoň toto mě trošku utišuje, že vydrží sedět, třebas po dobu,než se napapá!!!
http://www.mojetehotenstvi.cz/sedmimesicni-kontrola

In reply to by lucyas

nezlob se na mne...... ale to tě "utišuje"? :00:
a co pracovat na tom lezení a hlavně otáčení (to je dovednost 5.-6.měsíce )?
přeskočili jste několik fází.... a uvidíš, že se to, bohužel, projeví....to, že ho posadíte a sám tam balancuje .....

In reply to by Ifka123

Našemu trpaslíkovi bude 7 měsíců a je skoro pořád na zádech... Na bříšku vydrží chvilku a někdy pruží na kolínkách :) Po chvilce si ale stejně začne ožírat ručičky a pak spustí :D Nebudu ho přece nechávat řvát a trápit ho!! Jemu to prostě vyhovuje na zádíčkách, že vidí víc jak na bříšku a když už je to málo, tak si zařve, protože ví, že když ho vezmu do náručí, tak má úžasnej rozhled. A vůbec to neřešim a nestresuju... Už prot že když ho viděla naše paní doktorka na půlroční, tak mi po tom co ho prohlídla, řekla - ať si z toho nic nedělám, že on lízt nebude, ale že bude hned chodit. Každé dítě je jiné a už proto je nejde cpát do nějakých tabulek, co kdy musí umět a dělat...!

In reply to by Martina-Milan

já jsem nepsala nic o tabulkách, ani nesouhlasím s napasováním do šablony dle věku
takže jsem nepsala ve kterém měsíci má co umět
ale vím, jak je důležité , aby trpaslíci prošli všechny vývojové etapy

In reply to by Ifka123

já už jsem to psala,že muj první syn nelezl vubec jen se plazil tot vše a chodil hodně brzy v 10měs už sám pelášil ;) Ono každé dítě není stejné ;) některé děti to prostě přeskočí i muj dr to říkal,že at se tím netrápím..já se u něj těšila na lezení a nic se nekonalo začal po čtyřech až když chodil :///:

In reply to by Martina-Milan

no nelíbilo moc sice se obracel taky brzo,ale bříško nemusel,proto se plazil a uplně jak voják po loktech a byla to pro něj fuška :s: ani bříško nezvedl když se plazil,ale za ručičky chodil už krásně v 8.měs a pak v 10.měs už pelášil sám :00:

In reply to by Martina-Milan

ano, to je pravda, ale bylo to v kontextu, že už je ve stádiu o mnoho dalším....... sed je vyšší stadium vertikalizace, které by správně mělo následovat po lezení, šikmém sedu.....
myslela jsem to tak,že přeskočili období 5.-6. měsíce - prostě vynechali

In reply to by Ifka123

Ať v kontextu, napsala si to a já to pouze použila, když si řekla, že si o tom kdy by co měl umět nepsala! Každý dítě nedělá všechno tak jak má jít po sobě... A myslim si, že na tom neni nic špatnýho ;) Ba o to horší pak je, když si s tím maminka láme hlavu a trápí se tím!! Možná si myslíš, že moje dítě je líné, ale mě je to jedno, sem ráda, že je zdravé a pokud moje doktorka řekne, že si z toho nemám nic dělat, tak sem v pohodě já i prcek... :c:

In reply to by Ifka123

Když ho dáváme na bříško, tak mu zpíváme, povídáme, čteme, blbneme s hračkama, ale stejně po chvilce křičí ať děláme, co děláme... Tak já už nevim, co bych měla udělat, aby ho to bavilo...??

In reply to by Martina-Milan

jo jo přesně tak je to i u nás, i když někdy má prostě takové období, že si vydrží hrát i déle, a to je hlavně tehdy, když malou zabavuje starší dcerka, a jsem si jistá tím,že prostě na tom bříšku být nechce a vědomě se přetáčí na ty záda a to dělá pořád a není to jen nějaké špatné pasení koníčku, nebouchne sebou, krásně se přetočí.

In reply to by Ifka123

No byla bych tedy ráda, kdybys mi nějak poradila jak pracovat na tom lezení a otáčení, ona se teda přetočila snad 2-3 z těch zádíček na bříško,ale když už my jí dáme na bříško, tak je během pár sekund zpátky na zádech, to jí totiž přetáčení z bříška jde hnedka!!

In reply to by lucyas

tak zpátky z bříška na záda se vrací protože je na bříšku nestabilní - pokud tedy jakoby přepadne správně by to mělo být plynulé a ne pro mimčo hrc nečekané, tedy plánované, např . s hračkou, prostě chtěné
ráda bych Ti poradila, klidně i ukázala, ale jste daleko a takhle přes virtuální psaní si netroufnu, protože pokud to dobře "nepoberete", tak to v ltom epším případě nebude k ničemu

In reply to by pet.name

mě tak Adámek začínal a pak se naučil sedět hezky sám od pul roka a tet je to pohodička sám si doleze po čtyřech a sedne a zas nazpět,ale musím pořád po něm :s: je rychlej jak něco :s: obzvlášt když je v dosahu odpadák nebo zásuvky nebo šnury :///: :00:

In reply to by Martina-Milan

jééé my ho máme taky pro Kristiánka a na aukru jsem ho vydražila za 420 i s poštovným je parádní,už jsme do něj dávali kristiánka sednout do toho "boxu" jak je na kostky a jezdily s ním po bytě a byl vysmatý

In reply to by Martina-Milan

Tak já jí Elišce pořídila na Aukru za 1800,-kč. A je v ní strašně spokojená a já si jí nemůžu vynachválit. Když byla úplné miminko tak jsem díky té houpajdě o ní ani nevěděla. :one: :a:

In reply to by Martina-Milan

taky jsem o tomhle uvažovala ale máme malý byt a pak nám strejda dal houpačku konstrukce do A chtěla jsem ji dát pryč kvůli toho že zabýrá dost místa ale trošku jsme z rekonstruovaly byt a malý je v ní skoro pořád

In reply to by pet.name

Já vím, že je velká a nedá se převážet, ale je krásná :c: A můj mužík z ní byl tak nadšený, že kdyby měla o dost větší nosnost, tak by se v ní houpal pořád sám :s: :s: :s:

In reply to by Martina-Milan

já jsem prý byla hodná i když pár vylomenin jsem pak taky udělala,segru jsem ostříhala na kastrol když mě bylo 4roky a bráchu opařila,byl posranej máti spala a já ho šupsla pod vařící vodu :00:

In reply to by Martina-Milan

ne jen občas mamka říkala,že jsem byla hodná,ale když jsem jednou zs něco vyvedla tak to stálo za to.Jo a taky jsem zapomněla,že jsem pr jednou mamince uvařila na zemi všechno jsem vysypala...mouku,cukr strouhanku atd a vařila :s:

In reply to by Mag28

:C]]: :C]]: :C]]: :C]]: Ségru na kastrol jo. :s: To musel být výsledek.. A chudák brácha.ale tvoje snaha se cení. :one: :C]]: Děti dělaji různý kousky... Tak je to docela sranda vzpomínat,co vyvádělo za mlada.

In reply to by Jiti23

no to jo my byli 3a jak schudky segra s bráchem o 11měsícu a já od bráchy o rok :s: Jsem nejstarší ;) Proto jsem nikdy nechtěla děti takto po sobě muselo to být na palici :///:

ahojte hollky,tak jsme dnes ještě před vánoci navštívili pana doktora :( ale Honzíkovi naštestí nic není :\x: jeli jsme tam s ekzémem na nožičce.Používáte některá na své prcky kosmetiku od johnsons?Začali jsme právě nedávno používat tu koupel pro dobré spaní,tak nevím jestli to může mít z toho.a to jsem mu už koupila druhou pěnu a olejíček,obojí pro dobré spaní,aby krásně voněl a spinkal.ve čtvrtek nám bylo 7.měsíců,ale jsme zatím lenoš.V sobotu si teprve začal sedat v lehátku.Jinak s podpíráním už sedíme dlouho a vypadá to že co nevidět začne lézt,tak jsem zvědavá.Jinak zoubky máme zatím dva dole a na zbytek čekáme.Má dásínka nateklé asi na čtyřech místech,tak to mažeme citorgelem na prořezávání zoubků.Spíš ho ale baští,než mu to stihnu promazat :s:

In reply to by Moncisek

my tedy ten johnson měli na začátku a nic mu nedělala,ale tet dávámod nivei olejovou koupel a ta je fakt super,nemusela bych ho ani mazat,ale já mažu deně olejíčkem.Tak držím palečky at vám to zmizne.my mámetaky jen dole zoubky 3 a zatím nic nikde :///: Vydíč taky šikulínek zachvilku ho budeš nahánět :///:

In reply to by Moncisek

do koupele není nutné nic přidávat - ani mýdlo ani pěnu, zbytečně se tím kůže poškozuje, lépe je koupat krátce v čisté vodě a potom namazat - my máme na tělíčka od Nivea zjemňující tělové mléko a na xichtíky krémík z konopí....
jinak Citrogel je také spíše na olíznutí, ale zabírá to, nekničí, když se řeže zub

In reply to by Moncisek

Ahoj. Měla jsem s malou stejný problém... Koupila jsem jí od Johnsons koupel pro dobré spaní a tělové mléko na dobrý spaní a taky jsem si pro jistotu koupila hned od každého dva,abych měla do zasoby ale po pár dnech jsem to vyřadila. Měla po celých zádech suchý a trošku načervenalý flíčky a měla to i na nožičkách a na ručičkách od ramen k loktům.. Volala jsem Mudr. a ta řekla ať to mažu mastným krémem. Tak jsem si koupila v lékárně...no,když teď nevim jak se to jmenovala. No prostě jsem řekla co mám za problém a že potřebuju mastnej krém tak mi tam dala nějákej extra mastný. Sem tam jsem to promázla i kalciovou mastičkou. A už je to pryč. A mazala jsem jí 3 krát denně. Teď používám na koupání jen obyč mýdlo-na dobré spaní-to jí nevadí. Jinak do vody už jí radši nic nedávám. A po koupání už jí nemažu tim krémem z lékarny-už jsem ho vyplácala tak jsem zkusila to co jsem používala jako první,to měli i v porodnici-Johnsons baby mléko soothing naturals. :one: A zatim je to dobrý.

holky moc vám děkuju za milá slova...byla sem přes víkend u babuška,aby tam nebyla tak sama :h: ...zítra máme pohřeb,tak na mě myslete :r: ....prosím vás,kde se dají sehnta ty krásné rámečky na fotečky...ty jak máte v ikonkách...chtěla bych udělat dědečkovi na hrobeček fotečky do rámečku....děkuju :k: :k: :k:

Ahojte kočenky ;) vy tu tedy plkáte :///: aspon mám co číst :one: my se vrátily od tchýně a už takto nikdy nejedu jeli jsme busem a fakt děs běs tam to bylo super malej celou cestu prospal,ale cesta domu katastrofa :00: nejel nám jeden spoj..ho zrušily :00: a tak jsme museli čekat 2,5hodky :? sice jsme si polítali obchodáky a nakupovali,ale malej pak v buse byl protiveček no hruza.Jinak se musím pochlubit Adámek už leze po čtyřech :qu: uplně a valí jak šváb :///: se to naučil u kámošky tet o víkendu chodil ji pořád na zásuvky :00: :s: má je u země :00: a u tchýně si už stoupl v postýlce a má stoho velikou radost :qu: a tet jsem mu musela už doma snížit postýlku,divočák jeden :) Jinak tet ten spánek je hruza budí se po dvouch i po hodce :? lezou mu zoubky,ale stále jen dole nahoře nic bude to fakt zajímavé :///: byli jsme navštívit i prarodiče tak dědouškovi bylo kupodivu dobře tak hned musel kluky obdarovat a malýho olíbat :h: :) Za chvilku jdu do hajan jsem kaputo :00: Už to takto podnikat nebudu pokud nepojedem autem tak nejedu :n: Přeji všem krásný večír ;)

In reply to by Michalaaa

:s: teda Terka je pěkná zubejda :///: :qu: To my pořád jen ty tři,ale dole :? nemuže nic pokousat,ale nevadí mu to žmoulá do boku :///: No jo je to šikulka leze jak brouk a jak rychle,ale hruza na mě pořád mu dělat nějaké zátarasy :///: Však ona všechno zvládne během chvilky ;) On od začátku klečel,ale tet jsem tedy koukala,že se vytáhl a frajer se řehní,že se mu to povedlo a tet už machruje se vždycky drží jen jednou rukou :00: a pak tam visí :///:

In reply to by Mag28

Jééé,tak moc gratuluji k pokroku,že leze a stoupl si v postýlce,je tááákovej šikulka!! :qu :qu: Kolik že je melému? Taky kolem 7 měsíců? Když jsem to četla,co si napsala,tak jsem zasněla a řikala si..až tady to budu psát já,že mi malá leze.. Když ten můj knedlíček se ani na 4 nepostaví a na bříško se přetočí jen někdy. A já už se nemůžu dočkat,kdy nám zas předvede něco nevého. Ale tak se musim pochlubit...zítra je Adnrejce 7 měsícu a dneska jsem zmerčila u ní v pusince další zoubek..tak že sedmej zoubek je na obzoru!!! :dance: No tak to lepší bude za náma a pak už stoličky,to už bude si myslim horší. :^O^:

In reply to by Jiti23

díky Jituš neboj taky se dočkáš ono si kolikrát říkám zlatý časy když ležel tet jak si pořád stoupá v postýlce tak má věčně nějaké boule :00: vždycky se jak machr pustí a je mu pak jedno kam dopadne :) Adámek bude mět 30.12 8.měsícu.Tak andrejce garutlujem k 7.měs :k: tedy vydíš a my zatím máme jen ty tři dole u tchýně ho bolely další dva dole měl to tam oteklé a zatím nic jsme zvědavá kdy mu to vyleze chuděrkovi :? a už by mohl mět i něco nahoře jinak nic moc nepokouše :///:

In reply to by Mag28

8 měsíců jo,no tak to je šikulka,fakt že jo. Věřim,že už to je zase o něco větší starost,když začíná lízt a stát,ale i tak to potěší a je to krásný. :qu: Malá je dneska jak kazatelka..pořád vyřvává máma,bába a tak je to už od rána :C]]: :C]]: :C]]: :\x: Tak že o ní určitě pořád víme. :s: Tak třeba se malému něco vyklube... Se třema zubama toho moc nenadělá. :s: A je zajímevé že zrovna tři..když se klubou po dvou. Moje sestřenka když měla holku malou a rostly jí zuby,tak jí ve třetim měsíci vylezly dva a pak dlouho nic..že prej pak už rostly tak jak maji rust..nekdy v 8 měsíci nebo kdy. Tak jsem si myslela že u nás to taky tak něják bude a ono ne. Už jí leze 7 zub. :s: Na štěstí to je všechno bez teplot a bez pláče,ale jsem zvědavá na stoličky... :00:

In reply to by Jiti23

No je to šikulík myslým,že je na tom podobně jako Tomča akorát tedy ten nelozil po čtyřech jen se plazil,ale taky chodil za ruce a stoupal si v postýlce a v 10měs už chodil :) No právě,že tomíkovi vylezly zuby dva dole ve 4.měs apk mu to lezlo nahoře a pak po třech naráz a taky tedy horečkoval jak Adámek :? Ale jak to tet vylezlo Adámkovi tak to jsem tedy u nikoho nevyděla :///: No taky máš pořádnou zubatici aspon muže o vánocích už masíko :///: :///: Jinak stím kecáním u nás je jen ta,ta,ta a adada,mma,ma jen když pláče a mnam mnam když má hlad :///: Jo a když usíná tak to zkoušá co vydrží s dechem či co začne aaaaaa a je to pěknej řev,má u toho zavřený oči ,si zpívá asi ukolébavku :///: :///:

In reply to by Mag28

:C]]: :C]]: Asi nějákej jeho osobní rytuál před spaním. :~!: Nebo posiluje plíce. Co ty děti dokážou vymyslet...aspoň to pobaví i nás,rodiče. :qu: Malá měla zase dneska při koupání záchvat smíchu ve vaničce,tak jsem se taky nasmála.. :C]]: No já co tady čtu,tak píšou maminky že děti jim lezou,snaží se vyšplhat po postýlce do stoje.... Já vím že neni na co chvátat a každý díťátko to má jinak,ale tak když to čtu,tak mi přijde že je malá líná. :s: Žádný náznaky lezení nebo něčeho podobnýho tam fakt nejsou.

Ahojky holky...tak stale pokracujeme v podavani sirupu...stridame po trech hodinach panadol a brufen ..vlastne tedka uz po 5ti hodinach
obcas jeste zapali ale uz je to o 100% lepsi.....mozna to nejvic mela asi z tech zoubku a ja klasicky zpanikarila.... :-(
rymu mal ale teda poradnou...ale pocitam sni jeste tak do stredy ci ctvrtka...takze super Vanoce ale nevadi...ona zato chuderka nemuze...akorat ze jeste jako klasicky nemam e nakoupene uplne vsechny darky :-( a to nam jeste tedka nejezdi auto pokadila se nam prevodovka...no proste kdyz to jde tak to jde... :-(
jeste se tu ukazu tak zatim nebudu psat k VANOCUM :-) a pokud je tu nekdo treba dnes naposledy..tak jen v rychlosti...STASTNY A VESELÍ a ÚSPESNY CELÝ ROK 2010
http://Michalaaa.mondozoo.com

Terezka ma tri dny rymu a vcera zacla po ranu i kaslat a vecer se ktomu pridaly i teploty...a hnedka pekne 39,5 takze vlastne 39 :-( no hruza..byla tak horka ze me normalne palilo kdyz jsem ji vzala na ruku...jeste se ji prorezava 8 a 9 zub.......kazdou pulhodinku jsem byla sni vzhuru....rano jsem volala doktorce na soukrome cislo ptoze jsem nechtela na pohotovost...u nas je takova blba..lehce nemocne deti jsou ve stejne cekarne s nestovicema cernym kaslem...zardenkama...no hruza...a tak doktorka dojela k nam...ale rikala ze to neni nic vaznyho...ze ta horecka muze byt k tem zoubkum spise...no proste des...takze mame nasivina morskou vodu do nosu..na horecku brufen sirup a panadol sirup po 3 hodinach a na kasel hedelix nebo mucosolvan.....a vysavac v plne polni.....jo a mam v zaloze i Diazepam...kdyby nahodou mela zas tak vysoke horecky aby nedostala krece.......Terka je tedka vcelku dobra ale je na ni videt ze neni ve sve kuzi :-( chuderka mala.....

http://Michalaaa.mondozoo.com

In reply to by Jiti23

Ahojky, tak pokud můžu vstoupit do téhle vaší konverzace,tak můžu potvrdit, že diazepan je opravdu při vysokých horečkách dáván dětem proto aby nedostávaly křeče, od mé švagrové syn při horečkách 39 dostal křeče, přestal i dýchat a když přijela rychlá,tak se divili proč mu nedala diazepan a švagrovce to dr. neřekla, což mi naše dr. říkala hnedka!! a taky nám ho pro jistotu předepsala a starší dcerce jsem ho dávala vždy, když měla teplotu větší než 38,5 po odečtu!!!

In reply to by Michalaaa

Jsem ráda, že Tobě pomohl a zachránil Ti život!! Ale jsem opatrná jaký léky svýmu dítěti dám a myslím, že by se mohl najít menší "driák" než je zrovna Diazepam... Asi se mnou souhlasit nebudeš a já se schválně zkusím poradit s mojí doktorkou až za ní půjdu ;)

In reply to by Martina-Milan

musim ti napsat..ze me zachranil diazepan zivot...kdyz mi bylo 2 a pul roku tak jsem mela skoro 40 horecky a mama si nevedela rady---asi zazmatkovala....nastesti nad nama bydlela detska sestricka a ta mi hnedka prej hodila do krku rozmackanrej prasek...a ja prezila prevoz do nemocnice........
takze ja se toho nebranim...neni to zadne zlo...dava se ctvrtka po 8 hodinach...
http://Michalaaa.mondozoo.com

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka