Klub Květnových Maminek a Miminek - KKMM nebo KM

10.07.2009

ahoj holky,
snad mi ledňandy prominou, že jsem si z nich vzala příklad a inspiraci, a tímto založila KKMM / KM - klub květnových maminek a miminek, abychom se poznaly široko daleko v tématech :)
takže piště piště, pod hlavičkou KKMM nebo KM
hezký den
reina

a teď jak se kdo jmenuje, ať v tom není bordel:
Amartinkka - Martina (4.5.09 Dominička)
Andrejka... - Andrea
Bábovka - Pavla
BARYNKA - Ája (12.5. Terezka)
Danila - Daniela (19.5.2009 Johanka)
Dejmalka - Andrea
dvojcatka - Verča
emdub - Ema (6.5. Petřík)
Fabinka - Lucka
ifka123 - Ivana http://ifka-a-dusan.rajce.idnes.cz/
Ivulka.p - Ivana
Janicka78 - Jana
Janosefa - Jana
JBos - Jana
jiti23 - Jitka (Andrejka)
kalusova - Jana
Karluša - Kája (23.4.09 Dominiček, 14.6.05 Bára) http://picasaweb.google.com/kajula2
konvička - ???
Lenciak - Lenka
lola11 - Martina
lucyas - Lucka
lulucrue - Petra
madamecrazy - Klára
Mag28 - Magda http://mag28.rajce.idnes.cz/
magda15 - Marie
mamuška - Lucie (4.5.2009 Šarlotka)
Martina-Milan - Martina (Máťa)
Martina.K - Martina (Adámek)
Michalaaa - Michalka (Terezka) http://terezasyrova.galerie.cz/
mína007 - Miluše (18.5.09 Pavlíček)
Mishuge - Míša
Moncisek - ??? (17.5.2009 Honzík)
Nesquicek - Pavlína
nikaas - Monika (10.3.09 Kačenka) http://nikaas.rajce.idnes.cz/
Pavla.V - Pavla (Nikolka 26.5.2009, Daneček 2.4.2006) http://pavlav.rajce.idnes.cz/
pet.name - Markéta
reina - Irena (1.6.09 Lindulka) http://reina.rajce.idnes.cz/Linda/
renysa - Kateřina
steepanka -Štěpánka
sýkorka - Jana
Verusle - Verča
weunka - Verča

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj holky tak se chci jen zeptat, už plánujete dát mimuška do autosedaček na sezení,nebo to zatím neřešíte a jezdíte ve vajíčkách!!
Naše malá už za 14 dní bude mít 9 měsíců, už teda krásně sedí ale pořád nevím jestli jí už tu autosedačku nepřehodit!! co vy na to? nebo už snad některá jezdíte ve velké sedačce???

In reply to by lucyas

No taky sme to řešili... Ve vajíčku už nám přečuhovali nožičky ;) Tak sme koupili sedačku 9-25kg k Ježíšku :) Sice ještě nemáme ani těch 9kg, ale když se dá ta poloha pro ty nejmenší, tak je to stejný jako to vajíčko a moc se nám to líbí!! :qu: :C]]: Pořád koukáme ven z okna ani nemuknem :s: :c:

In reply to by lucyas

ahojky,my už máme taky tu větší sedačku od chicca 9-18kg,polohovatelnou a Honzík v ní jezdí asi 14dní a maximálně spokojený :s: a všude vidí a hlavně na mě,když řídím,když jedem někam samy bez taťky :s: do vajíčka už se nám moc nevešel,byl tam hodně na těsno,když byl nabalený a byl už do vajíčka dlouhý

In reply to by lucyas

Tak my v pátek koupili Báře větší sedačkuˇ(do 36 kg) a Dominik už přesedlal do větší, ale má ji pořád v poloze"ležmo", takže jezdí skoro ve vejci, ale vidí ven a jezdí už dopředu. včera mu bylo 9 měsíců-

Tak jsem se asi zbláznila. Dominik má rok až za 3 měsíce a už mám doma dárek. Jsem dneska koupila v Globusu Mluvící hrnec, měli ho tam za 480. Dominika fascinoval, když jsme byli pro sedačku a kočár, tak jsem ho hned za ty peníze koupila. Teď ho tu Bára už ohrává a chce ho hned vybalovat, bláznivka.

In reply to by nikaas

já už mám taky doma dárek od minulého týdne pro Honzíka k narozkám a to mu před týdnem bylo 8.měsíců.já jsem chtěla pro něho ten stoleček od fisher price a byl původně za dva tis.a taky jsem ho před týdnem v tescu objevila za poloviční cenu :qu: :\x: :qu: :\x:

In reply to by Moncisek

tak ten se mi líbil taky, ale za dva tisíce jsem ho kupovat nechtěla. a v Tescu jsem dlouho nebyla, tak smůla. Nevím, jestli by prošlo ještě tohle. Tak bude hrnec a ještě pak něco dokoupím, pásek na plavání a tak.

Ahoj holky,tak hlásím,že Honzík na 8.měsíční prohlídce vážil 8,5kg a měřil 73cm.Jinak pan doktor byl s námi spokojený :s: Dostali jsme letáček na nutrilon 2 good night,aby lépe spinkal,tak snad pomůže.Stávali jsme kolikrát po dvou hodinách :( Jinak na ten srazík se nedostanu,pač jsem z královéhradeckého kraje,takže je to dost daleko :( Ráda bych vás poznala :s: Jinak jak jste psali s tím mlíčkem,jak to v noci děláme,tak já si převařím celou 2litrovou láhev vody a pak už jen potřebnou dávku ohřívám v rychlovar.konvici.Mám sice ten avent ohřívač,ale v noci je to zdlouhavé,tak že už v tom ohřívám jen obídky. :qu:

Jak se vede a co ti vaši drobečci? Já poslední cca týden uvažuju že s malou zajdu k zubařce. Už měsíc má nateklou dásničku u stoličky a to fakt hnusně a moc. Má tam bambulku jak prase. Taky jí to hodně bolí, kor k večeru. Pusinku už mi nechce otevřít když jí to chci namazat ale přeperu ji.

In reply to by nikaas

chuděrka malá :? my se taky perem se zoubkama,hlavně večer tet jsem mu už druhýd en musela dat bnurofen aby se sklidnil jinak by se mě uřval :? leze mu další dole a nahoře taky druhej :n: slintá jak bernardýn :///:

In reply to by mína007

ahoj no už aby tio bylo dneska zas usnul se řvem až po hodce :00: a vnoci jsme se vubec nevyspali pořád si chuděrka stěžoval,já to vždycky poznám,že jsou to zoubky nechce vubec dudlíka :? však neboj oni kalafáky přijdou já už se těším aý bude mět všechny :)

In reply to by nikaas

cože, ty se pereš s chudinkou malou kajdičkou? že na tebe pošlem sociálku!!!!
Lindík je protivná, má toho zase po celém týdnu dost, takže mi tady protiví nebo spí, je mi jí chudinky moc líto :(
a zoubky? na co? to my nepotřebujeme
a jídlo? na co? ani to nepotřebujeme :s:

http://ReinaZoo.mondozoo.com

Holky můžu dostat menstruaci když kojím a beru antikoncepci???Bolí mě totiž břicho jako při MS a trochu špiním. A ještě se chci zeptat kolik by mělo 9 měsíční mimčo vypít za den mléka??

In reply to by mamuška

mužeš já sice když jsem kojila tak celou dobu nic,ale hodně holek tu psalo,že dostaly i po 6nedělích nevím kolik by mělo vypít,ale malej vypije tak třikrát deně 150ml a vnoci dvakrát se vzbudí na 150ml ;)

In reply to by mamuška

můžeš, některý mamky to dostanou už hned po šetinedělí, některý zase třeba rok ne :\/: , já sem to dostala zhruba pět měsíců po porodu a teď se chystam nějak na gyndu, protože to mam vždicky tejden, pak tejden pauza a pak zase tejden :jawdrop: a už sem z toho na brtvici :#o:

Tak jsem si dneska udělala radost, neradost, a byli jsme koupit Báře autosedačku a Dominičkovi nový vozidlo. Tak Domi dostal autosedačku po Báře a jel si jako král, sice to má do pololehu, ale už nejel ve vejci, ale jak velkej chlap, konečně vidí do světa. No a dostal kočár.spoťák. Jsem teda původně chtěla Trapera, ale stará řada už není a nová ještě není, tak nakonec máme Zopu, jako Irča, ale v modrým, No,ale nevím, jak jsou ty mrazy, tak asi ještě zůstanem u hlubokýho a jen na nějaký nenáročný přejezdy budu brát ten novej.

In reply to by Karluša

jakou máš pro malýho autosedačku? já právě vybíram pro Dominičku nějakou 9- 18 kg a vůbec nevim jakou, s izofixem nebo bez :#o: , jinak Domča jezdí ve sporťáku tak měsíc, má tam fusak a zima jí rozhodně neni, občas je i trochu spocená :$$: a moc se jí to líbí když jí to trochu posadim a ona krásně vidí ven a ten sníh, z toho je uplně pav :c: , no a hlavně do hliboký korbičky už se mi nevešla takže se stejně nedalo nic jinýho dělat :/;x:

In reply to by curiosa

no, já zrovna nemám vhodnej fusak do toho sporťáku, tak nevím, no a hlavně se krásně ještě vejde do hluboký korby, máme obří kočár. A autosedačku má Domi po Báře a tý jsme kupovali od Babypointu Zenith, je od 9 do 25 kil, polohovatelná, tak super. A Bára má ted už od 9-36, ta má nastavitelnou opěrku hlavy a oddělávací záda, tak je z ní pak podsedák.

chtěla bych se zeptat kdo už nekojíte a dáváte UM , jak to máte přes noc?? Já Dominičku stále kojim, ale nějak mi už začíná docházet mlíčko, tak se chci zeptat jestli dáváte UM i v noci, protože to bych už asi byla uplně vygumovaná pokuď bych musela v noci třikrát vstávat a vařit UM, takle jen Domču nakojim a spinkáme dál zhruba třikrát v noci, ale stávat a vařit, to už bych asi nezvládla :'zz): :'zz): :'zz): , tak by mě zajímalo jak to máte vy :#o:

In reply to by curiosa

Tak ja se snazim mu nedavat jidlo pred 5. hodinou. Kdyz se vzbudi driv, tak se ho snazim uspat dudackem nebo mu dam trosku caje. Driv spal mnohem lip nez ted, tak doufam, ze se to zase spraví.

In reply to by lenca112

no tak to by byl asi teda vyrvál, dost na tom že jí teď tak tejden učim usínat samotnou a v noci pokojení jí vracim do postýlky, jinak sem jí minimálně půl ale někdy i hodinu uspávala a po kojení už sem si jí nechala u sebe , no a kdybych jí nedala tak to nevim :#o:

In reply to by curiosa

Je pravda, ze usínani mame docela pod kontrolou (uz odmalicka). Dostane najist - vypije si svoji kasicku - pak ho dame do postylky a vetsinou hned (a kdyz ne hned, tak za chvilinku) usne sam. V tomhle si opravdu nemuzu stezovat. To same behem dne, dam ho ven do kocarku, hodi hlavicku na stranu a za chvilicku spinka. To same po tom nocnim -rannim jidle, vypije tak max 120, otoci hlavicku a zase vytuhne :s: Jinak kdyz byl maly, tak do 4 mesicu byl schopny spat od 9 vecera do 9 do rana bez probuzeni :~!: . Ted se vzbudi tak 2x za noc, ale jak rikam, s dudackem nebo cajikem se to vyresi a kdyz ne, tak se vybreci a pak stejne usne :qu:
Mame proste space. Ted se me sestricka na kontrole ptala, jak spi pres den, jestli ma siestu 30 min nebo hodinku a kdyz jsem rekla, ze je shopny i 3 hodky :'zz): , tak se nestacila divit :s:
:a:

In reply to by lenca112

tak to máš pěkný, já si teda na Dominičku taky nestěžuju, je to moje zlatíčko, ona spinká od 20 do 8 ale ve 24, 3 a 6 se budí na prsíčko, nabumbá a spinká dál, teda teď jí dávám spádky do postýlky tak občas minutku protestuje, ale většinou hned udne a přes den jen od 12 do 12:30 a to je za celý den vše :#o: , no ale to mi taky zase tak moc nevadí, jinak je strašně noc hodná a šikovná :girl: , ale děkuji za odpovědi :+^*: :a:

In reply to by curiosa

ahoj, tak nějak jako vy, .... noční kojo budu držet co nejdéle.... protoře představa, jak se párkrát za noc táhnu do kuchně dělat mlíčko........... :00:
pokud ti po kojení ale usne, ještě máš dost :a:

In reply to by curiosa

ahojky my jsme na um.mlíčku od 2.měs a nevařím,mám nachystanou vařicí vodu v termosce a dávkovač um.mlíčka u sebe a flašky a studenou vodu pak jen udělám,je to rychlovka a je to :///: Malej se mě stále budí dvakrát na noc na mlíčko pokud je umě v posteli tak jen jednou :00: ale je pravda,že když jsem kojila tak to bylo jednoduší dala jsem kozenu a chrněli jsme oba :///: :///:

In reply to by Mag28

to je teda ošlkivá představa :\/: , ale co by sme pro mimísky neudělali žejo :^O^:

no tak to abych asi přes den začala odstříkávat co, abych o to mlíčko nepřišla, ona se přes den napije pořádně maximálně jednou kolem 12 před spaním a jinak si občas jen tak cucne, ona mi jí už uplně všechno :a\|: taže mi na mlíčko prdí :#o: a v noci by mě uplně vysála :girl:

In reply to by curiosa

ono to zas není tak hrozné,už jsem si zvykla nai nerosvicuji,posvítím si mobilem na flašku udělám a picnu malýmu do pusy a je to někdy usnu a najdu flašku u hlavy,ale většinou mu ji ržím a pak ho přenesu a spíme dál.No je škoda,kdybys o něj přišla když u kojíš tak dlouho tak to zvládnete ještě do roka nééé :///: Malej jí taky všechno,ale mlíčko ještě pořád přes den pije odpoledne a ráno :) a večer si dá 250ml kaše a stejěn se vzbudí žrout :///:

In reply to by Mag28

no asi je to o zvyku určitě, no právě že bych chtěla kojit co nejdýl, ale čim míň pije tim míň se mi tvoří, ona se napije ráno kolem 8, lae jen tak aby se neřeklo, mezi 9 a 10 má jogurt, tvaroh a piškoty, pak v těch 12 se napije s prsa docela dost a usne na půl hoďky :#o: , pak má kolem 14 maso-zeleninu-přílohu a ještě k tomu si pak dá pár piškotů, v 16 sme původně taky kojily hodně ale teď pár dní už vůbec nechce, tak má piškoty, křupky .. s čajíkem a 18 ještě oocnou přesnídávku s pečivem, no pak v těch 20 nakojíme a spinká pak 24, 3 a 6 ještě kojíme a v 8 vstáváme, jinak mi právě mezi těma jídlama vědšinou pila s prsa ale teď má raději čajík nebo šťávičku :#o: ,,, no je to pořádnej jedlík :C]]:

In reply to by curiosa

jéé tak to jíte stejně jak my akorát my tedy máme obídek ve 12 a mlíčko ve tři a o pěti pak přesnídávku av 7hodin kaši :///: a ráno taky musí být jogurtek nebo rohlík se sýrem nebo loupák :) a jinak celý den něco žmoulá nesmí mě vydět jíst už vymlaskává a chce taky :///:

In reply to by Mag28

jakmile si něco vezmu tak by mi to nejraději snědla, taky teda jim teď většinou to co ona protože když jí nedam tak to sem ta nejzleší mamina :ww: , no já jí zatim právě kaši na noc nedávam, to spíš třeba v těch 18 místo ovoce občas, jinak ona má taky skoro pořád nějaký papu v ruce :a\|:

In reply to by reina

TaK ti dík, bonzáku.To sis fakt nemohla odpustit, co? Ale co, tak posmsta byla sladká? Jinak holky díky za přání a určo si všechny připijem v letě na Moravěnce naší milované. Vínečko bílé.

Ahoj květinky,dlouho jsem k vám nepsala. Salmince bude za týden 10měsíců,gestačně tedy 8měsíců a konečně se začla před 2dny plazit :°O°: :°O°: :°O°: jinak tedy bravůrně válí sudy a otáčí se přeručkováním, taky dělá papa, malá malá na ahoj podá ručku,ale to vše musí sama chtít,není cvičenej pejsek :n: :dog:
jinak máme 6zoubků, z toho 4 nahoře :c:
Tak mám radost, že nás konečně na rehabce pochválili.....vojtovku cvičíme od narození, přiznám se, že to flákám, ale pokroky stejně jsou ;)

Holky Šarlotce bude 9měsíců a dohromady nic neumí, neplazí se(jen se točí dokola), nesedí. Už z toho začínám být špatná:-(
Od 3měsíců cvičíme Vojtu, ale ža by to nějak pomáhalo, to se mi teda nezdá. Co všechno umí Vaše miminečka??

In reply to by mamuška

Ahojky, našemu Kubíkovi bude v neděli 9 měsíců a taky to neni žádný ryhclík ;) Umí se přetočit ze zas na bříško,ale zpátky mu to nejde, točí se dokola a včera se začal malnko plazit. Taky cvičíme Vojtovku a nějak mě nepřesvědčilo, že by mu to pomáhalo :? Určitě Tě Šarlotka brzy překvapí a udělá jeden pokrok za druhým :)

In reply to by Amartinkka

no my máme tři dole a jeden nahoře se tet dere už má venku špičku a zbytek nevím kdy vyleze,ale v kousání mu ot neva všechno pěkně sežmoulá akusance velký :hu: No ještě není konec :00: my si taky užíváme zu zoubkama chuděra vždycky pláče a teplotkuje a večer nemuže spát :? kdyby jim to prostě jen vyrašilo a hotovo vit :)

In reply to by Mag28

Tak Eliška takovou dobu pořád nic...... a už má zoubky 4, dva dole a dva nahoře a to za cca 1 měsíc. A ani už tolik neslintá, teploty neměla ale v noci se pořád budí a musím dávat pozor když jí krmím, jednu dobu stačilo o tu dáseň zavadit a bylo zle. A zblajzne co se dá- teda kaši nechce ale včera snědla celý krajíc chleba bez kůrky namazaný sýrem. Jsem četla že ti malej tak baští tak jsem to také zkusila a jak jí šmakovalo :C]]: :hu:

In reply to by Janosefa

no vidíš tak už jste nás taky dohnaly :///: jo,malej taky tak papá,ale já mu dávám po kusech jinak by si narval plnou pusu a lovit si nenechá v puse potvora jeden :? my zatím taky jen 4ale na papání mu to neva,že nahoře nic nemá tam má jen špičku od nového zoubku :///:

In reply to by mamuška

neboj, malá to dožene! Nám je 10 měsíců a umíme už v podstavě vše. Sedět, stát, chodit bez držení, lézt ale tonás už neba, a říká - máma, táta, baba, ham, ňam, a ted i bííííí. Zato spát ve vlastní postýlce to nee, hezky u maminky s tatíkem, to se tak cháme ale když je centík od matrace své postýlky tak probudí ikdyž je tuhá.
http://nikaas.mondozoo.com

In reply to by mamuška

malé je 8 měs a taky je lenoch neboj.Chodíme na rehabilitace a taky se mi nezdá že by to nějak pomáhalo.Malá se zvedá na ručičkách, otáčí se na bok i n abříško- zpět to neumí, přitáhne se do sedu a sama vydrží chvíli sedět ale neleze atd- snaží se plazit ale moc jí to nejde.Od jejích 3. měs cvičíme ale přijde mi že to co umí, neumí díky cvičení.já sem byla nejdřív nervozní že mimča všech okolo umí vše a malá nic ale pomalu je dohání.pak se budeš divit v jakých skocích se malá bude učit.Pa Martina.

In reply to by pet.name

no já to nesnáším...to cvičení nebolí a ty děcka u toho řvou a je to mazec...doma cvičím ale ne tak důkladně jak paní dr.malá si taky sama nesedne jen se přitáhne a neplazí se jen s sebou tak jakoby mrská.ale otáčí se teda hezky ale trvalo to.Pa Martina.

In reply to by Moncisek

tak my taky sedíme- resp se přitáhnem a pak vydržíme chvíli sami sedět, válíme sudy, zvedáme se na rukách, otáčíme se na bříško, stojíme, povídáme a pištíme a včera nám bylo8 měs a dle dr musíme cvičit páč sme prý ve vývoji opožděné....myslím si že je to nesmysl ale budiž...Pa Martina.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka