Klub Květnových Maminek a Miminek - KKMM nebo KM

10.07.2009

ahoj holky,
snad mi ledňandy prominou, že jsem si z nich vzala příklad a inspiraci, a tímto založila KKMM / KM - klub květnových maminek a miminek, abychom se poznaly široko daleko v tématech :)
takže piště piště, pod hlavičkou KKMM nebo KM
hezký den
reina

a teď jak se kdo jmenuje, ať v tom není bordel:
Amartinkka - Martina (4.5.09 Dominička)
Andrejka... - Andrea
Bábovka - Pavla
BARYNKA - Ája (12.5. Terezka)
Danila - Daniela (19.5.2009 Johanka)
Dejmalka - Andrea
dvojcatka - Verča
emdub - Ema (6.5. Petřík)
Fabinka - Lucka
ifka123 - Ivana http://ifka-a-dusan.rajce.idnes.cz/
Ivulka.p - Ivana
Janicka78 - Jana
Janosefa - Jana
JBos - Jana
jiti23 - Jitka (Andrejka)
kalusova - Jana
Karluša - Kája (23.4.09 Dominiček, 14.6.05 Bára) http://picasaweb.google.com/kajula2
konvička - ???
Lenciak - Lenka
lola11 - Martina
lucyas - Lucka
lulucrue - Petra
madamecrazy - Klára
Mag28 - Magda http://mag28.rajce.idnes.cz/
magda15 - Marie
mamuška - Lucie (4.5.2009 Šarlotka)
Martina-Milan - Martina (Máťa)
Martina.K - Martina (Adámek)
Michalaaa - Michalka (Terezka) http://terezasyrova.galerie.cz/
mína007 - Miluše (18.5.09 Pavlíček)
Mishuge - Míša
Moncisek - ??? (17.5.2009 Honzík)
Nesquicek - Pavlína
nikaas - Monika (10.3.09 Kačenka) http://nikaas.rajce.idnes.cz/
Pavla.V - Pavla (Nikolka 26.5.2009, Daneček 2.4.2006) http://pavlav.rajce.idnes.cz/
pet.name - Markéta
reina - Irena (1.6.09 Lindulka) http://reina.rajce.idnes.cz/Linda/
renysa - Kateřina
steepanka -Štěpánka
sýkorka - Jana
Verusle - Verča
weunka - Verča

In reply to by reina

Irenko, děkujeme! Řekni sama upřímně, potřebuje ta tvoje modelka maličká zuby? Jestli jo, tak k čemu, když stejně nepapká ;)
Jóóó, tak Merlin ja kapitola sama pro sebe, co kapitola, celá knížka by se o něm dala napsat. Tak to zkrátím, takže asi takhle: dietní žrádlo(na problémy s trávením, na alergie na potravu) léčba různými antibiotiky, podávání prášku bactisel na vylepšení střevní mikroflóry, pak opakovné kúry metronidazolem (kočky ho nechtějí žrát, protože je hořký, při jeho nespolknutí kočka slintá šíleným způsobem) a podávámí enzymů. Na akutní průjem to vždycky zabralo, stav se stabilizoval, po pár dnech, max. týdnu recidiva. Pak jsme absolvovolali biorezonanci (při ní byla zjištěna reackce na léky, proto možná ten chronický průjem, jak jsem se již celou dobu domnívala, že to bude z těch antiobiotik při léčbě ledvin) + homeopatické kapky, okamžitý úspěch, jenže půlhodina biorezonance stojí 40 eur, paní veterinářka sice dala slevu, ale je třeba chodit tak 2x týdně, při zlepšení stavu 1x týdně a pak každých 14 dní. Najednou však biorezonance přestala účinkovat, takže další vzorky třídenní stolice, ty jsme zaslai a nechali vytvořit autovakcínu. Tu jsem konečně dostala tenhle týden asi po třech týdnech čekání, mezitím jsem Merlinovi podávala Spasmovetsan, aby nedošlo k nejhoršímu. Průjem momentálně naštěstí nemá, ale včera večer byl 3x na záchodě, ale nevím kolikrát z toho kadil, přesto se mi to zdá být hodně. Autovakcínu podávám perorálně, její množství stačí zhruba na měsíc. Tak jsem zvědavá. Jsem už pomalu na prášky, protože furt lítám s kočkou po veterinách, výsledek nulový, konto taktéž. Upřímně říkám, že toto je moje poslední naděje. Jinak je šíleně zplstnatělý, nechce se nechat česat, za ušima se mu udělaly plešky tak o průměru 3cm, nejdřív to bylo zplstnatělé a pak se ta srst pomalu oddělovala od kůže.. :00: Že by z těch všech prášků, fakt nevím.

In reply to by Janicka78

jani, možná je to hloupost, ale nešly by odběry poslat třeba do CZ laboratoře?
a neříkají ti něco bachovy kapky? já sice nejsem moc na alternativní medicínu, ale zkusit se má pak už všechno
zkus i napsat problém na nějaký kočičí web - třeba www.kocky-online.cz nebo www.modrykocour.cz nebo je-li i nějaká veterinární poradna online, vč. výsledků a všeho, co vám dělali a co vám dali... fakt neumím poradit...
já co hlídám teď jednu bestii růžovou (růženka, ale je mourovatá), tak ta zase žere jak prokopnutá, a co jsem ji pár dnů zpátky vážila, tak 4,60. a doufám, že příští víkend na výstavě půjde konečně z domu, bo si moc dovoluje na domácí číču, a to moc nechci
no a lindík - zoubky nepotřebuje, nic nekouše, občas teda sní kukuřičnou křupku, údajně minule spustila hysterák poté, co snědla piškot a nebyl druhý, ale tomu moc nevěřím. a mlíčko se přece nekouše :)

http://ReinaZoo.mondozoo.com

In reply to by reina

Irenko, myslím si, že by to teoreticky šlo, ale k čemu by mi to bylo. Myslíš, že by česká laboratoř mohla zjistit něco jinačího? Jinak ty bachovky jsme brali, když měl Merlin problémy s tím čůráním, po čase jsem je zase vysadila. Paní veterinářka se opravdu snaží, prý je to velice senzitivní a navíc komlikovaný pacient, čehož může být vina přešlechtěná rasa. No nevím. Uvídíme, doufám, že číčára zachráníme.
Křupky není vůbec třeba kousat, mámo! Ty se rozplynou na jazyku. Ty malýmu taky někdy dávám, ale rohlík je mu milejší. Takže když maminka jede do Čech, tak nakupuje rohlíkdy do zásoby a pak je hází do mrazáku, aby měl bobeček co drobit :pig:

In reply to by Janicka78

ahoj,tak si čtu o trápení Tvého kocourka...je mi ho moc líto,tak se chci zeptat jaká rasa to je.A kolik je mu roků...Ptám se protože máme taky kočičku-britskou modrou,domácí mazlíček,její 5,5roku....naštěstí jsme s ní nikdy žádné zdravotní problémy neměli,moc přeji,aby se to zlepšilo,musí chudáček strašně trpět :§) :a:

In reply to by mína007

Je to opravdu hrozné trápení, trvá to už od léta a teď už navíc prcek začíná všude šmejdit. A hygiena je největší priorita. My máme perskýho kocourka "s nosem", protože někteřé perské kočky ten nosík mají moc placatý. V březnu mu bude 6 let, celou dobu byl bez problémů, až s příchodem miminka vše začalo. Zkrátka žárlil na malého, začal čůrat do kočárku, v moči pak měl krev, bílkoviny...a teď ten průjem. Možná, že veterinářka má pravdu v tom, že to budou přešlechtěním, protože Merlinova sestřička na tom byla zdravotně špatně už asi od dvou let, měla strašně nemocné ledviny a v důsledku toho už loňský rok zemřela.

In reply to by Mag28

Magdi díky, no jo vy frajeři s pěti zubama, vás jen tak nedoženeme, ale neva, o to dýl nám určo vydrží ;) A maminka řekla, že až vyleze první zoubek, že napeče řízky :hu:
Chudáček Ádulka, no jo pro krásu se musí trpět, viď.

In reply to by mína007

Mocinky děkujeme a též gratulujeme k zoubečku! Snad se prořezají bez problémů, ono stačí se mi malej budí x-krát za noc a maminka spí pořád jako na trní a pak je druhý den grogy.

In reply to by Janosefa

Jani děkujeme! Fakt závidím ostatním maminkám, jejichž miminka spinkají celou noc. Mně se malej budí 1-2krát na krmení, když se přetácí z jedné strany na druhou, to péruje na kolínkách a kňourá u toho se zavřenýma očima, takže pak zase musím uložit popř. vycentrovat nebo má rýmu....

In reply to by Janicka78

Já už právě nespala celou noc ani nepamatuji, malá kňourá a přetáčí se na bříško a pak příjde na to že se jí to vůbec nelíbí a chce otočit zpátky a to i 10x za noc. Takže otočím dám na pít, dudlík a zachvíli znovu, někdy mám pocit že jsem vůbec nespala :\/: A až vyroste do puberty nebudu spát zase...... :C]]:

In reply to by Janicka78

my máme to samé a nemusí to být ani zoubky kedne na prcku a pak stojí a čeká až ho uložím :00: Tak,že pak po pulnoci beru malýho ke mě do postele jinak bych se nyvyspala vubec :?

In reply to by Mag28

Malá se mi vrtí a točí i v posteli u nás, takže ani to nezabírá. A navíc teď chytila mazlivou takže se celý den chce tulit a chovat, jen kolem ní projdu hned natahuje tlapičky a kňourá že chce vzít :\/:

In reply to by Janosefa

to malej je v posteli klidnej,ale tedy mazlivou má jen když je mu ouvej jina už se moc nechce chovat :? on tet spíš je u mě v křesle koukáme na telku i tak usíná :00: fakt nevím jak ho naučit přes dne spát,dnes jsme to zkoušela anechala jsem ho v postýlce ,aby usnul sám do doby než začal řádit aopět se praskl o šprušly :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Kájo, překrásný fotečky! Některé skoro vypadají jako fotomontáž, neuvěřitelný, co ti prckové pod vodou dokážou. :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No to je nádhera.......krása....zírám. :a: :$$: :one: :qu:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Káji super malej je hezky papulkatej a jaks se potápí :one: Adámek by se vyřádil,ale u nás na to nebyli love,tak řádíme doma :///: :///:

In reply to by Mag28

no, on se tam Dominik může úplně zbláznit. a když jde plavat Bára a jsme tam s ním, tak by hned vlezl taky do bazenu. No, u nás to bylo ze začátku taky taktak., V září jsem vyplazla snad 7000, za plavání, ale teˇˇd to máme tak prostřídaný, že se to dohromady nějak dá. A jsem za to ráda. Bára už umí skoro plavat(trochu se bojí, ale když má jistotu, že je nízká voda, tak jí to jde bez jakýchkoli pomůcek). No a Dominik, tak ten bude asi ještě větší plavec.

In reply to by Karluša

To je super já budu učit malýho v létě na koupáku a myslým,že on se nebude bát vodu miluje zrovna dnes se manžovi vysmykl a potopil pusu a foukál vodu avyřechtěnej já se lekla on se řehnil

In reply to by Mag28

ony jsou ty dětičky odolný a hnedtak něco je nerozhází. Dominik to samý. A je čím dál odvážnější ve vaně, všude plno vody a si tam stoupne, no blázen. a včera na plavču si taky dělal co chtěl.

Ahoj holky, mám otázku. Irča se zdrží komentářů o buřtech a otesáncích.
Kolik toho sní ti vaši miláčkové nejednou? Dominik dneska snědla jeden jogurt 120, řval,, tak jsem mu dala ještě jeden, no a vypadal, že by si dal ještě, Kdekoli vidí jídlo, tak je úplně nepříčetnej, jedl by snad pořád.No a já mám teda obavy, aby nepraskl. Hlavně teda jestli není 200g jogurt najednou hodně.

In reply to by Karluša

Tak mě Eliška už párkrát zblajzla 250g tvarohu k svačince a když jí dám jenom jogurt tak vříská že má málo ale mlíka vypije nejvejš 180ml.
Třeba malej roste a potřebuje to. Já bych mu nebránila však to vyběhá. :°O°: :a:

In reply to by Karluša

zdržuju se komentáře a přidávám - nemáš pocit, že on to zase vyběhá? a sama vím, když jdu plavat, jaký mám hlad třeba po plavču. a zase každé dítě sní, kolik má hlad, bych řekla, tak bych mu dala, ale započítala bych si to do měsíčních plánovaných výdajů :) aby nebyl koncem měsíce hlady

http://ReinaZoo.mondozoo.com

In reply to by Karluša

Tak mě malej jí taky pořád spořádá pulku loupáku na ot si dá celej jogurt k obědu plnou misku polívky nebo jídla,zrovna včera měl kuře na paprice a stěstovinami a minil se utloucta vlastěn pořád tluče něco do hlavy :///: když mu chutná tak co :///:

Tak Eliška včera začala lozit po kolínkách, občas se ještě plazí ale je čím dá tím šikovnější. :a:

poslušně hlásím, že mé ubohé, malé dítě, má naprosto debilní matku
včera jsem dorazila domů relativně pozdě, a hlavně totálně KO. chvíli jsem ještě pracovala na pc, pak jsem ještě převařila malé vodu, vypla ji, a šla si lehnout. ležím si, usínám, a najednou cítím něco jako spálený papír. říkám si co ti sousedi zase pálí - ono je to občas cítit přes větrák, ale přece jenom to bylo intenzivnější, tak jsem po chvíli otevřela oko, nasadila brýle, hodila okem směr linka - no jo, on nějaký blbec zapnul na plno ještě jinou plotýnku, a na ní byl obal od sirupu proti kašli, který teda docela dost žhnul, takže šel pod vodu.
a aby toho nebylo málo, tak ráno budík v 5:30, tak jsem s obrovskou nechutí vstala, nachystala sebe, věci pro malou, ohřála vodu do termosky, udělala čaj, vzbudila a nachystala malou, vydala se na cestu... sednu na bus, dojedu na metro, sednu na metro... a po 2 stanicích mi dojde, že jsem doma nechala batoh s věcma pro malou - takže skluz jak blázen, na první učení 45 minut zpoždění, na druhé "jenom" 10...
a těším se, co mě čeká "do třetice všeho zlého"...

http://ReinaZoo.mondozoo.com

Ahojky maminečky,potřebovala bych poradit co na rýmu malýmu.Od včerejška smrkáme oba dva...noc byla nic moc,furt odsávám,Pájínek až z toho kašle.brouček můj malej.Máte nějaké odzkoušené kapičky nebo mám dojít k doktorce?Děkuji moc a přeji pěkný den :a:

In reply to by Fabinka

Já si vždycky odstříkám třeba do panáku a pak mu špachtličkou, jak jsou na ouška namočím a vytřu nosánek a nebo se to dá i nabrat do injekční stříkačky. Koupíš v lékárně různě velký a za pár korun. Používám je třeba i na Sirupy na kašílek atd. ;) Tak ať Vám to pomůže a máte brzo po rýmě :one: Je to nejšetrnější, nejúčinější a nejlevnější lék na hooodně věcí :C]]:

In reply to by Fabinka

Ahojky, chuděra malinkej. Odsávat a odsávat, my používáme Nasivin pro mimča, na topení dávám mokré ručníky, na které dám pár kapek eukalyptového oleje. Hrudníček malému mažu Transpulminem, aby se mu lépe dýchalo. Jinak je dobrý čerstvý vzduch, chce to větrat a doma nepřetápět. Přeju brzké uzdravení.

In reply to by Fabinka

Luci my používali otrivin ve spreji,napsal nám ho dr a byl super,sice se píše,že jsou od tří let,ale on nám říkal,že jsou nejučinější a smí se používat jen týden a nebo ti něco doporučí v lékárně ;) tak at jste brzy oba bez rýmečky :k:

In reply to by Mag28

Ahoj Magdi,děkuji,dneska odpo přijde mamka pohlídat, abych došla aspoň do té lékarny,nechci malýho tahat ven pár dní.A navíc je tu mraky sněhu.Tak to tak vidím,že tak do víkendu budeme sedět radši doma.

In reply to by Mag28

Tak to určitě a mě taky je nejlíp doma :) akorát bych si strašně chtěla odpočinout jak mi není dobře,zalehnout a ležet...ale to nejde s Pájínkem...ach jo.No my máme jít v pátek k sestřence slaví narozky-takže nikam nepůjdeme,pochybuju,že nás chrchlání přejde do té doby.A co Adámek co dělá?Mě teďka Pájínek usnul.

In reply to by Fabinka

mě vykládej já bych zalezla do postele a chrněla aspon 4hodky vtahu,malej vnoci zas řádli každou hodku plakal,leze mu další zub nahoře :? tak,byl opět u mě v posteli se fakt na tu postýlku nenaučí snad nikdy,on vní spí do pulnosi pak jde ke mě :? Malje tet taky usnul,ale za pul hodky je zas vzhuru,to je jeho siesta :///:

In reply to by Mag28

Taky bych brala aspoň ty 4 hoďky v kuse..když to nejsou zoubečky tak to je teďka rýma,a určitě až se uzdraví tak mu poroste zoubek a mě odvezou :) už aby byli všechny venku.Pájík má taky vždycky pravidelně spánek dopo a pak ještě odpo kolem druhé.Vždycky se řeknu,že půjdu ležet s ním,ale místo toho si něco doma udělám nebo si sednu chvíli na net ;)

In reply to by Fabinka

no u nás ani nemá cenu si lehnout bych byla paj jak zblblá on spí jen pul hodky nanejvíš hodku to radši něco podělám :) no na spaní si musíme počkat až vyrostou :///:

ahoj holčiny,
tak Lindík dneska přežila 12-hodinové hlídání, a teď padla za vlast, stále ještě v kočárku, a spinušká
jinak včera jsme byly u paní upírky, oslavit 8 měsíců, a ač mi holčičku píchla 4x, tak z ní krev nevydolovala (dobře, jenom jednu kapku) takže budeme muset jít znova, asi příští týden
a já jsem komplet KO, mám pocit že už to dlouho takhle zvládat nebudu, furt práce, práce, práce, a ani pořádně žádný odpočinek... no je to, jak by řekla jedna známá, kosočtvercem ke zdi :(

http://ReinaZoo.mondozoo.com

In reply to by reina

Hele ale vem to tak, za pár let jako když najdeš. Já sedím doma, občas někam zaběhnem. No a za 3 roky půjdu do práce, Bára ve škole, Dominik do školky,. Na chlapa se moc spolehnout nemůžu(jak kdy) no a ty se mi budeš už jen smát, že je to brnkačka.

In reply to by Mag28

no vidíš,tak já ani nevím, jestli se náhodou nezblázníme a nebudem za 3 roky bydlet jinde., Snad ne, tak bych měla školku a školu u baráku. No a jsem tak přemýšlela, že v nejhorším zkysnu v obchodě., ale to teda je fakt jen nouzovka.

In reply to by Mag28

:one: , to je rychlík, tak máš tedy o zábavu postaráno a je vidět že ví kam šáhnout pro gaťky :C]]: , je moc krásnej a šikovnej, ďáblík jeden :qu:

http://www.mojetehotenstvi.cz/pajinek
Ahojky maminky,dlouho jsem nevložila fotečky Pájínka,tak jestli chcete jukněte jak rosteme :) je to číslo naše.Chodí kolem stolku a gauče a už začíná kramařit ve skříňkách.A když se dostane do koupelny tak ho zajímá pračka a záchod.A strašně rád si hraje s naší Sárinkou :dog: Jinak pořád kojím,přes den teda už jen tak maximálně dvakrát,jinak v noci taky tak nebo třikrát.Trochu začal pít i čajík,dřív flašku odmítal,tak jsem ráda,když za den vypije aspoň tu 80ml.Posíláme Vám pusinky,papa. :h:

no konečně sem se dostala k tomu abych se taky pochlubyla za Dominičku, o víkendu si začla spoupat v postýlce a u všeho pevnýho, taky začala pořádně běhat po čtyčech :°O°: , do teď se spíš plazila nebo jen tak dva kroky a rozplácla se :C]]: , za ručičky chodí krásně, zoubek teda zatim nemá žádnej ale to jí teda rozhodně nepřekáží v tom aby snědla cokoliv :a\|: a ještě se napila odemě s prsa, večerní usínání probíha krásně bez pláče :~!: , jinak umí paci paci, pápá, jak sem veliká a teď uplně nově sem jí naučila dělat malá , tak mě každou chvilku hladí po tváři a řiká u toho mama :c: , pořád se snažim sem nahrát nějaký fotečky ale vždycky se mi odaří jen jedna :#o:
http://www.mojetehotenstvi.cz/dominicka-6
http://www.mojetehotenstvi.cz/dominicka-7
:a:

In reply to by curiosa

jejda,ta je šikovná :qu: ....a moc roztomilá holčinka,no a jak píše Magda,když učím malého dělat malá,tak začne boxovat pěstičkama :s: no jo copak kluci,holčičky jsou asi hodnější.... :a: :a: :a:

In reply to by Mag28

Tak to jsme na tom asi stejne :///: , nas by do vseho (vcetne me), jenom bouchal. O hlazení rozhodne nemuze byt rec, mozna tak kousnout nebo poradne chytit za vlasy :00:
Busit a hulakat, to je ono :///: :qu:

In reply to by lenca112

Jéé tak náš Pájínek taky nedělá malá :s: furt nás tahá za vlasy a fackuje,divoch jeden.Ale ještě nedělá ani paci paci,někdy ukáže jakje velkej,jinak dělá houpi houpi,hop hop a cáky cáky a na pusinku dělá brm brm....A furt si hraje se Sárou :dog: ,je u ní v pelechu a dává jí plyšáky a zlobí jí vždycky houskou,je to sranda je pozorovat.Teďka jsme od tatínka chytli oba bva rýmu,tak jsem teďka malýho uvozila v kočárku a za chvíli ho zkusím přenést do postýlky,ale noc teda bude nic moc....Taťka nám zase odjel do příštího pátku,takže budeme válčit sami.A jak se máte vy maminečky?

In reply to by Fabinka

No malej tedy nemlátí jen mě,ale i tátu a hlavně je maniak na brýle jakmile je uvidí tak je hned sundá z nosu jak Mužíkovi tak i Tomčovi :00: jinak umí paci,paci i dělal ták je velikej,ale tet to fláká a taky dělá halooo dá si ruku na ucho a říká ha :///: jinak tátu vítá i bráchu čau zvedne ruku ašudlá prstíkama,to dělá i naší mamce pořád a ta si dělá srandu,že ji už vyhazuje :///: My budem Luci sami měsíc od 22unora,si to zas nedovedu představit být opět sama,se vždycky těším až večír dojde ...nu zvládnem to :)

In reply to by lenca112

Jéé tak náš Pájínek taky nedělá malá :s: furt nás tahá za vlasy a fackuje,divoch jeden.Ale ještě nedělá ani paci paci,někdy ukáže jakje velkej,jinak dělá houpi houpi,hop hop a cáky cáky a na pusinku dělá brm brm....A furt si hraje se Sárou :dog: ,je u ní v pelechu a dává jí plyšáky a zlobí jí vždycky houskou,je to sranda je pozorovat.Teďka jsme od tatínka chytli oba bva rýmu,tak jsem teďka malýho uvozila v kočárku a za chvíli ho zkusím přenést do postýlky,ale noc teda bude nic moc....Taťka nám zase odjel do příštího pátku,takže budeme válčit sami.A jak se máte vy maminečky?

In reply to by Mag28

Tak to jsme na tom asi stejne :///: , nas by do vseho (vcetne me), jenom bouchal. O hlazení rozhodne nemuze byt rec, mozna tak kousnout nebo poradne chytit za vlasy :00:
Busit a hulakat, to je ono :///: :qu:

In reply to by lenca112

jo jo holky ti naši ďáblíci jsou asi všichni stejní,tak my umíme pacipaci,ale to musí mít náladičku :s: hlavně chce pořád chytit kočku,ale na to chudák asi ještě dlouho mít nebude,pořád jen něco žvatlá a chvílema to zní jak kdyby se rozčiloval a nadával :s: :s: hlavně si ted pořád prohlíží ručičky,no a pak kolem sebe strašně šermuje :|: naštěstí za vlasy mě už moc netahá,ale dřív jsem myslela,že s takovou budu plešatá :s: :s: :s: :s: vyhraje si se vším co mu příjde pod ruku,dokonce i konvička na kytky ho bere,PET lahve,hlavně chce moc do chodby...roztahovat boty,no je to sranda,když mu něco zakazuju,tak kroutí hlavičkou,jako že nene :n: ,ale stejně neposlechne,zatím pěkně usnul,tak jsem zvědavá jestli ho dnes ty zuby nebudou trápit :a: :a: :a: :a:

In reply to by mína007

mě tedy tahá a asi se omygám,protože mě lapne i vnoci a já míním zešílet :00: a tedy kope taky slušně mám od něj i monokly :///: mu vždycky římám,že to maminku bolí a on se tomu řehní :n: Taky miluje boty??Adámek právě pořád zdrhá do chodby a bere boty :///: horší jak pes tet když ho na chvilku dám do chodítka tak začal i otvírat botník a hned mě dovalí s botaskou,no děs běs :///: :///: Náš opět padl za vlast,ale už byl vzhuru zatím dvakrát vždycky se jen probere napije a chrupká :~!: já jsme tet zněj na nervy málo spinká spí přes den jen tak nanejvíš hodku ani néé a padne 6hodky auž padá a žmoulá si oči a o pul sedmé musím koupat a u mlíka nebo kaše už je tuhej :~!: Holky kolik mají vaše dítka cm nožky,já zháním adámkovi capáčky,ale nemužu na něj sehnat nebo on má 12cm nohu a podle netu co jsme hledala už potřebujem 210:00: a to už jsou většinou botky :? tak,že doma mám jen jedny capky a jinak ponožky a asi na to prdím koupím pak až botky....jo ještě máme 18papučky,ale ty nechce na nohách ani vydět :///:

In reply to by Mag28

No tak my boticky taky zatim neresime, ale jak to tak vypada, tak asi bude chodit bosky :00: . kdyz mu totiz nazuju boticky, kdyz jdeme ven, aby mu nebyla zima, tak si ji okamzite sunda (vetsinou jen pravou), uz jsme takhle jednu ztratili v supermarketu. :\/:

In reply to by lenca112

tak my to měli to samé,když měl válenky mě je vždycky někam skopl a tet zase jsme už stratily dvoje rukavice :00: tak jsem mu včera koupila na šnurce amá smolu hošík jeden :///:

In reply to by Mag28

no tak malej se zatím ještě neprobudil...hurá,ale dneska přes den tu včerejší noc pěkně dospával,dopo spal hoďku a odpo dokonce2,5hodiny což se nestává,tak se i divím,že tak hned usnul :one: no Pájík má nožku už 13cm,ale my jsme proti Vám celkově větší...ale já botičky ještě řešit nemusím,protože se ještě vůbec nepostaví,ale pak jsem zvědavá,protože mě vždycky botečky skopává potvůrka malá...Magdi,ale to se divím,že to spinkání Adámkovi stačí,jak říkám Pájík to dnes doháněl...alespoň jsem si trochu oddechla,to bys potřebovala taky co?a od kdy malého dáváš do vany? my koupem pořád v plastové,protože máme tu hlubokou rohovou vanu,a já bych na něj zatím špatně dostávala...tak vrznu vaničku do sprcháče,protože jinak by zase byla v koupelně potopa :00: :00: :00:

In reply to by mína007

No jsou dny kdy spí hodně,ale těch je málo tet poslední měsíc spinká jen takto málo prostě jeho siesta ráno o pul deváté a za pul hodky je vzhuru vysmátej jak sluníčko :) a pak kolem jedné a to spí tak maximum na hodku,někdy se probudí vezmu ho do náruče a ještě mě usne,pak ho přendám do postýlky,ale tet je to fakt málo,chodíme pravydelně dopol. ven dřív se prospal v kočíku tet ani náhodou kouká a vydrží celou dobu čučet dokud nedojdem domu :? kdyby aspon to doháněl vnoci a psal dlouho,ale ani to né,někdy jsem zněj fakt hotová :? já jsem dala Adámka ve 4.měs do velké vany,byl nejdřív v lehátku a od 7.měs je jen bez a řádí ...no však si to vyděla :///: on vté vaničce byl upně namáčklej a jak pak začal kopkat vodu tak se vždycky bouchal do hlavinky,tak jsem ho předělala do vany abyl spokojenej :one: teda to má malej taky čapu :///: :///: :///:

In reply to by Mag28

no to teda má ,ale není se čemu divit,tatínek má 10. a on určo bude celej po něm,jo a ten se mu ještě posmívá,že na něho nemá,protože on měl v půl roce už 12kg a v roce 14,no a malej asi 3kilča za 3 měsíce nedá,pořád mu vysvětluji,že na rozdíl od něho byl malej do půl roku jen kojenej....hm chlap :s: :s: :s:

In reply to by mína007

manža byl taky buřt když se narodil :///: měl 5kilo :///: ale tedy nohy nevím po kom ti naši kluci mají,muj nrácha má tedy 14nohu a Tomča v 8letech má 36vel :00: manža je malej a ještě má i malou nohu 40 a je ode mě o 3cm menší :///: na naší svatbě jsem byla jak vté pohádce o šíleně smutné princezně :///: No prostě máme pořádné chlapáky :) :one:

In reply to by Mag28

týýýýýýjo,chudák manžova maminka,mě stačilo rodit 4,60...ani nechci vzpomínat na tu fušku :n: :n: můj přítel je taky menší než já asi o4cm,ale nikdy nám to nevadilo...já mám180cm,tak jsem do budoucna zvědavá,jestli malej bude vejškař po mě,když teď je prý celej tatínek :s: :s:

In reply to by mína007

tééda ty s velká já mám 175cm a TOmča spíš vypadá,že jde do bráchy v 8letech má 146cm :) no manža šel zvonem :00: mu vždycky říkám,že proto je tak trhlej :///: :///: :///: mě stačilo rodit 3,80to mě l tomík a byla to fuška :00: mě tedy výdy znavily to šílený čekání než jsem se otevřela :00: u Tomči to bylo dva dny nepravidelný kontrakce křížový...to jsme trčela v porodnici a pak porodila od prasknutí za 12hodin a u Adámka od prasknutí za 14hodin

In reply to by Mag28

Tak to se urcite s Adámkem nenudis, porad behat za takovymhle sidlem :s: . To my mame doma nastesti space (az se sestricka na kontrole divila, kdyz se ptala kolik spi :00: - jestli 30 min siestu apod ://: ). Rano vydrzi tak 2 hodky vzhuru a pak ho davam spat (vetsinou tak 2 h nekdy i 3), pak se naobedva a vydrzi tak do 5, pul sesty a da si min dalsi hodku. A chodi spat tak kolem 8 - 9 vecer. Vetsinou totiz cekame na tatku, nez prijde z prace.

In reply to by mína007

kdepak. U nas jsme zatím jenom ve fázi plazeni :s: (to ale smejdi vsude, kde muze a oblibenou cinnosti je olizovat a oplacavat schod :00: ) , zatím si sám ani nesedne. Rikam si, ze mam alespon dyl "klid".

In reply to by lenca112

Tomík mě taky seděl až nějak v 9.měs,to už skoro chodil :) Adámek ten se otočil na boka opřel o ruku a už sedel a tet automaticky jde na čtyři :) ahned stojí :///: však budte rádi ,někdy si říkám,že mohl taky ještě počkat

In reply to by lenca112

tak to jsme na tom podobně,malej sám taky ještě nesedí,ale dost to zkouší...pořád mu pod zadečkem ještě zavazí nožka,tak pak sebou žuchne,ale dnes už začal pomalu lozit po čtyrech,ale jak říkáš šmejdí kde se dá :s: ale však klukům nic neuteče a my máme alespon dýl klídek no v uvozovkách :s: :s:

In reply to by lenca112

teeeda se máte mě takto spával Tomášek a drželo ho to až do 5let :00: po obědě klido spal i 4hodky jsem myslela,že to ani ve škole nezvládne :///: :///: No adámek je prostě hyperaktivní :? už vtěhu mě nenechal vyspat od 25tt do mě bušil hlavně vnoci :///:

In reply to by Mag28

Jo, spaní by mu slo, hlavne to pres den, to musi dospavat, co v noci nestihnul. V posledni dobe je to zahul. Porad doufam, ze je to treba zoubkama. Jo to kdyz byl miminko, to bylo jine - to spal i treba 10 - 12 h v kuse :s:

In reply to by Mag28

Tak dneska jsme i s prestavkama zustali v posteli az do 10.30, tak bych rekla, ze jsme oba vyspali :dance: . Tomík dostal v noci rymu, takze nic moc, jen se priblizim, abych mu utrela nos, tak se hned bouri :^O^: . Ono vubec, kdyz se vzteka, tak moc ani nechce nejake uklidnovani, mazleni - je to spis dejte mi vsichni pokoj a nechte me byt :00:

In reply to by curiosa

teda šikulka a to usínání závidím,mě malej sám neusne ani houby od 7.měs co si stoupl tak jen stojí v postýlce a ječí dělá to i vnoci,tak si ho musím brat do postele aby nepodil celej barák jsem stoho spaní fakt už hotová :? přes den usíná na mě v křesle a večer v posteli pak ho přenesu,pořád se budí na um.mlíčko dvakrát tet zas mu lezou další zuby tak se budí snad stokrát :00: teda ta je hodná to mě malej když ho učím malá tak jen mlátí každého je ot divoch zlobivej :///: Víc foteček vložíš když si najedeš místo vytvořit obrázek,tak těhotenský blog a počkej až se ti načte fotka avlož dalších tam jich mužeš dávat kolik chceš ;)

In reply to by Mag28

tak se pokusím nahrát ty fotky, no spaní sme naštěstí vyřešili ještě než si začala stoupat, díky té knížce spaní dětí, jinak to byla taky hrůza, ale teď tak 14 dní nádhera :qu: , no je to můj andílek malej :+^*:

In reply to by Mag28

ahoj Magdi,tak dnes jsme měli taky horší noc, :00: hlavně do půl noci,po chvíli se budil a dost plakal,nurofen zabral tak jen na dvě hoďky a na novo,to ty zuby......on jinak spinká moc pěkně,akorát se budívá kolem 4 na kojo a pak chrní ještě pěkně do 7.Ale dnes teda děs běs...no od 1-do 4byl klid,ale pak pořád pokňourával :§) chudinka je mě ho moc líto,Magdi máš na ty zuby vyzkoušenej nějakej gel?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka