Terorizovane snachy

05.06.2009

Ahoj holky,
timto zakladam klub terorizovanych snach. Muzete zde prodiskutovat problemy a situace, ktere vam pripravuje vase tchyne, podelit se o zkusenosti s tchyni, pripadne najit inspiraci a strategii pro reseni a predchazeni konfliktum a naslednym depresim, ktere by mohly tyto konflikty zpusobit.
Vic hlav, vic rozumu. :a:

In reply to by pet-be

Ahojky,tak tchýni máme asi hodně podobnou,já jsem zase porodila prvního kluka o dost dřív,musel být na JIP a když trošku mluvil a rozumněl,tak mu přede mnou řekla,že se nediví,že se mu u mně nelíbilo,že u maminky není dobře.Šílené. Ale je to slabý odvar té tvé,teda. To je síla. A ten tchán,to je taky něco.Moje tchýně je zase ráda dost často lízlá,takže kolikrát k ní příjdeme,ona připitá a mermomocí chce chovat malého Kubíka. Hnus. :jawdrop:

In reply to by pet-be

To snad ani není možný!!Ta tvoje tchýně je pěkná .....
Hele včera jsem se bavila na tohle téma s Elišky otcem a ten pronesl,že to jsou pověry o tchýních :///: Kdyby to tady četl tak by mu to nepřišlo On svojí matku bere za perfektní tchýni a už ho nezajímá,že žádná ženská sním nevydržela.Jo a jeho matka uplně všechny pomluvila když jsem s ním tenkrát začala chodit a to je prej perfektní tchýně :one:
Ještě,že manža stojí na tvojí straně a na odpoledne se pořádně obrn at tě nerozhází :00: tchánovec

In reply to by kopretina2

Mě manža řekl něco v tom smyslu, že na tchýni pořád něco vidím....Ale není to i naopak? Kdyby to co dělám já, dělala její dcera, tak je to dobře, ale že to dělám já, tak je to špatně?????!!!!!

In reply to by kopretina2

no ona ta čarodějnice se mýho manžela zbavila když mu bylo 6 let, poslala ho k tátovi, nevzpomněla si nikdy na jeho narozeniny. A až když jsme čekali Peťku (potkala nás ve městě), to hned bylo jaká bude skvělá babička. Já jí neznala, tak jsem ještě domlouvala manželovi,aby jí dal šanci.
Ale je pravda, že manžel bere div ne za svatýho svýho tátu, jakýkoliv křivý slovo proti němu a jsem zaujatá ( teď mi vyloženě všechno smrdí,protože jsem na začátku 12tt a on doma moc nevětrá, takže je utrpení k tchánovi jet). Minule jsem řekla, že tam nejedu, že je mi na blití z toho vzduchu tam (pot,cigarety,hygiena nic moc...) a on, že to cítím jen já,že jsem divná. Ale já to u něj cítila i před těhu, nehledě na to,že holka se mi tamodtud vrací načichlá a špinavá a navíc i když je tchán u nás na návštěvě, normálně nám načichne i byt. :sick: Tak sice manžel stojí na mé straně, ale jen v ohledu na tchýni.
Jejda, teď si připadám jak drbna :s:

In reply to by pet-be

Proč drbna,já se ti nedivím,poslat vyvoněného prcka k dědovi a vrátí se ti smrádek tak to bych se vztekla i já.A takové "vůně" jako pot,hygiena nic moc atd. to snad musí cítit i manža,tak s ním o tom zkus promluvit :-)

In reply to by pet-be

Hele,tady jsme všechny drbny :s: .Tak s tím smradem tě uplně chápu,taky mi v těhotenství všechno smrdělo :sick:
Tak tvuj manža není mamánek,ale tatánek.Ty jo to je slovo :///: To zase si na mě někdo smlsne jaká jsem češka :///: Tchán bydlí někde blízko vás,že tak stále prudí?To mi řekni co je to za matku,která se vzdá vlastního dítěte!!?

In reply to by kopretina2

tchán to má 10 minut autobusem k nám, vždycky mě fascinuje jak je chytrej. Nic co nám neschválí není dobrý. Tohle auto je šunt, ale prdel si v něm vozí když potřebuje. Byt je prý moc velikej a tak mi manža tenkrát navrhl, že by u nás mohl jeho táta bydlet, aby nebyl sám chudáček! Řekla jsem buď on nebo já s malou. Pamatuju si, jak jsme jeli koupit lednici, manža mi řekl abych řekla, že s náma byla lednici vybrat babička, ptala jsem se proč. Prý, protože by táta byl naštvanej. No nemohl nám do toho prostě kecat,což ho štve. :dance:
A tchyně, ta celej život loví chlapy, nejstarší dcera jí odešla do Varů aby měla klid, jelikož tchyně je schopná jezdit každý den na návštěvy, štěnice v kožichu, mladší dcera jí tenkrát utekla do Německa, vyrostla v pasťáku a jeden čas dělala prostituci, od mýho manži měla klid, když byl od mala u táty a nejmladší syn má podmínku prý ho nařkla 14letá dívenka ze znásilnění. Tomu říkám výchova 4 dětí. :00:

holky no nezávidím vám vaše tchýně.Já mám tchýni v pohodě,jí se nemusím bát říct cokoliv,a když myslim cokoliv tak cokoliv i kdybych na ní byla sprostá.To se otřepeme obě a pka jsme zase "kámošky".Ke mě se zase pro jistotu nehlásí mý rodiče.když je potkám dělají že mě neznají,malý bude 7 měsíců a ještě se na ni ani nekoukli.No aspon mam od nich klid dělají nám samé problémy

Ahoj holky,tak se k vám taky přidávám.Sice s otcem mojí dcerky nežiju,ale jeho matka se k nám hlásí teda jenom v porodnici kam mi přišla udělat scénu.Že jim malá není podobná.Pak jsem jí neviděla zhruba tak 4 měsíce podotýkám,že v těhotenství semnou nepromluvila ani slovo a v porodnici se taky předvedla no a na další návštěvě taky.Dělala všechno,aby malou probudila(narážela kočárkem do všeho co jí stálo v cestě skoro křičela a otáčela kočárek tak,aby na malou svítilo sluníčko!Když se malá probudila tak měla takové keci jako po kom má modrý oči a jakto,že je blondatá......No prostě zas děs a hruza a to poprvé přinesla i dárek pro malou.Jinak celá jejich rodina prohlásila,že nic nepotřebuje,že všechno má.Bodejt by nééé když jí všechno koupím sama nebo nám to koupí moje rodina,která se zeptá jestli něco nepotřebujeme.Tak jsem si zase postěžovala a trochu se mi ulevilo,Holky přeju vám krásnou neděli

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no uvidíš.Ta moje když nás potká ve městě,tak se ani k nám nehlásí jen chodí prudit k nám domu

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Taky to nemáš jednoduché!Až mi zase něco řekne tak už si to nenechám líbit!Určitě to budu řešit a je mi jedno jestli mě bude mít ráda nebo ne

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuji,také tak a at v pohodě a v klidu porodíš!Kdy máš termín a co čekáte?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Juu já mám taky prosinčátko!!!To už ti určitě řeknou co budete mít

In reply to by kopretina2

Je to děs. Já mám teď asi 14 dní klid od tchýně,ale brzy mě čeká její návštěva,tak se už docela bojím.Na dovči jsme měli s manžou dost ostrou diskuzi ohledně jí a už stojí za mnou a říkal,že raději na ní zanevře,než aby přišel o rodinu,tak jsem zvědavá,jak ta návštěva bude teda probíhat.Jo a představ si,že jsem zkoušela zadat mě a manžu,aby mi to ukázalo,jak bude vypadat naše dítě a vyšlo mi rezavé,tak docela sranda.

In reply to by kopretina2

Byl to mamánek jak prase,já s tím bojuju už čtvrtý rok,až teď jdou vidět jisté úspěchy,ale zase mi to řekl mezi čtyřma očima,druhá věc bude zase ta,jak to bude vypadat mezi náma všema,když zase bude tchýně rýpat.

In reply to by kopretina2

To ti vůbec nezávidím,to musí být fakt děs,takové návštěvy. Já jsem už jednou málem odešla,ale jak jsem si představila,jak by to potom vypadalo,tak jsem si to teda rozmyslela. A co malá? Už jí dáváš nějaký příkrm?

In reply to by kopretina2

Jo,já vím,fakt je to strašné.To by se dít nemělo. Mi to Kubík taky nechtěl,taky chtěl jenom prso,pak jsem kojení zrušila a vše o.k. Papá mi zeleninu,přesnídávky,banán jsem už zkoušela a všechno super. Jo a čaje mi vypije za den 250,když je horko a mlíka pořád litr,je to strašný jedlík.

In reply to by kopretina2

Tak to je super,já bych taky nejraději kojila dlouho,ale takového jedlíka uživit,to bylo něco. On už tam byl nepřetržitě pořád.Jsem se nehnula ani na krok. Však už má 9 kilo,teda to měl před 14 dny,už ho raději ani nevážím.

Ahoj holky,
teda doopravdy je mi vás strašně moc líto, co tady dneska čtu... Od tchýně bych to třeba čekala, ale od vlastní mamky???
Je to hrozný, nedovedu si to představit. Já mám rodiče úplně super, malou milujou, a jen když mají chvilku volnou, tak k nám jedou, aby jí hlídali. Kupují ji hračky, plínky, oblečky, no prostě by se rozdali...
A tchýně s tchánem? Mám asi štěstí, ale nemůžu si na ně stěžovat, tchán je teda občas blázen, ale dá se to s ním přežít.
Moje tchýně je moderní ženská, která vede velkou firmu ve které pracuji a vycházím s ní moc dobře, ani mi to ničeho nekecá a přítel rozhodně není mamánek. Když o něco jde, postaví se za mě, ale ono většinou o nic velkýho nejde....
Prostě fungujeme jako jedna velká italská rodina (a to doslova, občas se přítel s tchánem poperou :s: , ale druhý den se vody uklidní a zase svítí slunce)
O víkendu většinou jezdíme k nim na venkov, mají bazén, koupeme se, grilujeme a je pohoda. Dokonce nám na malou pořídila i kočárek, sporťák a vajíčko.
Takže holky, vy které nemáte takové štěstí jako já, držím vám palce, ať se to vše uklidní a ať si můžete v klidu užít zbytek těhotenství nebo ať si v klidu vychutnáte šťastné rodičovské chvilky. :k: :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Teda to je hnus! :sick:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky,no,každopádně byla šílená chyba si půjčit od tchánovců a za druhé bydlet k nim tak blízko.Ale chybama se člověk učí. Mám hodně podobnou tchýni a manžel byl taky řádný mamánek,já jsem měla dokonce doma zakázané vůbec vzít jeho maminku do úst. :00: No,ale stálo to sice spousty slz,ale jednoho dne to ze mně všechno všecičko vyletělo a řekla jsem to přesně tak,jak jsem to cítila,upřímně. Teď má stále rád svou mámu,ale už je to zdravé,takové to normální.Dokonce už je i na ní kolikrát zlý za to,že se tak chová a na rovinu jí to řekne. Takže já bych ti poradila to samé,co jsem udělala já,naštvat se,vychrlit to na něj a uvidí se. Než jsem se do toho dala,tak jsem byla připravená už i na to,že klidně může jít k ní a mně a kluky opustí s tím,že každopádně bude chtít kluky k sobě a budou neskutečné soudní tahanice. Naštěstí to vyšlo tak,jak to vyšlo a už mě vidí jako to hlavní,už ne svou maminku,ale mně.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj. Tak tohle co popisuješ je fakt hustý, myslela jsem že takové věci se dějí jenom ve filmech,strašně mi to připomnělo knížku od Simony Monyové Tchýně a uzený.....Né že bych měla super tchýni a tchána ale věci co mi na nich vaděj se dají rozdejchat, navíc ke mě se chovají slušně.
Pokud ti můžu poradit, utíkej tam votaď dokud máš čas, příteli dej na výběr buď půjde s tebou a miminkem nebo.......
Jo a v tvojí situaci i 100km od nich je málo.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Niki, jak psaly holky, budeš se celý život trápit, ty a tvoje miminko nikdy nebudete na prvním místě a to rozhodně není to pravé ořechové pro tebe i mimíska. Kopni ho do hlavy nebo do zadku a utíkej od něj pryč, všude kolem je spousta chlapů, kteří by tě milovali i s miminkem a byla bys ta první a jediná :h:
Já vím, že se mi to kecá, když nejsem v takové situaci, ale holka, bude hůř. A až bude mimi starší, ono to pozná, že není něco v pořádku, že se trápíš atd...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nikolko, tak to je mazec. To mě mrzí. A přítel se k této situaci staví jak?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Niki,moc mě mrzí Tvoje situace,ale jak radí děvčata-seber se a utíkej,daleko.Pokud máš dobrý vztah se svými rodiči,určitě Ti pomůžou a podpoří tě,sakra vždyť podle chlapů jsou vždycky špatné ženské,ale nikdo nevidí ty mamánky co se ve třiceti nechají u maminky pohostit guláškem a knedlíčkem a pivečkem,když ta jejich nána (manželka) neumí uvařit nic kloudného (což samozřejmě není pravda). Jak už jsem psala,já mám s tchýní dobrý vztah,i když si nějak nemáme moc co říct,snad se to změní až budu mít mimíska.Přítel má 3 sourozence,jeden bydlí blízko nás,taky mají mimi a 3letou holčičku,hodně kamarádek je teď těhu takže nebudu "sama".A ty určitě máš v rodném městě taky kamarádky a kamarády ze školy a tak.Určitě ti bude líp tam,kde se tě zastanou a mají tě rádi než tam,kde jsi jen nicka která zničila synáčkovi život.Jen ho nech aby si zkusil mamahotel,třeba mu to časem dojde a přijde za tebou.Držím palečky :\x:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no pro přítele je jeho máma taky svatá, ale kdyby mi řekl, že mu ničím život....tak bych s ním být asi nechtěla....vím, život je složitý, zvlášť když čekáš mimi, tak není lehký se sbalit a jít :-(

In reply to by bonynka

Lepší těhotná než s malým, protože to budeš zase čekat až tochu povyroste protože 400km je trochu z ruky!!!!! A budeš si život ničit víc a víc!!!!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Promiň, ale jestli nestojí při tobě a hlavně teď, když čekáš mimi tak je zralej na nakopání do zadku. Nebudeš mít s ním lehký život, protože maminka bude vždycky ta první. A to rozhodně není dobře. Vykašli se na něho.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ale tve miminko bude potrebovat stastnou a spokojenou maminku a ne utrapenou.Je lepsi byt sama s mimi,nez byt s chlapem nestastna.Allessia+Dominicek

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Souhlasím s Allesii. Miminko je to nejdůležitější co máš. Je to dar. :/;x:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nemas zac,jsme tu jedna pro druhu,vzdycky te radi vyslechnem,kdyz se budes chtit vypsat z trapeni.Preju krasne sny :a: Allessia+Dominicek

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Víš, nejhorší je, že by jsi si nepomohla ani kdyby si se snažila dostat ho od maminky akorát by se spikly proti tobě. Ten chlap si tě neváží. Je spousta chlapů který by mamču s prckem brali všema deseti. Uvažuj o tom. Je to moc těžký viď ???

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To je mi moc líto. Myslím, že on se nezmění ani tím, že se prcek narodí. Akorát tě bude tlačit do toho, aby jsi mimi ukazovala tchyni a nebo jí miminko bude ukazovat za tvými zády. On si musí uvědomit, že žije s tebou a ne s mámou !!!!!

Holky, já včera byla na nákupu a když jsem se vrátila tak jsem zase opět měla klíč v zámku tak abych se nedostala domu. Tak jsem to už nevydržela a vlítla jsem na tchyni a švagrovou. Fakt mě nas... Malej už byl unavenej a protivnej už chtěl spinkat v postýlce. Tak jsem se jí zeptala jestli mi to dělá schválně a ona, že ne. No tak proč to teda dělají !!!!!!!!!!!!!!!!!! Jsem z toho na mrtvici. Poraďte co mám dělat příště ????

In reply to by Elík 01

tak tohle by mě asi taky štvalo. Pochybuju, že to nedělají schválně. Pokud vědí, že jsi pryč, což asi jo, a nechávají klíč v zámku, tak to schválně dělat musejí a ještě mi říct do očí, že ne, tak to by mě asi jeblo. Jestli se chtějí zamknout, tak ať se zamknou, ale ať tam nenechávají klíč. Jednoho dne bych si počkala až budou obě pryč a vyměnila zámek a pak bych čekala na tu jejich reakci :-).
To mě tchýně naštvala, když jsme tam přijeli na noc, přijeli jsme ráno a malá chtěla spinkat, tak jsem ji dala do postele a ona vždycky před usnutím "nadává", prostě trochu pobrekává a pak usne, no jenže to tchýně nemohla přenýst přes srdce a šla tam nahoru (mají dům na patro) a začala ji vehementně chovat a to ještě v té poloze, jak když máte mimi v zavinovačce a na obou rukách a ze strany na stranu s ní házela a to malá úplně nesnáší. Tak jsem jí řekla, že tak to nemá ráda a ať ji položí, že před každým usnutím vždycky "nadává", ale ona prostě ne, tak jsem šla dolů a přítel se ptal, proč malá tak brečí, tak jsem mu řekla, že malá chce spát, ale jeho mama ji nosí a myslí si, že ji tak uspí. Tak tam šel a POPRVÉ ji řekl, že tak opravdu neusne, no nedala si říct, tak jsme jí to museli trochu zdůraznit, tak ji naštvaně položila a odešla, malá si ponadávala a za 2 minuty byla tuhá. No a další den, to malá nespala už několik hodin, protože nemohla zabrat, ona nad ní stála a říkala jí: Valinko spinkej, tak jsem jí řekla, že nehrozí, aby tak usnula, že ať jde pryč, že nesmí nikoho vidět, pak přišel tchán a začal hulákat, tak bylo zase po spaní, tak nakonec usnula nezapnutá v autosedačce a to už jsme byli na odjezdu, dali jsme ji do auta, připli autosedačku a já se dívám, že nemá zapnuté pásy a tchýně zařve: vykašlete se na zapínání těch pásů ať jí nevzbudíte, stačí, že je připlá autosedačka. Jsem myslela, že mě omejou.
To jsem se zase rozepsala :-)

In reply to by bonynka

Tak ta je taky zralá na pěst. Já nevím, že si všichny kromě mojí tchýně myslí, že mají na děti patent, když vychovali ty svoje. Ale každý dítě je jiný a kdo by ho měl znát nejvíc než jeho mamka tak proč si nenechají poradit. Připadá mi, že je to pro ně ponižující, protože oni všechno ví nejlíp. :n: S výměnou zámku bych si nepomohla stejně bych jim musela dát klíč a bylo by to zase tam kd to bylo. A navíc to není můj dům u když jsme si zrekonstruovali patro. Ve vchodových dveřích je sklo asi ho budu muset příště vymlátit, aby pochopili, že tam ten klíč nemají nechávat. Ale přijde mi to drsný.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Máme to přesně tak, maminka je svatá a přes to nejede vlak.
Mě tchýně do ničeho až tak nemluví, ale co mi udělala nedávno....
Potkali jsme ji na vycházce, a že se staví druhý den. A ať jí nachystám malou, že si ji vezme ven-a já, že ne, že jí ji ven nedám (nechci ji spustit z očí - vím, jsem hrozná) už jí minule i přítel říkal, že půjdeme s ní, co by jsme dělali zavření v garsonce. Nakonec jsme se domluvily, že tedy přijde dopoledne na kafe (měla přijít i moje mamka).
Druhý den jsme na ni čekaly celé dopoledne, tak jí volám - tel zvedla až po třetí a že na to zapoměla a že je strašně sklerotická (takovým tím hlasem s ironickým podtónem) a že příjde další den. Jenže to už se měla stavit kamarádka s měsíční holčičkou, tak jsem jí to řekla s tím, že je to vyřešené a že se uvidíme až v sobotu na obědě.
Druhý den přišla ta kamarádka a že hned půjdeme ven a zvonek, tchýně přišla na návštěvu....
Mě to přišlo jako zkouška, či co? Jako jestli jí nelžu, nebo tak něco.
Pak jsem to říkala přitelovi, a že to jeho mamka udělala schválně, tak se hrozně divil, proč by to měla dělat....
Jo a ještě perlička, v sobotu jí přítel volal, ať si vezme plavky, že je vedro, že půjdeme na koupák. Přišla bez plavek a celou dobu nám tvrdila, že je zataženo....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Asi tak nějak. V bytě se nekouří a nemáme ani balkon.
Taky se snažím proti ní nic neříkat. Každý máme přeci jednu svoji maminku. Ale občas je toho moc....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky,
tak jsi se konečně dočkala. Tak si to užívej plnými doušky. Přeji krásný zbytek těhu. Zasloužíš si to. :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

gratuluji, at se vam v novem skvele bydli. Preji pohodove tehotenstvi.
:a:

ahoj holky kdyz ctu jaky tady mate problemy s panimamama,ja ji mam suprovou,zato me terorizuje moje vlastni mama ale k tomu se radeji nebudu vyjadrovat protoze od vlastni mamy to vic boli nez od tchyne.

In reply to by piribidi

Já mám to samé tchýně je super člověk ,ale moje máma na nás kašle když zavolá tak něco potřebuje zjistit na netu!!A když nahodou dorazí tak si Ondru vyfotí a pak se vychloubá v hospodě přitom o něm nic neví :( ...A je fak že přítel mi to pořád předhazuje a mě to bolí sic má pravdu..Zuzka a Ondrášek

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuji,ale ještě nejhorší je že když jsem jí řekla že jsem těhu tak se strašně těšila!!A najednou nic..Pořád mluví o své 1. neteři které je 1rok a půl a z té se může posrat..Když mi volá jen mluví o ní...To je na tom to nejhorší .Na vánoce jí koupila za 129kč pitomou hračku a Ondrovi nic s tím že platí za mého tátu dluhy a nemá peníze(naši jsou rozvedení naštěstí..)A ještě že můj taťka si našel super ženskou která je moje máma a kámoška a má sním o šest neděl starší holčičku než je můj Ondrášek tak jsme s polu pořád..Jsem strašně ráda že jí máme...(ona jsem taky chodí tak jí zase nemohu přechválit aby si moc nemyslela ;) )A jednou si představ,že jsme seděli tady u nás v parku já s Ondráškem,Nevl.mamka se Sáruškou a teta s Vojtíkem(nám se v rodině za jeden rok narodilo 5dětí jen aby jsi pochpila) A moje máma přišla se svým manželem(novým )do parklu za námi a nás normálně obešla šla se podívat na Sárušku a Vojtíka a mě řekla že Ondra jí nezná že bude řvát....A k Ondrovi šel akorád její manžel aniž by musel...A sakra vždyť ty dvě děti jí taky neznají ...promiň že jsem se tak rozepsala ale už to asi muselo ven....Promiň a ještě ke všemu přítel když si dá pivko mi to vyčítá nemá jí rád já ho chápu..je to moje máma ale zase ......Udělala jednu špatnou věc ještě ke všemu že když představovala Jirku (mého přítele) mé Babičce tak k tomu dodala MĚ CHTĚL DŘÍV NEŽ JÍ......k TOMU NENÍ CO DOAT.....JE MI DO BREKU ....
promiň...Zuzka a Ondrášek

In reply to by Zuzinna

Ahoj Zuzíku, tvoje máma taky stojí za to. Je mi líto co musíte prožívat, ale zase na druhou stranu buď ráda, že máš nevl. mamku. Podle toho co o ní píšeš tak je to fajn ženská. Příbuzný si holt člověk nevybírá. Je to smutný, že o vás nemá zájem. Zvlášť když má tak nádhernýho vnoučka. Mě máma zradila v době, když jsem jí nejvíc potřebovala. I když je to dneska už za námi tak si radši držím odstup, protože moc dobře vím, že je schopná to udělat znovu. A taky mají jen mojí ségru a tý to samozdřejmě vyhovuje. Ona je ráda středem pozornosti a když náhodou není tak si to zařídí tak, aby zase byla. :jawdrop:

In reply to by Elík 01

Holky to je mi líto,já mám s rodiči báječný vztah už od malička,vím že jim můžu říct všechno a vždycky mě podrží,přála bych vám aby jste měly v životě už jen samé hodné lidičky :-)

ahojte holky, copak se stalo? že by tchýně přestaly zlobit? ;-)

In reply to by bonynka

Ta moje zlobi porad, narika jak se trapi :n: , protoze vztahy v rodine jsou na bodu mrazu. Ja bych to tak nevidela, ale kdyz to zapricinila, tak at se snazi o napravu, ja aktivitu vyvijet nebudu.
Zato jsem myslela, ze roztrhnu napul sveho chlapa. Hlidal maleho a prebaloval, mame prebalovaci stul mezi oknem a gaucem v obyvaku, pod oknem je samozrejme radiator - ten stary, ostry. Kolikrat jsem mu rikala, ze ho nesmi spustit z oci a porad jistit jednou rukou, protoze je maly aktivni a hodne se prevaluje. Ne ze se muj manzel zabyval pokakanou plinkou a zapomnel, ze ma maleho na stole - ten samozrejme vyuzil rychlosti blesku situace, ze ho nikdo nedrzi, pretocil se na brisko a vzapeti pristal na radiatoru :'zz): , kde zustal viset. Jesteze mam na okennim parapetu naskladane podlozky, plinky a vsechno mozne, to ho v letu zbrzdilo, takze nemel navenek zadne zraneni, jen otlaky od radiatoru a k tomu priserne rval :§) . Proto jsme vcerejsi noc stravili v nemocnici na pozorovani, nastesti je vsechno v poradku. Ale ty nervy... :a: :a:

In reply to by bonynka

diky moc, Tvuj mrnousek je taky moc roztomily.
Myslim, ze ted uz bude manzel o 100% pozornejsi.
Hezky zbytek nedele. :a:

In reply to by bonynka

Ahojky,tak moje zrovna odjela na jižní Moravu,tak je klid,ale naposledy jsem ji setřela.Protože mi začala tvrdit,že je manžel tlustý a že ho překrmuju,že takový nikdy nebyl,tak jsem jí to hnedka vrátila,že dispozice k lehké obezitě mu dala ona,jelikož je taky větší a taky,že když byl na vojně,tak měl pořád o 10 kilo víc,než má teď. Poprvé jsem se odhodlala k jistému odmluvení,za což jsem ráda.

In reply to by kockral

Ta moje tchýně sice nemluví, ale jakmile si něco objednám a přivezou mi to poštáci tak je hned u dvířek, aby jí něco neuteklo. A když si pro balíček ke dvířkám dojdu tak ona tam pořád stojí a čumí. Můžu ti říct, že je to fakt trapný !!! A když zrovna nemůžu, protože krmím malýho tak mi ani neřekne, že mi přišel balík prostě ho nechá ležet na chotbě. ://: Ale já já vytrestám babu. Objednala jsem si kočár a nepůjdu tam ať ho baba tahá sama, když tam musí být první. Počítám že bude vážit tak 17 kg. Tak ať si to užije. :///:

In reply to by Elík 01

Jéé,no,tak s tím kočárem by to bylo fajn. My jsme teď byli týden na dovolené,myslela jsem,že tchýně dorazí za náma,ale naštěstí dostala rozum a řekla,že je to naše dovolená,tak ať si ji užijeme. Že by?

In reply to by Elík 01

Dovča byla prostě úžasná. Každý den byl skoro stejný,bohatá snídaně,vycházky,povídání,hraní s klukama,koupali jsme se v našem bazénu a každý večer grilování. Neskutečně jsem si tam odpočinula a docela se mi z tama ani nechtělo,snad vyrazíme ještě v srpnu na nějaký ten týden. Tam to bylo super v tom,že to byla úplně zařízená chata a na týden nás vyšla na 1400,--,což je v dnešní době až nepředstavitelné.

In reply to by kockral

Jen jí dej. :s: Ta moje nemluví vůbec. Dneska do 2. měsících viděla malýho potkala jsem jí na chodbě stála čuměla a nic. Kopla bych jí, aby alespoň zařvala. Je to hrůza, když bydlíme v jednou baráku a máme společný vchod. Mám pocit, že jí každý slovu bolí.

In reply to by bonynka

Můžu ti říct, že jsem z toho docela neštastná. Žijeme tady jako cizí lidi. Možná, že u cizích lidí bych se cítila líp. :jawdrop:

In reply to by Elík 01

já zítra jedu na 3 dny k našim na chatu, ale musím se zastavit ještě u tchýně (přítel je pryč) a ona volala, že chce dovést nějaké věci co má u nás. Jenže mě se vůbec nechce tam zdržovat, nejradši bych ji to tam jen hodila a ani malou nevytahovala z auta a jela dál, ale to asi neklapne. :-(

In reply to by bonynka

Taky si myslím, že to neprojde. Úplně by bylo nejlepší kdyby malá spala viď ???
Já bych chtěla mít s tchýní dobrý vztah, ale jak to mám udělat, když nemluví na malýho se nepřijde podívat. Byla tady na posledy na Den dětí a to mluvila jenom na malýho a my s manželem jsme byli vzduch. Já zrovna dělala večeři. Víš, jak to bylo trapný. Když odešla byla jsem pěkně vytočená.

In reply to by bonynka

No ona je trochu zvláštní. Ona mluví jen se svojí dcerou se kterou je pořád doma (tchýně v důchodu švagrová nezaměstnaná několik let). Před tím než jsem se sem nastěhovala tak se můj manža hádal se sestrou jako, že by mohla jít do práce a dopadlo to tak, že s ním nikdo nemluvil. No a a pak jsem se nastěhovala já. Z tchýně jsem cítila chlad na dálku na to nejsem zvyklá. Dost mě hlídala kdy jdu domů kdy odcházím podle bot. Když k nám přišla návštěva pak se s nima mohutně vítala a návštěvě i nám to bylo dost nepříjemné. Tak jsem tam poslala manžu ať jí to taktně naznačí. A ona se urazila a nemluví. Jenže to už nemluví 7 let. Když jsme jim na vánoce ukázali fotku z ultrazvuku s tím, že jsem těhu tak nikdo nic neřekl jen tchán chvíli počkal a pak začal řešit to, že potřebuje nový gumy na auto. :r: Celý těhu se na mě nepřišla podívat ani nevěděla jak se bude mimi jmenovat. Kdyby si těhotenství dvakrát nezažila neřekla bych ani slovo mockrát jsem se kvůli ní nabrečela. Je to na dlouhý dopis za těch pár let se to nastřádalo.

In reply to by Elík 01

ahojky, tak to je mooc smutný. Já špatně nesu, když se s někým nebavím a musím ho vídat....Takhle dlouho bych to asi nevydržela. Jenže zasekla se ona a né vy :-(. Mrzí mě, že musíš prožívat takový věci. Většinou děti prarodiče obměkčí, ale u vás to jaksi nepomáhá... :-(

In reply to by bonynka

Bohužel jenže jí nedochází, že když ztratí tyhle krásný a důležitý roky tak už to nikdy nedožene...

tak se prostě musím zas podělit o to co udělala moje milá tchýně.Anička má už čtvrtý den průjem,je na dijetce a dávám jí Enterol...už ten blbej průjem pomalu ustupoval-včera kadila jen jednou pořádně(sice ještě průjmovitě)a dvakrát se jen připrdla...No a včera jí tchýně chtěla mít u sebe.Dobře,byla jsem i ráda,že si uklidím.Tak jí tam po třetí manžel malou odvezl(je líná si pro ní dojít-bydlíme od sebe asi 15 minut).Nakázala jsem manželovi,ať jí připomene,že má ten průjem ať jí dá jen rohlík,nebo sušenky(obyčejné) ... dokonce jsem jí přibalila i hořkou čokoládu,kdyby chtěla mlsat.No přivedla mi jí skoro v sedum a já se ptala co jedla.A tchýně:JOGURT s játrama :w: :O :? :jawdrop: No já myslela,že mě trefí!!!Tak jsem reagovala jen na ten jogurt(ty játra jsou teda,taky hustý) a ona,že je zdravej.Řekla jsem jí,že je vhodnej až když průjem je u konce a ne v jeho průběhu.No to snad ví každý NE?Jsem zdravotní sestra a ona ze mě ještě dělá debila ... už mockrát mi provedla něco podobného.Tak pak odešla.A já se připravovala na to,že malou to zase v noci chytne. :( A taky,že jo holky,kolem pul čtvrté se totálně pokakala chudinka moje ... bylo to všude-zase vodnatej průjem,celá se klepala. :r: A já normálně zlostí brečela.Teď už zase spinká.Tak nás to zase čeká na novo,dieta atd.A to už to mohlo být dobré.Jinak malá normálně jí a jedla i před tím a je aktivní,ale stejně to nasere!Mě připadá,že se mi tchýně mstí na malé. :( Já už fakt nevím jak dál,jak se k ní chovat.Děkuji,že jsem se mohla vypsat.Pomáhá to a tu zlost to trochu odplavuje.Jo a jinak k té paní co tady zkoumá pravopis bych vzkázala ať sem neleze,když nemá co říct k tématu a je nějak úplně mimo!!!Já mám teda "štěstí",že moje tchýně nesedne skoro každému a za světici jí nikdo nepovažuje(snad jen můj manžel,ale to je normální).

In reply to by Lyret

tak to je teda drsný, chudinka malinká a jestli se ti tchýně mstí na malý tak je ubohá a trapná. Ale jediný co mě napadlo když jsem to četla tak jenom to že bych jí malou na hlídání nikdy nedala i když jak píšeš že jsi byla i ráda že jsi si uklidila ale prostě bych jí radši měla u sebe a tchýně ať se vzteká. a to že jí manžel malou odvezl to je taky mazec - když už jí chce tak ať si pro ni přijde. No tak pevný nervy papa a ať je beruška co nejdřív v pořádku

In reply to by Lucka a Natalka

tak to víš,že mě napadlo jí moc dceru nepůjčovat,ale manžel by to nerozdejchal a malá má přece jenom dvě babičky ...Ikdyž jedna stojí za prd,snad to malé dojde až vyroste jaká je.To že si nechává dcerku vozit jí asi nedochází jak moc je to blbé,kolikrát když byla menší,tak nahlásila,že jí chce vozit a já tedy odvolala svojí maminku,no a když už jsme na ní čekali třeba deset minut(malá obléklá atd.),tak zavolala manželovi,že nepříjde,nepochopím,proč nezavolala mě(manžel byl třeba v práci nebo na fotbale-prostě jak u blbečků na dvorečku).Tak jsem se vždy naštvala a šla ven s malou já.Jinak dnes to je s Aničkou zatím dobré,ještě nekakala,tak myslím,že to bude v pohodě ... doufám.No a ve čtvrtek mám další dilema ... máme jít na Depesche mode a má hlídat tchýně(moje maminka bydlí v jiném městě a musí jít v pátek do práce-musela by u nás přespat)a tchýně dala v práci minulí týden výpověď(nevzal jí kolektiv :? )takže může hlídat přes noc jelikož do práce nejde.No a já se bojím,že jí ta trubka zase dá nějakej blaf,fakt nevím ... už je to zařízené u tchýně,ale já jí tam nechat nechci. :(

In reply to by Lyret

Tak to by mne teda fakt trefilo. Ty se snazis, chudak dite drzi tak dlouho dietu a ona ji potom nakrmi takovymi jidly. Ja bych ji asi v tu noc zavolala a pozadala ji at prijde malou prebalit. Aby videla, co napachala. To je vzdycky hrozny pohled, kdyz vidis dite jak se trapi a ma boleni.
Tak at se brzo uzdravi. :a:

In reply to by Natalid

Tak přesně to jsem chtěla udělat!Všechna snaha vniveč :( Manžel řekl,že si s ní promluví,ale já vím,že jí domluva nic nedá a bude pořád stejná :(

In reply to by Lyret

Tak myslim, ze ten napad, co meli Rakusane, kdyz zavedli kurzy pece o dite pro prarodice, maji prece jenom neco do sebe.
Moje tchynka zase porad lamentuje jak je smutna :n: , ze ty vztahy v rodine nejsou zrovna nejlepsi. Tak ji manzel rekl, ze si za to muze sama, nemela se vmesovat a ma premyslet, nez neco vypusti z ust. Tak se bude muset vic snazit.
Ale hlavne at se ted Anicka brzo uzdravi. :h:

In reply to by Natalid

Jééé,tak to má tvá tchýně podobný problém jako ta moje.Neustále řeší,že se nudí,že je sama,že nikdo za ní nepřijede a tak.Ale přitom má partnera,má sestry,má nás,má kamarádky.Ale,to velké ALE. S každým se hned pohádá a pak se diví.Já k ní taky nechci jezdit,když dělá takové problémy,už kašlu na to,že mi řekne,že jsem škaredá,tlustá a tak,ale nikdy nebudu kašlat na to,že mi očkuje mé dítě proti mně,to nikdy nepřekousnu a tolerovat nebudu.Tak ať se čarodejnice jedna potom nediví.Dobře jí tak.

In reply to by kockral

Tak to ji pozenu milovymi kroky, kdyz se jen o neco takoveho pokusi. Ja taky dost zretelne vidim, jak na mne zarli, ale nikdy si to neprizna. Kdyz mi zacne zduraznovat, ze jsem pro maleho ta nejdulezitejsi osoba a ze by se nikdy nesnazila o to, aby ji mel maly vic rad nez mne, tak to memu skolenemu uchu neujde, co za tim stoji. Kdyby totiz nemela tyhle skryte myslenky, a prani v zivote by ji nenepadlo neco takoveho vypustit z ust, nesrovnavala by se se mnou, proste by tohle tema tady nebylo, protoze ja ji nikdy nebranila maleho videt, kdyz chtela. Ona totiz ma obrovske komplexy menecennosti a potrebuji si porad dokazovat jak je skvela a nepostradatelna a jak ji kazdy MUSI mit rad a tak to hodne prehani a pak reaguje precitlivele na odmitnuti a urazi se.
A myslim, ze ta Tvoje tchyne hodne prenasi svoje komplexy na okoli, i to ze Ti rika tlusta a skareda - tak se citi sama a to, ze stve dite proti Tobe je to, ze se citi menecenna a chce si dokazat, jak je potrebna.
Ale stuj si za svym, dokud tchyne neprekroci svuj vlastni stin nebo je k tomu nejaka zivotni situace neprinuti, nezmeni se. :a:

In reply to by Natalid

No,je to přesně tak,ona se o svého syna totiž nestarala,od narození ho dávala rodičům a různým známým,kojila jen týden v nemocnici a to s dokrmama,takže i to,že já jsem kojila dlouho,nemohla přes sebe přenést u obou kluků,to jsem jen slyšela,ty mu dáváš málo,však vidíš,že mu to nestačí,když pláče a fňuká.Přitom mi oba kluci přibírali minimálně kilo za měsíc.Vždycky, když k nám měla přijít,tak jsem měla míň mlíka. Jo a ta moje je taky extra urážlivá.Jednou (to jsem kojila staršího kluka) jsem měla horečku,dost vysokou,takže jsem už ani kojit nemohla,byla jsem na paralenu,zakrytá spousty peřinama a ona si bez pozvání přišla na návštěvu,nebyla jsem proti,to ne,ale ty kecy,které říkala manželovi,že já ležím pod peřinama,že se s ní nebavím,že si s ní nechci dát ani vínko,že se tu cítí být nevítaná,že už k nám nikdy nepříjde,rozbulela se tenkrát jak malé mimino a manžel jí šel doprovodit domů,aby asi trefila v těch slzách domů,když to má 4 zastávky tramvají,že? Mamánek,no.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, ja pridam takovou perlicku. V Rakousku je moznost poslat tchyni nebo tchana (nebo rodice) na kurs pece o kojence. Nauci se tam vsechno co je treba jak dite spravne drzet, prebalovat, jeho rezim a taky co dite muze jist a co ne, vcetne logickych vysvetleni a vecnych informaci. Pokud potrebujes hlidani, muzes si pak najmout babicku nebo dedu. Ti si mohou hodinu hlidani nauctovat a Ty si naklady odecitas z dane. Presne tak si babicka nebo deda, pripadne i Ty, pokud prarodice nepracuji, muzete odecist z dane naklady na kurs.
Je to vlastne zase jenom obchod a tahani penez, ale myslim, ze to ma svoje opodstatneni. Babi nebo deda jdou na kurs, dozvi se nejnovejsi poznatky, pak jsou pysni, ze maji certifikat na hlidani a zacnou poucovat Tebe. Ale mas jistotu, ze dite nedostane nic spatneho. Protoze slyset neco od cizich to jim hlavy berou, nas slyset nechteji.
Docela se divim, ze na tom jeste nikdo nezacal vydelavat v CR. :a:

In reply to by Natalid

K tem kurzum - jsou to kursy pro Babysitting, delaji se extra kurzy pro prarodice, naklady: 50Euro. Obsah: uvod to tematu rodina, pece o dite drive a nyni - rozdily, prvni pomoc, co delat kdyz je dite smutne, agresivni, vzdorovite...,atd, stare a nove detske pisnicky, spravna manipulace s ditetem a hry na kline, uvolnovaci cviky, detske knihy, komunikace s detmi. Kdo ho absolvuje, dostane certifikat. Je to pod vedenim zdravotnich sester a skolenych lidi, asi tam bude i nejaky psycholog.
Jede to uz od roku 1995 a vzniklo to prave na zaklade komunikace mezi rodici a detmi, protoze typicka odpoved prarodice zni: vychovali jsme uz dve deti, takze mi nemusis nic rikat.
Zacinam uvazovat, ze az bude tchyne zase otravovat s hlidanim, tak ji tam poslu a budu mit dalsi dva mesice klid.
:s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jen tak ze zvedavosti, zkusim zapatrat a zjistit, kolik osob tech kurzu vyuziva tady v Rakousku.

In reply to by Natalid

Tak jsem to nasla, ty kurzy pro prarodice se zacaly delat na zaklade velkeho zajmu prarodicu, aspon to uvadi denik kurier. Navic je tady ta financni uleva, kdyz si najmes babicku, ktera ma certifikat na hlidani, muzes si rocne odecist z dani pomerne slusnou castku, takze je to pro pracujici rodice hodne zajimave. A pak je jistota, ze babi nebude sedmimesicniho prcka krmit jitrnicema nebo tlacenkou. :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Kupodivu je o to velky zajem. Pece o dite uz neni to, co byvalo v 70. letech, moc se toho zmenilo. Hodne zajimava je ta moznost odpocitat si naklady na hlidani od dane, tuhle castku potom dostanes od financaku zpatky az si podas zadost o danove vyrovnani. Ale musi hlidat osoba, ktera uspesne absolvovala ten kurs. V tomhle ohledu musim zdejsi socialni demokraty pochvalit.
Kdyz mohou byt predporodni kurzy pro maminky, melo by existovat neco i pro prarodice, aspon by nemeli roupy a nevymysleli nesmysly.
JJ v Rakousku uz jsem vlastne doma. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

kdyby uzakonili moznost odpoctu z dane, urcite by zajem byl. Jen by nekdo musel vypracovat projekt a ten predlozit, mozna by neco takoveho mohlo sponzorovat i mesto z fondu urceneho na vzdelavani.
Jinak jsem primo z Vidne, cely tyden bylo nadherne a dneska uz od rana leje jako z konve. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dobry napad. Myslim, ze by to muselo mit jiny nazev, musela by se tam zabudovat psychologie vzajemnych vztahu, jinak bys tam zadnou tchyni nebo tchana nedostala. Ten kurs tady muze delat kdokoliv, kdo chce hlidat deti, treba i studentky, ktere si chteji trochu privydelavat.
Ale mam zato, ze kdyby clovek rekl tchanovcum, pokud chcete hlidat, tak musite absolvovat kurs, tak by se urcite nekteri prihlasili, uz jen pro ten pocit dulezitosti.
:qu:

:s: :s: :s:
Koukám, že jsou snad všechny stejné!!!
Naše chtěla naší malé dát ve 3 měs. banánek (je plně kojená), v 5 měs. kousek čokolády!!! protože chtěla už měla čas kojení.
Neskutečné.
Taky mi sem nahoru pořád leze, mám pocit, že musí být furt uklizeno - bydlíme spolu v RD.
Kruci.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No tak já když jsem si přečetla tvůj článek tak jsem teda zůstala stát jako opařená. Ne kvůli PRAVOPISU, na ten dlabu ale co píšeš o tchýni. Přesně tak mě taky pořád tchýně říká, že ona svojí dceři dala ve 3 měsících (pozor) knedlo,vepřo,zelo...chápete to? I můj manžel když jsem mu to řekla tak na mě jenom zůstal koukat a řekl: to si děláš srandu. A řekla ať dam malý do čaje med, což by děti do 1 roka taky neměli no prostě děs. Malý bude 8 měsíců a do roka jí určitě nedám tchýni na hlídání. A taky by jí chtěli už strčit rohlík a ten jí taky nechci minimálně do roka dát, kvůli tý alergii na lepek.
S těma pusinkama máš pravdu vůbec by se neměli miminka pusinkovat na pusinku, to jí řekni i když se my to radí a sama to neudělam. Mě zase vadí když malou rozbalim a ona jí hned začne foukat na pipinku a to mě děsně štve a nejsem schopná jí okřiknout ale zase moc často tam nechodíme a když už tak jí hned zase dam plenku takže moc u ní není když je nahatá. A jak píšeš dělala to už u dvou vnuček a už tenkrát my to vytáčelo.
A ještě k tý pode mnou co jí strašně vadil ten pravopis, tak co se tady do Pe.tulky navážíš kvůli tomu jak píše o tchýni? Ty jí možná znáš ale z druhé stránky ale vůbec nemůžeš vědět jaká je jinak a jak se k ní chová takže zalez a už tu neopruzuj. Moje tchýně je podle ostatních naprosto bezvadná a já bych jí nejradši vystřelila na měsíc

In reply to by Lucka a Natalka

Ta dotycna osoba, ktera sem chodi kontrolovat pravopis vubec nepochopila o co tady jde. At napise neco o sve tchyni a ne o osobe, kterou zna. To pochopi jenom ty holky, ktere uz neco s tchyni zazily. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Milá Petulko, možná by bylo lepší si půjčit pravopis českého jazyka a trochu tu češtinu oprášit, to co tady píšeš o své tchyni není ani z poloviny pravda. Jen na ni házíš špínu a to si opravdu nezaslouží, zamysli se nad sebou , nejsi zdaleka tak dokonala jak se tady prezentuješ. Měj se hezky, ať se ti narodí zdravá holčička a snad jednou o sobě nebudeš muset číst takové hlouposti jak tady píšeš ty.

In reply to by janaplha

No když už narážíš na tu češtinu, tak dovol:

"Milá Petulko, možná by bylo lepší si půjčit pravopis českého jazyka a trochu tu češtinu oprášit, to, co tady píšeš o své tchýni, není ani z poloviny pravda. Jen na ni házíš špínu a to si opravdu nezaslouží, zamysli se nad sebou, nejsi zdaleka tak dokonalá, jak se tady prezentuješ. Měj se hezky, ať se ti narodí zdravá holčička a snad jednou o sobě nebudeš muset číst takové hlouposti, jak tady píšeš ty."

A můžeš hledat rozdíly :-) To je jako ty obrázky skoro stejné a "najdi 5 rozdílů" :-)

A ještě poznámka - místo "pravopis českého jazyka" bych volila formulaci "pravidla českého pravopisu" a rozhodně bych ta sáhodlouhá souvětí více rozkouskovala do jednotlivých vět, ale co... ty jsi přece češtinářka, tak to určitě víš líp :-)

Češtině zdar! :-) Je to krásný jazyk.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky