Zlín a okolí ! Sraz!! Super parta holek!!

12.05.2009

:C]]:
:\/|:

Přehled pro lepší orientaci nově příchozích:
lilian - Lívia - 8.7.09 - :girl: Karolínka
janeček - Jana - :cc): Šimonek 11 let + :girl: Johanka 9 měsíců
asianine - Andrea - 21.8.09 :girl: Adélka
Myša - Petra - 20.3.2006 :cc): Tomášek + 24.2.2009 :girl: Emička
a_n_y - Aneta - 15.8.09 :girl: Natálku
momo1 - Monika - 31.7.09 Julinka :girl:
kosiceL - Lenka - 2.12.08 Alice :girl:
Zuzulda - Zuzka - 28.4.08 Adam :cc):
Dappa - Markéta - 17.7.09 :cc): Mireček
petule 28 Petra - 15.8.2009 :cc): Tomášek

fishinka Ivča - 11.11.08 Adélka :girl:
myska83 Jana - 13.9.09 Filípka :cc):
Lenycka Lenka - 1.6.09 Anička :girl:
Zanka Žaneta - 30.10.08 Davídek :cc):

Ehm.. jelikož moje paměť zas není bezchybná, pokud by byla chyba v nějakém údaji, něco chybělo, tak písněte osobní zprávičku a upravím :) jen aby bylo jasno o kom se tu vede řeč atd.. :) co vy na to???

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj petul :°:
moc dekuji za odkazy prostudovala jsem to a podle vseho to vypada ze budu asi trpet do konce tehu :\\: tak doufam ze uz natalka bude chtit jit brzo ven aby maminku tak netrapila :\\:

In reply to by a_n_y

No, tak nějak to vidím i já podle toho co jsem si přečetla. Nedovedu si představit čím teď procházíš, ale příjemné to moc není. Termín máš buď za 5 týdnů nebo 3 týdny. Krátká i dlouhá doba, ale i kdybys musela jít teď na porod, tak se neboj Natálka už bude vyvinutá, prakticky už jen nabývá na váze, takže by to nevadilo

In reply to by a_n_y

Ahojka... drž se :) a jinak, kdybys chtěla, tak mi zbyly homeopatika k porodu.. zapomněla jsem sestru zaúkolovat, tak jsem je baštila jen z počátku.. ale když si vemu, jak byla malá rychle venku.. tak to asi mělo něco do sebe, i to lněné semínko, fakt vyklouzla pěkně.. teda s nástřhem.. a maliník snad taky k nečemu byl,. Porod fakt pohodový, až na ty kontkrakce.. takže budu fakt doporučovat, baštit lněné semínko atd!!§

In reply to by lilian

snad to nebude ono...dneska mam pocit ze je to trosicku lepsi ale nechci to zakriknout. na kozni pojedu az zitra protoze tam dneska ta moje doktorka neni...a doufam ze uz mam to nejhorsi za sebou jinak nevim co bych zase delala :n: jo Lili y homeopatika by se mi sikly :°: dam na tvoje rady a verim tomu ze to porod ulehcuje...i kdyz jsem byla na vysetreni v nemocnici a tam mi ta doktorka rekla ze mam strasne uzkou panev a ze mala asi neprojde tak nevim :00: muzu je pouzit i u cisare? tak i kdyztak napis co bych ti byla dluzna ve ctvrtek jdu k doktorovi tak se ho zeptam na ten cisar abych vedela co me vlaste ceka :\/: a to lnene seminko sezenu v lekarne nebo kde? ja nemam vubec paru... :?

In reply to by a_n_y

pokud byss šla na císaře, tak se ti asi hodit nebudou, ale určitě ta Arnica montana, je na menší krvácivost a rychlejší hojení.. tak to by bylo fajn.. lnění semínko na císaře jetaky zbyteční, to "promašťuje" porodní cesty.. A jinak bys nebyla dlužná nic.. mě už jsou k ničemu :) ty k porodu.. tu Arniku si sem tam zobám, abych se rychleji dole zahojila.. A mrknu co by se ti mohlo hodit..

*****Po porodu císařským řezem podáváme lék Nux vomica 9CH 4 x denně 5 granulí po dobu 1 – 3 dní (lék je určen k metabolizaci léků a narkózy, ovlivňuje funkci jater, umožňuje rychlý návrat k normě). Společně s lékem Nux vomica můžeme podávat i léky uvedené v odstavci přirozeného porodu, vždy podle subjektivních obtíží (Arnica, China, Phosphorus).***

In reply to by lilian

jee ty jsi zlato:-) ja si to zjistim ve ctvrtek a napisu ti sms ze bych se treba pro to stavila k baraku jak pojedu domu jestli by ti to nevadilo... :j) a kdy nam sem hodis nejakou fotecku karolinky? :girl: musis nam ji vyfotit :c:

In reply to by a_n_y

pracuju na tom.. jen mi nikdy nešlo vložit více fotek pod sebe, jak to tu vkládají.. a taky jsem to chtěla spojit s popisem porodu.. ale mám malou u prsa.. nějak neusíná .... jen při kojení.. :( asi se vyspinkala do růžova a teď nemá potřebu..

Ahojinky !! Tak jsem se konečně dostala k PC..ale tak.. že tu malá spinká vedle mě.. v postýlce ještě nezabrala.. asi mě tam necítí... kdo ví?? Tak snad večer usne a nebudu řešit, jako doteď, jak ,aby spala.., takže jsem nakojila v leže a nechala ji ležet.. zatím jediný způsob aby hajala a nekňourala nebo neplakala :) já si to tu pročtu.. ať vím, copak jste tu beze mě dělaly.

Jinak holky, dneska to bylo náročné, vůbec malá nespala.. jen chvilinku ... vždy, když jsme se dopracovaly po kojení (i na 3x, je nenasyta) a tak k tomu, že usnula.. tak někdo v porodnici přišel.. a.. screening z patičky.. doktoři dětští, pak na mě.. a furt něco.. byl zázrak, že jsem vůbec posnídala. A pak doma jsem se najedla jen díky tomu, že si mamča vzala malou na pochování.. tak držte palec, aby si vyzkla na postýlku, asi tam dám nějaké svoje oblečení, aby mě tam cítila.. a .. jinde prostě spát nemůže.. tady na proleželé madraci a moji tíze zklouzává za mnou.. tak to bych ji s takovou v noci zalehla..

Holky, díky za smsky!!! Za návštěvu!! (byly omezené, tak doufám, že Vás nemrzí, že jsem Vás všechny nepozvala, na pokoji jsem byla s nedonošeným klučinou z dvojčat..tak za mnou moc lidí pendlovat nemohli). Jinak doufám, že si najdu chvilky, kdy sem juknu a proberem co a jak..

Mám Vás ráda!!
Jani, a moji mamce je i Petra sympatická!! :s:
Je moc ráda, že Vás mám, tak fajn kamarádky.. Vás všechny!!

In reply to by lilian

ahoj Lili
to uteklo, už máš dcerušku doma :) , Karolínka má statečnou maminku , mě připadá, že všechno pěkně zvládáš :/;x: . Už se těším na nějaké fotečky až pošleš :!k: . :a:

In reply to by lilian

Ahojky, chtěla jsem Ti móóc pogratulovat k miminku, jsem tady chodila každý den a dívala se jestli už něco máš a dočkala jsi se ani nevíš jak ti to závidím, už bych taky chtěla, ale ještě si dlouho počkám :-( Až dáš někde na net ty fotečky malé, tak bych se ráda podívala, tak kdyžtak písni, kde tady jsou,, se tady moc nějak nevyznám.. spíše jen se tak dívám a pročítám :-) přeji hezký den Tobě i malé...a díky za doporučení na těhu kurzy, začínám 16. září :-)

In reply to by Eva.M.

Ahoj Livi,tak už jsi tu zase s námi :) .To je jasný,taky bych nešla hned trajdat s kočárkem.Musíte se trochu aklimatizovat a dát tělíčko do pohodovějšího stavu. :\x:
Jé Peti,tak ten je nádhernej.

In reply to by lilian

Ahoj Lili, já ti chtěla dnes napsat SMS, ale nějak mi to ještě nevyšlo. Dnes jdeme za dědou se domluvit na pejskovi. Viz. jsem psala Andrejce co máme za problémy. Su z toho nervózní zda se dohodneme.
Jinak taky jsem to tak s tím kojením na začátku dělala. Nakojila a usnula s ní v posteli. A nebyl problém aby si zvykla pak na postýlce. Já chtěla hlavně kvůli monitoru aby tam spinkala. Vem si že ona s tebou byla 9 měsíců a cítí, že se to prostředí změnilo a ona musí zjistit, že i v tom novém prostředí tam budeš pořád s ní.

In reply to by Myša

:girl: a fakt, co mi tu leží u bříška, tak je tuhá.. ani o ní nevím.. jen bych se taky vyspala a obě tady.. to se bude muset vykoumat, mám jen jednu postel.. letiště se zatím nekoná.. a je fakt andílek, zrovna jsem stáhla z foťáku fotečky.. a snad se dokopu je ještě dnes, aspoň některé zmenšit a někam je sem hodit :) a dneska, dokonce chvilku i dudlala dudlíček, ona potvůrka se včera naučila cucat si palec.. mám to i vyfocené.. poprvé ho vyplivla.. pak si jej nechala..tak jsem to honem nafotila, dostala ho od mojí sestry.. mamka ji chovala a já se stihla najíst.. díky za dudlík!! a jinak, má ode dneška naušničky :c: je fakt krásná!!! sice jsem tu chvilku byla nervni, fakt utahaná.. a jelikož nemám ještě zapojený monitor v porodnici nám ho ani nedali, a je to nezvyk, být v jiné místnosti.. tak jsem sem pořád běhala a koukala.. a lekala se, že se mi zdála modrá.. to asi ty odrazy žluté zdi a růžová nebesa.. prostě jsem byla nesvá. ale to se zžijeme.. a kočka tu na ní taky nakukovala, ale jen od prahu pokoje.. :dance: a mamča byla dnes rozhozená, dokonce mi tu plakala, že pořád nemůže uvěřit tomu, že se Petr, nebo jeho rodina nezapojila. Že prostě z jejich strany není nic, ani koruna atd.. ale jak říká sestra, i to, že včera nepřijel, a zůstak prej trčet někde 40km od Rozvadova.. ono to tak vše asi má být.. kdyby došlo k soudu, nebo tak.. prostě abychom si vytvořily s Kájuškou veliké pouto a takového tátu pak pošlem do ..... je to stejně síla.. že nás viděl naposled na začátku dubna!
A Janičko, ten účes ti fakt moc sekne.. a celkově jsi vypadala krásně, jak jsi za mnou přišla, moc spokojeně!!
A Petruško, moc děkuji za vše.. a ... já se pak nedostala ti odpovědět na smsku.. myslím.. tak ti pak písnu osobní zprávičku!!

Holky a těším se na případný sraz.. jen asi poslechneme doktory a sestry a já hned ven a vele procházku nevyrazím.., ani moc mezi lidi.. dám si čas. Jen tady po ciklostezce kousek.. přeci jen, tělo dostalo zabrat.

holky? ja uz asi vim z ceho jsem se tak osypala...jedla jsem hriby a asi byli malo podusene...muze to byt z toho? mam strasny strach ze jsem ublizila natalce :\\:

In reply to by a_n_y

Ahoj Any, tak včera a i dnes jsem se dívala na ty tvoje hřiby. Tak jsem našla, že žampiony nevadí vůbec. Jinak hřiby jsou těžko stravitelné, rychle se kazí a mají schopnost na sebe vázat těžké kovy. Nedoporučuji se, ale když se sní v malém množství nebo třeba jen jednou nebo výjmečně, tak by to nemělo vadit. Myslím, že Natálka je tam chráněná, takže buď v klidu. Ale s tou vyrážkou si zajeď ke kožní. Doufám, že se ozveš, žes nemusela do nemocnice :w:

In reply to by Myša

ja uz jsem na koznim byla a staly u me dva doktori a ani jeden mi nerekl co to je... :\\: uz je to k nevydrzeni...v noci jsem mela sileny zachvat svedeni az jem u toho brecela a nevedela co mam delat :\\: je to strasne zitra si tam zajdu znova..byla jsem i vcera na pohotovosti ale taky mi rekli ze nevi co je to :\\:

jinak vas vitam doma holky nase :h: Livinko prosim nezlob se ze jsem nenapsala vcera,ale¨asi jsi cetla jak se citim... :\\: a vcera a dnes je to jeste horsi tak spis jenom lezim... :\\:

In reply to by a_n_y

Tak to je mi záhadou. A ptala ses tady holek na netu?Myslím ne jen tady mezi náma, ale mezi všema těhulema. Třeba by poradily. Zkusila bych to zítra napsat. Dnes jich tu moc není, jen by ten tvůj dotaz rychle zmizl z první stránky.

In reply to by Myša

to uz jsem taky zkousela...par mi napsalo,ale taky to nic moc neni...a kdyz si s tim nevi rady ani doktori tak to je tezko :\\: snad zitra budu chytrejsi opet si tam zajdu protoze se to vazne neda vydrzet :\\:

In reply to by asianine

ja jsem slysela ze hriby se v tehotenstvi nemaji... :\\: jenze to jsem skyseka az pak :\/: a praveze nemizi od vcerejska jsem osypana jeste vic :\\: a na kozni muzu az v pondeli...ja se asi zblazni strachy jestli ji neco neni :\\:

ahoj holkyyyy:-)
tak hlasim ze jsem zpet :\x: nastesti jsem tam nemusela zustat...ty vyrazky mi udelaly prasky udajne,protoze jaterni testy vysly v norme :qu: tak jsem moc rada a soucasti dnesnich vysetreni byl i monitor a ja jsem z toho byla uplne hotova jak jsem ji slysela :h: :h: :h: kazdopadne mi jeste pani doktorka oznamila ze mam strasne uzkou panev a ze nevi jestli mi tama vubec malinka projde :? ale to nejak neresim hlavne ze jsme domaaa :\x:
A Marketkooo nevhej jeste Mirecka at je schovany v brisku a uzivej si posledni volne dny bez mimiska :cc): pak uz ho u sebe budes mit na cely zivot :°: on se vyklube neboj :c:
A petulko tobe moc dekuju za straost urcite to dopadlo dobre protoze jste na me myslely holky moje :c: a nic si z toho nedelej ja jsem taky sama doma... :\/: Martin jel chlastata nekam za kamaradama na grilovacku :\/: kdyztak mi napis na icq ju? mam ho v profilu

In reply to by a_n_y

Anetko abych nezapomněla. ICQ mi nejde nainstalovat. Shořel nám PC a můj to ještě kompletně nestihl zpravit. No a teď mi to prostě nejde nainstalovat. nevím proč a můj není doma, tak zítra mu řeknu a snad někdy poplkáme.

In reply to by Myša

No Peti nemáš to jednoduchý,ale víš jak to je se starýma lidma-chovají se občas jako malé děti.My jsme chtěli taky pejska,když se nám nedařilo mimi a teď jsem ráda,že jsme od toho tenkrát upustili.S malými dětmi a ještě pes do toho...je to fakt starost na víc a ještě jak píšeš,nějaký podvraťák,tak to né :dog: .Třeba si to ještě rozmyslí.Malou bych teda taky doma nenechala.To je nápad.Kolikrát nevím,kde na to ti lidi chodí.

Any-máme se celkem dobře,až na to tvrdnutí břicha a to,že je malá pořát koncem pánevním.Ale doufám,že až půjdu na prohlídku,tak už se dozvím,jak teda budu vlastně rodit.Nebo to mi řeknou až těsně před termínem???Nebo jak to vlastně je? :00:

In reply to by asianine

Ahojky, tak my pejska si pořídili dříve než mimi, jsou mu 3roky a je to Papírovej, takže není podvratak. navíc je to plemeno, které miluje děti. je to rhodesian ridgeback. máme ho v bytě a syna moc miluje. chráního, leží spolu, hrají si spolu, prostě ten náš pejske je jak velký bráška. ale to i záleží na povaze toho psa, někteří se k dětem nehodí. je pravda,že je to starost navíc, že si občas říkám, jaké by to bylo mít je mimi a né hafánka, ale zase vzpomínám na ty časy, jak mě s ním bylo dobře když manžel jezdil do zahraničí a já byla sama doma. pokud by jsi nakonec chtěla, tak si ale pořádně rozmysly jaké plemeno, neb nějaký kříženec k dětem no nevím. vím že tu byla řeč o trošku jiném, ale jen jsem si říkala, že sem písnu

In reply to by asianine

Andrejko, to já vím, že staří lidé jsou jak děti, ale tohle je rozmar nic víc. Protože ona se nedokáže postarat sama o sebe. Je závislá na druhých lidech, že jí pomůžou, tak jak se může postarat i štěně? Navíc, jak jsem psala, že je to štěně druhého psa, tak majitelkou toho psa je moje kamarádka, která ho absolutně nezvládá a to má jedno dítě. Kdyby za námi přišli, tak jako my chodíme za nimi, protože zastávám názor, že tu nebydlíme sami, tak musíme mít ohledy i na druhé, tak je to o něčem jiném. Domluvili bychom se a pořídili nějakého psa, když už, ale tohle beru jako podraz a schválnost. Budu se s tím muset vyrovnat, ale nejde mi. Nedokážu si představit, jak s něma mám dále do budoucna vycházet.
No a s tím, jak budeš rodit. Myslím, že by ses na to měla zeptat dr. Vůbec teda nevím, jak to chodí u císaře, ale i když budeš mít třeba termín na toho 26.8., tak nevím jak se to dělá, když ti třeba praskne voda. Jedna holčina tady psala, že po ní její dr. chce aby rodila i tak, když je malá hlavičkou nahoru. Do toho já bych teda asi nešla.

In reply to by Myša

No s tím psem je to fakt blbý.A ani tvůj s tím nemůže nic udělat?Nebo ať si koupí křečka,nebo něco nenáročnějšího.Je fakt,že když bydlíte pod jednou střechou,tak si nechcete dělat navzájem zle,ale někdy to asi nejde nechat si všechno líbit.A s tím porodem.Na to se dr. určo zeptám,ale pokud bude kp,tak taky nevím,jak bych zvládla přirozený porod.No uvidím za ten týden,co mi na to řekne.

In reply to by asianine

Tak s tím psem asi nic už nenaděláme a kdybych se ozvala, tak budu jedině já ta špatná, protože babička je nemocná a děda jí splní vše co jí na očích vidí. I kdyby to byla ta největší kravina. Ale já se ozvu, mám to v povaze. Dám jim ve vší slušnosti najevo, že se o psa starat rozhodně nebudu, jestli něco zničí, tak to nahradí. Oni si dělají co chtějí, zatím na nás neměli ani jednou ohledy, ale po nás je vyžadují vždy. Ale už jsem řekla mojemu, že končím. Když jsme něco chtěli jít udělat, tak jsme šli a domluvili jsme se a vzali jsme v potas jejich přání, ale teď už se jich rozhodně ptát nebudu. Ve všech případech totiž bylo po jejich a my jsme ustupovali i když se nám to nelíbilo. Nic končím téma bábi, je to nadlouho a každý si něčím takovým projde nebo prochází. Ale děkuju, že jsem se mohla trošku vypovídat.
Jinak ti závidím, že máš ještě miminko v bříšku. Mě se po tom období stýská a hlavně Emička tak rychle vyrostla. To nejhezčí období, když je miminko malé, tak rychle uteče, že jsem si ho nikdy neužila. Hlavně díky těm nervům s kojením.

In reply to by Myša

Třeba budete mít ještě třetího prcka.A Emička je zatím pořát jako miminko :) .Ale vidím to na neteři,jak to rychle utíká.No na to mé kojení jsem taky zvědavá.Mám z toho trošku obavy,ale to asi každá mamča. Aspoň jsi se trošku vypsala.Měla by sis užívat dětí a né se stresovat s babičkou,že? Musíme se ještě domluvit na nějakém setkání. :dance:

In reply to by asianine

Kuš babo. Já ti dám třetí mimčo. Ty dvě bohatě stačí. No a s tím kojením moc radit nejde. Buď to zvládneš nebo ne. No a to setkání. To bych vás ráda holky viděla. Já tu nikoho zatím neznám. Bydlíme tu teprv půl roku,tak je to tu takové smutné. Andrejko posímál ti osobní zprávičku s jedním dotázkem ju?

In reply to by asianine

jojo, je to menší vesnice, ale už od začátku je samostatná, tak je to výhoda. Je tu MŠ, škola, restaurace, kde moc dobře vaří a já tam chodím na meníčka, hospoda, tam nechodím a pizérka. Ale teď už bych tu nešla a proč asi, že? I můj ne.
A teď jsem na něco přišla. Zkusím mojemu říct aby jim navrhl, že bychom mohli vybrat toho psa spolu, ale mám tucha, že neprojde ani to. A jestli mám pravdu, tak už to opravdu nemůžu brát jinak než naschválnosti. Držte palečky holky :w:

In reply to by asianine

:\x: :\x: :\x: HOlky, tak s tím pejskem jsme se DOMLUVILI :qu: :qu: :qu: A musím vám něco říct. Měla jsem takovou předtuchu, že to zpískala tchýně a taky jsem měla pravdu. Zatím všechny rozbroje co byly mezi náma a dědákama, tak za ně mohla ona. Nám řekne něco , jim řekne něco jiného. Nejradši bych jí něco řekla, ale prdím na ni. Jinak jsem si vybrala tohoto
http://www.bestiolina.eu/fotoalbum/nase-fenky/fain-future-tergy/134
No co mi dělá starosti, tak jméno budou vybírat oni, neboť děda trval na tom, že babička musí mít pocit, že je to pes pro ňu ne pro nás. No ale zkusím jí nenápadně podstrčit seznam jmen a uvidíme. Když měla kotě, tak taky chtěla pomoct s výběrem jména.

In reply to by a_n_y

:\x: :qu: Jé ty jsi mi udělala radost a první pozitivní zpráva za tento den. A jestli máš úzkou pánev, tak možná půjdeš na císaře. Moje švagrová to tak měla a byla na dvou císařích, ale podle mě je jedno, jak se mimčo narodí, důležité je jeho zdraví.
HOlky já mám dnes velmi špatný den. Ráno jsem měla depku, ale teď su vyloženě nasr..á. Tak některé ví, že bydlíme s babinou a dědou a není to růžové. No ale byla jsem ochotná to překousnout a jít dál. Je totiž v nemocnici a má se vrátit a není na tom dobře. No když jsme se sem nastěhovali, tak jim umřel pes a my jsme jim řekli, že teď k malým děckům nechceme žádného a oni souhlasili. Jenže bábina si to rozmyslela a dokonce mají už jednoho s prominutím podvraťáka objednaného. Holky je to pes po jednom takovém psovi. To byl fakt pablb. Nadal se vůbec vychovat, neposlouchal a pořád zdrhal a udělal štěňata snad všem fenkám na vsi. My jsme chtěli psa později a chtěli jsme nějakou rasu. Chtěla jsem výmarského ohaře a místo toho budu mít podvraťáka. Já mám holky psy ráda, ale nejvíc mě žere, že babka sotva může chodit, špatně se jí dýchá, špatně vidí i slyší. Tak mi řekněte, jak se o něj chce starat? Štěně je jak mimino, musí se vychovat a né ho nechat volně pobíhat. Takže to bude na mě. Jako kdybych neměla 2 děcka. No šak se uvidí, ale roztrhá mi něco a pude ať se jim to líbí nebo ne. Taky mě štve, že se nás nezeptali, oni se nás vůbec na nic neptají.
A ještě jedna taková perlička. Přišli za mnou, že mám jít poséct trávu a přitom věděli, že malá spí doma. Oni po mě chtěli abych ju nechala doma samotnou a šla séct trávu :jawdrop: Holky mi ju máme šíleně velkou a je to minimálně na 3hod.
Promiňte za román, ale muselo to jít ven. Já vím, že to nemáte rády když se píší dlouhé přízpěvky. Tohle je vyjímka jo?

In reply to by Dappa (neověřeno)

jo, ještě abych nezapoměla. kámoška zase měla kontrakce až přes noc. po 20hod šla spát a kolem 21hod jí vzbudily kontrakce a ve 23hod jela do porodnice a ve 12hod na druhý den měla malou venku.

In reply to by Dappa (neověřeno)

Ahojky, neboj, ono to přijde. Já jsem syna přenášela skoro 14dní. rodila jsemv 41+6tt.ve středu ráno jsem byla u dr. a on říkal, že zatím to na porod,... nevypadá a od cca 14hod jsem měla menší bolesti a kontrakce po 15 - 20minutách, což ve 20hod to bylo po 5minutách a odešla mě i hlenová zátka a ve čtvrtek ráno 9hod. už byl malej venku. ale já jsem byla ráda, že jsem ho přenášela, neb to byl drobek, měl jen 2520g, což já jsem měla 2700g a manžel 2570g, takže byl po nás, ale během pár dní rychle váhu dohnal,.... měla jsem jít v pondělí na vyvolání a naštěstí mě to minulo a synek šel ven sám

In reply to by Dappa (neověřeno)

Ahoj tak to jsme dvě co mají dneska depku. Jsem s malou sama doma. Manžel je na mastru ve Vizovicích, Tomáška si přes noc nechali tchánovci a je tu děsné ticho a navíc musím pořád myslet na Anetku aby jí to dobře dopadlo.
Myslím že bys neměla být smutná. On si sice dává na čas, ale už to máš opravdu za pár. Max. 14 dní by se mělo nechat přenášet. A že se kluci většinou přenášejí, tak to nevím. Spíš holky ne? Říká se, že si holky dávají na čas aby se tam zkrášlily, namalovaly a nalakovaly nehtíky. Tak jsem to aspoň slyšela já. Já jsem Tomáška rodila v 36tt. Ono to může přijít z čista jasna, žádné náznaky být nemusí. Já jsem ležela, nic mě nebolelo, nebylo mi špatně. Prostě mi prdla voda. To že chodíš na procházky je velice dobré. Roztáhnou se ti svaly a měla bys mít rychlý porod. Lili taky chodila na procházky a vzala to hopem.

Ahoj holky moje :h:
tak se s vami na cas taky loucim a jdu si lehnout za Lili a Karolinkou :\/: v noci jsem se cela osypala tak jsem jela dnes k moji dr. a ta mi rekla ze musim na gyndu ze to zadna alergie ani nic jineho neni...tak jsem tam hned jela a pan doktor mi oznamil ze mi Natalka tlaci na jatra a to zbusobuje vyrazku a svedeni celeho tela tak rano nastupuju na kapacky a kdyz to nepomuze tak na vyvolani :\\: tak mi drzte pesticky a mejte se holky :a:

In reply to by a_n_y

Tak já dojedu z porodnice a dozvídám se takové věci. Anetko, doufám, že ti to dopadne dobře. Budu na tebe myslet. Jinak holky Karolínka je opravdu kouzelná :girl: :h: . Takový drobeček. Vůbec se mi z tama nechtělo. Měla jsem jít ještě k někomu na návštěvu v nemocnici, ale nestihla jsem to. Se mi zachtělo takové miminko zase, ale já už :n: . Já už mám splněno a teď už je to jen na vás. Odrodit a hupsnout na to podruhé :girl: :cc): . Ať mezi nimi není velký rozdíl. Moje tchýně ta to vzala ukázkově. Můj manžel je 2.8.75 a jeho bratr 2.8.76. to je co?

In reply to by asianine

Já tam byla první :dance: :c: . Janička došla a já ju zrovinka chovala :girl: . Na té fotečce ju držím já :dance: . Já jsem se musela totiž přizpůsobit tchýni. Hlídala mi děcka. A ona pracuje i o víkendu a manžel jel na master do Vizovic, takže sem 4 dny sama doma :r: . Tomáška si tchýně na dnešní noc nechala u sebe.

In reply to by a_n_y

Karolínka je moc hezká..opravdu se povedla. :h: :one:
Any,tak držím pěstičky.Určitě to levou zadní zvládneš a ty máš myslím TP jen týden předemnou,tak ještě vydrž 2v1 :) .A já si jdu lehnout.Jsem utahaná jako kotě.Měla jsem nějaký vyřizování ve městě a jsem z toho vyřízená.

In reply to by momo1

Lili vypadala spokojeně. Akorát ju bolely prsa, asi jako každou nastávající maminku. Prsa nejsou zvyklá na ten stisk. Vykládala o porodu. První čípek skoro prospala až tím druhým jí začaly bolesti. Dnes bude mít Káju poprvé na noc. Budu na ni myslet a doufám, že to zvládne.

Teda já te Lili závidím ted jsem ukládala toho mého prcka a vzpoměla jsem si jak to bylo krásné když se narodil a když poprvé spinkal semnou na pokoji uplně mě ted tekly slzičky :r: .Škoda že nezůstanou takhle malinký napořád ale aspon ty zážitky a vzpomínky jsou tady na pořád :cc): .Teda už zase bulím já jsem fakt trdlo :00: :00: :00:

:\x: :\x: :\x: Liliaaaan porodilaaaa :\x: :\x: :\x:
Ahoj,9 mesicu jsem se skryvala v utajeni,ale dnes ve 14.28 hod je cas abych odkryla svou pravou identitu: jsdem Karolina Popeskova,4020g,51cm! gratulujeeeeeem :\x: :qu:

Holky, tak já už sem nervozitou sežrala :a\|: velkou margotku a jedno koko :§) A to sladké jím výjmečně a ještě bych si dala. Radši ať už porodí holka nebo je ze mě bečka :O Můj se bude divit, sem mu snědla jeho zásoby. No jo ještě 2 měsíce co budeme plně kojit, začnu s příkrmama a jde se :C/): :qu:

Ještě nic nevím,ale jestli jí první tabletka nezabrala,tak druhou dávají tak v jedenáct.Já to taky tak měla.A ve čtyři Johanka vyskočila jak špunt.Ale řeknu vám,že mi to moc dobře nedělá,když nevím co s ní je. :(

In reply to by janeček

Ahoj Jani, už jsem se bála, že třeba nejsi doma, ale u tchýně a nebudeš nám moct dát vědět. Jako všichni ostatní su nervozní. Nikdy jsem nechodila k PC abych obnovovala stránky tak často jako dnes. A s těma tabletkama jsem to měla taky tak. Druhou jsem dostala v 11hod. a malý se narodil v 18hod.

In reply to by janeček

Ahojky, pořád na ni myslím, mě zabrala první tableta a dali mi ji v 8 ráno a v 11:55 byla venku a to mě řekli, že porodím až další den, toho jsem se lekla a prosila malou a poslechla :s: Ježíš jak jsem nervozní!! Odpoledne nebudu doma, tak snad večer už se tu dozvím bezva zprávičky. Kdyby jsi jí psala, tak je obě moooc pozdravuj. papa :a:

In reply to by kosiceL

Jsem doma,jen jedu na pět k holičce,tak snad to už bude.Ty jo,já jsem nervní,jak kdybych měla rodit já sama.Jo,a jinak zdravím,všechny nové kočky co tu jsou,nějak se tu musím tím pak probojovat. :a:

In reply to by janeček

No tak nám pak dej někomu na mobil vědět kdyby dala vědět jen tobě. Ty jdeš ke kadeřnici a pak budeš chodit po městě se vystavovat a my tu budem trnout ;) . To je hrůza co to s člověkem dělá a to to nemusím rodit já :n:

Ahojky všem, my se ještě neznáme, psala jsem si s Lilian ale to je už pár dní, a koukám, že už je v porodnici. Já jsem Žaneta a mám 8mi měsíčního chlapečka. syna jsem také přenášela, ale na vyvolávání jsem nebyla. porodila jsem ho v 41+6tt. měla jsem jít v pondělí na vyvolání, ale on se ve čtvrtek narodil. asi se mu u mě moc líbilo. vy jste všechny ze Zlína? a nebo z jiných měst?

In reply to by Zanka

Ahoj vítáme tě. A jak se jmenuje tvůj :cc): Jinak Janeček - Janička, Asianine - Andrejka jsou z Malenovic a tuším a doufám zprávně, že i košiceL - Lenka je z tama. Lilian je ze Zlína, ale zapomněla jsem přesně kde, ale je to blízko nemocnice. Nikdy jsem si nepamatovala názvy ulic Zlína. Je jich jen pár co opravdu znám podle jména. Jinak se orientuju podle bodů, jako je Čepkov, kostel, atd. ;) Any - Anetka je z Neubuze nebo Všemina? To taky doufám nepletu. Momo1 - Monika je z Jižních svahů, Zuzulda - Zuzka je z Padělků, Dappa - Markéta je z Napajedel, Peťule28 - Petra je z Holešova a já Myša - Petra jsem z Rackové. Holky snad jsem to nespletla :? Proč nemůžete být všechny z Rackové? :///:

In reply to by Myša

jé tak to jsi pěkně popsala. syn se jmenuje Davídek, po tátovi. ale jméno Davídek jsem mu dala já, manžel vybíral pro holčičku a já pro chlapečka, ale jsem ráda, že to manželovi nevadilo, byl moc rád. třeba švagr nchtěl, aby se kluk jmenoval po něm a znám více takových lidí. mě se to jméno líbí. Holčička měla být KAROLÍNKA, tak snad bude druhé holčička, když né a bude to chlapeček tak jsem chtěla Kristiánka, ale sousedi mají Kristiánka a je jen o 14dní mladší než náš Davídek a tak manžel už nechtěl, že kdyby se zavolalo na jednoho,...... Tak pak se mě strašně líbí jméno Maxmilián nebo Maxim. Takže uvidíme co to pak bude. Úplně závidím Lilian, že bude mít nebo už má u sebe to malinkaté miminko, ikdyž je pravda, že já jsem si užila opravdu toho malinkatého mrňouska. sice porod nebyl rychlej a opravdu jsem si to na porodním sále užila, ale jak jsem měla malého u sebe, tak jsem na to hned zapoměla.ale bez manžela bych asi rodit nemohla, neb on byl má velká podpora. a co ty měla jsi manžela u porodu?

In reply to by Zanka

Tak u nás jsem jména vybírala já. Manžel mi buď jen schválil nebo řekl, že mám vybírat dál. U prvního jsme se shodli. Máme 3 letého Tomáška a u toho druhého, tak tam to bylo složitější, já se nemohla rozhodnout. Líbila se mi Ema, ale ostatním ne. Tak jsem ještě vymyslela Amálku a ta se líbila všem. No jenže já to tak necítila a dala jsem Emču a jsem mooc spokojená a ostatní si zvykli :one: Nic jiného jim nezbývalo a manželovi to bylo celkem jedno. Jinak Lili by se měla narodit holčička Karolínka. Jinak jména máš vybrané pěkné i podle numerologie vychází moc hezky. Mě se více líbí Maxmilián. Možná se podle toho rozhodla Lili, když jsem jí psala výčet. Copak malý se narodil dřív? Já ten první měla taky hrozný. Přijela jsem ve 23hod. a malý se narodil až druhý den v 18hod. a manžel byl u obou porodů. Vůbec si nedokážu představit, že bych tam měla být sama, ale když není po ruce přítel nebo manžel, tak je kolikrát lepší někdo blízký aby to proběhlo v klidu a bez nervů.

In reply to by Myša

nene, ba naopak ještě jsem přenášela. ale kontrakce jsem měla od 17hod po 5ti minutách, ale do porodnice jsme jeli ve 20hod a to bylo i méně než 5minut. a celou noc jsem nespala amalej se narodil až 9hod ráno. celou noc jsem nespala. dostala jsem prášek, ale nezabralo to. když jsem byla od 3hod od rána v hrozných bolestech a chtěla jsem něco na zklidnění, tak mě bylo řečeno, že už mě to stejně nezabere.měla jsem dobrou doktorku, která mě řekla, že pokud se do nejpozději 6hod nerozjede porod, tak mě ho vyvolají, neb opravdu nespat celou noc, a užívat si ty bolesti, no co už, ale pak se měnila směna a byla tam druhá doktorka a plodovku mě pichaly až po 6hod a jinak jsem pak musela ty bolesti rozcházet,.... až na to, že jsem pak byla ve vaně a už to nešlo rozdejchat a prostě mě to nutilo tlačit a když došla ta doktorka a já ji řekla, že mě to nutí tlačit, tak mě jen odpálkovala s tím, že rodit ještě nemůžu že mám čas.ale pak za mnou došla jiná doktorka donést mě čaj a říkala že se na mě podívá a už nestíhala, neb říkala že už vidí hlavičku, tak mě napojily na kapačku a nastřihli a za pár minut byl malej venku. ale musím říct, že dr. co mě rodila, tak říkala, že kdyby šel malej ven už dávno, tak mě nemuseli nastřihávat, ale co už naděláš. byla jsem moc ráda, že jsem v tu chvili měla u sebe celou dobu manžela.takže tak jsem si užila. ale věřím tomu, že u druhého to bude lepší. naštěstí jsem byla od porodu za 3 dny doma i s maloškem.ale už vím, že když mě nepraskne plodovka a budu mít bolesti, tak pojedu, až když budu opravdu rodit už tam nechci být přes noc,... to rači budu ležet ve vaně doma,.....

In reply to by Zanka

Peti díky za odpověď..tak já to budu dělat jak ty :s: .Ahoj Zanko a ty jsi přímo ze Zlína?
Holky,naši nám dovezli meruňky,tak jdu dělat buchtu s drobenkou a těma marhulama.Moc se na ni těším :hu: .Mončo-tak se brzo uzdrav :§: .

In reply to by a_n_y

Ahojka, tak na Čepkově jsem tu Arniku koupila za 71,. ale myslím že vedle Zlíňanky byla za 68,- na těch ostatních už cenovku nemám, ale tak +- 70kč.. jen jsem si tam koupila poprvé troje homeopatika a platila asi 280kč, tak si tam 100% napočítala těch 40,- za konzultaci a moc toho neřekla, řekla jen to, co je v odkazu co jsem tu dávala :) tak se neptej a jen si přímo řekni o ty, které chceš!! A vydrž případně s těmi k porodu :) kdyby mi zbyly, nebo na ně nedošlo, tak je klidně předám, daruji :)

A sestra zase nějak vycítila, že stimulovat akupunkturní body není potřeba, či nějak že ne :/
:c: děcka, už se to blíží.. ale nějak nejsem moc vybavená, teda pití sebou nepotáhnu, asi pojedu sama trolejbusem.. a pak jen zavolám sestru, až se bude rodit.. nebo, hlavně, abych ty 2 hodinky tam nebyla sama :) jinak si myslím, že to zvládnu.. i když se mi tam cpala mamča, že chce být někde, a telefonní číslo, aby ji dali informace, tak bohužel, moji sestru jsem uvedla, jako osobu, kterou budou informovat :) atd.. no, tak raději nikoho a v pohodě s personalem :) než aby mě tam někdo znervozňoval! :dance: taky záleží v jaký čas budu rodit. :dance: To bude.. nevím do čeho jdu, jsem zatím v pohodě a rozhodně se nechci nechat vystresovat, mamča už tu, že ji bolí hlava, atd.. sama se stresuje :n:

In reply to by lilian

Livi, ted jsem se tu dočetla bezva zprávičku, že zítra budeš maminka :qu: , tak na tebe budu myslet a přeji ti rychlý a bezproblémový porod :dance: Mě také vyvolávali, dostala jsem v 8 ráno tabletu a v 11:55 byla malá na světě, takže rychlý, ale mě den předtím dělali zátěžový test, takže jsem měla bolesti i o den dřív, ale mírnější, tak možná proto to šlo tak rychle :s: Tak se drž :one: pa pa :a: :a:

In reply to by kosiceL

Leni, děkuji, ono, já věřím, že to bude fofr.. :) že se to nepotáhne.. sice jsem dole otevřenější, teda přestala jsem být zabetonovaná od minulého úterý a pokroky nic moc.. ale na dva prsty, tak snad :) aspoň něco. Jinak snad zabere fakt maliník a lněné semínko, .. ač nepravidelně a ta Anica montana.. Kdo ví :) Jen by bylo fakt úžasné, kdybych rodila přirozeně spoden, a nekonala se operace - císař, a kdyby mě malá dole moc nedorasovala :) to by bylo fakt super!!! A jinak, mi zase povolila dnes dr, blanky - hamilton, tak snad to popožene taky. a jinak mi dneska docela často tvrdne pupík, tak je to posun a asi i malá cítí, že to má spočítané :c: tak si balí kufřík :s:

In reply to by asianine

To mi povídej, jsem nervózní a radši sem se dala do úklidu ať mi to rychleji ubíhá. Sem tam mrknu na stránky jestli nemáte někdo zprávičku. Půjdeš se pak za ní podívat do nemocnice?

In reply to by Myša

Jako pokud bude chtít,tak jo.Myslím,že sama neví jak jí bude,nebo nebude.Ona napíše určitě jak psala tobě,nebo Janičce,tak pak sem holky dejte vědět co a jak :) budeme takový vzdálený tety :c:

In reply to by asianine

Ona už předtím říkala že bude ráda, když se za ní stavíme. Samozdřejmě, když bude unavená, tak tam nepůjdeme. Určitě dám vědět jestli napíše. Snad když dá vědět Janči, tak že bude mít Janča od kud psát, když jim zpravují barák a psala, že je většinou u babiček kvůli rámusu.

In reply to by asianine

Tak já je umyju v jarové vodě, opláchnu a pak je vyvařím ve vodě z kohoutku. občas je dám do sterilizovacích tabletek Milton, ale smrdí po chemii, tak opravdu jen občas. V jarové vodě to umývám proto, protože to pěkně všechno odstraní. Ono to mlíko se fakt hodně usazuje a jen voda to umyt nedokázala. Jinak píší, že ty tablety Milton jsou pro mimča nezávadné, ale kdoví že?

Livinko,tak ať ti to dobře dopadne a máš to rychle za sebou.Budu na tebe myslet a jak se budeš cítit,tak dej vědět a já ti brnknu.Tak to budete mít krásné datum narození arodné číslo taky fajn na zapamatování. :girl: :girl: :girl: :h: :h: :h:

In reply to by janeček

:o) no, já si mohla asi vybrat, kdy vyvolat, ale tak nějak.. už jsem to nechtěla protahovat.. přeci jen.. naši mají jet asi toho 22-25.7 na Slovensko a byla bych ráda, aby jela i mamča, ale stejně to bude tak, jak má být.. a jelikož to bude vlastně pár dnl po porodu, tak kdo ví, jak na tom budu, ale já si fandím, že malá mě nedorasuje a budu brzy na nohou!!! Sestra dneska poznamenala, že mi to strašně sluší, hlavně poslední dobou, je asi vidět, že nemám "na krku" chlapa, kterému bych dávala vše a tak se cítím spokojeně.. teda až na občasné mráčky.

:c: a budu informovat, neslibuju, že budu schopná poslat všem smsku.. prolistovat seznam.. ale určitě se objeví tady zprávička :) určitě dám vědět aspoň Janičce nebo Petře.. ale pokud budu fit.. tak pošlu info všem :)

Ahojka, tak jsem zatím furt celá!! za chvilinku poběžím, ehm,. teda došupajdím do porodnice na kontrolu.
Mončo, v nemocnici je to na dlouho, ale dělají se ozvy, jen tam mají jen jeden nový ktg přístroj a na dvou se musí vypínačem značit pohyby miminka, což je celkem otrava.. a dělá se i ultrazvuk, kontroluje se činnost srdíčka a asi i průtok pupečníkem.. Jen já byla ve čtvrtek čistě na KTG, takže dneska si zase poslechnu i na UTZ jak malé Karolínce buší srdíčko a třeba tam zase bude fajn doktorka a něco ukáže, .. pokud se teda malá předvede, posledně jsem koukala na tu pusinku, otevřenou.. sice jaksi nakřivo, ale asi zívala :qu: a ten nosík a "vyžrané" škraně :///:
Doufám,že až bude teda jasný termín kdy nastupuju, tak se malá rozhoupe, lekne a vyklube se :one: :c:

In reply to by asianine

Ahojky, holky moje!! Tak zítra v 6:30 nastupuju na porodní sál na vyvolíná.. Dr., se mě ptala, kdy chci rodit, jeslti zítra, tak jsem kývla.. nebudu to protahovat. A na UTZ jsem poprosila doktora, aby se jukl na malou, a velikost, jestli nemá velikou hlavičku, a prej normální 10cm průměr a váhově prej +- 4kg ale je to hrubý odhad, může se lišit až o 0,5kg :) ale není to přerostlá obryně hihihi
Holky, já si to pořád ještě neumím představit, že už zítra budu kojit malou, teda, pokud si to neprotáhnu do čtvrtka.. a že už ji budu mít v náručí.. fak si to neumím předtavit. A dneska v porodnici bylo dopoledne fakt příjemně.. i na KTG bylo snesitelně :one:
Myslete na mě zítra, aby to byl rchlý porod, i přes vyvolání a malá vyklouzla jak namazaný blesk :c:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka