MIMÍSKA NAROZENÁ V LISTOPADU A PROSINCI 2008

06.03.2009

Maminy, nechcete si psát, co všechno umí a jak roste Vaše miminko? :/;x: Také se bavit o tom, co trápí Vaše miláčky a jak jim můžeme pomoci. Však každá rada je dobrá. :dance:
Navrhuji všechny maminky,které mají šmudlíky,at sem písnou a dáme se navzájem do přátel a kdykoliv se kontaktovali.
Tak se budeme těšit na vaše řádky. s pozdravem Květa a Tomášek z Mělníka :cc): :a:

Dobré ranko maminky, jak jsem si mohla přečíst,tak vaše miminka jsou čím dál tim více šikovnější :qu:
počasí nám také přeje a myslím si, že každá znás si ted poprvé užívají s mimísky ty pravé jarní procházky :k:
Já toho našeho špunta i vytáhnu z kočárku a ukazuju mu stromy, pejsky,ptáčky a další a další nové věci,které vydí poprvé a on valí očíčka :00: a poprvé hltá tento svět miminkoskými očíčky :dance:
V úterý jsme také byli u paní doktorky na očkování, tak malej má 7060g-čekala jsem teda o trochu víc 8) a má 66cm,to se mi taky nezdá a to měření my trochu příjde drasticky, ho šponovat na okraji přebalováku,kde mají přilepený metr. :-g(
Dostal druhou HEXA a také první Prevenar, dostal je najednou a naivně jsem si myslela, že když první očko. následky byly jen o spaní ,tak i tyto budou stejné. Nevím, čím to ,ale myslím si,že tím,že dostal dvě včeličky, tak měl teplůtku a byl trochu protivnej. :§) Poprvé jsem si vyzkoušela dát mu čípek a musím říci, že to bylo teda zajímavé a asi třikrát po tom co jsem ho tam pracně dala, tak vylítnul spátky a až potom,co jsem ho tak chvilku podržela, tak hezky zmizel, nebudu psát raději kde :s: a teplůtka pochvilce ustoupila a maluj byl plnej elánu a to v půl noci, takže sranda :///:
Jinak umíme už se krásně převalit ze zádíček na bříško, žvatláme a a ted zkoušíme šponovat pusinku a posílat polibky :c: ,strkáme si hračky do kušny a slyntáme jak bernardýn :cc): Také už ochutnáváme vařenou mrkvičku a po jedné lžíčce, to jazyčkem vytlačujem ven :a\|: Je to sním,ale psina :!k: Tak já zas pádím a mějte se krásně Květa a Tomík :cc):

Ahoj maminky a miminka, tak Kubíčkovi jsou dneska 4 měsíce :c: a na oslavu jsem mu zkusila dát první kašičku - šla jsem na něj s lžičkou a moc úspěch to nemělo.. šklebil se na mě a snažil se to stále vystrkovat jazýčkem ven :s: no něco přece jen spapal a trochu jsem mu pomáhala že jsem mu občas dala dudlíka hihi :00: Jinak mlíčka za den vypije celkem 1000 až 1100 ml tak si myslím že na kaši nejvyšší čas. Zítra ji zkusíme flaškou a dudákem s větší dírkou holt když lžičkou nechce :a\|: :n:
Jinak zatím se nepřetáčí, ale jak si povídá a hraje, tak je to samý výskot a pokřikování až se někdy leknu :///: hračky už krásně drží v ručičkách i když nejsou nikde zavěšené, při přebalování sebou mrská jak ryba na suchu a ve vaničce to samý :dance:
V kočárku leží frajer tak, že levou ruku pořád natahuje někam za hlavu a tak i spí. Jinak už moc ležet nechce, pořád by si sedal a chce mít přehled co se děje kolem. Doktorka řekla že ho ještě nesmíme nechat sedět, tak když je už takhle hezky teplo, asi začneme chodit ven v klokance aby se dosyta pokochal výhledem :qu:
Jo a taky se chci zeptat jestli to vaše miminka taky dělají - když na Kubíka koukne někdo koho moc nezná a nelíbí se mu (většinou tmavovlasí lidi) tak se hrozně zašklebí a stráááášně řve prdloušek náš :§) Dřív to nedělal až poslední dobou.
Mějte se všichni moc fajn a užívejte krásné jarní počásko :k: Hanka a Kubík

Ahojky maminky :a: Tak my mame za sebou kontrolu kycli, ame v poradku, akorad tam jeste nema jadyrka,nebo jak to dr. rikal, takze jdeme jeste v 6 mesicich. A Konecne se nam zahojilo raminko, takze v utery pristi tyden ficime na ockovani :one: No teda doufam, ze reakce nebude nejak hrozna :n:
A jak se maji vasi mimisci :cc): zlobi :c: Samik se obcas pekne vzteka, porad by si chtel hrat a povidat, ale jakmile odbehnu a ho to samotnyho nebavi, to je rev :s: aspon ze chovat se nenaucil :s:
Jinak se nam budi uz jen 1x v noci, takze se krasne vyspim :one: chodi spinkat kolem 19h. a rano vstava kolem 8h :one:
V nedeli nam bude 17 tydnu :h:
Tak piste co novyho umi vasi milacci :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky ja uz jsem dala mrkvicku a jinak jsem mu zacala davat na noc do UM trochu kasicky. Taky jsem jeden cas meli problem s papanim, ale spravilo se to a papa zase jako driv. Jak tak ctu tak mas moc sikovnyho kloucka. Samik taky porad vydava takovy zvuky, ze kolikrat myslim, ze se mu neco nelibi a vzteka se, ale on tak pisti a krici na hracky, takze mame veselo :s:

Ahojky maminy,taky máte takové dilema,co obléknout miláčkovi do tohoto krásného počasí,tak aby mu nebylo vedro a naopak zima.?? Sundala jsem z kočárku a autosedačky teplé fusaky,ale jak obléknou Tomíka ještě váhám. Dávám mu bodíčko s krátkým rukávem, mikinku a ještě takové lacláče bavlněné a na nožky má punčocháše vevnitř zateplné a i čepičku jsem vyměnila jen za lehkou bavlněnou.. Tak nevím zda je to v pořádku :?
věčně mu šahám na ručičky,které má teda stále teploučké,ale někdy začne v kočárku fnukat,co dříve nedělal a tak nevím zda ho netrápí zima a nebo vedro??

In reply to by květa.cz

Ahojky, tak my jsme dneska i v uplynulých dnech byli na poměrně dlouhých procházkách (5 hodin venku v přírodě) a dneska jsem měla rande i s mamkou, tak jsem se jí ptala, jestli mám malou oblečenou v pohodě a ona říkala, že jo - Marcelka měla bavlněné dupačky, body s dlouhým rukávem, bavlněné bačkůrky do kočárku a navrch mikinu s kapuckou, kterou měla na hlavě. Už jsem jí dnes čepičku nedávala, stejně si ji pokaždé zcasnuje. Kapucka jí držela pěkně. Taky jsem Marcelce furt šahala na ručičky, na líčka a krk, jestli není moc teplá nebo moc studená. Myslím, že to bylo v pohodě. Ale taky mi začíná v kočárku spíš fňukat. Buď spí nebo fňuká... čert ví, čím to je. Asi se nudí, když je venku tak dlouho.

Holky už jste někdo začal s příkrmem?? já jsem mu už dala dvakrát mrkvičku,ale známá mne zas varovala,že ikdyž mu sou už 4.měsíce, tak to není třeba dávat. Takže čekám až půjdem k doktorce na očko a zeptám se jí..Jinak,ale papal jí bez problémů.. :hu:

Ahojky maminny,jsem ráda,že se tu rozjela debata o Prevenaru,já jsem taky slyšela pro a proti,ale nebudu váhat a dáme očkovat i s hexavakcínou.,akorát jsem se chtěla zeptat kolik stojí jedna vakcína, je to těch 2000kč??

In reply to by květa.cz

jojo, mě stála 1920KČ :00: ted se zas řeší, že to bude zdarma, ale touž tu jednou bylo a čekat až to někdy schválí, to bych se nemusela dočkat :00:

In reply to by Pupidup

Děkuji a máš pravdu, slyšela jsem to, že by to mělo být zdarma,ale než se v této vládě a parlamentu k něčemu dokopou,tak taky může být Tomík už fousatej. Jinak jsem četla,že kdesi v myslím,že v Africe, kde je chudoba je toto očkování zdarma, takže je to fakt mazec :jawdrop:

Holky, chtěla jsem se zeptat ,zda dáváte očkovat Prevenarem?? my jdeme 7. na hexavakcínu druhou a mám v plánu i očkovat Prevenarem.. Jenže jsem tu na diskuzi četla i protiklady k tomuto očkování :?
Tak ted sem trochu na vážkách,zda očkovat a nebo ne :? Jaký máte názor a zkušenosti??

In reply to by květa.cz

Květuš já souhlasim s tim co ti psal někdo podemnou. S tim Prevenarem bych neváhala a nečekala, nejohroženější jsou právě malý miminka. Kryštof byl včera na 4 měsíční, takže dostal už podruhý hexu i prevenar najednu a opět bez reakce, žádná teplota. Poprvý byl akorát druhej den unavenej a dneska nebude ani to, podle toho, jak už po ránu řádí to na únavu nevypadá. A moc se mi nezdá, nenechat ho očkovat kvůli tomu, že by moh mít slabenou imunitu, třeba to na to nemá vůbec vliv. Jo a vážíme 6,5kg, dr. byla spokojená, porodní váhu měl 2,75. ale odminula přibral jen necelých 400g, zdálo se mi to málo, ale když je dr. spokojená, tak to neřešim.

In reply to by Pupidup

Ahoj maminky tak by mě zajímalo jak hodně oblékáte vaše mimisci ted když už se udělalo tapleji?Máte ještě fusak v kočárku?Já si vůbec nevím rady a nechci aby byl malej zbytečně nabalenej tak poradte co máte v kočárku vy?????????? a ten prevenar my určitě dáme naočkovat jen nam doktorka řekla až trošičku dýl aby to nebyla taková zátěž na organismus.Ahoj a dík za radu.Dnes tady máme zataženo tak jsem zvědavá jestli se to vybere!!!!!!!!!§§ :a:

In reply to by Filda

já si taky nevim rady, pořád mam strach, že mu bude zima. včera spal odpoledne na balkoně ve stínu v hluboký korbičce. mam tam tenkej fusak, takovej celorční a v zimě jsem ho zateplovala španělskou dekou, tu ted vyměnim za nějakou tenkou. tak ten fusak, pak na tom byl ten nánožník a na sobě měl tepláčky, body s krátkym rukávem, triko s dlouhym rukávem a manžestrovou bundičku s flísem uvnitř, nebo co to je. no a čepičku bavlněnou. jo a ruce jako led, musela jsem dát rukavice. ale na sluníčku by mu bylo asi horko.
holky a čepičky se nedávají v jakym počasí?

In reply to by květa.cz

A co když mu to čkování nedáš a on ti onemocní pneumokokem? Vzhledem k tomu, že to onemocnění je dost vážný, tak si pak asi budeš hodně vyčítat, že jsi mu to nedala. Jako všechno má pro a proti ale je prokázaný, že to dětem nějak hodně oslabí imunitu? Neni to spíš jen "jedna paní povídala"? Někdo je i proti běžnýmu očkování, což už vůbec nechápu. Já Prevenar nechávam očkovat a jsem ráda. Najednou s Hexou a bez reakce. Myslim si, že bys měla dát na svůj instinkt a rozum, aby sis pak nevyčítala, že ses nechala ovlivnit někym jinym a mohla to udělat jinak.

In reply to by květa.cz

Ahojky,ja take resim tento problem...pro malou bysme samozrejme udelali cokoliv,at to stoji co to stoji,ale take jsem slysela ze Prevenar oslabi imunitu..mam kamaradku,ta ma 6leteho syna a ten je od malicka na hromadce...porad zapal plic,bere atb...prisuzuje to prave Prevenaru...takze ja take nevim...i doktori se na tom neshoduji! Jsem zvedava co ti ostatni napisi..:)

aHOJKY MAMINY, TAK CO ŘÍKÁTE DNEŠNÍMU POČASÍ? JE TO NÁDHERA. UŽ JSEM BYLA 2.HODKY VENKU A AŽ SE MALEJ NAPAPÁ,PLÁNUJEME JEŠTĚ JEDEN ŠPACÍREK :\x: :k:
Konečně pořádně využiju kočárek a budu drandit od rána do večera :/;x:
A co mimíska u Vás?? Ten náš malej ochechulák poslední dny jen brebentí a zkouší se převalit ze zádíček na bříško.. :qu:
papáme taky dobře a jde vidět,že nám ted nic nechybí a akorát snad nás svědí dásinka,tak se možná klube zoubek.. :///:
Tak já pádím holátko nakrmit a jedeme ven.. :/;x: :/;x: papa

Ahojky,tak Eli váží 6,3kg a měří 63cm.Naočkovaný nejsme kvuli rýmičce.Eli předvedla krásné pasení koníčku a moc hezky se na paní Dr smála.Květuš skus kapičky na prdíky.Jestli mimíska bolí zádíčka tak při pasení si je srovná.To bych nevynechávala.

In reply to by kopretina2

Ahojky maminko, moc ti děkuji za radu, možná to byli asi prdíci,ale docela mne to překvapilo, jelikož nám ve 3.měsících skoro pominuly,ale i tak dávám preventivně ještě baby calm. Jinak máš teda pěknou holčičku a je to pěknej cvalík :girl:
U nás je teda malej kašlík, občas příjde a pak třeba zas vůbec nekašle, tak tzo nejspíš bude vlhkostí v bytě,ikdyž teda netopím a stále větrám..no taková malá záhada,ale musím se přiznat,že mě docela trápí svědomí, a bojím se, aby neměl malej astma a nebo jiné dýchací problémy, jelikož jsem v těhot. kouřila :( ://: No snad to bude oka. Tak papa a budu se těšit na další písmenka :cc): :a:

In reply to by květa.cz

Ahojky,děkuji za pochvalu Elišky.Nevadí,že jsou nám teprve 3 měsíce?Koukám,že jsi to změnila na 4měsíční mimísky.Sestra nechala malou očkovat Prevenarem a už dostala poslední dávku a ještě nebyla nemocná.Já taky tu mojí baculku nechám naočkovat,ale čekám až do 7 měsícu pak budu dávat jen 3 vakcíny.Já se zase bojím,aby malá nebyla alergik.Oba jsme totiž alergici.Snad se tvuj malej vyhne astmatu.posílám fotečku Elišky
http://www.mojetehotenstvi.cz/eli-pase-konicky
http://www.mojetehotenstvi.cz/takhle-si-hraju-ze-sestrenkou

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

děkuju,takže dáte ty čtyři dávký?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

sestra nechala malou nočkovat až ted.Dostala dvě dávky.Ted měla dva roky.Nás ještě neočkovaly tak musíme ještě počkat.Ještě totiž nemáme zahojené ramínko a máme trochu rýmičku.To je škoda,že taoperace nepomohla chudák malá

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to ti věřím,tak pak dej vědět jak to snáší

Ahojky maminy,obracím se k Vám o pomoc a radu.. Malej,když si ho vezmu, aby si odříhnul a nebo ani to ne,tak vyšpuluje zadeček a taky se kroutí.. a prohybá se do luku. Nemím co by to mohlo byý,zda kolika,kterou už skoro nemá a nebo že by ho bolela zádíčka??a pokud ano, nevíte někdo, co mám v takovém případě dělat?? Neměla bych třeba ted vypustit pasení koníčka.. ??

Ahoj holky, tož koukám, že některé z vás jste si udělaly pěkná videa na youtube... to je dobrý nápad :-) Vaše videa jsou moc pěkná, co jsem viděla. Dobrá inspirace :-)
Přeju vám všem pohodový den :-)
M.

Ahojky Květuš,tak Elišce budou teprve tři měsíce v úterý.Narodila se 31.12.Zítra jdeme na tříměsíční kontrolu tak podám hlášení kolik máme kg a kolik vážíme.Kyčle máme dobré.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

mooccc krásné fotečky :e): :one:

Ahojky Maminky,tak některé naší miláčkové mají už 4.,měsíce a některý teprve budou mít.. my máme dneska :dance:
a teda pro nekojící je to příležitost začínat s příkrmem.. :hu: :hu: Dneska jsem zrovna byla v krámě pro napařovací sítko, olivový olej a pěknou mrkvičku a zítra bude kuchtit mrkvičkové piré, už jsem teda začala před 2.dněma s výrobkem od Hami- první lžíčka a musím říci,že nemáme s mrkvičkou problémy a malej zdárně začal ochutnávat a jako trochu to jazyčkem vysoukává ven,ale asi ještě chudáček neví co si má stím počít,když to neteče. :a\|:
Začínáme zatím pozvolna tak hodinu před mléčkem a dávám mu zatím jen tak 2.lžíčky,aby mu to střívka stačila pobrat.
A co vy?? už taky začínáte s prvníma pokusama o papkání?? pište,pište
zatím papa Květa a Tomík :cc):

Zdravíme všechny! Nám je 15 týdnů a rosteme tak rychle že se nestíháme divit :-) A co už všechno Kubík umí? Žvatlá, zpívá, chechtá se, víská, občas pokřikuje, cpe si do pusy obě ruce, hraje si s hračkami které jsou zavěšené v jeho dosahu, některé si strká do pusiny, koníčky pase ale né moc rád, přitahuje se do sedu každou chvíli když drapne něčí ruku, doktorka nám ale řekla že ho ještě nesmíme nechat sedět. Kouká na sebe do zrcadla a koulí očičkama ale asi se ještě nepoznává. Když leží na zádíčkách a je rozbalenej, tak sebou někdy tááák mrská, že sám sebe poleká prdísek malej :-) Otáčí se pomalu už na bok a prohýbá se přitom v zádech, hlavně když mu chci dát plínku, jako by to dělal naschvál aby mi to nešlo :-)
Ty ručičky si poslední dny hryže skoro pořád a docela slintá, tak už ho asi svědí zoubečky a co nevidět vyraší.. to jsem zvědavá jak to bude snášet, protože s prdíkama si "užíváme" dodnes :-( Jinak na očko jsme ještě nebyli, ještě nemáme zahojený pupínek na ramínku.
Tak zatím papáček a hezký den všem
Hanka a Kubík z Kralup

PS: Květo já rodila s tím mladým doktorem - Martanem, všichni čekali že porodím až někdy hooodně pozdě, takže doktor byl právě na vizitě odkud ho narychlo zavolali a přibíhal když už jsem tlačila hlavičku, takže pohoda.. ale nástřih stejně ještě stihnul udělat :-)

Holky a používáte některá látkové plínky??? Mrkněte kdyžtak sem.. http://www.mojetehotenstvi.cz/latkove-plenky-kdo-je-pouzivate-poradte-p…

Ahoj, tak zdravím při dnešku.
My už máme očkování týden za sesbou a taky naštěsí bez reakce.
Jinak malá spí celou noc, většinou tak do šesti hodiny a pak se dá ještě přemluvi do těch devíti hodin.
Zatím pa P+E

Ahoj Maminy, koukám, že nám dávají ty naše ratolesti co proto :s: Nám zatím zoubky nerostou,ale krásně pasem koníky a sedat si také chcem pořád a včéra jsme zrovna fotili jak Tomík sedí a hned jsme to šli vyvolat a šup stím do alba.Minule přijela nás navštívit i prababička a chtěla si Toma pochovat a to mě zarazilo,jak spustil s pláčem :§) Nikdy předtím ,když si ho kdokoliv vzal do náruče,tak neplakal,ale u prabábi,hned spustil :///: myslím si,že je to tím,že jsou starší a že více vnímají lidi kolem sebe a daleko se více bojí :C/):
Taky Vám špačkujou nahlas a nadávají?? občas když se malému něco nelíbí,tak začne nahlas žvatlat,až je to křik,ale nepláče. Jinak ale je to miláček a už se těším až bude lézt a vívce si hrát :cc):

Ahoj tak bychom se moji malou Emmou prihlasily. Vcera bylo Emme 14 tdnu. Meri asi 61 cm a vazi neco pres 5300g. DR. nam rikala, ze je ve vyvoji hodne napred, otaci se uz na brisko. Jenom zvedani hlavy na brisku ji cini problemy. Ne, ze by to neumela, ale zda se mi spis pohodlna. Tak trenujeme. Kdybste holky znaly nejaky figl, tak sem s nim, jinak se bojim, ze paseni koniku prskocime uplne.
Hezky zbytek vecera Petra a Emma

tak mi budem slavit 4.mesice 2.4.,je to hrozny koumak,naucil se usinat s plinou smotanou okolo hlavicky,bojujeme s papanim,kamkoli ho dam,tak se mi zveda,ze chce sedet...Prijde mi,co takhle slycham,ze dnesni deti,jsou nejaky zrychleny... :n: Samik je velikej sikula :qu:

Ahojky maminky, tak my jsme v sobotu oslavili 4. měsíc :qu: no a Kryštof se ten den naučil novou věc-když byl vzteklej, že má jít spát a my za nim nešli a nešli, křičení nepomohlo, vyhodil dudlík vzteky z postýlky-horem přes mantinel. Nechápu jak to dokázal! je to pěkný šídlo, nejvíc spokojenej je když může sedět na mě. Koníky pase krásně, podá si při tom hračky a hned putujou do pusiny. Rád se mazlí a rve mi pořád vlasy aúúúúú!
Akorát je teda hrozná bojavka, stačí když si ho chce babička pochovat a strašně brečí, je vidět, že se fakt bojí :n: Musí na něj mluvit třeba půl hodiny, než se nechá na chvíli pochovat a i tak je na něm vidět, že při tom trpí :00: taky se vám mimča bojí?

aHOJKY MAMINY, TAK JAK KOUKÁM TAK STÁLE JARTO V NEDOHLEDNU :( a jak se jinak máte?? Tomášek je poslední dobou čím dál tim víc živější a všechno ho zajímá :dog: jinak 7.dubna jdeme na druhou hexavakcínu a rovnou i dáme PREVENAR. tak jsem zvědavá a budu se modlit,že to přejdeme jako minule a jen to prospíme. Také papání se u nás zlepšilo a akorát bych se chtěla zeptat zda někdo z maminek dáváte miminku 180.ml a po kolika hodinách krmíte?? my papáme větčinou po 5. a někdy po 4.hodinách. Také se mi v noci po 5.hodinách zbudí na papání a co si pamatuji tak když jsem dříve krmila po 3.hodinách,ale teda menší množství,tak vydržel i 7.hodin bez papání.Ted si tak trochu připadám jak na začátku,když jsem měla nařízenej budík po 3.hodinách :s: No nic malej mě zas volá a pomalu pujdeme na kutě .tak zatím papa Květa a Tomík
a chtěla jsem ještě pozdravit všechny nové maminky a pište co Vaše miminka už umí ve 3- 4.měsících.tak :a:

ahoj holky máme za sebou kontrolu ve třech měsících. kyčle máme OK, vážíme 5,6kg a měříme 63cm (porodní údaje 3,19kg a 52cm) Dostali jsem hexu a reakce zatím jen spánek. Cestovali jsmemhned po tom an Moravu a malej to celé prospal. Je to moje zlatíčko. Mějte se krásně.. Jo a nepasem, takže se musíme denně trápit na bříšku 6x alespoň 2 minuty a pokud se to nezlepší budem chodit cvičit. :a:

Ahoj, taky se s Filípkem hlásíme. Příští týden nám budou tři měsíce. Budu mít v kontaktech ráda někoho se stejně starým mimískem. My už jsme celkem sehraní. Kojíme 6x denně. V noci vstáváme už jenom jednou a to kolem třetí hodiny. Máme od jednoho měsíce probiotické kapičky, takže nás prdíky netrápí a jsme celkem spokojené miminko. Kolik vážíme a měříme zatím nevím, jdeme do poradny v úterý, tak potom písnu. Podle mých propočtů máme tak 6 kilo a něco kolem 60 cm. Plně kojím a doufám, že to tak ještě dlouho vydrží. Tak se mějte zatím krásně a zase si písnem pa

taky se s Kubíčkem hlásíme :a: Tak mi uz mame dokonce dva zoubky-dole,teda jeste ne uplne venku,ale uz vykukuji dve spicky a na kovou lzicku cinkaji :one: ...jinak konicky paseme jak divy :qu: a uz by rad sedel.Kdyz ho polozim na vyvysene misto tak zvedne hlavicku a nohy a snazi se posadit :n: Akorat mame problem s papanim,vsechno ho zajima a rozptyluje a zvatla,takze u toho bojujem...Vazime cca 6,5kg(porodni vaha 3,07kg) na kontrolu jdem az 26.3...Tak at vsichni mimiskove rostou jako z vody :||): :\x:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

najedes na dotycneho ucet a tam jsou myslim kamaradky a pozadat o kamaradstvi

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Simonek je sikovny :one: ono se to jednou povede, nam to taky jeste nejde :n:

In reply to by bardotka16

Ahoj maminky tak jsme dnes byli na kontrole tak Tadeášek váží 7,23 a měří66cm.Už máme taky za sebou první opčkování nesl ho statečně tak jsem ráda.Doktorka říkala že je šikovný klučina .Tak se mějte musím jít Tedík se nějak čertí.Ahoj!!!!!! :qu:

Tak my byli dnes na 3 měsíční kontrole. Váží 5,8 kg(por. váha 2,7) jinak je prý moooc šikovný, na to kolik mu je. A sama dr. mi řekla že mám dávat šťávičky, začít mrkvovou a můžem zkoušet i jiný.no a očkování odložili, protože nemáme zahojený ramínko po tbc. Tak a co u vás novýho? :a:

In reply to by bardotka16

Gratuluju k úspěšné prohlídce! Ty šťávičky jsou jen pro nekojené děti, že jo? A co vy už všechno umíte? Naše doktorka se na 3 měsíční taky divila, Kryštof se předváděl, jak se umí přetáčet na boky. A pak se při očkování předved jak umí řvát, to už bylo mín příjemný:)

In reply to by bardotka16

týýýjo to je fakt šikula!!! Kryštof se o to snaží vlastně už skoro měsíc, ale přes ten loket mu to nejde, tak se vždycky aspon zakousne do tý ručičky co mu tam překáží. Ale má na to ještě čas, tak na to časem přijde:) Samík je teda čipera!

In reply to by Pupidup

on už se otáčí od 2,5 měsíce, je to čipera, ale kolikrát až moc. V noci ho můsím zavinovat, protože jinak háže rukama a vzbudí se...Kryštůfek na to taky co nevidět přijde, pak ho to bude bavit jako Samka.

In reply to by bardotka16

Ahojky, tak malej je poměrně kus chlapa :e): stou kontrolou TBC , sem ani nevěděla,že se chodí na kontrolu,možná ,že mi to řekli v porodnici,ale tam sem měla hlavu v pejru z malého a kolikrát sem se né jednou ptala na tu stejnou věc :!k:
když sem,ale přišla na očkování,tak doktorka řekla,že to má hezky zhojené a dostal očkování a pak až jsem byla na kontrele TBC. Co se týká štáviček,tak moje doktorka teda nic neříkala a je teda pravda,že jsem se neptala,myslela jsem si,že je možný příkrm od 4.měsíců,ale zde a taky kamarádka mi poradila už ted dávat mrkvičku.Tak jsem mu odmačkala pár mrkviček a větčí škleby jsem u něho neviděla :s: Tak to zatím neřeším a dávám mu jen po srku,aby si zvykal a dneska jsem mu koupila od hippu mrkvičku v lékárně,ale přečetla jsem si,že je to mrkvička a rýžová štáva a je to hlavné pro miminka co trpějí průjmem,tak jmenuje se to od hippu- ORS 200,tak nevím zda mu to dávat? a co jiného, můžeme dávat mimískům,než mrkvičku?

In reply to by květa.cz

tak to já koupila normálně v obchodě ve skleničce a moc mu to chutná, já zatím doma odšťavňovač nemám...mě řekla dr. že mám mrkvičkou začít, ale můžem zkusit i jiný. Dneska už koupíš ty šťávičky jakýkoliv.No jinak o kontrole na tbc nic dr. neříkala, Ale říkala že kdyby mu teď píchla tu hexa tak mu to ještě víc podráždí, že počkáme až se to zahojí. Ono mu to totiž prasklo až nedávno.

Ahojky maminky,tak co je u Vás nového? my si užíváme první krásné dny a jaro je už cítit na každém rohu a Velikonoční svátky jakbysmet :||): Škoda jen, že vyhrožujou,že bude zas zima a i sněžit ://:
Jinak malej je pěkné Éro a začíná se prosazovat čím dál více a příjde mi,že to bude i trochu nerváček,ehm taky má po kom :C/):
Chtěla jsem se zeptat, taky Vám mimíska dělají to, že pohazujou hlavičku ze strany na stranu,když leží? dělá my to, když usíná a i když spí a je mi záhadou co to je?? :n:

In reply to by květa.cz

S tim jarem to asi zatim nedopadne, fakt hlásí zimu, to je k vzteku. A já už se na teplo tak těšim!! Náš Kryštof je taky pěkný ero, hází všim, i tou hlavou :!k: . Pořád někam cestuje, normálně mi uteče z hrací deky na podlahu a ted si strašně oblíbil "zabalování". To znamená že leží, chytne přebalovací podložku na kraji, přetočí se na bok a zabalí se do ní-celej. takže dělá takovou kuklu :s: Pořád mě chytá za obličej, rve z hradičky hračky, no pěkně se rozjel. Jo a když vidí někoho jinýho než tátu a mámu, je zle. je to takovej bojánek. A když hází hlavou ve spánku, myslim si, že se mu něco zdá. Ale když má hlad a ještě ho to neprobudilo, hází s ní sem a tam.

In reply to by Pupidup

Ahojky, stím přetáčením je to u nás tak, že se přetáčí jen po jídle,aby asi uvolnil prdíky :///: ale jak asi každá zná a zažila, jak od různích lidí slychává rady a strašáky,tak u nás my jedna známá řekla, že by malej neměl ležet na boku levém,prý si tím zatěžuje srdíčko a může být zle. Tak pokaždé,když se převalí na bok, tak si na to zpomenu ://: Jinak je malej taky šikovnej,ale má takové období,kdy je více užvatlanej a více se směje a jindy skoro vůbec nežvatlá a vydává takové spíše hubování a řvaní :s: stou hlavičkou mě ještě napadá,že to může být i tím, že se chce zbavit dudlíka, jelikož když se mu povede ho odhodit tímto způsobem,tak přestane. Stou hrazdičkou taky škube co se dá.Má jedno křesílko a na něm pověšené mimo jiné plyšáká,které když zatáhne tak zaspívá,tak asi před 4.dny jsem slyšela porvé líbivej zvuk hračky a byla jsem z toho vedle,pač vždycky jsem to byla jen já,kdo za ní tahal a ted už u nás nic jiného nehraje :s: prostě šikulka :c:

In reply to by květa.cz

jo tak s tou hlavičkou to dělá Samík taky, ale když dudlíka nemá, tak mu ho vrátím do pusy a je klid. Mě přijde jako by nemohl zabrat a neví jak tu hlavu položit,jak pořád kýve hlavičkou sem tam

tohle je dobrý nápad ,,, už mě taky tohle napadlo ale ty jsi mě předběhla.
Tak našemu Honzíkovi jsou 3.měsíce 1.týden a 3.dny :s:

papa Petula z Českých Budějovic :a: :s:

Ahojky, tak já se taky připojim :qu: Kryštůfek se narodil 21.11. s váhou 2,75kg, ted má 3,5 měsíce a už váží necelých 7kg :00: Jen kojim a malej statečně blije a blije, máme reflux. Je to šikula, umí chytat hračky na zádech i na bříšku, všechno cpe do pusiny. Nejlepší hračka jsou ručičky, jako i u ostatních. Krásně se přetáčí na oba boky, rád by i na bříško, ale zatim se to nepovedlo. Směje se nahlas, hlavně když s nim táta blbne. Jsem strašně šťastná, že jsme se naučili usínat naprosto bez problémů, samostatně a spát v postýlce přes den i v noci. Je to fakt velká úleva, žádnej histerickej pláč :qu: Akorát nás trápí to věčný blití a krmení v noci po cca 3 hodinách. Jo a ted chce za každou cenu sedět, i když by neměl :00:

18.12.2008 se nam narodil Matěj a první dcera je taky prosincová ale ta už má 11 let.
Můžem se přidat????

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Cvici s nima aby jim netuhlo svalstvo. Pokud vam jde paseni spravne a nemate jine problemy cvicit nemusite. my se ze zacatku otaceli jen an jednu stranu ale to jsme domaci duslednosti spravili uvidime jak dopadnem. s prvni dcerou jsem tez chodila cvicit.

In reply to by bardotka16

Ahooj umíme se smát. Krásně si hraje s hračkama zavěšenýma na hrazdičce a objevili jsme prstíky na rukou, takže to u nás vypadá asi takto. Napapáme se od maminky, odříhneme si a postupně do krku zkoušíme strkat všechny prsty a testujem který je nejdelší a samozřejmě že se občas zadaří a pěkne se poblinkáme.. ale co maminka převleče a objevujem dále. Na bříšku se mu moc nelíbí, ale to je tím jak máchá těma ručičkama kolem sebe. Bolí ho asi za krkem. Na kontrolu jdeme až 20.3. takže nás asi nemine RHB Vojtovkou. No uvidíme. Ve fotogalerii je pár starších fotek. Jinak už velmi rád kouká z lehátka všude kolem a milujeme vodu. A opravdu hodně. Takže od 31.3. začínáme chodit plavat do vaniček v Praze jsem to našla v klubu Vydrýsek na Chodově.

In reply to by cifrspionka

Ahojky nová maminko, jak jsem četla tak malej je velký šikula a přidávám se k tomu, že prstíky jsou nejlepší hračka do pusinky .o) malému se naštěstí jen zvedne kufr,ale nepozvrací se,ale slyntá jak bernardýn :o))

In reply to by květa.cz

Tak Samíkovi se kufr teda nezvedá, ani se nepoblinkal, zatím, ale mlaská ale tak hrozně nahlas :s: já se vždycky musím smát :s: a slintá taky :cc):

a maminy tu štávičku mrkvovou děláte klasicky jen do odštavnovače a pak jí ještě ředíte vodou?? a dáváte ještě něco jiného než mrkvičku??,

Ahojky maminy,chtěla jsem se zeptat,kdy začnete s mrkvovou štávičkou??Květa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo to mi taky občas dělá. Tak si s ním začnu hrát a povídat a on na to zapomene...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Prosím tě, jestli ste spokojený s Nutrilonem, on totiž zabírá až tak 3.týden a jinak mu chutná a zůstanete u ní, nechtěla by si 3. neotevřené balení Comfortu? za 200kč jedno a poštovný bych hradila já. Leží mi tady a neím co sním:o(
Jen,ale návrh ju.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, tenhle Nutrilon comfort se prodává jenom jako 400g.

Ahojky, tak jsem vložila nové fotky Samíčka a za 2 dny už bude mít 3 měsíce :qu: Dneska jsme byli zase na rehabilitaci s prstíkem, teda o nic moc lepší.Ten prostředníček se mu tím protahováním (jak mi dr. ukázala) začal zvedat dost nahoru takže prsteníček, který byl skroucený pod prostředníčkem se automaticky cpe pod ten prst víc...Takže musíme náplastí stahovat prstík dolů a doufáme že se to srovná.Z toho teda moc radost nemám...No a v pondělí jdeme na 3 mesíční kontrolu, tak jsem zvědavá kolik kg ten náš bobek bude mít :cc): No a co je u vás jinak nového?

http://www.mojetehotenstvi.cz/samuelek-si-hraje
http://www.mojetehotenstvi.cz/moc-mi-hracky-chutnaji

Ahojky, tak mně se Marcelka konečně krásně zvedla na ručičkách, je to šikulenda! :-) Poprvé to udělala předevčírem. Včera jsme oslavili její 3 měsíce od narození, dostala od tchánovců něco málo do kasičky a od nás, rodičů, taky :-) A spoustu sladkých pusinek k tomu, no to se někdo má, žejo :-) Na poradnu jdeme zase zítra, na tu tříměsíční, takže se zase dozvím, kolik Marcík váží a měří, ale vidím čím dál víc, jak je to krásnej kus ženské, nádherná panenečka :-) Jen nás trápí ekzém a trošku i prdy, tak ten ekzém hlavně budu zítra řešit s naší doktorkou. Taky dostaneme první očkování, tak doufám, že ta reakce potom bude v normě a nestane se nic hrozného. Já jsem dnes byla na kontrolním zátěžovém testu na cukrovku, protože jsem měla těhu cukrovku, tak jestli mě náhodou ta potvora nepronásleduje i teď :-) Výsledky se dozvím po telefonu taky zítra, takže zítra u nás bude takový kontrolní a výsledkový den :-) Jinak s malou se mi daří teď chodit konečně na vycházky denně, vždycky aspoň na 2 hodinky, pokud teda není vyloženě slejvák. Pokud jenom drobně mrholí, tak mi to nevadí a Marcelce pobyt na čerstvém vlhkém vzduchu taky jenom prospěje. Tak zítra podle času písnu další novinky :-) Mějte se všichni moc a moc pěkně a zatím pa pa, M.

Ahoépj Maminky, tak se zas hlásíme a mám usměv na srdíčku. Malej se zase rotpapal a místo 150.ml už vybumbá 185.ml a je zpokojenej :a\|:
Včéra jsme byli v Mladé Boleslavi a kupovali jsme malému novou vaničku a je bezva, je pěkně velká a můžu ho tam položit bez toho,abych ho držela a pak i se dá vní sedět. :one: Taky dostal nové hráčky, tak si hraje až se unaví a usne. :dance:
a co vy ? co u Vás nového?

In reply to by květa.cz

Ahoj tak já se taky přidávám.Tak jsem nakonec včera koupila bebu místo toho nutrilonu tak uvidíme co se bude dít.Já Tadeáška koupu ve velký vaně a strašně se mu to líbí.Ted mě nejvíc štve to počasí,ani nemůžeme jít pořádně ven.Už aby bylo sluníčkoooooo a teplíčko!!!! :qu:

In reply to by Filda

Ahojky, já jsem také vyměnila Nutrilon za Bebu a musím říci, že je to nebe a dudy :one: Tomík nemá už vůbec koliky, také je možné že mu jsou už 3.měsíce a kolika už je fuč :dance: a daleko víc mu ta Beba chutná a vůbec nepění a je skoro stejná jako Nutrilon. Já bych ve vaně asi koupat nemohla,jednou jsme to zkoušeli a myslela jsem si, že už se nezvednu jak sem byla ohlá a když jsem si klekla, tak stejnak to nebylo ono :( Takhle si dám vaničku na postel a vodu doplním kyblíkem a manžel pak přenese vaničku a vylejeji do koupelny a je to tak daleko lepší. mi máme hrozně malej byteček, takže naše postel se stane výceúčelová a akorát co ted řeším je kam dávat vaničku. Věčně musím všechno přendavat a už mi z toho hrabe. :spid: Hleáme větčí byt,ale ty nájmy jsou nehorázné :-g(

maminky ,my se loučíme jdu se koukat na telku a hrát si s Tomáškem. Tak papa

tak jsem ho ted nakrmila a bez maličkého zaváhání vybumbal celích 120ml. možná to bylo savičkou a nebo i tím, že jsem mu nedala už po 2. babycalm kapičky. Nebo, že jsme změnili mléčko.
Taky se Vám už mimísci převracej ze zad na bok a z boku to zkoušejí na bříško?

Taky se s Péťulou připojujem. Nám 3 měsíce budou zítra

Ahojte maminky a miminka,taky se hlasime k trimesicnim miminkum... Sarinka se narodila 1.12 s vahou 2800 a mirou 48 a nyni mame neuveritelnych 6800g a 63cm :s: a to plne kojime :dance: To sme bacci,co? No a co nas trapi? Za prve,mame strasnou potvurku,vyzaduje neustalou pozornost a chovani...nechavame ji kolikrat vyvztekat,protoze porad nosit 7kg :n: ,pak nas trapi ze odmita dudel tim padem i flasku...takze nemuzu odstrikat mlicko a nechat nekomu na hlidani :00: Jinak nam dela samou radost! Ted jsme byli na ockovani a zvladla to lip nez maminka :r: a za 14dni nas cekaji nausnicky,bojim bojim... :a:

In reply to by Misutka

Ahojky mamino, tak jak čtu, tak ste nás první trumfli ve váze :s: O tom chování tě trochu lituji, já od začátku malého moc nechovala,ale občas si to vyžádá,ale jinak ho snažím zabavovat hraním a nebo mu dám na žmoulání svoje ruce, když jako malinkej brečel, tak místo chování jsem mu dala ruce a on se hned uklidnil. Jinak co se týká dudlíků a saviček. Tak nám dudá jen Aventacký, ty sou moc dobré,ale také musíš zjistit jaký matroš mu chutná. Jsou silikonový a nebo pryžový. Já mám doma plno saviček a sám malej si vybral které mu chutnají. papká jen s NUK savičkama a takové savičky jako od Aventu, takové jen kuželovitý tvar nechce :sick: Jsou to malé potvůrky :s: Neustále si na nás něco vymejšlej a já jsem v mém případě se špatném papkání na prášky :a\|: :§)

In reply to by květa.cz

Ahojky,hold s tim chovanim sme si to urcite tak trochu zavarili sami,ale taky bych rekla,ze to ma ta nase mrska v povaze...je to proste vzteklina,zalezi jakou ma naladu...nekdy vydrzi na dece i hodinu a hraje si,strka hracky do pusy a rucicky :s: ale jindy zase ne a ne...a chovat a delat letadlo :///: doufam,ze z toho vyroste! Nejhorsi je to ,kdyz jsme na navsteve,tam nema svoje hracky a svuj klid a to je vetsinou otravna az az...nesmime si s ni ani sednout a to pak vypada jak neni rozmazlena a domu by si ji nikdo dobrovolne nevzal :00: Ale my ji milujeme nadevse i takovou :h: a co se tyce tech savicek,uz sem jich vyzkousela hodne..ty drahe,NUK a Avent nechce vubec,ted sem koupila obyc takovej zlutej mekkej a ten si necha dat i do pusenky,coz je rekord,ale problem je v tom,ze nevi co s nim...nesaje,ale kouse ho dasnema a kdyz zacne tect,tak ji to tece z pusy...proste nechape co po ni chci,kdyz ma prso :s: tak nevi nevim :n: Jinak uz se nam klube zub :qu:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky