MIMÍSKA NAROZENÁ V LISTOPADU A PROSINCI 2008

06.03.2009

Maminy, nechcete si psát, co všechno umí a jak roste Vaše miminko? :/;x: Také se bavit o tom, co trápí Vaše miláčky a jak jim můžeme pomoci. Však každá rada je dobrá. :dance:
Navrhuji všechny maminky,které mají šmudlíky,at sem písnou a dáme se navzájem do přátel a kdykoliv se kontaktovali.
Tak se budeme těšit na vaše řádky. s pozdravem Květa a Tomášek z Mělníka :cc): :a:

In reply to by bardotka16

Ahojky,koukala jsem na pokračování Samíka a jeho foteček.Jsou rozkošné :ooo: a malej je už pěknej chlapík :cc):
že to ale utíká co :) u nás už je pěkně živo a Tomík mi dělá radost :dance: Dneska jdeme na kontrolu a na hexu. tak jsem zvědavá o kolik přibral,když už papáme příkrmy :a\|:
chtěla jsem se tě zeptat, jak se dělají ty videa?? chtěla bych ho pro Tomíka udělat.
Tak se mějte krásně a písni nám sem. papa :a:

In reply to by květa.cz

Ahojky, tak jak jste dopadli na hexe? V pohodě? My jdeme příští úterý na 2. hexa a Prevenar, tak doufám že to bude bez reakcí jako minule. A ty videa dělám v programu windows movie maker, dá se najít a stahnout na netu :one: Je to hezká památka, počkej až na to budem koukat až malýmu bude rok, to si budu říkat jak je možný že byl tak malinký :s:

In reply to by bardotka16

Ahojky, tak už máme za sebou 3.hexu a tentokrát vůbec žádně reaxce, podle mého je to tím, že byl jen na hexe a prevanar mu budou dávat samostatně za 14.dní. Posledně dostal obě dvě najednou a měl teplůtku a byl nevrlej. Takže nejspíš obě očkování najednou musí být dost náročné na takového mončičáka. Jinám vážíme 8100g. takže máme slušnou váhu. Už papáme k obědu příkrmy- zeleninu+masiko, pak svačinku v podání ovoce- švestku, merunku a jablíčko a k večeří ryžovou kaši a úplně jsem vynechala čaje a dostává švestkové, merunkové a mrkvové nápoje a to mu moc chutná a vyžadne nejednou i 100ml. no s a samo mléčko 220.ml. za ten měsíc příkrmů se fakt spravil a to samé i s motorikou a žvatláním. Je už pěkně živoučkej a rád leží na bříšku a kope nožičkama a hraje si. Rovněž když ho mám na klíně, tak se houpe dopředu a dozadu, zachvilku bude chtít sedět sám. Ted jdeme v pondělí na kontrolu kyčlí a jadírek , tak snad to bude v cajku. a co vy?? co takhle papkáte a jak je malej šikovnej?? zatím papa

In reply to by květa.cz

Tak to je super, no to jsem zvědavá jak dopadneme my, když bude mít obě včeličky najednou. No a papkáme taky krásně, k obědu zeleninku, dávali jsme jednou spagety(ve sklenicce) a moc mu chutnali, jinak nechce špenát, brokolici a cuketu no a odpol. na svačinku ovoce a na večeři kašičku a vydrží krásných 7 hod. spinkat, takže papá 1x za noc, ale už se těším až prospinká celou noc. Příští čtvrtek bude mít 5 měsíců, tak jsem zvědavá kolik bude mít až ho dr. zváží. Já když si na sebe vezmu Samíka tak se okamžitě zvedá na nohy a pořád je krčí a narovnává jako by chtěl hopsat. A když ho dám sedět, tak vydrží tak minutku sám. Ale moc ho ještě nedávám. A jinak na dece zvedá prdelku a pořád se plazí, ale na ruce furt zapomíná. Tak jsem zvědavá kdy poleze hezky po 4 a už se na to těším. Mějte se krásně,papa

a chtěla jsem ještě pozdravit BARDOTKU 16, moc ti děkuji za odepsání a pomoc , doufám, že si napíšem a pozdravuj Samíka a také napiš co u vás nověho :dance:
Také zdravím KOPRETINU2, musím říci, že malá, je mooccc šikulka :qu: a statečná ženská :\x:

In reply to by kopretina2

MOC TO ELÍ SLUŠÍ :girl: JE TO ŠTRAMANDA KAŽDÝM COULEM :one:
škoda, že takové čepičky nemohou nosit mužský :§)holt maminky s holčičkama si více vyhrajou :///: ty háčkované sou božííí :one:

Tak pokud si víte někdo se zácpou rady, prosím poradte. Tak já pádím, mějte se krásně a užívejte si krásné Májové počasí :c: :k: přejí Květa a Tomášekk :cc):

ahojky maminy, tak se vám po delší době hlásím, ted když je tak krásně, tak moc nesedím doma a na compu. Jinak jsem četla Vaše příspěvky a jsem moc ráda, že miláčkové jsou čím děl tim víc šikovnější a je snima už švanda, co si budem povídat :s: Také bych chtěla přivítat a pozdravit všechny nové maminky a jen jim přeji, at jsou mimíska zdravá a dělají samou radost a užívejte si to!! :\x:
Nám už sou 5. měsíců a týden a je fakt, že se nenudíme a malej stále něco nového vymejšlí :one: Poslední dobou si rádi hrajeme s pusinkou a stále jí špulíme a koušeme dudánek,ikdyž není čím a mlaskáme. Rovněž už se v sekundě převrátíme ze zádiček na bříško,ale umíme to jen z jedoho boku, ted zkoušíme už druhej. Co se týká žvatlání, tak stále zkoušíme ggg,grr.Ted teprve víme, že máme mimčo, předtím tak trhavě dal o sobě znát a ted stále žvatlá,nahlas se směje, píská a také i se více projevuje pláčem :§) :one: .
Jediné co nás trápi,je to, že trpíme zácpou :( papáme už příkrmy a teda musím říci, že Tomík skvěle papá lžíčkou a spapá všechno co mu dám a snad jen u ovoce se ušklíbne,ale pak se do toho dá. :hu:
Nevím co si mám s kakáním počít. Už od začátku mi kakal jednou za tři dny,ale ted když dostává příkrmy, tak jednou za 4.dny a to musím sáhnout po teploměru :\/: Bobíky má napůl zelené a napůl žluté a tuhé. Dávám mu dost čaje, vypije 200.ml bylinkového čaje,ale k ničemu :n: Tak už si nevím rady.Říkám si, že mu zítra koupím švastky a rozmixované mu budu dávat pár lžiček deně, možná to zabere.Jinak ve čtvrtek jdeme na 3.hexu a druhou Prevenar,tak se modlím,aby to dobře dopadlo, posledně měl malou teplotu,chudáček :\\:

Ahojík, tak jsem byli na půlroční prohlídce, Verunka je stále plně kojená a dostává občas čajíček. Vážíme 5,6kg a měříme 61cm. Můžeme prej začít dávat příkrmy.....

TAk já se tedy taky přidám.Naší Sárince narozené 31.12. se již daří obracet z bříška na záda, takže snaha o pasení koníčku je někdy bez úspěchu, když se jí to nelíbí prostě se sama otočí. Jinak 7.5 jdeme již na druhou hexa, tak jsem zvědavá malá totiž při první dost vyváděla, je to naše malá citlivka. Tentokrát jde s náma i tatínek aby jí pak utišil :) Minule u mě totiž nechtěla být potichu.A ještě že to máme k doktorce jenom pár metrů, protože si nedokážu představit jít s ní přes celé město:) Jinak nám dělá moc radosti směje se nahlas,chytá si hračky a hned je strká do pusinky, stejně jako prstíky. Jenže co mě nejvíc trápí je že neusne jinak jen u prsa. Dudlíka nechce.Nevíte jak jí to mám odnaučit nebo jestli některá z vás nemá taky zkušenosti.

A tady jsou fotky.Hrozně to letí když kouknu na fotky z porodnice a ted, roste jako z vody : http://profil.lide.cz/profile.fcgi?auth=&akce=profile&user=lluciferkaa

In reply to by lluciferkaa

Ahojky, tak naše malá se taky otáčí z bříška na záda a vždycky když se otočí, tak se začne smát, jako kdyby mi chtěla říct, že ona teda ty koníčky pás nebude když se jí nechce a já s tím nic nezmůžu :o))

Květuš,ve čtvrtek nám byly 4 měsíce.Na kontrole nás konečně naočkovali hexa a žádnou reakci jsme neměli.Eli má 7130g a 65cm.Stále kojíme,tak příkrmy nedáváme ani nám dr nic takového neřekla.Pochválila Elču,že e šikovná,a že všechno zvládá jak má.Při očkování se smála.Ani jedna slzička nebyla.Přeji všem krásný dem :a:

Ahojky tak my jsme byli včera na injekci :( a na vážení zítra máme půl roku a 7,6kg...Dnes jsme poprvé papali mrkvičku a docela jí to chutilo...To teď bude praní holky co???

In reply to by Karolinka 2.11

to praní mě děsí a hlavně proto že malej strašně blinká. doma máme už celej gauč od mlíka, ale neni to vidět...ovšem až na to vyhodí tu mrkev...to bude paráda. a kolik ti snědla napoprvý tý mrkvičky?

Ahojky, tak se hlásíme po dalším vážení tentokrát ve 20.týdnu a máme už 7,6kg :qu: Kubíček krásně roste a trávíme čím dál víc času venku, jezdíme na výlety na půl dne a papáme vždycky někde v přírodě je to príma :///: malej je hrozně zvědavej na svět kolem a někdy pěkně řve že chce z kočáru ven :s: Jinak musim to zaklepat ale teď máme super období kdy nás nic moc nezlobí tak jsem moc ráda :one: Kubík je zlatíčko :c: Tak se mějte hezky :a: Hanka a Kubík
ještě fotečka: http://www.mojetehotenstvi.cz/kubicek-14

Ahojky, tak jsme dnes byli na kontrole na kožním s tou Samíkovo vyrážkou a zlepšilo se mu to o 100% takže supr, už nemusíme. A máme jen promašťovat, tak mám radost, že to šlo takhle rychle :one: No jinak se Samek začal na zemi hrozně plazit, položím ho na hrací deku, odběhnu si na chvíli něco udělat a když přijdu zpátky je úplně někde jinde než na dece, dneska nám odcestoval dobrý metr. No a jinak mi sklouzal taky z lehátka. Přítel seděl u něj, takže nebyl připásaný a on se v lehátku otočil na bříško a pomalu se soukal dolů na zem.takže začíná být docela veselo :one: posílám zase pár foteček
http://www.mojetehotenstvi.cz/tak-jsme-prave-dopapali-mrkvicku-s-brambo…
http://www.mojetehotenstvi.cz/takhle-cestujeme-z-lehatka-na-zem

In reply to by bardotka16

To je bezva, že se to zlepšilo, náš prďolka taky už cestuje, včera jsem se na chvíli otočila a on se taky posunul asi o metr a půl a zkoumal pohovku jak vypadá zespod :s: Je to legrace, umí válet sudy, ale jen na jednu stranu, takže ho vždycky musím vzít a vrátit ho na kraj deky. Ze sedačky už taky vystupuje, ale popředu, napíná se jako luk a postupně se tak nějak zvláštně vyžížalí, až visí zadkem ve vzduchu a loktama opřený o sedačku, nohy natažené jako baleťák a spokojeně se směje. A začíná pěkně prskat, nová zábava :one:

In reply to by Anja

Taky mate doma sikulku, nas Samik pro zmenu zkoumal skrin na televizi, takze kdybych si ho nevsimla ze je u skrine tak ma za chvili hlavu pod ni :s: No od malinka ho fascinovala televize, no tak byl asi zvedavy. Jsou to zlaticka,ze? :h:

Ahojky, všechny zdravím :-) ... Danielek se narodil 3. listopadu 2008 a měl 4 090 g a 53 cm... No a teď máme něco kolem 7,60 kg a cca 68 cm... Jsme habáni... Od ukončeného 5 měsíce dáváme zeleninku a v sobotu jsem začla i s odpolední svačinkou :-)... Malej je šikulka... převrací se na bříško, přitahuje se do sedu, hrozně rád si hraje se sychrajzkou... ( nebo jak se to píše :-D ) no prostě s tím zavíracím špendlíkem, je to jeho nejoblíbenější chrastítko už od té doby co si hračku dokáže udržet :-)...

jee..holky ja jsem teda jeste cekatelka ale termin mam v listopadu..nemuzete mi poradit s kocarkem?jaky je vhodny?potrebuji veliky na zimu-tady je zima husta :-( a taky bych rada kombinaci i s autosedackou.. na cene nejak nezalezi..prosim poradte... predem dekuji :k: :k: :k: :dance:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Souhlasim, taky máme mutsy.....a 100% spokojenost... :one: :\x:

My jsme se narodili 30.11, plne kojime, ale ted jsem zkusila ovocne pyre jablko-banan a moc mu chutnalo, chtela jsem do pul roku kojit a nic jineho, ale tak kdyz mu to sem tam spestrim jen tim ovocem, tak se zase tolik nestane, jinak stale povida, pretaci se, uz chvilku vydrzi sedet bez drzeni a kdyz je na brisku, tak se snazi o plazeni, koukam ted po zidlickach.

Ahojík, tak nám se Verunka narodila 6.listopadu, vážila 2,5kg a měřila 50cm, za dva týdny nám bude 6 měsíců, na 5 měsících jsme vážili 5,2kg a měřili 61cm. Stále plně kojíme, od 3 měsíce koupeme ve velké vaně, protože je Verunka pěkná cachta......chodili jsme i na plaváníčko, potápění už máme taky za sebou. Příští měsíc jdeme do velkého bazénu. Můžu říct, že mám opravdu hodné miminko, v noci se budí na papání jednou, přes den taky dobře spinká. Od malička jí zvykám, aby si uměla sama hrát a nepotřebovala k tomu společnost, zatim nám to vychází. Spinká od narození sama ve svém pokojíčku a usíná sama. Je to moje zlatíčko. Od pátého měsíce si dává samo nohy do pusy, hlavičku drží a koníky pase od 1 měsíce. Příkrmy zatim nedáváme, uvidíme, co nám doktor řekne na prohlídce v půl roce. :\x: Od třetího měsíce se přetáčí z bříška na záda, na bříško se zatim neotočí, vždycky si dá špatně ruce..... :dance:

ahojte tak se kvam pridavam moje mala mela 5.78kg a 61 cm,,,narodila se 8 prosince ...takze senam blizi5mnesicu ne pretaci semi jeste je lina nebavi ji ani hracky vubec si jich nevsima ale uz semi zveda chtela by nejradsi uz sedet papa janett a anitka

In reply to by janettka

já si nemyslim, že je líná, to že se nepřetáčí, je úplně normální, má na to ještě dost času!! Hračky by chytat mohla, ale když jí nebaví, má jiný zájmy ;) je pravda, že náš Krýša se přetáčí, ale začal z nudy :s: potřebuju taky uklízet a vařit, tak ho necham na dece, i když se třeba vzteká a on se snaží zabavit sám. mam pocit, že tady je někdy taková soutěž, který mimčo je ve vývoji napřed a vlastně to neni 5 měsíční, ale táhne mu už na 7. měsíc. některý děti jsou prostě napřed a když tvoje malá je ve vývoji tam kde má, je to taky vpořádku :one:

Ahoj,tak Rozárka se narodila 8 listopadu.Ve středu 15 dubna jsme byli u DR-váží 5,60kg a měří 62cm.Přetáčí se ze zad na bříško a opačně.Když je na bříšku snaží se lézt.tak holky pištze pište :a:

My se hlásíme za listopaďátka, Emi se narodila 14.11. - v úterý nám bylo pět měsíců. Zvážit a změřit se jdem ve středu, tak písnu potom aktuální informace.
Jinak je pěknej nespavec, zkouší kolik vydržím, je úžasně společenská a je moc nerada odložená.........
Tak je to někdy hodně náročný!!!!!!!!!!
Nejraději by už seděla, otáčet na bříško ji nebaví.
Je to naše zlatíčko!!!!!!!!!!!!!!!!

Ahojky :a: hlásíme se po včerejším vážení a měření :\x: Ve 4 měsících a 8 dnech má Kubík 7,12 kg a 64 cm, obvod hlavičky 43 a hrudníčku 45 cm :qu: Kluk jako buk :) připadá nám dost velkej ale když tady čtu míry a váhy vašich miminek, tak je to docela normálka.. :)
Holky, ptala jsem se doktorky na příkrmy jako šťávičky a tak a ona mi tvrdí že je na to ještě brzo a že je pro malýho nejdůležitější mlíčko. Neměl by ani vodu nebo čaj (stejně to pít odmítá) protože pak by vypil míň mlíčka a to je špatně :n: Potřebuje co nejvíc mlíčka nic víc. Já mu teda dělám na noc ty kašičky aby byl sytější. Tak si říkám, maminky co dáváte různý nemléčný příkrmy - to jste začali dávat sami od sebe nebo jste to konzultovali s dr.? My jsme na UM tak jsem myslela že už taky můžu začít, ale radši dám na radu doktorky. Nerada bych nějakými experimenty Kubíkovi uškodila ://:
Jste na tom někdo s papáním taky takhle? A kolik vám toho miminka zdlábnou? Kubík za den vypije kolem 1 litru z toho má 1x kaši jinak samé mlíčko.
Tak všechny moc zdravíme a přejeme krásný víkend, Hanka a Kubík :a:

In reply to by Handule021208

Ahoj, tak nám dr. řekla hned ve 4 měsících, že už mám začít se zeleninkou, taky jsme už byli na UM..takže já dávám denně skleničku zeleninky a navečer kašičku, a za 14 dnů začnu i s ovocnými příkrmy..já taky myslela, že je brzy, ale když mi to řekla dr. tak dávám, a malé to moc chutná...

Ahoj, my se hlásíme za listopadová miminka s Vojtou. Několik posledních dní ho baví otáčení ze zad na bříško, ale zpátky už to neumí, tak strašně řve...a skvěle si brblá a taky pouští z pusy bubliny a směje se tomu, je to sranda, ale je to strašnej závislák, nebaví ho ležet v postýlce, ne zemi, pořád chce něco objevovat, jen na návštěvách je to zlaté miminko, taky proto pořád někam chodíme :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To teda jo, já pak vypadám, že si vymýšlím, že doma zlobí :dance:

Ahojky maminy, dneska jsem si nakoupila plno mrkve, brokolice a brambor a dělám si zásoby do mrazáku a nebudu meset vařit každý den.Dneska sem to pěkně vymnoukla a když jsem dala zeleninku na napařovačku a dala tam vodu,tak jhsem šla dělat ještě nějáké věci a najednou sem ucítila, že se něco pálí.. Noo, v kastrolu nebyla voda a hrnec se pěkně pálil, fuj smrad všude..
Holky prosím znova o radu, kdo dáváte kaši.. Koupila jsem od hami, na dobrou noc s banánem a když jsem podle návodu ji udělala ,byla dost řídká, je to ak v pořádku?? a kolik mám dát kaše poprvé a mám jí dát do flašky,když je tak řídká?? Také jsem četla, že se zamýchá i do UM. mléčka a kdo to dělá, jaké množství mléčka a kolik kaše?, Prosím poradte, děkuji Květa a Tomík

In reply to by květa.cz

Ahoj, tak já dělám kaši podle oka, podle návodu je řídká, takže já dám 100ml vody a přidávám kaši do dobrý hustoty a dávám lžičkou, jelijož už jsme začly se zeleninkou, tak už je na lžičku zvyklá..

In reply to by alusaP

Ahoj maminky,tak nám bylo včera 4 měsíce a deset dní byly jsme na kontrole tak vážíme 8 kg a měříme70cm.Tadeášek je kus chlapa.Jinak máme za sebou druhé očkování a tentokrát to malej zvládál špatně . Měl teplotu a pořád brečel celou noc.A dneska je ještě taky docela ubrečený tak si myslím že to má ještě po té injekci.Myslíte že to může být????? Jinak v úterý jdeme na nožičky tak snad nás zbaví plínek.Ještě se nepřetočíme ale vše nás zajímá hlavně hračky!!!!!Už se taky těším až vám budu moct napsat že se Tadeášek přetočil.Mějte se fajn!!!!!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, jak koukám, tak by Jeník potřeboval trochu větčí vaničku :s: I nám se už nevešel do vaničky, tak sme museli koupit vetčí, jsem si říkala, zda mu nemám koupit rovnou malej bazén :///:

In reply to by Filda

Ahojky, jak sem četla, tak máš doma pěknýho chlapíka, teda ve 4.měsících mít 8.kilo, tak to je úctihodné :one: :qu:
my jsme měli 7040 a 66.cm. Jinak si nelam hlavičku, nad poočkovací teplotu.Já to měla stejné, první očkování sem si libovala jak to malej zvládnul a jenom to prospal a tohle druhé měl taky teplotu a byl uplakanej, dokud jsem mu nedala čípek, pak už mu teplůtka spadla a byl čilej až moc, ne to že byla noc a trvalo to, než usnul. Takže je to normální. Mějte se krásně :a: :cc):

In reply to by květa.cz

Holky teda vy mě děsíte, malá byla ve středu na 1. očkování a byla ukňouraná, ale taky dost spala a jestli nás při přístím čeká taky to co vás, no tak to se fakt těším :o(( Jsem tady totiž přes týden sama, manža pracuje v jiném městě, chjo!

In reply to by lůca K.

neboj, my byli na očkování hexy 2x a pokaždý k tomu i Prevenar a bez reakce. Doktorka říkala, že je to většinou bez reakce, takže je velká pravděpodobnost, že bude malá v pohodě. A pokaždý se bojim, že bude nějakej problém :)

In reply to by Pupidup

no to mi povídej, když jí pícahla tu injěkci, tak jsem si vzpoměla na tu diskuzi o tom chlapečkovi, která tady proběhla nedávno. My malé taky chtěli Prevenar píchnout, ale přiško mi, že je to hodně jí píchat tolik věci zaráz, tak jí to dáme až později. No snad máš pravdu a bude v pohodě, teď to celkem prospala.

In reply to by květa.cz

Ahoj Květo, já dělám malýmu na noc kaši HAMI rýžovou nemléčnou - ta se vmíchává do mlíčka které mu normálně dělám. Udělám mlíčko do 180ml jako obvykle a do tohoto množství dám 3 polévkové lžíce kaše. Ze lžičky :a\|: zatím papat moc nechce, takže cucá z lahve :cc): Tu hustotu si můžeš regulovat sama tím že dáš víc kaše(prášku) nebo víc hotovýho mlíčka. Mě to poprvé taky připadalo moc řídké ale ukázalo se že je to spíš moc husté protože Kubík nechtěl tahat z lahve i když měl dudáček s velkou dírou. Takže to dělám trošku řidší a papká pěkně :qu:
Tak dobrou chuť Tomáškovi :) :a:

Ahoj holky, tak my se Karolínkou taky přidáme. Dnes jsem byly na kontrole, jsou jí 4 a půl měsíce a váží 5910g, porodní byla 2900g a měří 62cm. Trochu jsme teď bojovaly s papáním :hu: , ale snad se to zlepšilo. Jinak ji občas ještě potrápí bříško, ale pak je jak sluníčko. Směje se, zatím ne nahlas, pořád něco vykládá, vyndává si dudlík z pusiny a snaží si ho dát zpátky, pěkně pase koníčky a už se mi včera 2x po sobě otočila z bříška na záda. Taky mi už nechce moc ležet v kočárku když nespí :/;x: a chce všude koukat a furt zvedá hlavičku jako do sedu. A protože má malou hlavu, tak nemůžu sehnat žádný pěkný klobouček :§) Jo a dneska dostala 1. hexu, tak je chuďátko taková nesvá.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky, to jste teda rychlíci, když má dneska 4 měsíce a už baští tolik věcí :hu:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo tak to jsme měli taky, pak jsem mu uvařila doma mrkvičku s bramborama a spapal to bez plivání všechno :one: dr. říkala že v těch skleničkách je všechno možný, že tu vyrážku mohl mít i z toho. Taky jsme to přestali dávat, a včera jsem mu po nějaký době dala mrkvičku doma dělanou a neosypal se vůbec a moc mu to chutná :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo tak to mi mluvíš z duše, pak to je pěkný problém kolikrát vyprat :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to jo :) já kojim a malýmu mlíčko moc chutná, takže na takovýhle hody si ještě počká :s: ale těšim se na to, už mu vybíram židličku.

Ahojky holky, tak se hlásíme, dneska máme 4 měsíce :one: A jako dáreček jsme dostali očkování, první hexa :r: Ale Samík byl moc statečný, brečel jenom malinko :one: A reakci jsme neměli zatím žádnou tak jsem ráda :qu: A taky jsme byli na kožní, protože má po těle takový červený suchý flekance, tak musíme přestat dávat šťávičku a žádný příkrmy týden musíme vydržet. Aby se zjistilo, jestli nemá na něco alergii.A taky máme zkusit Nutrilon HA.Ale teda vůbec Samkovi nejede :n:A koupat máme jednou týdně :jawdrop: jinak jen omýt mokrou žínkou... No tak uvidíme. A zoubky nám ještě nerostou dr. koukala do pusinky, když jsem jí řekla že špatně papá. Ale vážili ho a váží 6,4kg(ve 3 měsících měl 5,8)Tak myslím pěkný :one: No a za č týdny půjdeme na ě hexa a zároveň mu píchnou i prevenar :e): A taky mě dnes sestra ostříhala tak koukněte co vy na to... http://www.mojetehotenstvi.cz/muj-novy-uces-4 Tak jsem se vám pěkně vypsala :one: tak si užívejte vašich miminek a hlavně žádný starosti :dance: Romča a Samuelek :a:

In reply to by bardotka16

Ahojky, tak mi tento problém máme už asi měsíc - jak říkáš suchý flekance :( Dr. nám nařídila nejdřív prát všechno v mýdlu s jelenem (žádná lovela a už vůbec ne aviváž), koupat 2x týdně a přitom používat speciální olej do koupele, 3 dny jsme museli mazat Locoidem (mast s kortikoidy) a co nejčastěji promazávat takovou dělanou mastičkou. Hele a super, za pár dní byl klid, ale jak jsme vysadili ten Locoid, tak se za pár dní fleky vrátily a Kubík pořád plakal jak ho to svědilo :-( Takže znova k dr. a ta nám řekla že to bude alergie na mléčnou bílkovinu :r: takže dávat nutrilon HA kde ta bílkovina částečně rozštěpená a stále dodržovat ty ostatní "nařízení".. Naštěstí mi malej ten HA nutrilon pije, i když chutná hořce! Zítra jdeme zase na kontrolu, ale Kubík je na tom tak, že tou mastí Locoid ho musím tak 1x až 2x týdně promazat protože se mu po 3-4 dnech ty fleky vracej. Hlavně si říkám jestli je fakt alergik tak nebude moct žádné mléčné výrobky chjooo :n: Co mu teď dávám už kašičky, tak kupuju nemléčné a míchám je do toho HA mlíčka. Tak držím palce vám i nám ať se toho brzo zbavíme a pinďové jsou zdravoučký :c: Hanka a Kubík
PS: tvůj nový účet ti fakt sekne :one:

In reply to by Handule021208

Ahojky, prosimtě a neblinkal ti malej? Já totiž kojim a vypozorovala jsem, že když piju mlíko, jim jogurty, malej šíleně blinká a když to nepiju a nejim, tak ublinkává, ale neni to nic hroznýho :? napadla mě právě ta alergie na tu bílkovinu. fleky žádný nemá a dr říkala, že uvidíme časem. ale doufam, že to nás i vás mine a bude to ok

In reply to by Pupidup

Nene, Samík vůbec neblinká :n: a už začal i líp papkat :one: tak mám radost, dostali jsme nějakou míchanou mastičku,přestali jsme koupat tak často a flíčky mu mizí :one:

In reply to by Handule021208

jé děkuju :qu: Tak mě naopak kožní řekla, prát v Lovele, že je to nejlepší prášek na praní, a bez aviváže. Dneska jsme si v lékárně byli vyzvednout tu míchanou mastičku, tak uvidíme. Jo a koupat 1x týdně a umývat mýdlem nivea, já ale zase četla že mýdla vysušujou, tak já nevím...Tak ať dopadnete u dr. dobře

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj, nám dr řekla 1x týdně, jinak jenom omýt žínkou, tak to tak děláme celý dýden nebyl ve vaničce, až včera a tu kůži má super :one:

In reply to by bardotka16

Děkuju, my dopadli dobře, ty fleky už se mu tak často nevracejí, tak snad je krize zažehnána :-) Ale ptala jsem se jestli se vážně jedná o tu alergii a dr. řekla že se to ukáže až mu bude rok :w: Do tý doby teda budem dávat HA mlíčko a běžným mléčným výrobkům se budem muset asi vyhýbat. Jo a my mýdlo používáme jen minimálně - při koupání mu namydlenou rukou umyju záhyby jako podpaží krček atak a do vody dáváme olej takže v poho.. no a jinak když se pokaká tak ho opláchnu vodou, mýdlem, zase vodou a namažu hned olejem takže nemyslím že by ho to mohlo vysušovat. Jak jste spokojený s tou dělanou mastí? Já jí přes den použiju tak 4x a dobrý. Na tu Lovelu jsem se zapomněla dr. zeptat - peru poctivě v "Jelenovi" a bojim se s tím přestat když se to teď konečně lepší. Tak snad se s tím taky poperete a maličkému bude líp :///: Tak pak písni jak to probíhá u vás a co pomohlo.. :) :a:

In reply to by Handule021208

tak to je super, nám řekla dr. mazat tou mastí 1x deně a jen na ty místa kde to má. A zmizelo to hned po 2 dni.má to teda ještě malinko červený, ale už ne suchý a už to ani není tak vidět,takže super :one: Já myslím že alergii mít nebudeme, jen mu něco nesedlo... KOukni na fotky, nemá tam na pusince nic, a to měl před 4 dnama úplně rudý a vysušený obličejík
http://www.mojetehotenstvi.cz/samuelek-se-smeje
http://www.mojetehotenstvi.cz/samuelek-4-mesice
:a:

Ahojky holky, tak po delší době se hlásíme s Tomáškem. malej je úžasnej a užíváme si to pořádně venku a domů se větčinou vracíme až na koupání. Holky chtěla jsem se zeptat na pár otázek :? Chtěla bych začít s kašičkou na dobrou noc a včéra jsem jí podle návodu udělala a je taková řídka,skoro jak to mléčko, je to tak v pořádku??? a pak ještě už nás trápí skoro 2.měsíce kašel. nevím z čeho to má?? někdy vůbec nekašle a někdy si párkrát zaq den zakešle, je to takovej suchej i docela hnusnej kašel.. CHtěla bych,aby to bylo z toho, že hodně slyntá a občas mu zaskočí,ale nejsem si jistá.Doktorka si ho poslechla a je prý v pořádku, tak nevím :?

In reply to by květa.cz

Ahoj Květo, nám Kubík teď taky občas kašle, hlavně párkrát za noc a to zní docela strašidelně tak zase víc zvlhčujeme vzduch i když už netopíme, no a taky si dělám výčitky jestli ho nevozím v kočárku moc nalehko.. dopoledne má bodíčko s dlouhým rukávem, kalhoty, ponožky a mikinu s kapuckou nebo bez kapucky a slabou čepičku, ale když v poledne začnou parna tak až do večera má jen to bodíčko, kalhotky a ponožky. Mikinu ani čepici nemá. V kočárku má dečku a tou ho buď víc nebo míň přikrývám nebo odkrývám. Pořád ho ošmatlávám jestli má dobrou teplotu atak, tak snad jen by hrozilo, že ofoukne když ho občas vyndám z kočárku aby chvíli pozoroval svět kolem.. jasně že jsem opatrná ale čert nikdy nespí a ten kašel mě trápí. Zítra jdem na kontrolu tak uvidíme... Tak se mějte hezky a žádné trápení :-) Hanka a Kubík

In reply to by květa.cz

Ahojky a muzu se te prosim zeptat-kdyz si s malym porad venku,tak to on ti furt spinka? nebo jen tak haja v kocarku? protoze moje sara kdyz nespi tak v kocarku byt nechce... takze musime vzdy naplanovat cas aby spala a kdyz se vzbudi tak valime domu:(

In reply to by Misutka

ahojky, my jsem ted taky hodně venku. u nás je to tak, že vyrážíme třeba kolem 11, to už je malej utahanej a chce spát. bud jdu jen na procházku, nebo na brusle. spí tak hodku, dvě, pak si sednem na lavičku, nakojim a dam mu deku na lavičku, nebo na trávu, vyndam hračky, hrajeme si, ukazuju mu všechno kolem, pak už chce zas spát, tak vozim a tak pořád dokola :) ale mam výhodu, že se mu líbí v kočárku i když je vzhůru, vozim ho v tom vozíku za kolo, on z něho krásně vidí a je spokojenej. v hluboký korbě vydrží jen když spí. a vracíme se odpoledne, třeba v 5

In reply to by Misutka

Ahojky, tak malej si normálně v kočárku zdřímne a je v něm i docela hodnej,ale musíme jezdit a nezastavovat se, samozřejmě,když ho vytáhneme z kočárku a dáme ho zpátky, tak hlasitě protestuje,ale hned se zabaví hračkou co má v kočárku,ale je fakt, že jak je starší,tak se mu tam čím dál mín líbí. Taky chodíme na zahradu a tam spinká na houpací lavici. Ale je fakt,že toho zas tolik venku nenaspí a pak příjdeme domů, vykoupeme se a spíme do půl sedmé rána jak špalek :o)Ale jak u tebe čtu, tak zas takove problém nemáme,ale když my i začal řvát v kočárku, tak sem mu sundala vrstvu věcí a jezdíme doopravdy nalehko, jen dlouhé body a dupačky a je mu fajn. třeba je jí v kočárku vedro a nebo nevím :?

In reply to by květa.cz

My jezdime uplne na lehko...ma jen bodycko s dlouhym a gate a ponozky,cepku samozrejme a kdyztak ju prikryju deckou kdyz fouka...no ona chce videt ven a pozorovat takze nejlepe je v klokance,ale to me zase silene boli zada...vazi skoro 7,5kg :) Ale dnes se stal zazrak a my ji naucili po 4a pul mesicich na dudlik...ona totiz urvana je docela hodne! Ted si kuja a je klid,jsem nadsena! Tak snad to zabere i v tom kocarku...uvidime...spac to rozhodne neni! rano vstava pravidelne v 6 hruuuuza! :)

Ahojky holky, tak po delší době se hlásíme s Tomáškem. malej je úžasnej a užíváme si to pořádně venku a domů se větčinou vracíme až na koupání. Holky chtěla jsem se zeptat na pár otázek :? Chtěla bych začít s kašičkou na dobrou noc a včéra jsem jí podle návodu udělala a je taková řídka,skoro jak to mléčko, je to tak v pořádku??? a pak ještě už nás trápí skoro 2.měsíce kašel. nevím z čeho to má?? někdy vůbec nekašle a někdy si párkrát zaq den zakešle, je to takovej suchej i docela hnusnej kašel.. CHtěla bych,aby to bylo z toho, že hodně slyntá a občas mu zaskočí,ale nejsem si jistá.Doktorka si ho poslechla a je prý v pořádku, tak nevím :?

Ahojky holky, tak po delší době se hlásíme s Tomáškem. malej je úžasnej a užíváme si to pořádně venku a domů se větčinou vracíme až na koupání. Holky chtěla jsem se zeptat na pár otázek :? Chtěla bych začít s kašičkou na dobrou noc a včéra jsem jí podle návodu udělala a je taková řídka,skoro jak to mléčko, je to tak v pořádku??? a pak ještě už nás trápí skoro 2.měsíce kašel. nevím z čeho to má?? někdy vůbec nekašle a někdy si párkrát zaq den zakešle, je to takovej suchej i docela hnusnej kašel.. CHtěla bych,aby to bylo z toho, že hodně slyntá a občas mu zaskočí,ale nejsem si jistá.Doktorka si ho poslechla a je prý v pořádku, tak nevím :?

In reply to by bardotka16

Ahojky, s papáním nevěš hlavu. Mě taky třeba dneska dopoledne vybumbal dvakrát zasebou je 100ml.a odpoledne už papá normálně 210.ml. Třeba v tomhle počasí a teplu jim tolik mlíčko nejede a nebo jak řekla moje doktorka, tak prostě má jen období, kdy papá mín,ale dávej mu dost vodičky a pokud ti neřve hlady, tak to neber tragicky. Můžou mu i růst zoubky a uvidíš, že za pár dní se to vrátí a bude papkat jako dříve

Ahojda, tak nám byly 4 měsíce v pátek a Marcelka už měří 68 cm a váží 7,46 kg!! Cvalda krasavice :-) Koníčky jakžtakž pase, už se snaží i přitahovat, pěkně drží hlavičku a tahá za hračky, pěkně si brouká a dr. je s jejím vývojem spokojená. Za 3 týdny budeme dávat náušničky :-) Dostali jsme 2.várku hexavakcíny a opět skvělé bez reakce, tož paráááda :-) Užíváme si výlety do přírody.
ALE POZOR NA KLÍŠŤATA!!!!! Holky, jestli si myslíte, že v kočárku je vaše dítko chráněné, tak je to OMYL!!! My jsme včera jeli na návštěvu k našim a celá boudička byla zakrytá, aby měla Marcelka v kočárku stín a ještě máme připínací "dekl" přes kočárkovou vložnou tašku, vůbec jsme z kočárku Marcelku nevytahovali, až u našich doma a potom zase večer u nás doma a při krmení jsem se jí koukala na hlavičku a říkala jsem si "kurňa ona tam má nějaký stroupek" a furt mi to nedalo, tak jsem do toho rýpla nehtem a ONO TO BYLO KLÍŠTĚ!!! Nebylo ještě pořádně zasáté, tak nám to šlo máslem hned vytočit, ale ŠOK!!! TAKŽE BACHA NA TO, HOLKY!!!!!
Přeju vám všem krásný sluníčkový den :-)
:a:

In reply to by MarkétaT

ježiši a já dneska říkala, že zatim do styku s klíštětem přijít nemůže, neni se čeho bát. no to je něco, úplně jsi mě tim vyděsila! hlavně at jste v pořádku a já si budu dávat na malýho pozor, jak je teplo, válí se na dece na trávě, takže v bezpečí neni :O

In reply to by Pupidup

Heh... a já jsem se zrovna ve čtvrtek na kontrole ptala dr. na očkování proti klíšťové encefalitidě :-) A v sobotu večer, když jsem už mastila malé to místečko, aby ta sviňa vypadla ven, jsem si říkala, že jsem to asi přivolala :-) A jak jsem psala - malou jsme měli celou dobu cesty k našim i od našich v hlubokém krytém kočárku, tak jsem se nestačila divit, kudy se tam ta potvora dostala!!! No prohlížím malou teď každý den. Ranka po prvním klíštěti se naštěstí nijak neprojevuje, jenom výrazně mizí, tak snad to bude všechno dobré. Tak si drobka hezky hlídej a kontroluj, ať nemusíte řešit žádné následky!
M.

In reply to by MarkétaT

MaJazisi a tak to mistecko poradne hlidej!!! Ja bych mela strach! Vydesinfikovala si ji to? Jak chces tem klistakum predejit,ze? my taky chodime hodne do lesa...repelentem???

In reply to by Misutka

Jo, řádně jsem to vyčistila a to místečko sleduju. Zatím se tam neděje nic. Uvažovala jsem, že bych v lese navlíkla na kočár síť proti hmyzu, ale jak malou ochránit, když ji někdy vyndám... ale jak jsem psala, tak včera jsem ji v lese z kočáru vůbec nevyndávala a ta sviňa tam hupsla i tak!!! NO DĚS!!! Večer jsem nevěřila svým očím!!!

In reply to by MarkétaT

to jsi mě vyděsila. Mluvila jsem o tom s mamkou a ta mi poradila nastříkat kočár zvenku. Vlezl na ni z kočárku, mrcha. Takže zítra valím koupit sprej na ty potvůrky a nastříkám pak i sebe. Opatrnosti není nikdy nazbyt.

In reply to by petule_

Tyjo... no to je dost dobrý tip!!! Já mám repelent jenom natírací, tak si půjdu koupit i ten s rozprašovačem a snad to pomůže. Jakou budeš kupovat značku, jestli se můžu zeptat? Jak mám ten natírací, tak to je Autan a ten je výborný. Jen nevím, jestli existuje i v rozprašovací verzi... ??

Ahojky maminky,nasi Sarince byly 4 mesice 1.4.,je to uz velka baba,vazi 7,3kg a meri 63cm...vypada spis na pul roku :) posledni tyden se porad otaci ze zad na bricho,nemuzu ju uz nikde nechat samotnou,aby se mi nezakutalela :) haha Ale co me trapi je to,ze nechce byt vubec v koceru..je zvedava a chce abychom ji nosili...usne na pul hodky a pak se vzbudi a rve dokud ji nevytahnu...je to des! nejradsi bych ji dala uz sportak,ale nesedi samozrejme sama pevne...bojim se ze nebude chtit byt ani v nem:( Vsude bereme s sebou i klokanku,kocar mame na ozdobu...

právě dnes má štěpinka 4 měsíce,je čilouš-kobylky ji už neberou,přitahuje se do sedu z bříška se otočí na bok a pak přepadne na záda,odráží se na patičkách,kecá jak každá ženská,kojíme stále plně-budí se po 2,5-4 hodinkách-po očkování po 6-proto se již těším na druhou dávku,vážila ve 3 měsících 4590 a 56 cm,tak jsem zvědavá,jak to bude teď

ahojky holky jsem smutna...nas maly se neumi vubec prevracet na zadnou stranu...na brisku breci...hracky si sam brat neumi a ani kdyz mu ji dat tak ji hned pusti... :n: :r: ....u dr.jsme byli 28.3. a dr. se ani na nic neptala jak ja mam vedet co ma umet a delat.... :n: Porad jen lezi na zadickach.....achjooooona kontrolu jdem az 28.4.na ockovani..... :r: Jedine cim jsme na pred je ze uz mame dole dva zoubky...

In reply to by bambulka

Ahoj Bambulko, tím se netrap! Náš malej se taky nepřetáčí a na bříšku se mu hodně dlouho nelíbilo... ale zlepšilo se to když jsem si ho začala dávat na bříšku na svoje bříško - když sedím na gauči a hodně se položím na polštáře za sebou že skoro ležím. To pak hezky zvedá hlavičku, kouká na mě, smějeme se na sebe a povídá mi :-) Myslím že díky tomu začal líp pást koníčky i beze mě jako svojí podložky :s:
No naše dr. se mě taky moc neptá co už umí, ale já jí vždycky stručně povyprávím, třeba minule jsem jí řekla jak si pořád chce sedat když chňapne něčí ruku tak se hned přitahuje, tak mi na to řekla že s ním takhle můžeme trénovat, ale ještě ho nenechat sedět! Vždycky jen přitáhnout a zase položit.. Jsem zvyklá na ní všechno vybalit sama, někdy si i píšu blbenku když k ní jdu (seznam otázek) :///: Jinak je moc fajn, ale holt když chci něco vědět tak se musím zeptat...
Jo a blahopřeju k zoubkům! Nám už taky prosvítají dole v dásničkách první dva, ale asi jen tak nevylezou :-) Tak se měj a neboj, každý mimčo je individuální. Ať ti pěkně roste :a:
Hanka a Kubík

In reply to by bambulka

Hihi, já měla tohle datum jako termín porodu tak jsem si ho dala do nicku jako těhule :-) Ale Kubík si dal trochu na čas a vyklubal se až 8.12.08 no ale teď už ten svůj nick změnit asi nemůžu... no to neva. A kolik tvůj Kubíček váží? :cc): My byli na kontrole naposled 30.3. a měl 6,5kg což si myslím že není nijak moc ale na pohled vypadá dost velikej :-) Hlavně hlavičku má srandovně kulatou a tvářičky buclatý, včera ho viděl po delší době brácha a překvapeně se mě ptal čím ho to krmíme?! Papá nutrilon HA je a ten je dost hořkej tak jsem ráda že s tím nedělá problémy, má ho rád :///: A na noc dostává kašičku. Co vy?
Hanka a Kubík

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

4mesice...jj ty zoubky me prekvapili ani zadny velky problem s nimi nebyl jen chvilku teplotka...

Ahoj holky, tak hlásim že od včera se už taky umíme přetočit na bříško!! Malej z toho má obrovskou radost, nemoh z toho zážitku ani spát :s: dokonce když jsem si ho v noci vzala na kojení do postele, hned se zase začal přetáčet, asi aby se ujistil, že to pořád umí :s: a už týden si umí dát dudlíka sám do pusinky :qu: to je super, když se sám obslouží! No jinak mi všechno bere z ruky a hned to cpe do pusiny, už se s nim nemůžu ani napít, hned se sápe po skleničce, musim dávat pozor co kde leží. jsme z něho celý pryč a on si nás krásně omotal kolem prstu :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky