MIMÍSKA NAROZENÁ V LISTOPADU A PROSINCI 2008

06.03.2009

Maminy, nechcete si psát, co všechno umí a jak roste Vaše miminko? :/;x: Také se bavit o tom, co trápí Vaše miláčky a jak jim můžeme pomoci. Však každá rada je dobrá. :dance:
Navrhuji všechny maminky,které mají šmudlíky,at sem písnou a dáme se navzájem do přátel a kdykoliv se kontaktovali.
Tak se budeme těšit na vaše řádky. s pozdravem Květa a Tomášek z Mělníka :cc): :a:

In reply to by Handule021208

Z hlediska vyvojoveho placani pres rucicku v teto dobe jeste nic neprinese, zakazy budes muset porad opakovat. Do tech asi 18 mesicu jeste deti nejsou schopne si zakazy zapamatovat dlouhodobe a vydrzet dele u jedne cinnosti. Kolem 18 mesice se situace zacne menit.
Ted nezbyva nez mit oci i jak se rika v pr...., behat za detma, durazne opakovat do nekonecna zakazy a doufat, ze se to brzo zmeni. To vztekani zkousim ignorovat a kdyz to nejde tak prevedu pozornost na neco jineho.
Hezky den :a:

In reply to by Handule021208

To je normální, neboj. :) Já malýmu vždycky vysvětlím, proč nejde to, kvůli čemu se vzteká, a pak mu řeknu, že homám ráda, ale ať se klidně vyvzteká, že mu to stejně nepomůže a že na to nejsem zvědavá a odejdu do jiné místnosti. Když se hodně vzteká, pevně ho obejmu, aby nemohl mlátit rukama, a pomůžu mu se uklidnit. Děti ještě neumí pracovat se svým vztekem, kolikrát se vztekají i po tom, co dosáhnu toho, čeho chtěli. Důležité je reagovat v klidu, vyvarovat se vět typu "Když se takhle vztekáš, nemám tě ráda." a podobně.

In reply to by Raduš.ka

jo jo, snažím se reagovat spíš kladně, taky ho objímám když hodně řádí, ono taky záleží na důvodu proč se vzteká, někdy to ignoruju když vyloženě dělá schválnosti. Už je to teď po pár dnech lepší.. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak jsem mrkla do průkazky a máme jí ještě takyo otevřenou a to 0,5cmx0,5cm takže malinko ještě ano, tedy to bylo v roce 14.12.Pa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

My máme tak asi půl na půl centimetru.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No tak já nevím, jak velké máš ruce, ale u nás to taky vychází tak na polštářek prstu, takže můžeš být v klidu. :) DO roka a půl je ještě čas na to, aby se zatáhla. :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

zdá, že už ne, jen tam má takovej dolíček, ale už ne měkkej.... Nevim jak to mám napsat...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkujeme. No určo se to rychle naučí,protože mi se taky naučili s chodítkem a pak to šlo samo. Pa :one:

Ahojík holky, musím se tak trochu pochlubit - dnes jsem mojí Marcelce poprvé nachystala na večeři místo mého mlíčka kaši a Marcelce chutnala!!!! Ovesné vločky máčené v Sunaru (musím spotřebovat, co jsem nakoupila a Marcelka to samotné nechce ani vidět!!!) s jogurtem a jablky :-) MŇAM!!! Tož moje mlíčko bude mívat už jenom ráno ke snídani. Doufám, že jí moje kašičky, co jí budu připravovat s takovou láskou, budou chutnat i nadále :-)
Markéta s Marcelkou :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky.Tak přesně to samé jsem tu před několika měsíci řešila také.Jednu dobu to Jarý dělal neustále, ale pak přestal sám od sebe.Neboj, taky toho nechá, jen se obrň nervama, mně z toho vždycky bolely moje zuby. :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jooo, náš malej to dělá taky, ne často, ale když s tím začne, mám husí kůži... }:)

maminky ahojte! Prosím vás řekněte mi jak jsou na tom vaše děti s nočním spaním??? Já jsem už uplně nadně! Sára se ve svých skoro 14m. v noci budí i 8 :jawdrop: s pláčem! Furt se vrtí a kňourá,nemůže usnout,pořád k ní vstávám a vůbec se nevyspím,je to horší a horší,já si už nevím rady! Psycholožka mi řekla,že dělám vše správně,řvát jí teda dlouho nenechám,protože to se vzbudí ještě víc a musela bych ju vytahnout z postele,takže dávám dudel a čaj,to sice zabere,ale tolikrát za noc :#o: Bože můj,kdy toto přejde???

In reply to by Misutka

U nás paráda. Malá zalehne v 19,30 a vstává ráno v 8,00,někdy tedy o hoďku a půl dřív,protože straší dcera vstává do školy. Jinak spí už od 6-ti měsíců se starší dcerou v pokojíčku a problém,že by se nevyspala,že malá řve nebyl. Pokoj máme u ložnice takže vše co se děje slyšíme,máme totiž pootevřené dveře. Jinak dudáka jsme nikdy neměli .jen snad jednou v porodnici. Nikdy jsem jí neuspávala,to bych zachvíli byla otrok a jde to samo.
Jo jinak dneska je nám 13 měsíců a naučila se každé ráno jít na nočňajs a vyčůrat se. Přeju pevné nervy a neboj vše se zlepší.Pa

In reply to by princezna.32

Ahojky,diky za odpoved! Mate to super! Ale ja verim ze u druheho ditete to taky bude jine,uz vim co bych delala jinak od narozeni,jakych chyb se vyvarovat atd...Sara byla nespavec od mala,porad jsem ji mela na rukach aby neplakala :00: Byla sem jak pises otrok :n: A v podstate jsem doted hlavne v noci teda! Verim ze plati to,ze druhe dite je hodnejsi a spavejsi,ze tak nejak vyciti ze to maminka nemuze zvladnout :#o: Protoze jinak bych do druheho asi nikdy nesla :n: Dnes v noci jsme nespali od pul 1-3 :jawdrop: ach jo!

In reply to by Misutka

Já mám už druhou dceru. První má 11 let a mám to ŠTĚSTÍ,že obě dvě mi takhle spinkali od malička. Bál jsem se toho,že druhá bude nespavec a zlobit,protože Klárka byla zlaté dítě. Ale krom toho,že se jí nechce chodit bez držení je zlatá. je pravda,že jsem měla úplně jiný porod a celé těhotenství,ale to je to jediné,jinak co se týče spaní je to stejné. Třeba se jí zrovna zachce a začne se budit třeba až jí budou 2 roky,ale to dofám,že nee.Pa

In reply to by Misutka

no, ale chci tě vyvést z omylu, co píšeš o druhém dítěti..... Ze zkušeností jiných i mých ti můžu říct, že opak je pravdou.... Určitě není druhé hodnější a ani spavější..... To je náš případ!!!!!! Emi je mnohem větší nespavec, než ta starší a mnohem věší éro a možná i vzteklínek!!!! Ale to spaní rozhodně vede, spí stokrát hůř, než Barča....
No, ale třeba u vás to tak nebude!!!!!!!!!!!

In reply to by Misutka

jsem to tu četla, tak ta tvoje cácorka je něco podobného jako moje, totální nespavec!!! Přeju ti samozřejmě, aby bylo líp!!!! Ale myslím, že to člověk bohužel nijak neovlivní ://: ://:

In reply to by Misutka

jsem to tu četla, tak ta tvoje cácorka je něco podobného jako moje, totální nespavec!!! Přeju ti samozřejmě, aby bylo líp!!!! Ale myslím, že to člověk bohužel nijak neovlivní ://: ://:

In reply to by Misutka

myšlenka, že vím, že jsou tady některé holky podobně na tom jako my, protože tady doma u nás v okolí nikdo takovýho nespavce nemá a koukaj na mě jak na blázna, kterej si vymýšlí. :^O^:

In reply to by griotka

Presne!!! To znam!!! No tohle my nezname...no my spime celou noc od narozeni....no tohle mi ani jeden nikdy nedelal...atd! :jawdrop: Zabila bych :s:

In reply to by Misutka

je naprosto přesný..... Asi by byl člověk blázen, kdyby si dobrovolně vybral nespacího broučka, že???? No a natož si v tomhle směru vymýšlet..... To já taky rostu, nad některýma reakcema :00: :00: :00:

In reply to by Misutka

Ahojky, my jsme na tom podobně. Kubík během noci taky několikrát bečí takže k němu musím vstávat. Sice nekojím, ale dávám mu pořád 1x za noc mlíčko. Vždy ho dostával kolem 3h když se o něj přihlásil, ale posledních pár dní se ho dožaduje už v 1h a pak kolem 5 už je zase neklidnej tak mu dám ještě trošku, ale je mi to divný. Asi mu budu dávat už jen čaj, nebo aspoň nad tím ránem. Buď právě rychleji roste nebo zuby nevim :? Vzbudí se mezi 5 a 6. Někdy pomůže když ho vezmu k nám do postele a ještě chvíli spí, ale většinou ne. Aspoň že přes den spí, a to 2x nebo někdy jen 1x. Každá půlhodinka dobrá ;) Ale taky jsem si zrovna říkala, že je to s tím spaním horší než dřív a přitom si myslím že by to mělo být naopak..

In reply to by Handule021208

Teda ja koukam,že v tom nejsme sami! Ja myslela jak deti v roce uz spinkaji celou noc! Moje teda byla nespavec vzdy ale do 8mesice se budila 2x a to bylo zlate! od te doby je to jak na houpacce,nekdy je vzhuru 3x-to je pro me super a nekdy zase 10x :jawdrop: Take ji davam jeste jednou v noci sunar,ona se ho dozaduje a mam jistotu ze po nem usne,driv to ale bylo lepsi usla po nem na tri hodky i vic,ale ted se mi po nem klidne po pul hodine vzbudi a zase bečí,takze ja fakt nevím :n: Cim starsi,tim horsi-paradox co?!

In reply to by Misutka

Ahoj tak u nás podobně jako u vás celou noc se kroutí a vyžaduje moji přítomnost. Stále ji kojim tak myslím asi 10 za noc,a někdy se vzbudí uplně a je třeba 2 hod vzhůru a chce si hrát.Zatim ještě pořád ustupuji a hladim a konejšim a modlim se at je ráno. :'zz): Ale co mě zaujalo na fotečce u vás jak máte super dlouhý vlásky tak o tom se nám může jenom zdát,máme zatim jenom kratounký. :cc):

In reply to by kulička

Taky to tak máme. Jenže Vojtovi nejde o pozornost, jde mu o mlíko - kolem 23:00, 01:00 a 04:00. Prostě řve, dokud nedostane mlíčko. Pak hned vytuhne. Čaj nepomáhá, prso už je prázdné tak mícháme jak mladí rodiče v šestinedělí :s: A vstává mezi 05:30 a 06:00, takže se hlásím do Miss Zombice :^O^:

In reply to by lecoce

:s: :s: :s: Strasny holky! Ja začala dávat malé ty homeopatika pro neklidne spani,ale zda se mi ze ji zabiraji jen pres den :s: Po obede mi spi 3hodiny :jawdrop: ale v noci se stale budi :00: Tak jsem ju dnes vzbudila po dvou hodkach,tak jsem zvedava jestli to bude mit v noci efekt :#o:

In reply to by Misutka

se nediv kdyz davas rano.. a muzou se brat jen po porade s dr a ta by ti mela urcit davkovani. Nam urcila 1-2 lzicky vecer!! berou to hyperaktivni deti tak proto se to muze i pres den an zklidneni ale pokud mate problemy jen v noci meli by jste to jist jen vecer..
nam pomoha.. ale ted nam rostou stolicky takze mame trapeni

In reply to by cifrspionka

Ahojky,ja dnes mluvila s dr. a ta rikala,ze se nemusime vubec bat davat Sedalii dlouhodobe,jsou to preci homeopatika a ty neublizi! Takze budu nadale pokracovat,ikdyz se mi zda ze moc velky efekt nemaji :( Kazdy vecer doufam,ze to bude lepsi a lepsi!

In reply to by cifrspionka

"Těch 10 dní je myšleno bez porady s lékařem z důvodu, aby se nezanedbala léčba. Pokud nejsou jiné potíže (které vyžadují konzultaci lékaře), tak lze tento homeopatický sirup podávat dlouhodobě." Tuhle odpověď jsem obšlehla z jiných stránek...

In reply to by Raduš.ka

Ja osobne si take myslim,ze se to muze pouzivat dlouhodobe,neni to preci zadna chemie! A myslim si,ze pokud se to vysadi,tak jsme zase tam kde jsme byli :? Kazdopadne nam stejne nezabiraji! Dnes i s homeopatiky byla v noci od pul1 do 3 vzhuru a bečela,nemohla zaspat a nepomohlo nic! Jsem zoufalec :r:

In reply to by Misutka

No co jsem o Sedalii vyčetla, tak působí na několik problémů, které potíže se spánkem způsobují, takže zřejmě zrovna na ten váš problém asi neobsahuje účinnou látku. Já ji dneska taky koupím, tak jsem zvědavá. Nerostou vám zoubky? Zkoušela jsi dát třeba Nurofen? Nebo nejsou to prdíky?

In reply to by Raduš.ka

No tak Sara na prdiky nikdy netrpela a zuby ji rostou v podstate permanentne uz asi pul roku,takze to stale nemuzu na ne svadet...jeste nam jich chybi 8 a pak snad.....bude spat! Ale ja uz se smirila s tim,ze se vyspim nejdriv az ji budou tri,protoze znam takove pripady :( A nurofen na nu pusobi afrodiziakalne,nespi po nem treba 4hodiny a je jako na drogach,to jsem tady uz jednou i psala... :s: Mame zahadne dite :00: :s:

In reply to by Misutka

Tak já ji včera dávala prvně nejprve ze lžičky, ale malej to nechtěl, tak ze stříkačky po Panadolu. Dneska ráno si ji vzal ze lžičky... Jestli to nevadí v Sunaru, to nevím, homeopatika by se měla užívat půl hodiny po jídle, nebo čtvrt hodiny před jídlem, aby co nejlépe působila, ale tohle jsem vyčetla ke granulím, jak je to se sirupem, to nevím...

In reply to by cifrspionka

Ja ji rekla o nasem problemu s nocnim spanim-nespanim a ona mi rekla at zkusim tohle...vic mi rekli az v lekarne a dali mi k tomu letacek,tam ale psali jen za se ma davat jedna lzicka rano a vecer,ale jak dlouho ne...ja ji to davam asi 4dny a rikam ze v noci nic moc,ale tak uvidim ted kdyz ji to budu davat jen vecer! Jsou to v podstate jen byliny a ty nikoho nezabijou! Ale taky na spoustu lidi nepusobi! Tak uvidime,diky!

In reply to by kulička

Jeee tak to Sara se taky kolikrat vzbudi a je treba dve hodiny vzhuru a hraje si,ja ale zapnu lampicku a spim,ona pak vetsinou sama usne,ale za hodku je zase vzhuru :00: }:) Vlasky ma uz docela dlouhy,musim ji delat culicek,aby to nemela v ocickach:) Ale ja mela do roka holy koleno na hlave :s: a tata nam plesati zase ted,tak nevim po kom to ma :///:

In reply to by Misutka

Jeee holky,díky,ne že bych vám to přála,ale jsem ráda že v tom nejsme sami,mě to totiž okolí vůbec nevěří a všichni mi jen říkají jak jejich děti v tomto věku spali 12h v kuse :00: Já naštěstí už nekojím,to bych se zbláznila ještě prso ji dávat-kojila jsem do 11m! ale i tak,vstavat porad,to je na zbláznění,kolikrát chytnu nerv a dám ji na zadek,ale to je pak ještě horší :00: Nic nepomáhá a zuby nám rostou snad pořád!

In reply to by Misutka

Tak u nás je to jak kdy. Někdy se budí často a nechce, nebo nemůže usnouut, jako třeba dneska, zase jsem byla vytočená, ale většinou se probudí tak dvakrát, třikrát během noci. Nakojím a spí dál. Docela nám pomáhá čaj pro lepší spaní od Megafytu, kterej mu dělám před spaním, když si na to včas vzpomenu. Dělám mu ho tak na pátou, aby ho vypil co nejvíc, on pomáhá i proti prdíkům, to my potřebujeme. Dá se koupit v lékárně za nějakých 45 Kč.

In reply to by cifrspionka

Ahoj Jituš, my teď chodíme na tohle cvičení u nás v Kralupech (nejde mi vložit odkaz je to na www.rcneznalek.cz):
Kutáleníčko pro batolátka
zábavný program pro nejmenší děti, které už nelze udržet na jednom místě, aktivně lezou a zkoumají okolí.
Budeme cvičit s říkankami, balónky, písničkami, tunelem, hadem, hudebními nástroji i cirkusem :)
rodinné vstupné 50,-Kč (permanentka 30,-)
Je to bezva, jsem spokojená já i Kubík, probírají se tam různé věci co mamky zajímá, děti si užijou a hlavně se dostanou do kolektivu. V 1 skupině je max 10 dětí a je to tady u nás fakt levný. Předtím jsme chodili do skupiny pro malý miminka co ještě nelezou a taky to bylo supr, Kubík je moc rád mezi dětma.. takže doporučuju :-) hlavně teď přes zimu je to prima :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to si malá asi pěkně poplakala. No hlavně že už jsou venku.

Máme čtvrtou stoličku, hurá! :) To už máme celkem 12 zoubečků, kdo má víc? :///:

In reply to by Raduš.ka

nám leze první stolička a je to náš devátej zub, no a je to teda děs od silvestra nespíme a ještě má v noci teplotu....
Takže super!!!!!!!
Už aby měla všechny venku nebo mě klepne... Ach jo!!!! :00: :00: :00: :00:
Vy jste teda už pěkný zubatci :qu: :qu: :qu:

In reply to by griotka

:///: Jojo, a to už jsme byli i u zubařky, heč. :) U nás naštěstí (3x ťukám) rostou zuby tak, že o tom ani nevíme, párkrát byl protivnej, jednou měl horečku, ale toť vše, o tý čtvrtý stoličce jsem se dozvěděla právě včera u zubařky, jinak bych ji našla mnohem později. Přála bych vám všem, abyste to měli se zoubkama tak snadný, jako my. :one: Máš gel na zoubečky? Já ty první mazala Citrovitalem, tak spíš pro jistotu, nevím, jestli to bylo vůbec třeba, ale mě pomohl, když mě bolel zub....

In reply to by Raduš.ka

u zubáka jsme ještě nebyli.... Gel mám, ale zdá se mi, že na ní nějak neúčinkuje..... Hold berušky co nespinkaj normálně, jsou pak asi ještě míň spací, když je něco trápí!!!!!!!!
S první holkou to bylo taky tak nějak, ale teď je to mnohem horší.....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuejeme :) Trojky, tedy špičáky? Na ně je teda ještě čas, ale každému dítku rostou ty zoubky jinak, tak třeba brzy budete mít úsměv bez mezer :///: :one: .

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, u nás celkem funguje slůvko NE, ale v případě, že mi třeba řve vlasy, štípe atd. a nepřestává, naopak má z toho strašnou srandu, tak občas plácnu přes ručku, ale nevím jestli to má nějaký efekt, pač se tomu taky směje ;) Většinou ale poslechne na NE, tak k tomu přistupuju opravdu vyjímečně.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahojky resim to duraznym NE a pokud to nepomuze tak placnu pres ruku. To sice pak jeci, ale musi vedet ze se to nesmi!

In reply to by cifrspionka

přesně tak, já teda plácla přes ruku snad jen třikrát, to už opravdu hodně provokoval, ale jinak většinou stačí ne nebo ho odnést k hračkám a nějak jinak ho zaujmout aby na tuhle lumpárnu zapomněl

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak nase mala zna slovo NE, ale kdyz neposlechne tak dostane pres ruku kdyz na neco saha na co nema a kdyz se bezduvodne vzteka dostane pres plinu, aby mela duvod vyvadet, ale nastesti je docela klidna a vetsinou slovo NE pusobi. jenom bych nikdy dite nemlatila do hlavy ci do obliceje :n: max. rucka a prdka

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak já to řeším většinou ráznu domluvou, většinou to na malýho funguje, ale když mě hodně naštve, tak ho trošku plácku přes ručku, nebo přes tvářičku, ale fakt jen lehounce, spíš symbolicky. Ale dělám to fakt jen zřídka. Když mě něčím zlobí, otočím se k němu na chvíli zády a on s tím většinou přestane. To bití a kousání je jejich přirozenou reakcí, jestli ráda čteš, můžu ti doporučit knížku Nejšťastnější batole v okolí, tam se o tom dozvíš víc.. :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Lindi.
Klidně už můžeš s ráznější výchovou začít! Určitě není brzo! Musí vědět, že kousat a ubližovat se nesmí. Jinak si dovolí víc a víc.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nelinka se umí taky pěkně zahryznout (ať už z radosti nebo vzteku). Neštípe, ale umí mi vrátit plácnutí nebo mě plácne jen tak ://:. Na "NE" se někdy směje, někdy vůbec nereaguje... slovo opravdu neplatí :!k:. Vlastně ani plácnutí přes ruku nebo na zadek. Ale je lepší je učit už teď určitým zákazům a hranicím. Nejlepší je odvést pozornost, začít si s malou s něčím hrát, něco ukázat atd.
Máme se fajn (celkově), ale jinak noci sem tam katastrofa, pořád se budí na kojení, flašku nevezme, moc nepije, no a to je asi ve zkratce vše :!k:. Jsme chudokrevní, tak bereme železo.
A co vy? A ty, mamino? :\x: Už se ti to zase krátí :qu:.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tý jo, tak to se ti ale už fakt krátí :girl: :!k:.
No, železo staví, takže musíme pít a tím, že nepijem, tak musím aspoň trochu kojit :s:.
Chodíme. Před prvníma narozeninama se rozchodila z ničeho nic. Teď je z malé profesionálka :\x:. Hlídat jsem ji nemusela, takže aspoň s něčím mi odpadly starosti.
Taky se měj krásně a zase se objev a dřív, než porodíš, jo :C]]:.

MOCINKY VÁM HOLKY DĚKUJI. MYSLELA JSEM,ŽE VÁM MIMINKA CHODÍ VĚTŠINOU VŠEM,ALE NEJSME TEDY VYJÍMKY. CHODÍTKO MÁME TO CO TLAČÍ PŘED SEBOU A JDE JÍ TO,ALE ASI SE OPRAVDU POTŘEBUJE NĚČEHO DRŽET JINAK JDE NA KOLÍNKA.MOC DÍKY A PA

In reply to by princezna.32

Ahojky,
tak mi naší Káje koupili taky chodítko k vánocům. Rok ji byl 2.11. a jen lezla po čtyrech a za ruku chodila jako by bokem. Na začátku prosince udělala sama 3 kroky a vůbec nevřískala jako obvykle tak jsme byli nadšení :)
Než byl ale štědrý den tak běhala pomalu vzduchem jak jsem ji nestíhala tak má akorát chodítko jak gambler automat-na jednu stranu jsem ráda že se to naučila sama ale na druhou jsem smutná že jsme ho nemuseli kupovat když se tak blbě shání

AHOJ HOLKY! TAK JSEM SE CHTĚLA ZEPTAT JAK JSOU NA TOM VAŠE DĚTIČKY S CHOZENÍM. TÉ NAŠÍ POTVŮRCE KAROLÍNCE SE NECHCE CHODIT SAMOTNÉ. ZA RUCE,ZA JEDNU S CHODÍTKEM CHODÍ I SEMTAM PÁR KRŮČKŮ SAMA UDĚLAÁ,ALE ROZBĚHNOUT SE SAMA NECHCE. TED 14.12.09 JÍ BYL ROK. U MOJÍ STARŠÍ DCERY TOHLE NEZNÁM(11LET),TA CHODILA NA KONCI DEVÁTÉHO MĚSÍCE. DÍK TA ODPOVĚDI A PA :a:

In reply to by princezna.32

ahoj Matesovi byl rok 18.12. a chodi jen kolem nabytku dal se nepusti a sam uz vubec ne vsude doleze po 4 kdekoliv se postavi a kam nedosahne obejde stul a pod.. ale rozhodne nechodi a casu jeste mate dost. Ma starsi dcera (12let) v roce chodila

In reply to by princezna.32

myslim ze vetu kazde mimco je na tom jinak zna kazdy, ale hold to tak je ;) ja osobne se nijak knizkama neridim , ale vim ze zacatek chuze kolem 15mesice je uplne normalni a nic opozdeneho. takze mala ma jeste cas :ww: my mame doma certici tak beha sama od 10,5mesice

In reply to by princezna.32

jste mnohem lepší než my a to Emče táhne 14tej měsíc.... Já bych byla ráda, kdyby jsme chodily tak jak vy :girl:
Ona si ještě ani nestoupá a o nějakých krocích si můžem nechat jen zdát.... :r:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky