Deníček uživatele Bystřinka

26.06.2012

Ahoj, 20.6., ve 12.05 se nám narodil Martínek 3870g, 51cm:) První porod trval 6 hodin s přenášenm 10 dní, druhý jsme čekali rychlejší, trval 2,5 hodiny :)

Můj další rychloporod

myslím, že porod si ještě zopakujete :) kór, když vám to jde tak v pohodě!! nevím, kolik je vám let, ale dnes se věk. hranice posouvá. Bude mi 34 let a mám teprve jedno dítě, určitě chci ještě minimálně jedno!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj děkuji :) Jj, na Bulovce. Poprvé jsem spokojená nebyla, ale za ty necelé tři roky se hodně změnilo. Hlavně bych řekla, že se obměnili lidi a zprofesionalizoval příštup všech. Spokojenost od začátku do konce :)
Vidíš, tak další komu se :sex: osvědčilo :) krásně ti to zrychlilo porod :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuji :) Jj, je to krásné datum a gratuluji k dceři a druhému těhotenství ;) Kdyby šel o den dřív, byl by 19.6. a dcera byla 16.9 :D Tak ať ti druhé těhu probíhá jen příjemně ;)

Jee ahoj, gratuluji k Martinkovi a preji moc zdravicka vam obema! Je to krasnej andilek, az me trosicku mrzi, ze uz to nezaziju, ale 2rarasi fakt staci..... Ja mela druhy porod take rychlovku, mala se narodila behem 3hodon od meho probuzeni v noci (praskla me voda, to me probudilo) , u 3tiho porodu bych se bala, ze nrstihnem dojet a na dom. porod, take nemam vek.....tak si to vse krasne uzivej a preji spici miminko! Pa

11.04.2012

Ahoj tvořivé mamky. Poradíte mi prosím vás některá s koupí šicího stroje? Moc terminologii šití nerozumím, ale v ruce mě už to nebaví :) Měl by být skladný, kufříkový, navíc endlovat.

Ahojky,já mám už starou Veritasku, ale moje mamka si teď koupila Lucznik Amelia za 3790 korun a je naprosto nadšená. Má totiž kovovou kostru a šije úžasně. Má i ty entlovací a moderní overlockové stehy, co chceš a dnes jsou fakt potřeba a hlavně má taky aut. navlékač jehly a i nastavitelnou šířku stehu. A ještě byla v ceně sada šití, kde je fůra cívek zdarma. To jiný stroje za ty prachy nemají. Bylo to objednaný na internetu, ale jsme fakt moc spokojený. Dneska je to normální. Singrovky jsou prý teď celý plastový, tak bacha. Tohle jsou fakt ověřený informace a hlavně - vyzkoušený v praxi. Tak dobře vyber! Z druhý ruky bych teda nekupovala, to máš vždycky riziko, nevíš, co tomu je. A dnesky za ty prachy už máš nový stroj se zárukou.

Díky za tipy švadlenkdy :) Já to endlování/entlování umím popsat jen pro ruční šití. To naše stará železná, historická Minerva neuměla :) Kolem 3, 4 tis bych mohla investovat, vůbec jsem nevěděla, kolik dneska stojí. Otevřela jsem stránky o šití a čučela jak vosa do flašky :)

:€s€:
ahojky, výběr šicího stroje se odvíjí od ceny, kterou jsi ochotna zaplatit
stroje do čtyř tisíc umí entlovat a mají ty overlockové neboli strečově stehy, není to sice bůhví co ale na běžné šití to bohatě stačí
existuje i stroj do dvou tisíc, ja lehký přenosný vyrábí ho janome a děvčata si ho berou do šicích kroužků , jméno myslím Janome Sew mini, ale je fakt pidi
nebo jestli máš vybranou konkrétní značku Pfaff-dlouhá tradice, němci, kvalitní a dražší stroje
Janome -japonci, dobrý servis, dobré reference
Bernina-švýcaři, precizní jako hodinky
Singer- už 160 let vyrábí stroje,
Lucznik-poláci
Zetina, Bobin....
no je jich spousta
napiš do kolika peněz by měl být a něco ti poradím, ale takhle je to dost široký okruh
:a: :a:

16.11.2011

Ahoj, tak mimčo je v pořádku a já mám prý hraničící těhotenskou cukrovku. Paráda. Dostala jsem průkazku, vzali mi krev na příští ultrazvuk.

jsme :°°//: :c: já jsem ve 12. týdnu a nevolnosti ustupují, tak ještě vydrž :) s tlakem to je horší, v sobotu jsem sebou málem švihla v davu a i teď mi dělá problém jenom nakoupit (jenže to nikdo jiný neudělá :$$: ). můžu se zeptat, jaký jsi měla tlak? já 120/60. asi je to normální, i když ten spodní se mi zdá nízký, ale nikdo nic neříkal.. :)

In reply to by lolka

:s:
Těším se, až to bude lepší. Je to vlastně jedno, líp už bylo :///:
Mám zjištěné, že když si odpoledne nelehnu, tak mi není blbě, ale zase jsem nevyspaná, pořád se s tím dá fungovat :)
Měla jsem 107/74, klasika. A pak skočila na ekg vyšetření do průkazky. Doktorovi nic nepřišlo divné, ani arytmie tentokrát nebyla, tak je to ok. To není špatný tlak co ti naměřili :) Chudáčku, lítat po nákupech, když je ti na omdlení.... jezdíš aspoň autem? Jak to že nepomůže manžel své ženušce?

In reply to by Bystřinka

hezky pěšky :) manžel je do večera v práci :€{€: já mám drobný prolaps mitrální chlopně a mívám záchvaty tachykardie, v těhu je to samozřejmě častější :€z€: musím se objednat na echo, už jsem tam dlouho nebyla. prý mám ekg jako člověk při plicní embolii, tak to musím všude hlásit :00: ale prý je to časté, tak se tím nestresuju :) 107/74 je úplně v poho :one:

01.11.2011

Ahoj, tak se přídávám k těm, které viděly srdíčko :) Chvíli to vypadalo, že přes marodící rodinku nikam nedostanu. Prcek je zdravý 8+6.

AHOJKY....Nedalo mi to ale musela jsem napsat..Hrozně se divím že se v někteých gyn.ambulanci vubec něco platí.....Fakt koukám....Já jsem neplatila nikdy nic,zdá se mi to opravdu přehnané....Tak krásné těhulkování a pohladte pupíky... :)

19.10.2011

Ahoj, tak jsem byla včera na konzultaci na genetice. Máme v rodině odpornou nemoc-svalovou distrofii.

Držíme palce, ať je všechno v pořádku - a určitě bude!!! Je super, že sis to nechala zjistit, uklidní to. Měj se fajn :a:

12.10.2011

Ahoj červíci. Jak se vám daří? Už na vás jdou znát pověstné příznaky? Jak to dáváte v práci, ve škole, doma s raubíři? U nás je to v pohodě.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dětičky jsou roztomilé, je fakt, že takhle malí mají parádní pupíky :)
Další celodenní nevolnosti, holky vy si užíváte :( Hm... zákaz čokolády se občas hodí :hu:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Neboj, určitě se vás najde víc :) Je mi líto, těhu tě pěkně trápí. Spíše stále hubneš, že? Holka, žádný med, kdyby jsi seděla v kanclu. Ale třeba ti nakonec ten změněný režim pomůže. V 1.těhu jsem studovala VŠ a chodila do práce, když šlo do tuhého, třeba na poradě, u zkoušky, nevolnosti se někam zašily :) Co si uvařit kotel zázvorového čaje nebo bonbony se zázvorem? Budu držet palce :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

A co ti vadí za smrad, maso nebo cokoliv? Včera Zuzka vjela kočárkem do psího výkalu, myslela jsem, že to nevyčistím :€[€: Tvoje rodina už je velice dobře informovaná. Aspoň, že se malá těší :) Ať vyšetření dobře dopadne :)

07.10.2011

Ahoj těhulky. Připojuji se k vám :) Máme doma úžasnou 2 letou lumpici. Vůbec nemám chuť krátit krásný čas s malou o dalšího prcka, ale čas neúprosně letí.

Ahojky, tak ať se ti v těhu daří a ať je vše v pořádku, budu držet pěsti!
A u koho v rodině se to projevilo ta sd?

23.09.2011

Ahoj zkušenější snažilky. Zkoušíme krátce pořídit naší malé slečince sourozence. Jen mi nějak nejde na rozum ovulační test. Testovala jsem v době ovulace (bolení vaječníků, atd.), ale nikdy se mi neukázal plný druhý proužek. Byla to šmouha a po pár dnech zmizela.

Ahoj Bystřinko,
my se snažíme o miminko už několik měsíců, u mě je největší problém délka cyklu. Na ovu kalendáři jsem si spočítala pravděpodobný den ovulace a testuji už minimálně 3 dny předem. Pak snadno vysleduješ, jestli čárka sílí. Nejlepší je testovat každý den ve stejnou dobu a zároveň si i hlídat, aby byl stejný pitný režim (aby se LH hormon v moči neředil pokaždé jinak...). Já navíc měřím i BT. Testy n, u mě fungují spolehlivě (potvrdilo se mi to, když jsem měla folikulometrii). Tak snad jsem Ti alespoň trochu pomohla :-)

In reply to by Andrea-H.

Ahoj Andrejko. Nějak to nechápu, ale přes to mé nesystematické testování a nekontrolování výsledků se nám povedlo otěhotnět :) V podstatě dodnes nevím, kdy tu ovulaci mám. My jsme donedávna hodně cestovali a pak se těžko drží nějaký režim. Ani se nedivím, že jsem se v tom pak nevyznala :) Dnes bych dala ještě na měření teploty jak píšeš :) Tedy, snad už nebude důvod.

U mě například ovu testy vůbec nefungují - vždycky je mám negativní a to jsem je dělala dvakrát denně. Ovulaci mám potvrzenou od lékaře podle UTZ.
Dr. říkal že ovu testy jsou velice individální a u někoho jsou to jen zbytečně vyhozené peníze.

06.06.2011

Ahoj studentky. Ode dneška jsem Ing a "jen" šťastná maminka a vystupuju z tohto klubu :)) Připíjím vám na zdraví a přeji mnoho, mnoho, mnoho sil a štěstí :///:

In reply to by Bystřinka

tak se ubírám směrem kurzů. NA OnaDnes je strašně fajn, dnes budu vkládat další článek, v podstatě průřez těhotenstvím, tak sjem zvědavá, jestli se to bude líbit či nikoli :) Konkurence je velká, mám tam pár lidí, které velice ráda čtu, protože píšou skutečně brilantně. :k:

In reply to by Bystřinka

Ahoj!!! Jsi dobrá :s: !! Já je mám odložené na začátek září a pomalu se chystám na učení. Musím se ale přiznat, že na ně myslím od začátku těhotenství. Je fakt, že jsem zvládla ukončit řádně ročník, tj. ZK + odevzadt DP, ale to malá ještě nebyla na světě....Teď je jí 7 týdnů a mám čím dál víc obav, že ani s hlídáním to nebude moc poctivá příprava... :€\€: Navíc mi přijde, že nejsem moc psychicky v pohodě, tak nějak celkově, ach jo!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky