Zelnice:)
ahojky holky,takovy dotazecek.Zelnice se vari tak,ze nakrajim zeli dam ho varit posolim okminuji a kdyz je zeli mekke tak ho jen zahustim?Prijde mi to hrozne jednoduche,tak si myslim,ze jsem na neco zapomnela.Moc dikys za radu.:D
Jani nemas na mysli zelnacku?
já jí dělám takhle: na sádle osmahnu cibuli, přidám kus uzenáho a párek nebo klobásu, papriku, kmín, bobk. list, nové koření, trochu osmahnu a podleju. pak přidám vodu, do ní zelí a když je poloměkké, tak nakonec brambory. dochutím (sůl, vegetka, cukr....) a trochu zahustím. moje mamka tam ještě přidává fazole. říkáme jí zelňačka.
Já nejdřív osmahnu klobásu, pak přidám brambory, taky osmahnu, zasypu červenou paprikou a povařim. Potom přidám zelí, povařim a nakonec zahustim, dochutim a přidám smetanu. Mňam, asi jí dneska budu muset udělat, když mi děláš chutě.
Já prvně udělám jíšku ( hladkou mouku v oleji), zaliju vodou, osolím, dám do toho vařit brambory a když jsou brambory vařené tak do toho nasypu zelí. To už nevařím moc dlouho. Jen aby se prohřálo. Do talířů sypu škvarky a to zaliju zelňačkou
In reply to Já prvně udělám jíšku by Boža
Hm,to zni moc dobre.:D
Jak pise nany jeste se tam davaji brambory a klobaska na konec....a smetana kdo chce.Mnam zelnacku miluju.
Zelnice?tak to ani neznám.Tak jak píšeš já dělám normálka zelí třeba k sekané nebo karbošum akorát kupuju sterilované
In reply to Zelnice?tak to ani by miky
Miky zelnice je zelňačka
In reply to Miky zelnice je zelňačka by Michalka
Jo aha ja tele co?Tak to bych přihodila ještě uzené:-)
In reply to Jo aha ja tele co?Tak to by miky
my delame zelnice prave dva druhy.Jednu cervenou ta je i s uzenym a s bramborem a jednu tuhle obyc,k te si pak pridame bramborovou kasi.
In reply to my delame zelnice prave dva by Kubí
aha to já vůbecneznám,ale musí to bít namka.
jj je to přesně tak a ještě bych tam dala klobásu a to zahuštění smetanu s moukou, tak to teda dělálm já
In reply to jj je to přesně tak a by Michalka
Jo super dekuji,to je presne to co myslim.Tak fajn,tak to je jednoduche.:D Budu mit dnes vareno ein zwei.:D
Já nejprve uvařím uzené kosti, když je maso měkké, tak je vytáhnu....vložím zelí, které pokrájím, sůl, a bujonovou kostku a kmín. Brambory na menší kousky vařím zvlášť...někdo je vaří v té polívce. Na sádle zpěním nakrájenou cibulku, zasypu hladkou moukou, mletou paprikou a krátce osmahnu. To pak dám do polévky a kvedlám, aby se neudělali hrudky. Polévku ještě chvilku povařím, já ještě dávám smetanu ke šlehání na zjemnění polévky a ke konci i klobásu nakrájenou na kolečka.