ZAVAŘIT masozeleninu?

05.08.2011

zdravíčko, máme nahrazenu polední mléčnou dávku. od začátku vařím. zkusila jsem ted dát kupovaný a nechce mi to... příští týden jedem na dovolenou.
Po pravdě se mi ani nechce ho přeučovat na kupované aby mi zas pak doma neodmítal vařené.
Ale jak byste to udělali vy? vařily na plotýnce v chatce a tahali sebou mixér, nebo týden jenom kojily a pak začli od nuly nahrazovat. nebo snad víte jak to zavařit? na kolik stupnů a jak dlouho aby se nezkazilo...
předem díky za vaše zkušennosti a nápady :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ale zkusím zavařit jen zeleninu bez masa, půl hodiny a kupované taky budu mít, uvidíme, počítám s dokojováním....vařit se mi tam nechce....

třeba se někomu taky bude hodit, co jsem vygooglovala:

Zavařování masozeleninových příkrmů má ale jedno úskalí. Jedná se totiž o potravinu snadno zkazitelnou s pH téměř neutrálním, na rozdíl od ovocných příkrmů či kompotů. K přípravě konzervy s možností uchovávat mimo lednici až 1 rok bys musela použít dvojí sterilace, 60 minut při 100°C první den a po 24 hodinách opakovat 30 minut.
Snadnější je připravit polokonzervu, tj. sterilovat jen jednou (30 až 40 minut při 95°C), ale nutností je hotový pokrm skladovat v lednici při +5°C a spotřebovat do 1 měsíce.
Ještě jedna věc, pokud budeš používat twist-off (šroubovací) víčka. Je naprosto nezbytné po celou dobu sterilace nechat víčka lehce nedotažená, aby mohl při zvyšování objemu ze sklenic unikat vzduch, a dotáhnout je ihned po dokončení sterilace (nejlépe ještě ve vodní lázni - ta sahá cca do 3/4 výšky sklenic). Pokud bys je utáhla nafest už před sterilací, šroubovací víčko by nepustilo vzduch ven a po ukončení sterilace by se nepřicuclo dostatečně. Takové výrobky se pak brzy zkazí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka