Zapečené brambory s houbami
800g brambor
500g čerstvých nebo mražených hub
100g bůčku
2 střední cibule
5lžič oleje
1 svazek pažitky
1 stroužek česneku
150ml smetany
150ml bílého jogurtu
sůl , pepř
-brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě.Scedíme, oloupeme a nakrájíme.Bůček nakrájíme na tenké proužky.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.Houby očistíme a rychle opláchneme (větší houby rozkrájíme).
-na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje,přidáme bůček a osmahneme do zlatova.Proužky bůčku odebereme a na pánev vložíme houby,rychle osmahnemea odebereme z pánve,přidáme zbytek oleje, brambory a osmažímeje ze všech stran
-přidáme cibuli, osmažený bůček a houby.Smažíme za stálého míchání 10minut osolíme a opepříme
-pažitku opláchneme a nakrájíme nadrobno.Smetanu smícháme s jogurtem,přidáme česnek a polovinu pažitky a to vše smícháme.Druhou polovinou pažitky ozdobime brambory s houbami.Takto připravenou omáčku podáváme zvlašť
-Já tu omáčku vůbec nedělám kvuli přítelovi on totiž nejí tak akorat na konec az ma brambory uvareny tak je zaleji smetanou je to taky moc vyborny.
přeji všem dobrou chuť
In reply to To zní chutně, asi to by horkykafex
nemas vubec zas pritel se na tom muze uplne ujist :-))
In reply to nemas vubec zas pritel se na by blondyna
bůček si koupím i nás v Intersparu, ale nevím jakej, jestli normální a nebo uzenej a jak má být prorostlej. A taky houby, můžou být žampiony z plechovky?
In reply to bůček si koupím i nás v by horkykafex
bucek??to je plne jedno podle chuti to uz je na tobe.A zampion muzou byt taky.
In reply to bucek??to je plne jedno by blondyna
Tak fajn, díky musím si někam napsat jen seznam, co ve čtvrtek nakoupit, i když bych to mohla koupit i dneska, ale tady u nás jsou strašně předražený potraviny.
In reply to Tak fajn, díky musím si by horkykafex
to nech az na ctvrtek az bedes delat velkej nakup to je lepsi
In reply to to nech az na ctvrtek az by blondyna
nemůžu zase dělat moc velkej nákup, nemám u sebe moc peněz a brigáda úpříde až asi v pátek a nebo v pondělí.
To zní chutně, asi to udělám v pátek k večeři, díky za typ.