Všem přeji krásné velikonoce!

24.03.2008

My Velikonoce neslavíme, ale manžel udělal fantastickou snídani a přinesl mi ji až pod nos!!! Bomba!
Recept na housky vám bohužel nedám, neb muž to udělal od oka, ale je to mouka, sůl, cukr, droždí, trochu másla a na posypání kmín a mořská sůl. Na omáčku pak jedno avokádo, pár rajčátek, čili paprička, sůl a trošku bazalky. Nejbojte se té čili papričky. Já nenávidím ostré, ale když se tam nedají ty zrníčka, tak to vůůůůbec nepálí! :k:

In reply to by Jay

Díky, však já si toho vážím. A to minulý týden upekl Bayleis dort, no to byl kulinářský orgasmus. Takové dorty jako on neumí snad nikdo!!!

In reply to by terinka

Tady taky ne. Manžel diktuje, cca 400 - 500g Strong flour, pokud nemáš použij i jinou s vyšším obsahem lepku, droždí v prášku cca 7g - 1,5 kávové lžičky droždí, polévkovou lžíci cukru, špetku soli, kousek másla cca 20g (když je budeš jíst hned, tak ho tam ani dávat nemusíš, prý se to tam dává aby to nevyschlo). Dej si do misky droždí, zalej to 250ml vlažné vody a promíchat rukou. Smíchej si mouku, cukr a sůl a to za stálého míchání přidávej do misky. Máslo by mělo mít pokojovou teplotu a přidá se jakmile se všechny ingredience v misce propojí. Celé pak uhněteš a necháš kynout. Jak to nakyne, upleteš si housky, posypeš kmínem a solí a pečeš na 180°C - 200°C záleží na troubě po asi 15 - 20 min do zlatova.

In reply to by terinka

Nemáš zač. Hrubou mouku vedou jen snad v ČR. Je to hladká mouka a to strong znamená že má vysoký obsah lepku. Jinak ti asi neporadíme, neb David neví jakou tam máte mouku. Tady je jen hladká, ale dělí se ještě na spoustu druhů, jako Self raising, atd.

In reply to by terinka

Jak říkám, hrubá mouka se používá už jen v čechách. Ještě se dá sehnat semolina, ale není to ono. Manžel vzkazuje, že stačí jakákoliv, ale lepší je s vysokým obsahem lepku. Tak hodně štěstí a ať ti chutná!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky