vosí hnízda
Ahojky, omlouvám se, že je to dotaz mimo. Potřebovala bych poradit náplň do vosích hnízd. Chtěla bych udělat nějakou bez másla. Neznáte nějaký recept? Napadlo mě třeba ze salka a zahustit sušeným mlékem, ale vůbec nevím, jestli to tak půjde :help:
Ségra bude letos plnit vaječným koňakem a zahušťovat sušeným mlékem.
In reply to já bych to tak taky by svetla82
což to je fakt, že o pro děti není, ale my děláme ještě tučňáky, ty jsou z podobného "těsta" akorát s kokosem a jsou tedy bílý a s čokoládou a ty mají v příšku normální krém, takže i pro děti :-)
In reply to což to je fakt, že o pro by veja
jééé, to musí být úžasný :one: a mohla bys mi prosím napsat recept? :+^*:
In reply to jééé, to musí být by svetla82
Tučňáci
140 g piškotů
80 g kokosu
100g moučkového cukru
60 g másla, stely, hery (čemu dáváš přednost)
2 lžíce mléka
Zpracovat na těsto a dělat stejně jako vosí hnízda, do formičky, dírku naplnit jakýmkoli krémem, přilepit piškot (linecké kolečko). Pak tučnáka chytnu a ponořím do čokolády, aby měl jakoby fráček (takže šikmo - část hlavičky, záda a bříško bude světlé) , když trošku čoko zatuhne, tak přilepím půlky mandlí jako křidélka a případně udělat i očíčka. Je s tím práce, ale je to krásný :-)
In reply to já bych to tak taky by svetla82
to je jasné. Na to má času ještě dost. :s:
holky moc děkuju. zkusím nejdřív povařit to salko (snad to nebouchne :€): ) a když se nepovede, tak budu zkoušet dál :a:
In reply to holky moc děkuju. zkusím by svetla82
neboj nebouchne,už to takto vařím asi 2 roky,musí být plechovka celá potopená ve vodě a v normoš hrnci tak 2-2 1/2 hodiny,musí bublat voda a neotvírat plechovku dokud je horká-jedině až vystydne!!!nebo v papiňáku tak půl hodinky,já si jich svařím třeba 4 plechovky a mám je vždy po ruce když něco peču-hlavně medovník!!!!
In reply to neboj nebouchne,už to takto by verkaperka
a v papiňáku to musí být taky potopené? to asi ne viď? jdu na to :+^*:
In reply to a v papiňáku to musí být by svetla82
jj musí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!klidně to nech 3/4 hodinky vařit.
In reply to jj by verkaperka
já to radši potopila, už se mi to vaří 5 min :s: děkuju
In reply to já to radši potopila, už by svetla82
já ho svařovala včera půl hodiny a ted jsem ho otevřela a dobrý,je krásně nahnědlý,karamelový-takže fakt stačí ta půl hodinka.držím palečky,ať se dílo povede :one: nemáš vůbec zač!
já občas dávám nutelu,jinak salko by šlo,ale asi bych ho nejdřív nechala zkaramelizovat(vařit plechovku asi 2h ve vodě,nebo půl hodiny v papiňáku)je potom ještě hustší a chutnější-karamel :one:
In reply to já občas dávám by verkaperka
dobre- jenom my tady to salko sakris nemame.
In reply to Verusko to zni by stefik
jo Štěpí já dělám i krém do košíčků ze svařeného salka a vyšlehané máslo+oříšky.neboj na Vysočinu ti dovezeme Salka :one:
jen pudink a nebo nutella. Taky delam krem z masla- takze bohuzel neporadim.
ahojda, nevím ze salka si to nedovedu představit, ale napadá mě třeba něco s pudingem. jinak v pátek dělali vosí hnízda v sama doma, myslím že tam říkala i ten krém tak zkus junkou do archivu čt1 a pustit si to, mám za to že tam právě taky dělali bez másla..
já myslím, že by to i mělo jít .... někdo dává jen vaječňák. Já mám náplň s máslem,tak moc neporadím :€\€:
já dělám vaječný koňak zahuštěný sušeným mlékem aby to neteklo, máme to rádi takto. :hu: