vepřový guláš

08.04.2010

Holky poraďte osvědčený,lehký recept na guláš,aby se fakt povedl.Vařit umím ale pořádný guláš nedám a nedám.Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky dík moc,ještě dneska večer ho udělám,zítra nám budou dělat žaluzky tak nebude čas,no doufám že to bude to pravé ořechové,dám vědět a přeju krásný den

Ahojky, aby byl opravdu dobrý, tak musíš dlouho a pomalu vařit, až je maso křehoučké ;) ...papa Oli

Ahojky, základem guláše je pořádně (pomalu a dlouho) dozlatova osmažit cibulku, dodá to tu chuť :s: a pak jen přidat a osmažit maso, osolit, koření ( já dávám papriku, kmín, majoránku a česnek) a šup s tím do papiňáku a pak už jen zahustíš :a\|:

Ahoj, tak základ dobrýho guláše tvoří cibule. Měla bys dát tolik cibule, kolik dáš masa..cibuli nech orestovat uplně do hněda, pak rychle orestovat maso, aby se zatáhlo. Osolit, opepřit, mlžeš dát trocha kmínu a sladkou papriku(nebo i pálivou, jestli chceš ostřejší). Podlít vodou, aby bylo maso potopené(podlévat horkou vodou). A nechat dusit a dolívat po troškách vodu. Já dávám do guláše 2 lžíce kečupu, pro barvu i chut. Před koncem rozmáčknu 2 stroužky česneku a nechám pořádně provařit. Nakonec dám špetku majoránky a zase provařím. Guláš by měl být hodně tmavý. Zahuštuji moukou, ale opravdu jen lehce, at z toho není světlá kejda. Pokud dáš hodně cibule, tak bude guláš hustý i tak..nebo ještě použít hotovou tmavou jížku nebo kůrku chleba. Podávám s na kolečka nakrájenou syrovou cibulkou.

In reply to by alusaP

Dělám taky tak. Moje pravidlo je dávat tolik cibule jako je masa (cca 400 g). Zahušťuji kupovanou jíškou, tmavou. Když to pak pořádně povaříš, je to dobré. Úplně nakonec dám gulášové koření, je fakt výborné!!! Zkus to :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka