Vaření
Co dneska vaříte? U nás to vypadá na langoše..potřebuju inpiraci na náký rychlý oběd pro manžela...Poslední dobou nevím co pořád vařit? Tak šup šup receptíky.. :)
A ještě nemáte někdo receptík na noky? Ne na těsto..ale s čím je děláte? Bych je někdy chtěla zkusit udělat.. :hu:
Noky dělám buď se sýrovou omáčkou nebo se špenátem:)
A možná ti přijde vhod inspirace, co jsem si vzpoměla, že jsem vařila v posledních dnech taková rychlejší jídla, abysme mohli být víc venku: čočka, rizoto, pangas s brokolicí a sýrovou omáčkou, telecí krk vařený se zeleninou (malý k tom uměl červenou čočku a já brambor), kuře na paprice, hovězí na houbách s rýží, špagety s rajskou omáčkou a s tuňákem (jen drcený v konzervě), smetanovo zeleninová omáčka (taková falešná rychlá svíčková) s knedlíkem, moje mami nám dnes vaří knedlo zelo:), k večeři většinou dělám pomazánky nebo včera šťouchané brambory s jarní cibulkou a zeleninový salát s nivou, taky jsem dělala palačinky plněné špenátem se sýrem zapečené v zálivce ze smetany a vajíčka, závin z listového těsta plněný zeleninou (jen mražená, spojená vajíčkem a trochu modřence), farmářská pizza (zakys. smetana, vajíčko a cibule), napadá mě ještě fazolky v tomatové omáčce s volským okem a pak už je černá díra:)))
In reply to Noky dělám buď se by Magla
ten zeleninový salát s nivou bych si dala..co do něj dáváš? Jinak dobrá inspirace..na tolik jídel bych si ani nevzpomněla..
In reply to ten zeleninový salát s by Alfa
Normálně dělám rajčata, papriky (červená zelená), okurku, jarní cibulku a dávám bazalku a mozzarelu, ale umřela mi bazalka, tak jsem dala na kousky nivu. Zakápnout olivovým olejem, trošinku soli a pepře, pokud je to samotné jídlo tak opečený toast který běžel kolem másla:)
Gnocchi delam s rajcatovou omackou s tvarohem treba. Osmahnes korenovou zeleninu (nebo i jen cibulku) na male kosticky, pridas vodu, poradne podusis, pak das passata di pomodoro, povaris, vypnes plyn a rozmichas do toho trochu tvarohu. Uvaris gnocchi, smichas s omackou a muzes pridat trochu strouhaneho syra (ja nedavam). Nechas to ustat asi 5 minut (dobre se to smicha) a pak uz jen :a\|:
In reply to Gnocchi delam s rajcatovou by Principessa
to zní dobře...někdy vyzkouším..
In reply to Gnocchi delam s rajcatovou by Principessa
Miluju italskou kuchyni, ale neumím jí vařit:( Vůbec mě nenapadlo, dát do toho tvaroh:) V Plzni je italská prodejna, musím tam vyrazit pro nějaké ingradience (napr. pesto u nás na vsi neznají:)
In reply to Miluju italskou kuchyni, ale by Magla
Pesto je nejrychlejsi letni obed (vecere), ale musis si pestovat bazalku. Pak je to jednoduche! Das do kelimku od ponorneho mixeru (nebo do nejake uzsi sklenicky) umytou bazalku, pridas strouzek cesneku, trochu soli, pinoli (nebo vlasske orechy), parmezan (strouhany), olivovy olej a mixnes to. Pesto je hotove! :s:
In reply to Pesto je nejrychlejsi letni by Principessa
Bazalka je u nás základní koření, ale teď mi umřela, nebyla jsem doma a nikdo jí nezalil...:(
Moc děkuju za recept :\x: Manža chtěl Humus, tak mu místo toho udělám pesto, bude taky nadšený :\x: Podle tvého receptu to zvládnu i já :s:
Mě se právě líbí, jak je to jednoduché, lehké, ale já jak jsem vyrostla v těch omáčkách a knedlíkách, pak první manžel by nic podobného nejedl, tak je to pro mě těžké vyjet z toho zažitého, ale snažím se:)
In reply to Bazalka je u nás základní by Magla
nj, dulezite je dat hodne bazalky, malo tech orechu, jen tak par, dost oleje (treba ja delam i bez soli, ono to je zdravi a celulitide prospesnejsi :s: ), ale oleje muzes vzdycky pridat, tak si tam hned nenalij celou lahev :s: :s: :s: fakt je to rychlovka a moooooooooooooc dobra. Skoda, ze ted bazalku nemam, ale uz se po ni budu shanet, vypestuju si dycky do podzimu poradne kere. :one:
In reply to Pesto je nejrychlejsi letni by Principessa
Jinak - vetsina italskych jidel je hrozne rychlych na pripravu, vubec na tom nic neni...
ahoj tak ten muj zkratka miluje zapeceny brambory se smatanou a halvne je to rychly: oloupes brambory nakrajis na kolecka vlozis do vymasteneho pekace, smetanu smichas s magi napady ( zapecene brambory se sunkou nebo kurecim masem ) zalijes a das do trouby a je hotovo :hu: :a:
In reply to ahoj tak ten muj zkratka by GambrinkaX
manža právě naopak smetanu, mlíko, zelí v moc nejí..ale já to ráda
tak ja mam stejny problem uz me to nebavi porad neco vymyslet.... dneska delam francouzke brabory docela rychlovka, brambory uz mam ve slupce uvarene tak to soupnu do trouby a je to, na veceri budu delat kureci salat a zitra budu delat pangase na masle, zelenine a vareny brambor ;)
tak já dneska orestuju cibulku s nastrouhanou mrkví a celerem, na to hodím tuňákovou konzervu ve vl. štávě, česnek, zamíchám to s rýží a oběd je na světě :)