tresne
Ahojky holky,mame na zahrade tresen a je mi lito ji nechat opadat, ale jsem uplny laik na zavarovani, dejte prosim recept jak na ne,aby se mi nepokazili,2x jsem zavarovala merunky a musela pulku vyhodit,chjo. jak na ne?dekuji vam :a:
Ahoj, tak na tom nebude nic složitého - já tedy už leta nezavařovala, ale mamka zavařuje a používá želírovací cukr Gelfix 2:1 od dr. Oetkera (návod je na něm) a k třešním bych dala ještě šťávu z citrónu. Jsou samy o sobě sladké a džem by byl takový mdlý. Teď jsem taky v Albertovi četla spoustu receptů na džemy a k třešním tam myslím měli ještě lístky máty ... Můžu mrknout večer, až budu doma na konkrétní recept.
Raději používáme šroubovací sklenice (třeba od džemu z obchodu) než ty klasické na které musíš mít hlavu (nástroj). Když máš džem uvařený, tak ho prostě do těch úplně čistých a úplně suchých sklenic naleješ, pořádně zavřeš a otočíš dnem vzhůru.
Ještě záleží, jak máte džemy rádi, jestli s kousky nebo ne. Podle toho část třešní buď rozmixuješ/rozemeleš nebo jen pokrájíš
Jen ty třešně vypeckovat, to je opruz.
Tak ještě doplním http://www.zavarovani.cz/, tam je toho hodně.
Lištička Kačka + Matýsek + mimi v bříšku
In reply to Ahoj, tak na tom nebude nic by Lištička
jojo moje babi také zavařuje tímto stylem. Horké nalít do sklenic a uzavřít a otočit dnem vzhůru...
nebo je nezavařuj, šoupni do pytlíku a šup do mrazáku. Já mám vždycky mrazáky narvané k prasknutí. v zimě jak když je najdeš :D