Roštěnka

09.02.2009

Hojte, holky, mohly by jste mi poradit, jak se vaří roštěná? Mám na ni chuť.. A jaké maso na to mám koupit? Manža totiž není na omáčky, tak je nevařím, ale v sobotu jsem viděla roštěnku u našich, tak na ni nemůžu od té doby přestat myslet.... :hu: :hu: :hu: :hu: :a\|: :a\|: :a\|:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jééé, moc děkuju, holčinky.. Tyjo, to bude ňamka, už mi tečou sliny.. Papiňák nemám, tak bude muset stačit hrnec. :) Přidala bych i vajco okurek, ale syn by mi to vajco omlátil o hlavu, nemá je rád.. :D Ale časem to taky zkusím. :) A vývar dáváte masový, nebo zeleninový? moc vám děkuju. Když na to člověk zírá do kuchařky, tak to vypadá složitě.. :) Tak pa pa a děkuju.. :) hezký večer..

In reply to by Jana Dušková

Jani, pokud to budeš podlévat bujónem, tak bych koupila přímo hovězí.. jinak jestli to budeš dělat s okurkou- tak doporučuju okurkovou omáčku- nakrájíš okurky na menší kousky a dáš je vyvařit do omáčky..no a moje mamka, když ji třeba zbyde hodně omáčky a chce trošku změnu, tak do té omáčky dá na kostičky nakrájený kabanos..taky mňamka!! Tak úspěšné vaření a pak napiš, jak se Ti to povedlo!! Věřím tomu, že se budou všichni olizovat až za ušima!!! :one:

Ahojky! přesně tak.. Já je taky dělam v papiňáku, je to rychlý, dělam je z vepřové kýty, naklepu, nasolim, napepřim, obalim v hl. mouce,hodim na sádlo či olej , opeču z obou stran, vyndám maso, do hrnce přidám osmahnout cibulku, pak tam dám to maso, podleju vývarem (bujonem) a po cca 25 min. vyndavam znovu maso a už jen zahustím šťávu hl. moukou rozmíchanou v cca 1 dl studené vody, dochutím solí, případně dodám do omáčky vejce natvrdo a nakrájené okurky a mám variantu španěl. ptáčků ;-)

Ahoj Jani, tak já dělám roštěnky z hovězího masa, dají se dělat i z vepřového, ale nejsou tam měkké.. jinak v řeznictví Ti určitě poradí, jaké maso je nejlepší.. no.. potom si maso nakrájíš na plátky, osolíš, opepříš a lehce obalíš v mouce.. já si potom připravím tlakáč(nemusí být), rozpálím si olej a maso osmahnu z obou stran, aby se maso zatáhlo.. potom podliju vodou, aby byly plátky ponořené ve vodě..ale ne moc.. tak akorát.. zavřu tlakáč a nechám tak 20-30 minut na středně mírném plameni.. potom otevřu, zkusím, jestli je masíno dost měkké.. výpek postavím zpátky na plotnu a připravím si záklechtku (voda s moukou, nepoužívám zásmažku), je lepší ji dávat přes sítko, aby v omáčce nebyly hrudky.. a zahustím omáčku, ochutnám a popřípadně dochutím.. potom jenom vrátím maso do omáčky a může se baštit.. nejraději ji mám s bramborovou kaší..ale dá se s těstovinama nebo s knedlíkem- jak bramborovým, tak houskovým.. tak snad Ti to pomůže a bude chutnat..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky