Ahoj, tak každý je má rád nějak jinak. Známá dělá nálev z Deka, já dělám tento: 0,75 l vody, 0,5 l octa, špetka soli, 2 lžíce cukru, 16 kuliček nového koření, 16 kuliček pepře, 5 feferonek, od oka hořčičné semínko. Tento nálev povaříš tak 1O minut a po vychladnutí jím zaliješ předem připravené buřty. Ty já oloupu, podélně nakrojím tak do půlky a plním feferonovou pastou (milujeme ostré), trochou francouzské hořčice, česnekem (kdybys dávala nediv se, že v octě zezelená) a cibulí. Do kameninového džbánu (klidně i do sklenice) a nechat uležet. U nás dělám dvě várky, bo mi jednu chlapi ujídají i neuloženou :) Nálev je cca na 2 kg buřtů.
Ahoj, tak každý je má rád nějak jinak. Známá dělá nálev z Deka, já dělám tento:
0,75 l vody, 0,5 l octa, špetka soli, 2 lžíce cukru, 16 kuliček nového koření, 16 kuliček pepře, 5 feferonek, od oka hořčičné semínko. Tento nálev povaříš tak 1O minut a po vychladnutí jím zaliješ předem připravené buřty.
Ty já oloupu, podélně nakrojím tak do půlky a plním feferonovou pastou (milujeme ostré), trochou francouzské hořčice, česnekem (kdybys dávala nediv se, že v octě zezelená) a cibulí. Do kameninového džbánu (klidně i do sklenice) a nechat uležet. U nás dělám dvě várky, bo mi jednu chlapi ujídají i neuloženou :)
Nálev je cca na 2 kg buřtů.