Recept na poaživatelné perníčky
Ahoj holky, prosím vás, napište mi vyzkoušený recept na perníčky, které by se dali pak sníst. Chtěla jsem napect trošku tak 30ks stačí jen zkusit, dát na stromeček třeba a pak sníst...ale nevím nevím díky
In reply to A to se upeče by dubinka
In reply to A to se upeče by dubinka
Tyhle jsou fakt hned měkký, takže můžeš zdobit hned jak ti vychladnou.
In reply to A to se upeče by dubinka
si myslim, že je celkem fuk, kdy to zdobíš. já to dělávám na etapy, takže perníky zdobím třeba 14 po tom co je upeču (podle toho, jak mi vyjdou bílky na polevu). kdysi jsem pár várek dělala po upečení (v rámci nějakých akcí v práci) a rozdíl znát nebyl
30dkg hladké mouky
12dkg moučkového cukru
1/2 kypřící prášek do perníku
10dkg Hery
2 žloutky
rozpustit: 2 lžíce medu
5 lžic mléka
1 lžíce kakaa ( já jsem dávala Granko)
1/2 lžičky skořice
koření do perníku ( to jsem nedávala)
In reply to 30dkg hladké mouky 12dkg by Barča73
neni to koření do perníčků docela důležitá přísada?
jinak u klasických vánočních perníčků si myslim, že je podstatný upéct je dostatečně brzo a nchat uležet - někde v chladu a lehkým vlhku, aby mohly změknout. takže za mě jsou ideální krabice od bot strčený někde na balkoně...a když máš přecejenom strach, aby změkly, tak k nim ukrojit kousek jablka (který chce ale čas od času kontrolovat, aby nebylo plesnívé)
In reply to neni to koření do perníčků by Tesa
já jsem minulý rok ztratila recept tak jsem dělala minulý rok jiný recept a byli tvrdé teda fest,dělala jsem je na začátku prosince no a dala jsem je do krabice od bot či z čeho byla dala tam jablíčka,na balkon a na vánoce byli krásně křehučké a rozpadali se na jazyku :one: takže i když se povedou tvrdší nebála bych se že budou nepoživatelné.
In reply to neni to koření do perníčků by Tesa
no jo, to je, ale právě kvůli tomu ho děti nechtějí :s:
Tohle bylo pryč natošup.
In reply to no jo, to je, ale právě kvůli by Barča73
tak to je přijatelná omluva :s:
u nás frčí i s kořením. dneska jsem zadělávala těsto a synek se snažil prosadit, že to zbaštíme bez pečení :00:
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
a hned zdobí? nebo až to změkne :O