přesnídávky???jak na ně??

05.08.2012

ahojte holčiny je to blbý dotaz ale fakt nevím jak na ně tedy klasickou přesnídávku jsem dělala domácí jen jablečnou z domácích jablek který jsem normálně vařila rozmixovala dala vychladit a pak do sklenicky do lednice ale ted bych potřebovala poradit..máme na zadradě jabloně a hrušně a letos se zadařilo i broskvím a je mi to líto nechat opadat nikdo to tu nejí jeník jen jablíčka jinak z ovoce nemusí nic krom jahod.tak mě napdalo že bych udělala zásobu na zimu přesnídavek přeci jen budeme mít doma za chvilku miminko a aspon budeme mít doma zásobicku ale nevím jak se dělají aby vydržely do zimy/jara??,jak je děláte vy,nějaký osvědčený recept???hlavně jak na ty broskve.no v tomhle ohledu hodně tápu a vždycky jsem se zavařování bála že to zkazím ale ted bude o stravníka víc a myslím že domácí přesnídávky jsou lepší...

Kliknutím vložíte smajlíky:

vkladat recept z mmb, ale nejde to. Zkus si na receptech vyhledat 'luxusni presnidavka'. Recept funguje a chutnaji presnidavky paradne. Kdyz jsem delala z broskvi, tak nejdriv sparit ve varici vode, pak oloupat, vypeckovat a pouzit.

ahoj, všichni mi vždycky říkali, že broskve jsou na zavařování blbý, ale ani jednou se mi nezkazily. nedělám pyré, ale ono je fuk, jestli to rozmixuješ, nebo pokrájíš na čtvrtky. dělám to takhle:
vypláchnu sklenice a víčka vařící vodou, převařím vodu, nakrájím broskve, oloupu, vypeckuju a všechno co může vypadat podezřele - změklé, nahnědlé, natlučené vykrájím. pak naskládám do skleniček, zaleju tou převařenou vodou, dám něco cukru, zavíčkuju a dám zavařit (20min na 80 stupňů) - pak vyjmu, dám dnem vzhůru a nechám vychladnout

stejným způsobem dělám všechno ovoce. akorát my letos nemáme úrodu, všechno zmrzlo...tedy víno máme, to jediný bylo před květem než přišly poslední mrazíky

In reply to by Tesa

no moooc děkuji přesně takovýhle popis jsem potřebovala protože mám z toho zavařování vážně strach..no mám se docela urodily jablíčka,hrušky a švestky a pak ty broskve..takže ty to ovoce nedosíš??jen ho nakrájíš a přeleješ tou převařenou vodou??no skusím to za to nic nedám tak si udělám výlet do města pro kuchynský teploměr,sklenic je tu dost.tak mi držte palečky

In reply to by Luluna23

nemáš zač :-) úrodu ti celkem závidím

nedusim, nevidim důvod proč. když se pak bude ve sklenicích ve vodní lázni zavařovat. aspoň to ovoce neni pak tak rozkydlý. podusim maximálně jablka (nebo hrušky), ale jenom ty, co jsou moc tvrdý. broskve by se ti rozpadly a pak to není ono.
švestky vypeckuju, ostatní loupu zbavím jadřinců nebo pecek a šup s tím do sklenic.
jo akorát jablečné přesnídávky jsem podusila, ale jenom chvilenku. ale to bylo pro mimčo od 6do12m

já jsem broskve oloupala, vypeckovala a rozvařila, dala do skleniček a zavařila (při 80 stupních 20 minut). stejně tak azvařuju i jablíčka a hrušky (dělám zásoby taky pro malou). Ani to nesladím nic, protože si říkám, že se to dosladit může potom. nebo to kdyžtak vyndám ze skleniček do nějaké buchty nebo na jablečný či jiný dort a tak. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka