poraďte!Koprová omáčka
ahojky, dneska se chystám dělat poprvé koprovku a vlastně moji první omáčku a chtěla jsem se zeptat, když mám svazek čerstvého kopru tak ten samozřejmě na jemno posekám a nebude třeba nějaký tvrdý když není sterilizovaný???Má se třeba ještě s ním něco dělat než ho dám do omáčky??
ahojky, já čerstvý nasekaný kopr povařím cca 10 min, osolím, přidám smetanu rozmíchanou se lžící mouky, aby to udělalo omáčku, povařím cca 10min, rozkvedlám do toho vajíčko a teprve odstavené dochucuju - kyselím to citronovou šťávu místo octa a ta by se mi mohla zdrcnout ;)
Veru já ten kopr otrhávám, jen ty špičky, aby tam nebyl ten tvrdý košťál a pak to i tak posekám nožem, pak už s tím nic dělat nemusíš, do omáčky to stačí dát klíďo chvíli před dovařením ;)
In reply to Veru já ten kopr by Jajda007
:one: Přesně tak!! Kopr by se neměl vařit, měl by se dát až chvíli před vypnutím...a taky osekám ty jenmnější části a nikdy nebyl problém...
In reply to Veru já ten kopr by Jajda007
děkuju za odpověď :) tak snad se to povede a otrhám to tak aby v té omáčce něco bylo :)
Z čerstvého kopru osekám ty jemnější části. Stonky co zbydou svážu nití a dám vyvařit do omáčky (pak se vyndají) a nakonec přisypu ty jemné části nasekané nadrobno a chvilku povařím.