Poraďte, prosím, omáčku na těstoviny...
jestli máte vyzkoušenou nějakou omáčku, bez masa nebo i s masem, prosím o radu. Jsem z toho vaření už zoufalá, tak bych ráda zkusila něco nového.
Děkuji :a:
Ahoj syrovou delam:cibulka, kur. maso, smetana, tavenak, cesnek, bazalka, nekdy pridam brokolici, pak delam jeste z mleteho masa: cibulka, mlete, rajcatove pyre, cesnek, bazalka a zjemnim to troskou smetany, ale jen malinko, take pridam trochu vody.
:///:
já nedávno dělala koprovku...sama kopr nemám ráda, ale manžel po ní sem tam toužil tak jsem jí zkusila a bylo to uplně jednoduchý: udělat jíšu, zalít vývarem (nebo možná i vodou, ale to asi neni ono, udělala jsem si normálně hovězí vývar na omáčky), provařit cca 15-20 minut, stáhnout, přidat nasekaný kopr a smetanu
Ahoj,
já dělám úplně obyč sýrovou, ale vynikající!!
Na osmaženou cibuli dám orestovat kuřecí, zapráším trochou mouky, dám sýry, jak taveňák, tvrdý i nivu, žampiony, smetanu, je to dost husté, ředím mlékem. Nesolit, sýry jsou slané dost :-)!
:a:
není to přímo omáčka...
Prosciutto crudo nakrájet, sušená rajčata nakrájet, osmahnout lehce na pánvi, přidat červené pesto a černé olivy nakrájené na půlky. Přidáš hotové špagety, promícháš a na talíři posypeš parmazánem, můžeš dozdobit čerstvou bazalkou.
Je to výborné, ale celkem drahé a spíš pro dospělé.
špenátová,nivová,rajská,zeleninová...
miluju sýrovou,ze smetany a tavenáku, s kouskem nivy nebo eidamu třeba i s hlívou nebo kuřecím masíčkem :) ráda taky dělám rajčatovo paprikovou s kuřecím ,ta se hodí i k rýži.
smetanová s měkkým sýrem či nivou či pomazánkovým máslem, ochutím česnekem a kari, lze to s brokolicí, rajčaty nebo bez nebo pórkem, jen se šunkou. Prostě co dům dal... Osmahnu cibulku, uzeninu a podliju smetanou, zvlášť předvařím 5 min brokolici a přidám do máčky... Nebo tam můžeš dát pesto...
obcas delam ze osmahnu cibuli,mlete maso,dam protlak,ochutim
dam na testoviny a pposypu strouhanym syrem
jinak zeleninova nebo s kurecim masem nebo syrova
omáčku na těstoviny třeba sýrovou nebo zeleninovou (osmahnu cibulku salám, nebo kuřecí maso, přidám jakoukoliv zeleninu (čertsvou, mraženou nebo v konzervě) a zaleju vodou, ochutím podle sebe a zahustím nakonec trošku...jo i tunáka místa masa nebo salámu občas dám.a zelenina fakt jakáakoliv. třeba lilek, brokolice, cuketa, hrášek, kukuřice apod.
Nedávno jsem se ptala na stejnou otázku, ale ráda se nechám inspirovat i tady :)