poraďte mňamku

30.04.2011

děvčata manže mi vytáhl z mražáku kuřecí prsa :? , že si k večeru ugrilujeme. Prsa jsme nikdy negrilovali, vždyť to bude suché. Poraďte nějakou marinádu nebo něco do čeho je naložit, čím potírat, :r: ach jo. Vytáhl ještě kyty kuřecí, ale tak ty nejsou tak suché. Co s tím? Díky :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak ja teda kureci prsa griluju a predtim nenakladam nijak. Ogriluju, pak poleju lzickou olivoveho oleje a osolim. Dietni, zdrave, dobre. Pripadne se to muze pokapat i citronovou stavou (to chutna manzelovi, mne ne). :a:

Ahoj!!! Marináda je nejlepší vždy z toho "co dům dá", ale dobré je (do každého masa) přidat alkohol. Je jedno zda tvrdý (slivovice, hruška) nebo víno či pivo. Během pečení se stejně vypaří a maso je měkčí. Dobrý je taky med do marinád nebo když se "povede" dát moc pálivého koření, tak palčivost se sladkým srazí. Jinak z kuřecích prsíček (marinovaných i nemarinovaných) jsou moc dobré špízy. Maso na kostky obalím v plátku anglické slaniny a prokládám na špízech s cibulí a paprikou. Dál se mi osvědčilo před grilováním cca 20 min podusit pod pokličkou v troubě k. stehna a teprve pak dát na gril. Zvlášť, když to mají jíst děti, aby maso bylo co nejvíc u kosti hotové. Na chuti to nic nezmění. :hu:

Určitě to bude fajn, já je nakládám do marinády z olivového oleje, sojové omáčky, česneku, kečupu, grilovacího koření, lžíce medu a citronové šťávy, decentně pepř a sůl, pokud není v tom grilovacím koření, nechat pěkně uležet a grilovat ne moc do sucha... a je to mňamka největší...

taky grilujeme kuř. prsa normálka a nejsou suchý, nesmíte je tam dlouho vysušit!
a stehýnka, když nejsou extra velký, tak je taky grilujeme - celý, pak je ohlodáváme :s: od kosti a to je ňamka a ta kůžička opečená a voňavá :one:
marinádu dělám jen z oleje, grilovací koření a trochu vorčestru.... někdy přidám hořtici nebo kečup :ww: , jak to máte rádi

neboj suché to nebude, grilujeme běžně, já naložím vždy jen do oleje s grilovacím kořením a stačí.
a stehna vykosti na stehnenní řízky a nalož úplně stejně jako ty prsa.
:a:

In reply to by Dejmalka

zkusíme to tak, takže to mám normálně nachystat jak na řízky a naložit asi už teď, že. a pak potírat tou marinádou. Olej s gril kořením už mám nachystaný, zbytek a mám tam česnek, jaké myslíš že to bude? Mám raději udělat jen tak?

In reply to by dubinka

já se s tím moc nepárám....jen taková rada, do masa nepíchej ale obracej jestli máš takovej jako uchopovač...a prsa porcuje cca na 4 kousky.
tu "prdelku" odříznu (ten malý podlouhlý svalek)
trojúhelníček, kde je to prso na konci tenčí
a tu nejsilnější část rozpůlím podél. mám z toho spíš takový jako medilonky ale jsou všechyn skroto stejně silné...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky