Poraďte co uvařit do 100 kč
Ahojky holky, máme na den cca 150 kč, za 50 kč koupím rohlíky nebo chleba a něco na to, dětem jogurty a pak za zbytek udělat oběd. Už mi dochází nápady. Dělám špagety, šunkafleky, kuře na paprice, polévky, brambory s něčím, buřtguláš. Už mám z toho hlavu jak pátrací balon,pořád vymýšlet co vařit :s: Potřebovala bych nějakou inspiraci, nejlépe kdyby zbylo ještě na druhý den, abych mohla ušetřit nějakou korunu třebas na plínky. Děkuju :a:
Napsala bych chleba ve vajíčku, ale nevím jestli se vejdeš do 100 kč při dnešní ceně vajíček :00: :( :one:
Ahoj. Tak ja delam ruzny zapejkany brambory, se syrem, s mletym masem, s cibuli, spagety s mletym masem a rajcatovym protlakem, s tunakem v konzerve, kuskus nebo bulgur se zeleninou, rizoto,sunkafleky, kureci na ruznej zpusob. Taky delam kupu sladkejch levnejch jidel - nakypy, zemlovku, buchticky s kremem, ryzovou nebo krupicovou kasi, nudle s tvarohem nebo makem, sisky s makem nebo s osmazenou strouhankou. Je toho mraky.Chodim casto na mamincinyrecepty.cz . Tam je spousta dobrejch receptu.
bůček - resp. bůčkový závin, necelé kilo - semlela ho, vyšly z toho dva obědy - karbenátky a dvě šišky sekané (zbylo by i na večeři, ale bylo to tak dobré, že se po těch dvou šiškách ve třech doslova zaprášilo :dance: ). Jinak výborná je pohanka, kuskus se zeleninou, popř. trochou masa. Miluji domácí nudle (s mákem, ořechy, vejci a slaninou). S játry se do stovky dostaneš také v pohodě. Pak jsou výborné různé směsi do bramboráků z drůbežích srdíček a žaludků, popř. na smetanové omáčce. S čínou z krkovičky se do stovky také v pohodě dostaneš. Stejně tak s plátzky z ní, zapečených v bramborech. Rýžový nákyp, žemlovka, polévka z červené řepy, zeleninové karbenátky.
smaž. květák s bramborem/kaší (ze zbytku květáková polévka)
brambory, špenát, volské oko
čočka s párkem nebo volským okem
hustá kuřecí polévka (z kuř. hřbetů např., mrkev, nudle)
kuřecí paličky s rýží, okurkový salát
gnocci se špenátem, popř. kuř. masem
vepřové s mrkví, brambor
brambory na loupačku, ochucený tvaroh
plněné papriky (třeba jen s kaší, nebo s rajskou)
In reply to Ahoooj, by Renecka
zrovna dneska jsem na květák koukala a stojí 30 korun jeden :00: :00: a bohužel nám teda jeden nestačí a za 60 korun už si zase raději koupím maso :///: a na plněné papriky už mi manžel uhání půl roku,nějak mu nemůžu vysvětlit,že nebudu plnit papriky,co kilo stojí 50 korun :///: holt si musí počkat do léta :)
In reply to zrovna dneska jsem na květák by lucininenka
Donesla mi ho mamka, takže jsem ho měla zadarmo. Ale prý stál 20 Kč (v Lidlu). Z půlky jsme měli večeři a druhá půlka je stále v lednici. Je to levnější než pečivo se šunkou či sýrem.
Papriky mají i levnější.
Každopádně se s obojím krásně vejdeš do stovky.
In reply to My dnes květák právě měli :-) by Renecka
Také už jsem koupila květák v akci v tescu za 17,90kč ale dělala jsem ho s vajíčkem protože zas moc velký nebyl.
In reply to My dnes květák právě měli :-) by Renecka
můj manžel je ten květá kschopný sníst sám :) a za dvacku byl ale v akci,ne,protože jinak fakt kolem 30 korun :( to mám raději brokolici,bývá levnější a mě chutná víc na zapékání :) do stovky se vejdu,ale ne na dva dny horko těžko :) to se vejdu i s masem :)
In reply to My dnes květák právě měli :-) by Renecka
tak taky zálěží pro kolik lidí vaříš a jaký jsou to strávníci :s:
In reply to tak taky zálěží pro kolik by Zdenda3
tak my jsme 2 dospělí a 3leté a roční dítě. Je mi jasný, že když někdo vaří pro větší děti - jedlíky, je to horší. Já vařím snad všechny jídla do stovky. Manžel jí tak normálně, ale vím, že jsou chlapi, kteří by u mě hladověli :-)
Parádní diskuze :///:
Polévky určitě - bramboračka, gulášová, kulajda, květáková (nechám část květáku na třeba na placičky, s vajíčkem apod.), brokolicová...
Docela taky jsou sladká jídla - nudlový nákyp s tvarohem, krupicová kaše (tu miluje manžel :///: ), nudle s mákem nebo kakaem, rýžovec, zemlbába (ale máme vlastní jablka).
Jinak hodně dělám zapečená jídla - nudle nebo brambory, zelenina co je (čerstvá nebo mražená), když mám tak kousek klobásy nebo salámu. To máme většinou na dvakrát.
Tak i já přispěju ;) . Italská polévka-mrkev, petrzel, celer, porek, kysanka, tvrdy syr-je to hustá, zdravá mňam polívka :s: :a:
květákové placičky s bramborem, šoulet, rýžové lívance
In reply to . by ssiissiinnkkaa
ahoj,můžu poprosit o recept na ty rýžové lívance?Dííky :)
In reply to ahoj,můžu poprosit o recept by lucininenka
http://www.toprecepty.cz/recept/8200-ryzove-livance/ nedávno jsem je dělala poprvé a manžel si je pochvaloval, a že je odborník přes sladké a rýži jako takovou vůbec nemusí :s:
In reply to . by ssiissiinnkkaa
super,díky moc,vypadá to dobře.
a dneska jsem dělala kuřecí spodní čtvrtky (2x) s rohlíkovou nádivkou a bramborama a určitě se to do stovky taky vešlo. jedli jsme 2 děti 2 dospělí
Geniální diskuze! :one: :a:
Ahoj, já dost často vařim husté polévky, třeba gulášovou (z mletého masa), čočkovou a zelňačku. Taky různě zapékám brambory atd. :)
hodně se tu opakují omáčky a česká jídla, ale já se musím zastat lehčí stravy. Já hooodně často vařím rýži, jen ji smíchám s orestovanou zeleninou, to jde na spousty způsobů a mé dítě to miluje. Nebo místo rýže dávám jáhly, pohanku. Také husté polévky (kořenová zelenina, vločky, červená čočka atd.), těstoviny se dají taky jen tak smíchat se zeleninou a případně posypat sýrem. Já bych mohla být živa jen na takovýchto směsích "z jednoho hrnce" :). To samé brambory, dělám je ráda s květákem a houbovým přelivem s česnekem, různé mišmaše se zelím. Ani tam to maso být nemusí. Já hodně lezu na recepty.cz, kde si můžu zvolit ingredience a vyplivne mi to příslušné recepty, prostě bomba! z vlastní hlavy taky často nevymyslím co vařit, ale tam mě to vždy nakopne :)
Holky děkuju jste super, určitě si něco vyberu. Zítra asi tedy bude koprovka :-) mlask ;)
In reply to Holky děkuju jste super, by Nesquicek
a mám konečně inspiraci! děkuji!
In reply to Holky děkuju jste super, by Nesquicek
já ji na zítra právě kuchtim :-)
Jejda toho je tolik! Já teda vařím na 2 dny. Špenát, rizoto, květák, zapečené špagety, guláš,koprovka, sekaná.......
já vařím ve větším množství na 2-3 dny...
já dělám přes týden když není manžel doma rychlovky např,brambory na loupačku,kulajdu,špagety,obalený salám,fazolky na smetaně apod,pravda je že mít ho doma tak většinu z toho uvařit nemužu pač by se toho nenajedl :(
čoveče, řekla bych, že do stovky se vejdeme ve většině případech. chce to víc plánovat co se bude vařit a podle toho uzpůsobit nákup. např: vařím hovězí polévku, kdy náklady na koupené potraviny jsou určitě cca 150,-Kč (maso, zelenina, těstoviny, játra, vejce, strouhanka...), ale polévka vyjde na 2dny pro dvě děti a na jeden oběd pro dva dospěláky (někdy i víc) no a z masa, co mi z vyvařenýho masa zbyde udělám ještě rajskou s těstovinama, kterou děti milujou, takže náklady na další oběd jsou 4 rajčata a těstoviny (ne celý pytlík)
jo a zjistila jsem že kdy nekupuju polotovary, tak taky vyjdeme líp. např: dělám knedlíky, bramborový noky, celkem dost peču (což se ale při dnešních cenách vajec moc nevyplatí, my máme naštěstí zdroj, který prodává vejce za 2,5)
In reply to čoveče, řekla bych, že do by Tesa
Mňam rajskou bych si taky dala, děláš mi chuťe. Dcerka jí miluje. Jak jí vaříš? Já jí dělala jen jednou, protože jí chlap nejí a nějak se mi nepovedla :-( tak pak jsem jí už znovu nezkoušela uvařit. A jaký na to kupuješ maso, když z toho děláš i polévku? Nějaké s kostí?
In reply to Mňam rajskou bych si taky by Nesquicek
Já dělám k rajské kuličky z mletého které upeču v troubě a děti to mají raději než maso.
In reply to Já dělám k rajské kuličky z by Janosefa
já dělám taky mleté,cpu ho do paprik,jen pár a zbytek v rajský vařím,hovězího by se člověk nedoplatil :00:
In reply to Mňam rajskou bych si taky by Nesquicek
já třeba dělám rajskou z kuřete a je taky výborná,navíc o dost levnější než z hovězího :) Normálně dám kuře do papiňáku jako na polévku,po uvaření vyndám kuře,oberu,velké kousky do omáčky,menší kousky do polívky :) Na oleji orestuju cibulku,přidám pár naběraček vývaru,pak protlak nebo krájená rajčata z plechovky (mě to chutná víc a je to bez práce :)),dosladím,případně zahustím (většinou není potřeba),nakonec přidám prohřát maso.Z vývaru pak udělám polívku nebo ho zmrazím :) je to výborná rajská na dva dny minimálně a za pár kaček :)
In reply to Mňam rajskou bych si taky by Nesquicek
kupuju hovězí tuším, že přední? já se v těch masech nevyznám. ale stačí, dkyž řeknu, že chci maso na polívku. vývar ještě posychruju morkovýma kostma (stojí pár korun) a manžel někdy kupuje pupek (já ho ještě nikdy v řeznictví neviděla) - ale to maso z něj je krásně měkký
no a rajskou dělám tak (tedy za předpokladu, že mám to maso z polívky), že osmahnu cibulku, na to prásknu spařený oloupaný rajčata bez těch vnitřků, pár kuliček pepře a novýho koření a ještě tam strkám bobkový list (ten tam asi nepatří, ale mě to s ním chutná víc) a pak tam přileju buď vývar z tý polívky (když nezapomenu) a když si zapomenu odlít, tak tam dár kostku naturbujonu hovězího a trochu vody a vařim a vařim a vařim. když mám pocit, že je ho hodně provařený a rajčátka na kaši, tak to propasíruju, dochutím (dělám dětem sladší, takže vesměs trochu cukru)
Kupujeme v akci mleté maso-cca 40 Kč,nastavíme ho uvařenou rýží a děláme karboše s bramborovou kaší,nebo sekanou a do té ještě zabalíme uvařená vejce. Většinou zbude na druhý den,tak jeden den máme kaši,druhý den uvaříme brambory,to se krásně vejdeš do 100 Kč. nebo uvaříme květák,mrkev a pak v pekáčku zalijeme směsí ze smetany a vajec a je výborný květákový nákyp,k tomu brambory. ještě hodně děláme čínské nudle,k tomu kuřecí na nudličky,nastrouhanou mrkev,papriku,porek,dochutit,vše smíchat dohromady a je to rychlé a dobré,děláme velkou mísu a máme na dva dny :a:
In reply to Ahojky. by jajinka.k.x
S tím nákypem parádní nápad děkuji :one: Určitě někdy vyzkouším
Guláš s knedlíkem, rýží, vlastně s čímkoliv. A maso nemusíš kupovat nejdražší, stačí třeba kližka, z té guláš beztak nejlepší, nejchtnější (živiny z masa se ti vyvaří do omáčky a je to). Knedlík doma uvaříš za pár korun z kila mouky a ještě ti určitě zbyde na knedlíky s vajíčkem nebo ho šoupneš do mrazáku na příště. Knedlo zelo vepřo (krkovička je za dobré peníze a na pečení nejlepší ;-), o knedlíkách jsem psala a zelí je do dvacky) Nebo koupit kuře - z prsou udělat čínu nebo řízky, stehna a křídla upéct (já křídla ráda obírám :00: ) a z kostry udělat polévku. Hned je několik obědů za fakt málo peněz. Nebo koupit mleté maso a nastavit ho rýží, mrkví - je to dobré a taky se s tím trošku ušetří. Teď se dá koupit už i dobrý a za dobré peníze květák, brokolice - obalit, placičky nebo mozeček a z vývaru uděláš polévku a zase jsou dvě jídla :///:
Spenat, rajska, koprovka, kvetak jakkoliv, i kure pecene vyjde urcite do 100,- a zbyde na dalsi den, leco, testoviny na jakykoliv zpusob.
Ahoj tak my třeba koupíme salám a udělám bramborový guláš, nebo ho obalím ve strouhance ten junior s kaší. Ted jsem vařila koprovku s bramborem. U nás je taky ten rozpočet ta 100,- na den na uvaření. A jde to..kolikrát nám zůstane na další den :) nebo malému uvařím polívečku a nám udělám placky. ;) a nejlevnější mi příjde špenát s knedlíkem :€s€:
Segedín,svíčková ... rajská to se dá jíst s knedlíkem nebo s těstovinama nemusíš ani kupovat maso pokud ho tam fakt nepotřebujete knedlíky můžeš udělat doma ... a stojí tě to jen rajskej protlak ,a smetana ke šlehání a perník na zhuštění cca 50kč
In reply to Segedín,svíčková ... rajská by Terry Von K.
nějak jsem si nevšimla,že by někdo zmínil lečo,toho se dá uvařit kýbl a když se nechá ještě den dva uležet,tak mňamka nebo i zamrazit.A taky kuskus se zeleninou
In reply to nějak jsem si nevšimla,že by by xmedulinek
Tak to jsme měli zrovna minulý týden a bylo dva dny jeden den s bramborem a druhý s chlebem. :one:
jé to se mi taky hodí tak se sem vetřu pokud nevadí