poradíte?
Ahojky děvčata potřebuju radu můj tatík má v pátek 50 let }:) máme v plánu s mamkou koupit pravou svíčkovou a udělat bifteky jak mají být, nikdy jsme to nedělaly tak chci vědět jak má být vysoký a silný, jak se koření a jak dlouho má být na pánvičce když chcem medium. Nechcem to pokazit takové drahé masíčko. Jako přílohu budeme mít americké brambory a zelené fazolky na smetaně :) tak jestli máte radu děkuji za každou
babetaslingrova@seznam.cz TO JE MNAMKA..
A BIFTEK TI NAKRAJEJ PRIMO V MASNE...PORADEJ TI..
Tak já jsem je dělala několikrát a ještě se mi ani jednou nepovedli tak jak bych si je představovala..Lepší snad když si koupíš vepř. panenku..ta se povede..tím tě nechci odrazovat..vzdycky jsem to posypala kořením steak lehce rukou poklepat (ne paličkou), vysoký tak 4cm,můžeš obmotat postranách slaninou..nesolit to až na konci..hodit na rozpálený gril 4 min. z každé strany..po vyjmutí nech ještě odpočinout než do toho píchneš..a posolit..
In reply to by anonymous_stub (neověřeno)
Právě že se to má poklepat rukou..rovnou s tím kořením..povolí te v tom mase něco..a zaklepe se tam to koření...ale fakt jen zlehka..ne žádný bušení..Ale zas mě udivuje,že to tak dlouho pečete, to musí být už propečený a ne medium...Je fakt že nižší se líp propékají..a chce to fakt něco výkonnějšího..možná to zkusím jenom na pánvy na indučce na plno...
In reply to Tak já jsem je dělala by Alfa
vis mozna kde si udelala chybu? Nesmis tam davat koreni steak ta obsahuje sul a sul vytahuje stavu tak asi lepsi jen namlety pepr a osolit az pri podavani. No kazdopadne to asi risknem 50 ma jen jednou za zivot az bude mit 60 treba se poucime z chyb jestli nejake udelame ted :s: :s: :s:
In reply to vis mozna kde si udelala by Penny
no vidíš to je možný..ale i tak taky to bylo i jen s pepřem čistě ..a prt..ale na krkovičku je steak koření výborný...
tak ja nevim ta svickova,ktere to presne maso je. Ja delam stejky bud t-bone nebo z panenky.
T-bone stejky delam tak, ze rozpalim grilovaci panev, az je hoooooodne rozpalena, tak ztlumim plyn a opecu 5 minut z kazde strany (obracim jen 1x, neb jinak muze ztvrdnout) a neotacet nikdy vidlickou - maso nepropichovat. 5 minut je na krvavy stejk.
Dochutim olivovym olejem, soli, peprem (pripadne citronem). Podava se ihned.
Panenku delam tak, ze si rozpustim trochu masla na panvi, maso obalim v mouce, osmahnu z obou stran, pak vyndam, prihreju stavu na panvi a zaliju stavou z jednoho citronu. Tim pak poleju maso a osolim.