Pikantni gulasova polevka se zelim

10.11.2007

400g hoveziho masa na polevku ( misto masa muzete dat klobasku)
cibule ( ja davam dve jednu cervenou a druhou zlutou)
olej
1 lzice sladke papriky
1 lzicka palive papriky
sul
brambory ( kolik kdo chce, zalezi jak to chcete huste)
1 mala lahev zeli ( ale ja davam jednu velkou a nebo cely pytlik)
1 lzice rajcatoveho protlaku ( taky davam cely)

Na ozdobu je mozne dat: Pazitku a kysanou smetanu ( ja nedavam)

Maso nebo klabasku nakrajime na kosticky, cibuli take. Ve velkem hrnci rozpalime olej pridame maso nebo klobasku a zprudka osmahneme. Pridame cibuli a dusime pod poklickou nekolik minut. Posypeme paprikou a zalijeme vodou ( kolik kdo chce zalezi kolik toho chcete). Vse osolime a dusime dokud neni maso polomekke. Asi hodinku.
Oloupeme si brambory, nakrajime na kosticky. Pridame je k masu a varime dalsich 15minut. Mezitim si nechame okapat zeli, a pokud je to nutne jeste si ho rozkrajime na mensi kousky. Spolu s protlakem ho dame do polevky a opet varime do mekka - asi dalsich 30minut. Ja si davam vse dohromady s bramborama, aby pak nebyli rozvarene.
Nakonec polevku dochutime a muzeme podavat s ozdobou.

DOBROU CHUT!

Tak to zní dobře.To je něco jako zelná polévka.Já tedy nejím hovězí,tak dám salám a nějakoupikantnější klobásku.Ježiš mě se zbýhají sliny :-)

Jezisi ja mam hlad.Dneska varil ten muj a nakladal maso v nejake kupovane marinade.Myslela jsem si ze je to maso zkazeny jak se me zvedl zaludek,tak jsem to nejedla a mam hlad:-(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka