Pečeme perníčky ;-).
Ženský, neb se nám nezadržitelně blíží čas vánoční, potažmo doba pečení různých pamlsků a některá těsta se musí nechat dlouhou dobu uležet, zakládám diskusi ohledně pečení perníčků, ale můžete přidat klidně i další osvědčené recepty :dance: .
Mě se nějak vytratil časopis, podle kterého jsem pekla už 2x perníčky a vždycky dopadly výborně, tak kdybych na něj natrefila, hned se podělím s receptem....Takhle musím na radu k vám.
Díky všem, kdo se zúčastníte a přispějete (ježiš, tohle slovo píšu asi na třikrát a stejně si nejsem jistá, jestli ho mám dobře :D ). My budeme péct asi se sousedkou a s dětma, všechno mám - vykrajovátka, sáčky na zdobení- jen ten recept mi chybí. Tak sem s ním..... :a:
Baru ty jsi trdlo :s: :s:
Tady máš nás osvedčený recept ...Perníčky jsou hned měkké a jsou výborné .Musím péct vždy 3až 4 dávky ,nebot jsou hned fuč a kluci mi je jí už rovnou z plechu }:)
Perníčky
400g hladké mouky ,140g cukru moučka,2 vajíčka,100g hery ,2 lžíce medu,2lžíce pernikového koření (nebo skořice)1lžíčka jedlé sody
Potřeme vajíčkem a pečeme na 180°C do zlatova
Jdou opravdu upéct až 20.12 .jsou ihned měké ,,,jde z nich dělat i chaloupka betlém .....
možná pozdě, ale přece :///:
My děláme perníčky podle tohoto receptu, slepujeme je domácíma povidlama (nebo domácími povidly? :? :s: ), polijem je čokoškou a někdy je stihneme i nazdobit :s:
300g hl. mouky
5 lžic rozpuštěného másla
3 lžíce medu
150g písk. cukru
1 vejce
1/2 prášku do perníky (může být i normálka prdopeč)
citr. kůra z půlky citrony (nemusí být)
1/2 lžičky skořice
1 lžička perníkovýho koření
a kakao, když chcete mít tmavší barvu perníčků
- máslo rozpustíme s medem, přidáme cukr, ostatní suroviny a pořádně zadělat těsto. Kdyby se drobilo, přidat trošinku vody, tak stojí v receptu, ale nebylo třeba. Dobře vypracované těsto se nelepí, je jako plastelína a leskne se. Necháme odležet. Vyválíme tenkou placku (asi tak 2 mm) a pečeme - já pekla vždycky na 180st., ale včera mi sousedka říkala, že ona peče perníky na 150 st. max! Tak jsem z toho jelen, na kolik pečete perníčky vy?
Po vyndání z trouby se perníčky potírají rozšlej. vajíčkem, aby se leskly, ale když je polejváme čokoškou, tak je nepotíram ;)
A jak už jsem psala, slepujem je povidlama, polijem čokoškou a je to taková mňamka, že jsou vždycky rychle fuč :one:
In reply to Tak tady mám vyčerpávající by Michaela
To koření do medového perníku je to stejné jako perníkové koření?
In reply to To koření do medového perníku by lussi
Já myslim že jo,určitě je to jedno :-)
In reply to Tak tady mám vyčerpávající by Michaela
Nikdy jsem je nedělala, ale recpet se mi tak líbí, že zkusím :one:
In reply to Tak tady mám vyčerpávající by Michaela
nabude vadit jak tam nedam lžičku kořeni do medoveho perniku chci to skusit hned akorat že mi chybi
In reply to Tak tady mám vyčerpávající by Michaela
Myslíš, že z toho půjde i chaloupka?
:a:
In reply to Myslíš, že z toho půjde i by Tina_V
Já myslím, že jo :-) Asi ji letos udělám taky :one:
In reply to Tak tady mám vyčerpávající by Michaela
a musí se nechat odeležet nebo kdy je děláš?
In reply to a musí se nechat odeležet by Brčule
Nemusí, jsou skvělé v tom, že jsou hned měkké, prostě nemusíš je dělat dopředu, aby časem změkly, prostě je můžeš udělat a jak vychladnou (nejlíp do druhého dne) tak je nazdobíš, jsou hned k jídlu! :one:
In reply to Nemusí, jsou skvělé v tom, že by Michaela
Děkuji, tak to mám ještě čas. :s:
těsto udělané....Nakonec jsem našla ten časopis s osvědčeným receptem....
500 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
3 vejce
3 lžíce medu
1 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
1 prášek do perníku
Mléko podle potřeby, mouka na vál, vejce na potření.
Mouku, cukr, kakao, a kyp.prášek smícháme dohromady, přidáme vejce, med a rum a vypracujeme. Je-li těsto příliš tuhé, přidáme mléko.
Pečeme na pečícím papíře při 180°C.
Těsto nechám nějakej den naležet v ledničce (ale myslím, že se dají dělat i rovnou) a v týdnu se do toho se sousedkou pustíme ;-).
Mám totiž teď až do vánoc víkendy nabitý akcema, na který se mě vůbec nechce, tak to chci zmáknout co nejdřív ;-).