Parní hrnec

22.11.2010

Holky, máte ho někdo doma? Je to fakt tak úžasné?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky, jak to píšete, tak to vypadá celkem ok. Tlakovýho hrnce se já bojím...
A nemáte nějaké odkazy?

In reply to by Tez

ahoj, já mám doma tlakový hrnec. Mám ho asi 7 let a nedám na něj dopustit. Bát se ho nemusíš. Nyní existuje plno novinek, které jsou opravdu dost bezpečné. Ale záleží jaké jídlo vaříte nejvíce. Protože tan parní hrnec je zase něco trošku jiného.

In reply to by JaMiOn

No, my máme ten klasický-tlakový starý na chalupě, ale přiznám se, že bych na něj nešáhla (leda bych ho tak umyla), mamka nebo manžel v něm vaří,ale já se kolem něho bojím i projít (a přitom ani nevím, proč, jestli jsem kdysi slyšela nějakou historku nebo proč?).

In reply to by Tez

tak říká se že může poklička vylítnout a zníčit půlku bytu. Naši používají tlakový hrnec celý život a nikdy se jim nic takového nestalo. Já 7 let a vařim v něm 2x do týdne a taky se mi nic takového nestalo. Stačí když se dá vody kolik se do poručuje a zavře se jak se zavřítá má a nic se nestane. Já na něj nedám dopustit.

In reply to by Tez

tenhle tlakový hrnec je fakt bezpečný má několik pojistek..aby nemohl bouchnout...a hlavně se dokáže sám vypnout ..když se třeba něco připaluje..takže bezvadný..já čekám vždycky až na mě zapípá, když se smaží...A tajy je dělaný tak aby se zapnul a mohla jsi odejít ven...Sem tam v tom dělám i zmrzlé maso..a v pohodě... http://www.korunka.cz/specialitky-kuchyne/bionaire-elektricky-tlakovy-h… Brambory, zelenina, rýže vše udělá za 10min. Takže já začínám někdy vařit za 10 min. 12..když nestíhám..jídlo vůbec předem neřeším, protože vím,že to bude hned..

In reply to by Alfa

No, zase tak rychle to nejde ;) , třeba já rýži nechávám podle návodu ještě 15 minut odpočinout, zmrzlý maso někdy musím zapnout ještě jednou alespoň na kratší program, ale jinak je fakt super. A opravdu se nebojím, že by bouchnul. :)

In reply to by Raduš.ka

No tak to já nenechávám ještě 15 min..já jí mám hotovou za 10..asi záleží jakou používáš...a u toho zmrzlýho masa taky dávám na 2x program...ale já si mrazím spíš plátky..a ty se tam většinou udělají i zmrzlé ..

In reply to by Tez

To je dobře..pro mě to je jednička na trhu..Já už v ničem jiným nevařím a sporák používám max. na smažení...Má to obrovské výhody..nahodím všechno do hrnce zapnu a pak si jdu kam chci a nestarám se o hrnec...Já hrozně ráda vařím polívky..všechno tam nahodím zapnu..včetně těstovin..dám na 10 min. a za 10 min. je to úplně super uvařený..Maso se nerozpadá jako v běžném hrnci..drží si svojí strukturu..
Když dělám vývar je z toho fakt silný ..určitě se to nedá srovnat ani s běžným tlakovým hrncem ani s parním hrncem...A jak tu psala jedna mamina..fakt se na něj nepráší...
Něco podobného je cooker http://www.solac-shop.cz/kuchyne/rice-cooker/rice-cooker-ar-6290.html který dělá pouze přílohy...zeleninu a tak..ale nefunguje jako tlakový...takže není moc vhodný na přípravu masa..

mě zas tefal vitamin plus zklamal..a mám ráda moulinex, ale už se bohužel přestal vyrábět...v Moulinexu bylo jídlo o 10 min dřív

ahoj, ja mám doma od Tefalu Vitacusine a musím říct supr. Dělala sem v tom veškeré zeleninové a ovocné příkrmy pro malého a pak i jídlo celkově a musím říct že ikdyž to neokořeníš tak všechno chutná úžasně. a fakt to šetří čas prostě to tam naházíš a pak má klid.

ahoj, nemám ho ale mám pocit že už tu ohledně tohoto hrnce probíhala diskuse. Jen jí nemůžu najít.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka