omáčky pro 8.měsíčního??

24.05.2010

chci se zeptat,jestli už dáváte malým nějaký omáčky a jak je děláte? my pořád zeleninku a už je to pořád dokola,na ty omáčky se bojím. Můžu udělat normálně maso na cibulce, zeleninu zase do toho a zahustit třeba smetanou???
Posím o nějaké dobré receptíky
zoubek ještě nemáme, takže pořád všechno ještě mixujeme...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Kolem 9.mesice jsem zacala delat male omacky-typu svickova,rajska,kure na smetane.Dusim cibulku na masle,zahustuji zakys.smetanou nebo bramborou.Nesolim,nepeprim,.obcas pridam cerv.papriku,bobkovy lis,kmin nebo ruzne bylinky

ahojky nedávno jsem začla s omáčkama (malé je 9 měsíců)...udělala jsem ji znojemskou, osmahla na másle cibulku pak hovězí maso, posypala červenou paprikou, přidala okurky a zalila vodou a pak zahustila normálně moukou...malé to strašně šmakovalo :hu: , dala jsem ji to s nudlema, ty jsem rozmačkala vidličkou...

ahoj dobrá otázka a těším se jestli ještě přibyde nějaká odpověď :-) jINAK jen podotýkám, že mixovat už nemusíte i když zoubky ještě nemáte, klíďo zkus mačkat vidličkou, jestli to bude prckovi chutnat. S většími kousky si hravě poradí i dásínka.

já od 9 měsíců dělala dětskou rajskou, dětskou koprovku a dětskou svíčkovou
rajská
- cibulku do zlatova, zaprášit moukou, zalít vývarem z masa, přidat bobk.list a nové koření, nechat zhoustnout, přidat čerstvá krájená rajčata (nebo rajčata v plechovce -např. Valfruta) -nechat rozvařit, osladit, podávat s těstovinou...
- udělat jíšku na oleji, zalít vývarem, bobk.list, nové koření, přidat smetanu, nechat zhoustnout - vedle v kastrolku svařit citronovou šťávu (pro větší děti ocet) s koprem, smíchat se základem a nechat ještě chvilku povařit
- na másle orestovat nadrobno nastrouhanou mrkev a petržel, zaprášit moukou, zalít vývarem, přidat smetanu a podávat s těstovinou nebo knedlíkem

In reply to by Kytiii

ahoj, můžu se vetřít s otázkou? Jsem z rodiny, která jedla jen bílé maso, to jest ryby a kuřata a když chci malýmu udělat hovězí nebo vepřové nevím, jakou část mám koupit, vůbec se v tom nevyznám. A ještě jeden dotaz, ty omáčky můžu zamrazit? Jestli jo, jak dlouho vydrží? díky moc :a:

In reply to by myšička1

červené maso tak nutné není... zařadila bych pestré bílé maso - ryby, kuřecí, krůtí, zajíce (včetně občasného zařazení vnitřností - např. kuřecí játra - tak 1x měsíčně)... sem tam telecí (třeba maso na řízky) a z ostatního masa (vepřové a hovězí) jen libové...
- já omáčky připravuju vždy čerstvé...

In reply to by Kytiii

jo a ještě poznámka, v rodinnách, kde není konzumace masa příliš častá, je možná podávat dítěti do 1 roku maso jen 4x týdně + 1x týdně vaječný žloutek... jinak je to 6x+1

In reply to by Kytiii

Jsem klidnější, já jen, že my jsme teď spíš skleničkovali (to jsem špatná matka), protože malá toho sní málo. Ale protože se to už lepší to je těch 100ml na příkrm, tak chci začít vařit a jak vidím ty receptíky viz. nahoře, tak se na to těším:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka